Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#132383) Tonyka 2 válasza BBéci (#132326) üzenetére


Tonyka 2
tag

Igaza van BBécinek. Tévénél nézési távolságból nem sok értelme a 4K-nak, de még projinál is necces. Vázolnám, h mi a gond véleményem szerint, ami saját tapasztalatból adódik. A 4K rengeteg apró részletet tartalmaz már. Annyira aprókat, h nézési távolságból fel sem fedezed őket. 3m képátlójú vásznon csodaszépen látszik, h a lány szemében virágmintás kontaktlencse van. Ez idáig nagyszerű, ájvé. Csak az a dolog szépséghibája, h oda kell menni a vászonhoz 1m-re, h lásd, alig hátra lépsz egy felet, már nem látod. Nem hinném, h bármelyik tévé képátmérőnél ezt lehetne látni. Ezeket a dolgokat egy zoom funkcióval tudnám elképzelni, akkor lenne talán értelme. Mert ott van a többlet információ, csak a mérete miatt egyszerűen nem látjuk. Igazából nem is tudom, mekkora kép kellene hozzá, h normál nézési távolságból mindent jól lássunk ami a 4K anyagban benne van., Ez szvsz egy olyan lépcsőfok aminek nem sok értelme van. Nem fogsz filmézés közben odaugrálni a vászon elé, vagy nem fogsz zoomolgatni, h nini ott van a radír leesett törmeléke az asztalon. Hang oldalon, az Atmos, DTSX elcsepeg, mint fejlesztés, a HDR is elmegy szódával, de a 4K inkább csak lufi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.