Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz powerup2 #148813 üzenetére
Rocket 33 a heten lesz nalam ha nem surgos es tudsz varni kiprobalom es mondok rola velemenyt.
Mondjuk total mas rendszeren szoval irrelevans de legalabb lesz egy darab velemenyed.
Amugy meg tessek olyan boltot keresni ahol ki lehet probalni.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #148813 üzenetére
Akkora a kínálat, hogy nagyon nehéz bármit ajánlani. Próbálj minél többet otthon kipróbálni, és amelyik legjobban tetszik, azt tartsd meg. (HiDiamond, Oehlbach, Kimber, Van den Hul, QED, stb.)
Az a Yamaha olyan kevés az Aria 926-hoz, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. 3070 alá nem szabadna adni. Nálam Denon AVC-X8500H hajtotta, az kihozott belőle mindent.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #148825 üzenetére
Egy olyan Marantz már túlzás lenne az Aria 926-hoz, ráadásul durván más karakterű a hangja, mint a Yamaha házimozi vasé.
A szokásos Nordost Heimdall 2-vel és Kimber 8 TC-vel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #148829 üzenetére
Igen, pontosan azt mondom. Sztereó zenével biztosan nem olyan szuper a hangja, mint az említett kétcsatornás erősítőnek, de az Aria 926-hoz nem kell annál jobb.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
migabi24
nagyúr
-
Gabesz26
senior tag
válasz powerup2 #148939 üzenetére
Focal 926 electrát hallottam Neotech NS-1965-tel, jól passzolt hozzá (egyébként sem tartom rossz kábelnek). Amit nagyon tudok ajánlani, hogy a rászánt ársávban lévő kábelekből minél többet próbálj ki saját rendszerben, mert nehéz kívülről megmondani a tutit (használt kábeleknél általában működik a pár nap saját rendszerben teszt lehetősége, illetve a Kácsától is tudsz hazavinni próbára kábelt)
(legközelebb kb. árkategóriát írj; azt sem ártana tudni, hogy 926 aria v. electra; illetve azt h milyen elektonikák mellé kellene)
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #148939 üzenetére
Legalább 10000 Ft/m az, ami passzolhat egy 700000 forintos hangdobozpárhoz. De inkább a duplája.
Alsó hangon egy ilyen: [link], de az eggyel nagyobbat sem tartom túlzásnak.
Valamint azt sem ártana tudni, milyen erősítőhöz?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz powerup2 #148985 üzenetére
A CS122 semmihez sem jó . A VdH alsó kategóriás kábele alapján nem ítélném meg az egész paletta focalokhoz való viszonyát... Revelation, Revolution kábeleket pl. ki lehet próbálni Focal dobozok mellé szvsz. (de a mostani palettában is vannak olyan kábelek amik jók lehetnek, csak egy ariahoz ne a kínálat alját nézd)
-
Snoop-y
veterán
válasz powerup2 #149065 üzenetére
Nekem van egy elado Hurricane hangfalvedo racsom AudioFiFi (kutya megharapta itt ott de a meresek igazoljak ,hogy igy egyedi akusztikai orvenyeket kelt amik kisimitjak a hangzast)
Csak most 200KNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
m3ss
veterán
válasz powerup2 #149087 üzenetére
igen ez az svs jott fel mindig amikor ragugliztam vmelyik klipsch subra 169 a legolcsobb naluk zartbol.
ez vajon 69%-kal jobb mint a jamo 112? nehez igy proba nelkul eldonteni. azt nem szeretnem hogy mondjuk egy bassgitar szolo brummogjon reszlettelenul.
elallas vajon mennyire mukodik hangfalaknal, mert elegge termek meg csomagolas fuggo ez. vennek egy ilyen jamot es ha nem tetszik visszakuldomez annyira jo vetel 99-ert? 129ert azert kaphato mashol is, naluk volt csak 50%
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz powerup2 #149090 üzenetére
az a baj ezekkel olyan mint a projektor bemutato studiok. hazaviszed a vetitot es sajat vaszonnal sajat korulmenyek kozott kicsit mas lesz a vegeredmeny tenyleg, vasznat is kellene upgradelnem
gondolom hogy nem akarnam visszakuldeni az svst..de a jamot? sokat sajnos nem jatszhatok sub elhelyezessel.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-KP-
addikt
válasz powerup2 #149098 üzenetére
ez így nettó hülyeség. 150 ezer forint a bűvös határ szerintem, újonnan. De az tényleg olyan, hogy alatta 1 modellt nem látok, amit jószívvel megvennék magamnak. Viszont 150 ezertől fölfele már fokozatosan szépen jönnek a jobbnál jobb modellek, van bőven élet 400 ezer alatt.
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz powerup2 #149101 üzenetére
Láttam, akinek nem inge természetesen ne vegye magára. Kérdés, hogy jó-e az, hogy megint eljutottunk a "70k körül nézek szubokat, talán 150k körül már zenére is jó" szuboktól a 260k-s SVS sb-2000 ig Ok, hogy ez egy ilyen szakma, csak hát azért mégis.
Kéne autó 5milláért melóba járni meg balatonhoz gyerekekkel ...haver jó autó 9-nél kezdődik, ha igazán jó autót akarsz ez range rover 18 milláért már jó
Bocs ez a haladó. Itt mondjuk elfér.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
dave118
senior tag
válasz powerup2 #149105 üzenetére
Nekem van subom köszönöm, sokad-rangú helyen szerepel a fejlesztése, viszont
(#149107) -KP- : ezt a listát mentem szuper ajánlás, akár összefoglalóba is mehetne ilyen szintű lista. szerintem
Ezek a hibrid szubok hogy működnek? Ha zenét akarok hallgatni "lezárom"? Zenére sosem jutna eszembe szubot használni, bár lehet még nem hallottam olyan kaliberűt
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #149307 üzenetére
Nem az Arcamon volt a hangsúly azért tettem zárójelbe, hanem az előfok/végfok pároson. Azokból olyat lehet összeválogatni, amihez egyetlen AVR nem hasonlítható. Persze jóval drágábban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #149312 üzenetére
Az elhelyezéstől és a szobától is függnek a fázisok, az esetek 90+%-ában a bemérőnek van igaza. Velem pl. megfordíttatta az amúgy helyesen bekötött jobb surroundom polaritását a REW és a saját bemérőm is, és tényleg csak így tudtak a jobb első negyedben virtuális hangok létrejönni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Quetz
őstag
válasz powerup2 #149465 üzenetére
Nagyon jók. Bírják a terhelést és gyönyörűen szólnak. Nekem hatalmas upgrade volt, Q Acoustics 2050i után. De még többet mond, hogy az angol felhasználól között van olyan, aki full XTZ Cinema vagy MK Sound S-150 szettről váltott Arendalra.
(#149471) -KP-: igen, ez a kisebbik surround.
-
Quetz
őstag
válasz powerup2 #149490 üzenetére
Simán beszerezhető webshopból megrendeled, pár napon belül lerakják az ajtód elé. ha pedig nem tetszik, akkor visszaküldöd, amit az Arendal szervez elvileg helyetted.
Return costs
If you want to return a product within our return policies, we are making this easy for you. Instead of stating return costs in case by case for each customer, we are offering a fixed price for everyone. The return costs are calculated by 10% of the product price, with a minimum of 29EUR and maximum 99EUR. No matter the product size and weight.
Reggeli közben belenéztem a Dunkirkbe, amikor a bombázó megtámadja a menekítő csatahajót... Hangerő 0-án, a Crown-on világit a 3 zöld lámpa (-10dB clippingig), az Arendalok meg csak szóltak és szóltak...
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #149518 üzenetére
A termékeik általában szoftverdemók, és még így is szemétkednek (pl. volt, hogy a csúcsmodellhez is külön VENNI kellett Auro licenszt), illetve sikerül a voksukat rendszeresen low-end komponensek mellett (pl. Audyssey önbemérő) letenni. Sajnos az átlagember feature-lista alapján vásárol, így üzletileg jó döntés nettó hangminőség helyett ebbe fektetni. Így is tesznek, egy olcsó HTPC ellen a teljes termékpalettájuk elvérzik.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz powerup2 #149538 üzenetére
ne nekem mondd, hanem neki, én csak válaszoltam a Úr helyett...
anno nekem mondta hogy ezeken amik itthon vannak, könnyen és olcsóbban leválhatom és jobb vagy azonos hangot kapok...
igen, anno én is kérdeztem hogy azért a mozit nem lehet "ügyes" progikra bízni, szerintem.
persze én tiszteletbe tartom a véleményét az uraságnak, függetlenül attól hogy nem értek vele egyet
Vannak "erős" kijelentései, de kinek nembajnokpityu:
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
alphamooncam
őstag
válasz powerup2 #149538 üzenetére
Ez mind igaz,de azt még hozzátenném, hogy a házimoziból valódi ( zenei ) audiophile hangzást várni szerintem túlzás.
Persze elvárni bármit lehet, sőt vastag pénztárca esetén semmi sem lehetetlen, de én azt gondolom, hogy ketté kellene választani a hm-t és a sztereót.
De hát mindenki maga dönti el, mire költi el a pénzét, ezért aki belátja ezeket, és bevállalja, hogy az egyként nem egyszerű beállítási procedúrán (1x) átesik, az egész jó mozit rakhat össze PC-ből.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz powerup2 #149582 üzenetére
HDRel én nem foglalkoztam PCn, mert nincs kompatibilis eszközöm.sima fhd filmekkel foglalkoztam, ott egy max beállítású madVRel nézek filmeket. Egreat cuccom nincs, 905 alapú lejátszóval, oppo 105el, és annak tuning változatával néztük már össze, ezeknél jobb volt a pc. pontosabban renderel, nálam nincs sharpen, nincs effekt, nem ezért jobb.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest