Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #150698 üzenetére
Simán csak árakat összehasonlítani elégtelen, hiszen a 10 évnyi inflációt minimum, hogy hozzá kell adni a régiéhez.
Tapasztalatom szerint van fejlődés azonos kategóriában, pl. a Denon 4308-nál simán jobb a Denon 4520. Hogy melyik mennyibe került újkorában, fogalmam sincs.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #150703 üzenetére
Pontosan erről van szó. Az infláció miatt kell ma 600000 forintot fizetni azért a hangért, amit 10-15 éve megkaptunk 340000-ért. Valamint volt egy általános (euróban is) áremelkedés.
A 4308 2008-ban jelent meg, a 4520 négy évvel később. Áraik nagyjából hasonlóak voltak és az, hogy az újabbnak jobb a hangja, határozottan elismerést érdemel, nem minden esetben jellemző.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #150663 üzenetére
és még egy szubládás cikk:
http://www.acousticfrontiers.com/2013109multiple-subwoofer-case-study-af-demo-room/
-
m3ss
veterán
na megjott vegre a 400XXLS-em. nagyon fincsi zenevel. filmekkel meg nem nagyon teszteltem. most kanape mellett van, hatul balra es ha dorombol vhol lfe sav akkor azert kicsit fura, hogy balrol hallom a melyet. elore sajnos nem nagyon tudom elvinni az rca kabelt...megprobalom majd magam fele forditani hatha ugy jobb lesz, most elore nez. zenevel is ha mondjuk 80hz-en vagok nem 40-en akkor azert kicsit hatulrol jon a mely. de naaagyon finoman szol
lfe+main -nek lfe sav eseten is van jelentosege? vagy ez csak akkor relevans ha nem lfe savval rendelkezo forras megy, mint pl 2.0? mert direct/pure directtel ha szeretnem hogy legyen subom akkor mindenkepp LFE+MAIN-t kell allitanom, LFE-vel nem szol a sub csak a tobbi modban.
denon alapbol large-ra meg 40hz-re teszi a crossovert minden hangfalon, lpf on lfe default 120hz. ahogy olvasgatom ezt a double bass dolgot, nekem lfe+main beallitassal small-ra kell tennem a hangfalakat es inkabb 60-80 hz kornyekere a crossovert? lpf on lfe meg 120hz, ugye?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Három lehetőség: szubláda nélkül hallgatsz zenét (én azt tenném), vagy olyankor átkapcsolod, vagy nem a pure direct módot választod. Pláne úgy nem szerencsés szubládával zenét hallgatni, hogy a közeledben van és nem a hangdobozok környékén.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
tegnap nem egy erosito forumaiban is ezt lattam...egyikotok se hasznalt meg subot zenevel directben hogy nem kenitek vagjatok ezt?
ezt azert vki megemlithette volna...zene miatt is vettem a subot. valszeg nem zart subot veszek ha vagy a directet bukom vagy a subot zenevel.na ja, valtogathatom lfe meg lfe+maint attol fuggoen hogy mit csinalok megoldas lehet, nem tul kenyelmes. a sok felesleges feature helyett nem hogy ilyeneket tennenek gyorsgombra, vagy profilokat lehetne hasznalni...
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
Zigi
senior tag
Én ezt az egész lfe sávozást hülyeségnek tartom.......külön nevetségesnek amikor egy subot lfe és sztereo rca val is be kell kötni, hogy szóljon úgy pl. ahogy te szeretnéd...... miért nem elég, hogy sub és kész?!
Persze értem én hogy az lfe 120 nál vág, zenére meg minél lejjebb kéne menni, de akkor is engem idegesít az lfe sáv[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Az LFE+main-nek sehol nincs értelme.
Switch Tax
-
BBéci
legenda
Olvasd el Te is az ajánlott cikket, abból sok mindent megtudsz!
Az LFE a .1 csatorna neve, teljesen önálló, a többitől független hanginformációt közvetít. Azt rákeverni a frontsugárzók amúgy is megterhelt mélysugárzójára, teljesen elhibázott ötlet.
A sztereó bemenet a szubkimenet nélküli erősítőkkel való összeköttetésre szolgál.Úgy tűnik, az LFE 120 hertzes vágása sem világos számodra, pedig haladó szinten vagyunk. Az egy aluláteresztő szűrő, tetszés szerint lejjebb is állítható, de akkor elveszhetnek a .1 csatornában lévő magasabb frekvenciájú hangok.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Sok erősítőn külön beállítható, hogy sztereó jel esetén kapjon-e jelet a szubláda, vagy csak a frontsugárzók szóljanak teljes frekvencia-tartományban.
-
Zigi
senior tag
válasz BBéci #150719 üzenetére
Kösz ezt már olvastam angolul. Tudom mi az lfe és a működésével is tisztában vagyok csak idegesít mert 'csak' bonyolítja az egészet. És azzal sem értek egyet hogy : " Azt rákeverni a frontsugárzók amúgy is megterhelt mélysugárzójára, teljesen elhibázott ötlet." mitől lenne túlterhelt ha 80-on vágva van????
A sztereo bemenet zenehallgatásra szolgál, mert azt tudod állítani a sub crossoverével, az lfe bemenetet nem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az LFE+Main azt jelenti, hogy a frontsugárzók megkapják a teljes tartományt, nincs semmiféle vágás, pláne nem 80 hertzes, plusz az LFE jeleket is megkapják.
Mit bonyolít? Ha nem lenne, akkor visszalépnénk a házimozi őskorába.
"A sztereo bemenet zenehallgatásra szolgál"
Szerinted. A valóságban arra szolgál, amit írtam. A 15-20 évvel ezelőtti szubládákon csak sztereó bemenet volt, azokhoz kellett Y kábel.
Rengeteg erősítőn a sztereó egyik RCA-ja egyben LFE, akkor kell maximumra tekerni a frekvenciaváltót.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zigi
senior tag
válasz BBéci #150722 üzenetére
Igen közben rájöttem, hogy nincs lfe+main ha small a front.
Az tök jó hogy maxra tekered a frekiváltót csak akkor zenén hallgathatatlan, ha egyáltalán megszólal sztereóban. Sokan vagyunk akik igénylik a subot zenéhez is, és akkor jöhet a kapcsolgatás állítgatás. Pont ezért mert nem az őskorban vagyunk, ha már kitalálták az lfe csatornát, megoldhatnák ésszerűen is.
Pl. ha a forrás tartalmaz lfe csatornát az erősítő átkapcsolja a sub kimenetet 120-as vágásba, ha nincs ilyen információ akkor egy beállítható értéken vág. -
BBéci
legenda
Miért hallgathatatlan, amikor az erősítőn állítom be a vágást, a keresztezési frekvenciát? Arra a pontra, ahol a frontsugárzók frekvencia-görbéje esni kezd.
Haladó szintet figyelembe véve (kicsit sarkítva, gonoszkodva) azt mondom, akinek sztereó zenéhez szubláda kell, annak vagy a frontsugárzói gyengék, vagy az ízlésével van baj. Sőt, egyszerre mindkettő lehetséges.
-
WaterWave
veterán
Nekem 5.1 rendszerem van, és én Spotify prémiummal hallgatok zenét.. csak ezzel lehet kiküldeni az erősítőre, és úgy állítottam be, hogy a sub ne szóljon, minek is.
Így 5.0-ban jön a hang sub nélkül, m-dax rásegítéssel. Ez streamelt zene tartalmak esetén a veszteségesen tömörített állományok hangzását javítja fel.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #150726 üzenetére
Kakiból épít várat, a Marantzok még arra is képesek.
-
Snoop-y
veterán
Azt ,hogy mivel sokfelol hallja elfelejti ,hogy milyen szarul szol
En csak megfigyelo vagyok a hazimozi forumban (csak stereo rendszerem van)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
WaterWave
veterán
Miért ne lehetne 5.0 ban zenét hallgatni?
Normális hangerőn...
Nem értem a problémát.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
törölt tag
Na erről az jutott eszembe, hogy elég sok olyan idióta ember van, aki a kocsiban hallgatja a zenét, és van hátul egy bazi nagy mélyládája, amitől majdnem szétesik az autó, nem értem hogy ez miért jó.
Ebben az esetben már nem az ízléssel van baj, hanem az ember pszichéjével. Kicsit elkanyarodtam a témától, bocsánat, csak kikívánkozott belőlem, kevés olyan dolog van, ami ennél jobban feldühít engem...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Dorian #150733 üzenetére
Mindenkinek igaza lehet itt is, de talán a TE hozzászólásod stílusa meg, hogy úgy mondjam nem úriemberre vall.Döntse el ki ki , melyik volt az ostoba kijelentés. Persze lehet mindent és semmi sem kötelező. A sztereóra szavazók az ideálisra gondolhattak.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
törölt tag
Hát mi másra tudnék következtetni ebből, ha valaki így viselkedik? Biztos nem azt mondanám, hogyha meghallanék és látnék egy ilyet hogy "nocsak, egy audiofil gépjárművezető".
Akkor nincs bajom vele, hogyha egyedül hallgatja így, és nem közterületen (mondjuk parkolóban áll), ahol nem zavar mást vele...És nekem rohadtul nem kéne hallanom... Ne szennyezze már be az elmémet az ő hülye zenéjével, nem vagyok kíváncsi rá.
Bezzeg ha egyedül lenne otthon, ahol nem hallja más, nem hallgatná így az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz arcitec #150743 üzenetére
El szokott hangozni itt az a mondás, hogy ez nem szűzkisasszonyok iskolája, szóval amit gondolok kimondom, és nem csomagolom be, az felesleges képmutatás. Az áláspontomm mindig független attól, hogy ki mondta amire reagálok.
Igen, az a véleményem, hogy ez egy ostoba és szűk-látókörű kijelentés, számtalan olyan példát láthatunk, ahol szubládát használnak sztereó zenéhez, különféle, igencsak indokolt okból. A dogmatikus kijelentéseknek nincs helye!
Még valami:
"Ideális" a valóságban nem létezik, aki azt kergeti, tévúton jár. A legjobb amit elérhetünk, az az optimum.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mpo
veterán
válasz #37030656 #150744 üzenetére
Ha tényleg újonc vagy (3 napja) és nem sokadszor regisztráltál, akkor hagyd a fenébe ezt a témát, mert pár napja hasonlóan fölhúzta magát egy újonc és azóta nem jön ide, mert megsértődött.
Én sem írom le milyen számokat nem hallgatok, mert letámadnának, ez az én magánügyem.Ha érted, akkor már elavult.
-
WaterWave
veterán
Azt nem értem, hogy miért nem az emberekre bízzuk azt, hogy ki hogy akar zenét hallgatni?
Ha valaki stereoban akarja, akkor két hangszóróval teszi de ne szóljuk meg, ha mellérak egy subot, ha így akarja akkor hallgassa így.
Aki 5.0-ban vagy 7.0 ban zenél és neki úgy jó akkor nem mindegy?
Ha lfe+main beállítással teszi akkor minden hangnál subot aktivál, akkor úgy hallgatja. Nem tudhatod, hogy a hangfalai, a kábelei, a szoba kialakítása mit enged meg neki, lehet sima stereoban nem úgy szól neki mint 2.1-ben.
Miért ne hallgathatna valaki 7.1.2-ben koncertfelvételt? Nem értem.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest