Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz Carlos Padre #151250 üzenetére
Ott fent olvasd el az összefoglalót végig.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
válasz Carlos Padre #151250 üzenetére
Kipróbáltam néhányat és azt állapítottam meg, hogy legfeljebb a híradó kommentárjához megfelelő az a hangminőség, amit a tévék fejhallgató csatlakozón kiadnak.
Még a 2-300000 forintos házimozi erősítők fejhallgató kimenetének hangminősége sem nevezhető jónak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nTom
aktív tag
sziasztok
Én is front hangfallal kapcsolatban érdeklődnék. 20 évvel ezelőtt vettem a hangfalakat (inkább dobozkák), 2 pár KEF Q15 + Q95C + Coda S, valamint néhány éve vettem használt 65DS párt.
Mozira használom, nem túl sűrűn. Az egyik szobát (~20nm) ki akarom üríteni, berendezni egy alap moziszobát, projektorral. Vennék egy pár komolyabb álló front párt, amiben már vannak mély hangok is, esetleg még zenére is alkalmas lenne.Nézem a használt piaci árakat, én is a Dali Ikont gondoltam, használtan már 200 alatt is előfordul. Vagy a KEF valamelyik álló dobozára. A C7 már 100-ért elérhető, árából arra következtetek, azért nem lehet egy nagy durranás, vagy most van az avx-en egy q700-as, de erről nem tudom valójában milyen minőség lehet.
Visszaolvasva az előző hsz-eket, keressek valamit az ott ajánlottak közül?Erősítőm most egy Onkyo 605-ös. Eddig úgy voltam vele, veszek egy olcsóbb Denon Xkétezres típust, mert ha már van az Atmos meg DTS:X , hallgassam már azt is. De lehet hogy inkább egy Pio lx59 / Marantz 6011 , vagy ilyesmit (~200k) veszek az apróról.
-
-KP-
addikt
Ez nem feltétlen egy jó megközelítés. Mozira ne az álló fronttól várdd a mélyhangot. Vegyél egy vagy két darab jó szubládát,az a hangrendszer amid van szerintem nem lehet rossz, 80hz-es vágással pedig elég lehet 20nm-re.
Ami pedig manapság 200e az sokszor fényévékre van a régi idők 200 ezres dobozaitól annyit drágult minden.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az, hogy milyen frekvencia-átvitelt ad meg egy gyártó, annak semmi köze nincs a tényleges hangminőséghez.
(#151258) Dorian
A felharmonikusok sokat hozzátesznek a zenei élvezethez, ezért én sem szívesen vennék/hallgatnék olyan hangdobozt, ami egy kukkot sem szól 20000 Hz felett. Aurumjaimra 80000 hertzet adott meg a quadral, a valóságban, mérve 40000-ig lineáris.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #151249 üzenetére
Linkeltem egyet.
-
Mosqu!to
addikt
Srácok, elkeltek a hangfalaim, és velük együtt a kábelezés is.
Az újak hamarosan érkeznek, azonban kéne hozzájuk kábel is Arra gondoltam, hogy a VanDamme kábelekkel nem foghatok mellé, és nem marad ott a gatyám sem.
Van értelme a 8x4mm-nek? Ha igen, akkor hogy érdemes bekötni? Fusson össze 4-4 , vagy válasszam szét őket 2-2-2-2-re és biwire legyen? Bi-wire esetén jól gondolom, hogy csak a hangfal oldaldalon szokás így elkészíteni, míg erősítő oldalon marad a 4-4?
Esetleg lépjek egyel lejjebb, és bőven elég a 4x4mm vagy 2x4mm? Vagy felejtsem el a VanDamme-t, mert van ezen az árszinten már mégjobb deal?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #151262 üzenetére
Erre akkor tudnék valamit mondani, ha pontosan ismerném a rendszered alkotóelemeit. Persze az a "valami" nem biztos, hogy számodra érne egy forintot.
Haladó szinten inkább hanyagolnám a Van Damme-ot, másfelé nézelődnék (HiDiamond, Kimber, QED,stb.).Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mosqu!to
addikt
válasz BBéci #151263 üzenetére
Még nincs döntés a hangfalakról, de jelenleg úgy néz ki, hogy vagy az Arendal towerei jönnek, vagy az AudioSolutions Overture 204f (na meg persze a saját centerük és monitorjaik).
Ezen túl Denon AVR4520, Dali Ikon SUB (AQ Boxerrel), a forrás HTPC HDMI-n keresztül.
Később jön majd egy jobb hálózati lejátszó és egy sztereo erősítő/végfok is, de ez már tényleg később.
Mivel egyelőre én sem tudom, hogy milyen igénye van a rendszernek kábelezés tekintetében, úgy gondoltam, hogy pár hónap VanDamme után meg tudom fogalmazni, hogy mi hiányzik, és ez alapján továbblépni.
Tudom, hogy azt vallod, hogy hangfalkábelen nem spórolunk, és illik kiszolgálni a rendszert, de jelenleg overbudget lenne 3-400k-ért kábeleznem, így próbálok valami olyan kompromisszumot találni, ami anyagilag egyelőre nem terhel meg, de hangjukra egyáltalán nem lehet panasz.[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #151264 üzenetére
Elfogadom a szempontjaidat, de attól még nem változik a véleményem: a Van Damme erősen "underquality" lenne a vázolt rendszerbe. Áráért kiváló, de már az AVR-4520 miatt indokolt a méterenként 20-30000 forintos hangszórókábel az LCR szekcióhoz. Erről a szintről szeretnék feljebb lépni, mert tapasztaltam, mennyit számít egy igazán jó kábel.
Biztosan kapnál lehetőséget az AudioSolutions forgalmazójától pár kábel kipróbálására. Tutira veszem, hogy elsírod magad, amikor összehasonlítod az általad kinézett VD-ot a Diamond 3-mal.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mosqu!to
addikt
válasz BBéci #151265 üzenetére
Nem vitatkozom ezzel, de először elindulok egy kompromisszummal, aztán lépek majd tovább.
Esetleg Inakustik Black & White LS1202? Tudnék most venni belőle egy LCR szettet, ami árban is belefér.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Xtz Sound spirit,illetve 99 széria közül hallotta már valaki valamelyikét?
Esetleg birtokol valaki? -
kpykpy
tag
Sziasztok!
JBL Studio 590 ill. 530-ról mit gondoltok? Vkinek személyes tapasztalat?
Csak márkán belül ajánlott hozzá center? vagy jól szólhat mással is?
Oh long Johnson...
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #151260 üzenetére
Nem azt hallod...
Limart idézném, tőle mindenkinek érdemes tanulnia:
"Garantáltan a nem a 20 kHz alapharmonikust hallod, hanem a letranszformált komponenseket.
Kell egy kis torzítású analóg generátor (nem PC, DAC, telefon, médiaplayer, CD játszó...), erősítő, hangszóró - semmit nem fogsz hallani a 20 kHz-ból, az biztos. Ha már a 16 kHz-t hallod, az szuper eredmény. 40+ esetén 14 kHz is jó eredmény már. 20 kHz kizárt.
De azért tanulságul egy kép, ami egy 17.5 kHz-s szinusz jel FFT spektrumát mutatja, ahol szépen látható a 8 kHz-s 1/6 oktávban megjelenő jelentős amplitúdójú, jól hallható frekvencia és egy kisebb amplitúdójú még sokkal lejjebb is.
Ha videót be tudnék linkelni, akkor egy 10kHz-20kHz sweep FFT-jében szépen látható lenne a hallható tartományba tükröződő frekvenciák vonulása ellentétes irányban a sweep irányával.
Ez sajnálatosan megjelenik és hallható is (szép "vartyogást" okozva a hallható tartományban). Statikus frekvencia esetén a 20 kHz helyett egy kb. 10 kHz-s gyenge hang jelenik meg, ami elég magas ahhoz, hogy összekeverjük az alapharmonikus 20 kHz-cel."Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Sziasztok. 2 éve használok egy Dali lektor 6 szettet, denon x3200 erősítővel, 35m2-es szobában. Mozi-zene 70-30% arányban. Igazából semmi gondom vele, de hajt a kíváncsiság, és újdonság ereje. A kérdésem, hogy szerintetek lenne e értelme lecserélni egy klipsch r-820f szettre, ami a black friday alkalmával jó áron beszerezhető? Köszönöm
-
nagyúr
válasz Dorian #151270 üzenetére
"semmit nem fogsz hallani a 20 kHz-ból, az biztos. Ha már a 16 kHz-t hallod, az szuper eredmény. 40+ esetén 14 kHz is jó eredmény már. 20 kHz kizárt."
Ez így van. Közel a negyvenhez alig több mint 17 kHz-et hallok, ezt alá tudom támasztani.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz Ear001 #151274 üzenetére
"Hallod a 20 kHz-et, sőt még feljebb is. Az agy hallás központja reagál még 40 kHz-es jelekre is."
Valóban? Kérlek vezesd már le a folyamatot, hogyan is működik ez, mert roppant módon érdekel. Addig meg faterom által meseszépen levezetett és bizonyított elméletének és gyakorlatának adok hitelességet, aki történetesen biofizikát tanít egy elismert egyetemen hazánkban.
Mielőtt ilyesmiket írsz, előtte érdemes tájékozódni. Addig elég okkult szaga van a kijelentésednek.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #151266 üzenetére
Ne vegyél addig semmilyen kábelt, amíg nincsenek meg a hangdobozok!
(#151278) Vikthor
Faterod nekem azt próbálta levezetni, hogy a hangszórókábeleknek nincs hatása a hangra, tök mindegy, mi köti össze a hangdobozt az erősítővel, csak vezesse az áramot.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BBéci #151279 üzenetére
Igen, ismerem őt erről az oldaláról, ugyanakkor azért ott figyel neki az ujjnyi vastag csöppet sem olcsó hangfalkábel, amivel a Sonus Fabereit köti össze...
Én inkább a frekvenciákra reagáltam mondjuk. Nem ismerek egy olyan embert se aki 40 kHz-es tartományt képes lenne hallani.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Vikthor #151280 üzenetére
Nem azt állította, hogy hallod, hanem hogy az agy hallás központja reagál rá. A szervezet sok dologra reagál, ami nem jut el a tudatig. De engem is érdekelne, milyen kisérletből/stb. vonták le ezt a következtetést.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
tomyka74
senior tag
Tegnap havernál meghallgattam a régi LG "házimozi" bögre szettet, anno az volt az első házimozim.
Annyit tennék hozzá, hogy szórjátok nyugodtan a pénzt lehetőséghez mérten persze erre a hobbira mert minden egyes k..va fillért megér!!!Alig hittem el amit hallok,hogy anno az tetszett.
-
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz tomyka74 #151283 üzenetére
Ezért mondom folyamatosan, hogy összehasonlítási alap nélküli vélemény nem sokat ér. Belépő szinten milyen sokan megsértődtek, amikor azt merte valaki állítani, hogy a bögreszettek hangjával büntetni lehet.
-
tomyka74
senior tag
válasz BBéci #151285 üzenetére
Igen teljesen igazad van ! És ezzel ilyenkor szembesül a legjobban az ember mikor 2 év után viszont hallod.
Milyen fura ,hogy anno mikor azt hallotam először mennyire tetszett, egyszerűen tegnap ezt nem akartam elhinni!
Haza jöttem és azt mondtam,hogy minden egyes elégetett fillért megért az egész!
És tényleg büntetni lehet vele!Gyönyörű hobbink van!!!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #151272 üzenetére
Természetesen nem az ártól függ a hangminőség, de csodák nincsenek. A Te kábeleid felveszik a versenyt olyanokkal, amik szerelve 150-200000 forintba, netán még többe kerülnek? Konkrétan melyek azok? A végén még kidobjuk vagy eladjuk a Nordost Heimdall 2-t és Van Damme lesz az AVO referencia kábele.
Visszatérve a 20 kHz-es és afölötti tartományra, szerinted mókusvakítás az, amikor egy hangdoboz a dupláját vagy a tripláját tudja?
(#151280) Vikthor
Tudtommal azokat a kábeleket kapta, pénzt nem adott volna értük, mert szerinte felesleges. Nagyot vitatkoztunk erről valamikor 14-15 éve.[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
Dali oberon vélemény?
-
markknight
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy hangfalat, amin csak RCA és Jack kimenet van. Na most a Jacket én rádugtam a TV-re, de nem jó. Csak zajt hallok. Ha a telefont dugom a hangfal jackjébe akkor szól, szóval a hiba a TV-nél lesz. Ha ez így nem jó, akkor szeretném összedugni egy PS4 slimmel amin van optikai kimenet. Erre van átalakító? Vagy mit tudom én olyan optikai átalakító amibe bedugom a jacket és megy. Sajnos sík hülye vagyok ehhez :/
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #151270 üzenetére
Ha az FFT ablak méretével nem osztható a freki periódusa, akkor lesz szoknya, de ettől még nem torzít. Ablakozással meg minden torzul, de ettől még a tiszta 20 kHz akként jön ki a DAC-n, és nem fogod hallani. Ellenben egy 20 kHz-es négyszögjel valóban hallható, mert annak analitikusan is van több komponense. Amikor 20k-t hallasz, akkor más hullámokkal nem fér össze, két magas frekvencia ki tud alakítani egy alacsonyat. Ezt a régi tömörítések nem tudják, ezért mondod meg azonnal, ha egy MP3 18k-n vág, és ezért nem mondod meg soha, ha egy Opus ugyanott vág. Vannak egyébként olyan hangszórók (pl. a Durantól vagy Bose-tól a pro szekcióban), amik kizárólag 100 kHz felett működnek, és ezzel a módszerrel lokalizált hangot adnak ki.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #151289 üzenetére
Valamiért mégis magasztalják. Azt elhiszem, hogy a 3000 Ft/m árú VD ad olyan hangot, mint némelyik 5-6000 forintos, de haladó szinten ott nem áll meg az élet. 8-900000 forintos házimozi erősítő és ugyanannyiba kerülő frontsugárzó pár közé erősen ajánlott a 150-200000 forintos szereltek, vagy a méterenként 20-30000 forintos kábelek kipróbálása.
-
Tufa_
aktív tag
válasz migabi24 #151289 üzenetére
Felve kerdezek ismet..Tegnap voltam hallgatozni, szett megrendelve, mar csak a kabelek vannak hatra.
A kovetkezo lesz: Radius 270, 225, 90, 390, C265 Atmosnak es egy Denon X3500H.
Richer soundnal ezeket javasoltak:
Az atmoshoz es a hatso hangszorokhoz (mivel falban vezetem) Cambridge Audio ULTRA MICRO INSTALL
Front es center hangszorokhoz: QED SILVER ANNIVERSARYxtA cambridge audio helyett ezt gondoltam, lenyegesebben olcsobb, CL2, bar jelenleg meg varok az epites vezetore hogy jelezzen milyen szabalyoknak kell (vagy kell-e egyaltalan) megfelelni a falon beluli kabel vezetesre. Egy tavaly tortent Londoni tuzeset miatt jelentos szigoritas tortent az uj epitkezeseken
Mit gondoltok a frontokhoz javasolt kabelrol? Arban ez vagy ez lenyegesebben olcsobbra jon ki de nem tudom hogy amikor van damme vagy oehlbach kabelekrol beszeltek akkor errol a szintrol van szo vagy lenyegesebben komolyabbrol? Nordost is megneztem, az mar egy masik kategoria ahogy latom
Az atmos hangszorokig egyebkent kb 5 meternyi kabel fog kelleni oldalakent, a hatsokhoz olyan 10 meter korul per oldal. Jol gondolom hogy ekkora tavra es teljesitmenyre elegendo a 2x2.5mm is?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #151287 üzenetére
A VDC-nél többször drágább kábelek véleményem szerint olyan sokkal drágábban adnak annyival kisebb javulást, h logikátlan, értelmetlen költésnek számítanak.
(Ismerünk olyanokat, akik pl. Kimbert cseréltek VDC-re)20kHz:
"szerinted mókusvakítás az, amikor egy hangdoboz a dupláját vagy a tripláját tudja?"Pontosan az. Sajátom sem azért választottam, mert ilyesmi van ráírva.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #151294 üzenetére
Egyikkel sem értek egyet, de ez nem baj.
Kábelekkel kapcsolatban sokat számít, mennyit hajlandó költeni az ember a hobbijára. Ha spórolós fajta, és a lehető legolcsóbban akar viszonylag jó hangot, akkor megáll a Van Damme-nál.
Jó a Kimber 8TC, métere cirka 20000 Ft mégis vágyom olyanra, ami jobb hangminőséget ad. Előbb vagy utóbb feljebb fogok lépni, mert sokfélét kipróbáltam és hallottam a különbségeket. Sokkal olcsóbb tuning, mint a 200-250000 forintért eladható hangdobozaim helyett vennék másikat egymillióért. Mondjuk Focal Electrát, vagy ELAC FS 409-et. Jó kábel azokhoz még inkább kellene, mint a mostani hangdobozaimhoz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz BBéci #151285 üzenetére
Ez biztosan így van.. Viszont sokaknak nincs lehetősége komolyabb rendszer meghallgatására, így marad a bögre referencia.
A sértődés meg inkább az anyagi korlátok miatt történik, mivel nyílván rosszul esik annak, aki fél éven át kuporgatott egy 150000-es bögrére, majd azt rommá fikázzák...Ne érsd félre... értem az álláspontodat, de sokaknak csipkerózsika álom még egy belépő rendszer is..
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #151296 üzenetére
Ha már van valakinek 150000 forintja, akkor azt költse el értelmesen és ne szórja el büntető hangú bögreszettre. Ha lenne összehasonlítási alapja, eszébe sem jutna bögrét venni. De nincs, havernál hallotta a Logitechet, Geniust, dübörgött mint az állat és azt képzeli, az a házimozi.
-
nagyúr
válasz #98221312 #151296 üzenetére
Nekem is az volt, de el kell dönteni egy bizonyos ponton, hogy mennyire mélyen merülünk bele ebbe a hobbiba. Mint mindennel, általában ezzel is így van, hogy jobb eredményeket csak idővel ér el az ember, de nem csak az egyre drágább és jobb cuccok megszerzésével, hanem az utánaolvasással, fórumozással és tapasztalat megosztással-beszélgetéssel kap meg az ember. Szerintem megérte, én nekem egy szakadt szürke műanyag Hyundai 5.1 DVD lejátszós bögrém volt. Mondanom se kell, hogy még mozira sem volt jó, semmit sem lehetett állítani rajta, kicsi és kevés volt, és így kezdtem el fejleszteni a rendszeremet 12 éve. Ahhoz képest, nem semmi cuccaim vannak-lesznek. Igen ezekkel már lehet mit kezdeni és van értelme a házimozinak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest