Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
egy kis szervizeles miatt elore raktam a dm 602-et par napra...hat hihetetlen mennyire borzalmasak az s3-hoz kepest. szinpadkep nem az hogy szarabb, hanem nincs. egyhelyrol szol minden. nagyon lapos/semmilyen a magas, gyenge a kozep, lent hasonloan szol csak kevesbe reszletezo. de oriasi kulonbseg van kozottuk. annyira szar, hogy nem is akartam vele zenet hallgatni....de filmeknel 3.1-nel is siman kihallottam hogy vmi nem kerek...most mar azon gondolkodok, hogy erdemes-e megtartani surroundnak, teljesen maskepp szol fent...vagy surroundnak mind1? termeszetesen filmeknel nem vettem eszre hogy valami nem jo hatul...vagy lehet egy 601 s3 is jo lenne hatulra?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
mpo
veterán
Tegnap megjött az AVR és a hangfalak, összeállt a MINIX-Denon-Samsung trió.
Két számot meghallgattunk, a John Wick 2-be belenéztünk. Volt HD hang!
Mondtam hiányzik a mélynyomó, "azt most felejtsd el" volt a tömör válasz.
A front+center+Alteco-hoz rendeltem ilyen kábelt, a hátsók most nem kapnak, marad a 2x1,5 mm2-es olcsó OFC kábel. A Dali Altecora meg a kábelre még egy hetet kell várni.
[link]
A MINIX-en Coreelec van, a KODI-val vannak gondjaim, még nem ismerem, lejátszáskor az állítási lehetőségek kétszer jelent meg, a felirat villogott.
Még a Denon pdf-ből is sok van vissza.Nem kaptam a Denonhoz magyar nyelvű leírást (se CD, se könyv), ez így rendben?
Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
Azért nem vetted észre, hogy nem jó hátul, mert a filmek effektjeit nincs mihez hasonlítani. Míg a zenét (éneket, hangszereket) lehet az élőhöz hasonlítani, valamint az egyik hangdobozt a másikhoz.
Az S3-ra cserélés jó ötlet, bár a helyedben, és ezt itt már többen tanácsoltuk, megszabadulnék az összes DM hangdoboztól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
válasz BBéci #151154 üzenetére
lehet majd fuggony, bemeres, akusztikai kezeles utan elgondolkodok a cseren. az a baj 5 hangfal cserelese problemas, plane ha hasznaltban gondolkodok. stereo rendszert egyszerubben cserelget az ember.
most egy ideje az sz hang sem zavart, sztem csak nemelyik forrassal jott ez elo..jo az egesz rendszer. tron lightcycle battlet meg minden nap berakom 1x kb beszaras milyen jol szol...
arrol sem vagyok meggyozodve hogy 3-4k-ert kapok lenyegesen jobb 5.1-et...mostani szett kb 2 kilot erhet.
sokat kellene demozni hogy egyaltalan legyen vmi elkepzelesem mit akarnek helyette...az is lehet osszessegeben okosabb ha a vetitore koltenek ezutan...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
" Nem kaptam a Denonhoz magyar nyelvű leírást (se CD, se könyv), ez így rendben?"
Annó a kis 520-hoz sem adtak Magyar nyelvű leírást, viszont CD, meg könyv volt..
(#151155) m3ss Nem féltetlenül kategóriát kéne lépned szerintem, hanem egyszerűen valami másra váltani, amihez jobban passzol a 4000-es vas.. Nálam Elac-okkal, meg CM szériával szépen muzsikál..
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
bemertem persze. mindenhol gyenge. subbal, sub nelkul. 2-3 napig hasznaltam, hallgattam rajta mindent. stereo, direct is meg parom is racsodalkozott...az az erdekes, hogy hasznaltam mar regen ezt neha frontnak regi erolkodovel, es nem tunt fel ennyire mint most. olyan kontraszt van szinpadkep es clarity teren...pofanvag na mind1 visszament hatulra.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
BBéci
legenda
"hasznaltam mar regen ezt neha frontnak regi erolkodovel, es nem tunt fel ennyire mint most"
Ezt magyarázom folyamatosan: ameddig nincs viszonyítási alap, addig a vacakot is elégedetten hallgatják.Kezdésnek vehetnél két frontsugárzót, például Focal Chorust, aztán sorban a többit. Addig mehetnének háttérsugárzónak a mostani front dobozok.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
Hát fontos hogy hallja a hangfalat amit akar venni pl saját erősítővel anélkül lutri az egész.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
nagyúr
Sziasztok!
Hogy lehet a Marantz SR6011-et rávenni, hogy mindkét kimenete "duplikálja" a forrást? TV és projektor. Ebből csak a TV kap jelenleg jelet. Kábel cserélgetést kéne kiküszöbölni. Nem találtam a google-n erre értelmes választ, manualban sincs direkt erre utalás. Denon-nál tudom, Auto (Dual) tiszta sor. Előre is köszi!
Üdv,
Vikthor~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
Egy kis tanácsra lenne szükségem.
Az utóbbi napokban meghallgattam pár hangfalszettet (400 ezer forint alattiakat), de igazából mindegyikből hiányzott nekem valami: nem teljesen realisztikusan tolmácsolta a történéseket.
Ez alatt azt értem, hogyha például egy háborús filmet nézek, akkor legyen egy olyan élményem, mintha a háborúban lennék, és mintha az egész a valóságban történne.
Vagy egy koncertfilm esetén mutassa meg nekem a teljes színpadot és a közönséget is, tudjak rámutatni a zenészekre, tényleg legyen egy olyan élmény, mintha a zenekar itt lenne velem a szobában.
Arról lenne szó, hogy maga a hangzás tényleg legyen az érzelmekre olyannyira hatással, még akkor is, ha tudom hogy ez nem a valóság, hogy elhiteti velem, hogy ez a valóság.
Aki olvasta az Arcam AVR850 erősítő tesztjét, nagyjából gondolhatja hogy miről beszélek.Természetesen tudom, hogy nem lehet elvárni ezt 400 ezer forint alatti hangfalszettektől, csak most erre lenne pénzem, legalábbis amit a hangfalszettre tudnék szánni, de mindenesetre még spórolni fogok.
A kérdésem az, hogy egy ilyen hangzás a felsőkategória vagy a high-end hangfalszettek, erősítők ismérve -e?
Esetleg egy erős középkategóriás cuccnál találkozni -e ilyen hangzással?Köszönöm a segítséget.
-
BBéci
legenda
válasz #97950976 #151165 üzenetére
A kategorizálást sokan, sokféleképpen értjük.
Azt mondom, amit elvársz, azt 4-500000 forintos erősítő és 1-1,2 milliós hangdobozszett (szubládával együtt) már valamilyen szinten elő tudja adni. Nyilván a kábelezésnek árban és minőségben illenie kell az említettekhez, ami plusz 200000 pénz.
Aztán a körülmények is fontosak, mert mint tudjuk, egy 10-20 milliós rendszer nem biztos, hogy jobban szól egy tré akusztikájú szobában, mint egy tizedébe kerülő, ha mérések után kezelt falak közé kerül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Mosqu!to
addikt
Hasnló cipőben járok, bár én nem próbáltam filmeket, csak sztereó zenét. ~500e - 2,5M között hallgattam vagy 10 pár hangfalat.
Szigorúan szubjektív vélemény, de nekem az első pár, ahol ezt az élményt kaptam, azok 1M Ft-ba kerültek, és volt olyan 1,3M-t érő, ahol ez szintén hiányzott.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
törölt tag
válasz Mosqu!to #151169 üzenetére
Ha jól emlékszem te írtad múltkor a beszámolókat a meghallgatott hangfalakról.
Igen, az igényeim és elvárásaim nekem is nagyon magasak, főleg hogy a filmezés és a zenehallgatás nálam egy napi rituálé, nem csak egy egyszerű hobbi, ráadásul gyűjtő is vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz #97950976 #151170 üzenetére
Igen, én írtam. Azóta hallgattam még pár falat, továbbra is az AudioSolutions vezet azért a pénzért. A 2,5M-t érő Martin Logan jobb volt, de egyrészt amögött egy sokmilliós elektronika volt, másrészt meg 2,5x annyiba kerül, mint az AS, úgyhogy dopping miatt kizártam
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Quetz
őstag
A felsorolt témák igénylik a megfelelő hangnyomást is. Vagy magas érzékenységű hangfalakat használsz, vagy olyanokat, amik bírják a kiképzést. Új áron legalább 2-300k huf/hangfal áron tervezhetsz, plusz mélynyomó, valamint elektronika. De ekkor még nincs szobád, amiben a szett jól szólna. Esetleg még elmehetsz a DIY hangfalak irányába. Sokan ugye nem azért választják ezt az utat, mert olcsóbb, hanem mert nem kapni a piacon azt, amire szükségük lenne.
-
Mosqu!to
addikt
Nem tudom a pontos típust, de valamelyik disznó Solution végfok (711?), meg valamelyik nagyobb Lumin vagy Linn hálózati lejátszó, a többire már oda se figyeltem..
-
BBéci
legenda
-
zsoika
addikt
válasz bajnokpityu #151177 üzenetére
A most idetévedőknek mennyivel könnyebb dolga van ....már csak meg kell venni és azonnal végállomás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz zsoika #151178 üzenetére
Nem biztos h 10 éves idotavon rossz biznisz ha az összes PC alkatrészt USB transzportot ertekvesztessel osszeadod, és a végén úgyis ezt veszed.
Solution ha használtan veszed, szintén nagyon lassú ertekvesztes.
B verzió, dolgozol a kutyuzes helyett, és nyertél több évnyi minőségi zenehallgatast.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
-KP-
addikt
válasz Snoop-y #151173 üzenetére
Nem a 15 évvel ezelőtti modellekből kell kiindulni. A mai loganeket annyira "nehéz" hajtani, hogy rendszeresen használják őket sima házimozi erősítőkkel és a gyártó is ajánlja őket. Az aktív mélyszekcióval rendelkezőket pedig már erőteljesebb csövesek némelyike is elviszi.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #151179 üzenetére
Ez csak akkor jó döntés, ha megvannak bizonyos feltételek:
- A hifis pályafutás elején rendelkezik az ember tanult hallással és rendszerek hangjának megtapasztalásával
- Már az elején tudni kell, hogy ilyen magas (minőségi és anyagi) szint az elvárt.
- Rendelkezésre áll a teljes anyagi forrás
B-verziónál + nem alkalmazottként fix munkaidőben dolgozik az ember.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Nem vagyok az elektrosztatikusok rajongója, nem csak a ML nincs a bakancslistámon, a többi sincs. Ahogy már írtam, ízlés dolga.
(#151182) Dorian
Szerintem mindenképpen jó döntés, ha van rá pénz és az ember tutira akar menni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tufa_
aktív tag
Beepitett atmos hangszoronak ezek milyenek lennenek?
Sonance C6R
Elac IC-1005
Q Install Qi65CB
Fisual IC80 vagy IC65
Yamaha NS-IC800
Monitor Audio CT165
A Sonance tetszik legjobban a keretmentes beepites miatt, avforumon is ezt vagy az Elacot javasoljak bar tobbnyire ahogy nezem atmos hangszoronak "szinte mindegy" mi van.Vagy a masik opcio amirol itt is beszeltetek egy Dali Alteco C-1, ilyesmi megoldasban, esetleg egy kicsit alacsonyabbrol indulva(TV alatt, polcrol) mivel nem tudom hogy nezne ki az elso hangszorokon, vagy elfer-e egyaltalan. Nem lattam eloben meg a C-1et, de ha sikerul ravenni az asszonyt akkor lehet ilyen felallasban is megtudnam oldani, viszont nem vagyok benne biztos hogy ez vagy a beepitett hangszoro lenne a jobb megoldas?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tufa_ #151184 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, milyenek az Atmos hangszórók. Magától értetődően ugyanannak a gyártónak, ugyanabból a családjából kell származniuk, mint a többi hangdoboz.
A frontsugárzók tetejére helyezett hangszórókkal kreált ál-Atmos nagyon keveset ér, olyan, mint a hangprojektorok: valami van, de nem az igazi. Vagyis felesleges.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tufa_
aktív tag
Igen azt lattam, de ahogy gago1975 is ajanlotta nem erdemes hangszorora tenni oket, falra rakas pedig jelenleg egy nagy nem otthon..
(#151186) BBéci
A kovetkezo rendszer lesz: Monitor Audio Radius 270, 225, 90, 390 es epp probalok intezni egy uj Denon 3400et, ha nem sikerul akkor 2500. (A korabbi tanacsokat meghallgattam, neztem Bronze es Silver szintu hangszorokat, de az asszony valassal fenyegetett ha 1, hasznalt, 2, fa mintas szettet hozok az uj lakasba... )
Ehhez nem tudom melyik MA beepitett hangszoro lenne a megfelelo, nem latok hasonlosagot egyiknel sem igazan.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Dorian
félisten
Ahogy már említettem, épp házvásárlásban vagyok, találtam EZT a házat.
Baszki, ilyen házban és kialakított moziszobában mit keresnek azok a szar kis prüntyögők?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Zsohi
őstag
Sziasztok, A hetvegen leadtam a rendelesemet egy felujitott Marantz SR7011-re amirol ma kiderult, hogy nincsen keszleten... Az elado felajnlott helyette egy masik Marantz avr-t, egesz pontosan az SR6012-t ami szinten gyari Marantz felujitott darab(hivatalos forgalmazo). A cseredarab kozel 200$al lenne olcsobb es amennyire meg tudom allapitani a 6012es modell csak egy leheletnyivel gyengebb, tudasat tekintve azonos, vagy jobb. A kerdesem az lenne ti elfogadnatok az ajanlatott? Az SR7011 mindennel egyutt 1063$, az SR6012 868$. A hangszorok: Polk rti8, polk rti4, polk csia4 es 4x Pioneer SP-T22A-LR. A jelenlegi avr amit cserelne az Onkyo nr656.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
BBéci
legenda
válasz Zsohi #151196 üzenetére
A két erősítő legfontosabb tulajdonságáról, a hangminőségről mit sikerült kiderítened? Tudtommal abban van különbség a 7011 javára, ezért mindenképpen azt választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macska topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- BMW topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest