Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) Ed Parker válasza Dorian (#998) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Kipróbáltam gyári BD lemezzel az uj kábelt a tv-be direkt a régi meg ahogy volt erősítő és úgy a tv-be.
2 filmmel próbáltam,de én semmi különbséget nem vettem észre,mindkettőnél kiváló képminőséget kaptam.
Igazából eddig sem volt gondom a képpel,csak gondoltam ha veszek egy drágább kábelt,akkor majd nagyon meg fogok lepődni,de nem :D
Igazad volt,nem ront rajta semmit.

De majd holnap cserélgetem őket,van kommersz noname, picit jobb Amit a popihoz kaptam és egy QED reference.
A popi és a QED kábel között nem vettem észre különbséget.

Béci: tudsz mutatni egy beállítást vt30-hoz,ahogy te is tesztelted,nem írtam fel a régi értékeimet :W

[ Szerkesztve ]

(#1052) Csabroncka válasza BBéci (#1048) üzenetére


Csabroncka
addikt

koaxon át lehet vinni a 24 bites 96Khz-es LPCM-et? (2 csatorna)

"in medias res"

(#1053) Wizard8


Wizard8
tag

Sziasztok!
Milyen jobb minőségű, de nem "túl drága" HDMI kábelt lenne érdemes venni PS3 és erősítő közé? :F

(#1054) Poplacsek válasza Wizard8 (#1053) üzenetére


Poplacsek
senior tag

pl: AudioQuest Forest

(#1055) Ed Parker válasza Wizard8 (#1053) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

A minőség és az ár szubjektív :K
Ennél azért pontosabban kellene meghatározni a rá szánt keretet.

(#1056) Toobee válasza Ed Parker (#1051) üzenetére


Toobee
veterán

Erdekes. A Te paneled azert nagysagrendekkel jobb, mint az en D550-eseme. En Dune gyari es Cinnamon kozott lattam kulonbseget...lehetcsak placebo volt?! Pont ma olvastam avforumon valaki velemenyet, aki szerint csak 1-esek es 0-ak mennek rajta, tehat nem lehet kulonbseg. Mondjuk ez mar par soron bebizonyosodott, hogy azert nem teljesen igy mennek a dolgok.

https://barbieripnk.hu/

(#1057) Wizard8 válasza Poplacsek (#1054) üzenetére


Wizard8
tag

Köszi!

(#1055) Ed Parker

AudioQuest Forest ára szimpatikus, 10000 alatt, körül mindenképp. (1m elég)

[ Szerkesztve ]

(#1058) Ed Parker válasza Toobee (#1056) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Azért a popihoz mellékelt kábel sem tskos minőség, nekem tetszik a minősége,de írtam hogy holnap jobban megnézem,több filmmel,de sztem van egy szint,ahol már csak bizonyos jeleneteknél lenne látható a különbség amit vagy észreveszel vagy nem.

Wizard 8: jó választás

[ Szerkesztve ]

(#1059) BBéci válasza Ed Parker (#1051) üzenetére


BBéci
titán

Sajnos nem emlékszem a beállításokra, augusztus végén vitték el, az bizony régen volt.

Csabroncka!
Szerintem átviszi, de még nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1060) BBéci válasza Toobee (#1056) üzenetére


BBéci
titán

Egyáltalán nem úgy mennek a dolgok! Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor valaki ezzel az orbitális baromsággal jön. Elektromos impulzusok haladnak a HDMI kábelek vezetőszálain.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1061) ricsik válasza BBéci (#1060) üzenetére


ricsik
őstag

Ne is törődj vele, aki ilyet ír, az még életébe nem vette a fáradságot, hogy leteszteljen egy olcsó és egy drága hdmi kábelt. Kár velük foglalkozni.

(#1062) T-Tboy válasza Ed Parker (#476) üzenetére


T-Tboy
tag

AV és AVX Fórumokon is szoktak árulni. Itt pl. 280Ft/db. áron adták őket nemrég:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/36790-nakamichi-banandugo-elado/

Vagy itt 295Ft/db. áron:
http://www.audioland.hu/forum/12-kabelek-kiegeszitk/18256-nakamichi-csatlakozok-banandugo-rca

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#1063) Toobee válasza BBéci (#1060) üzenetére


Toobee
veterán

Ugyanez az ember irta, hogy a tapkabelnek sincs jelentossege, tehat nem kell komolyan venni, amiket ir :D Jovo heten, ha megjon az IEC, akkor elkeszitem a tapkabeleket. Muszaj forrasztanom, vagy elegendo erintkezo feluletet biztosit a csavarozas is?

https://barbieripnk.hu/

(#1064) BBéci válasza ricsik (#1061) üzenetére


BBéci
titán

Legtöbbször a készülékeik sem alkalmasak összehasonlításra. Egyszer olyan jóember vitatkozott erről, akinek 32 colos HD-ready tévéje volt tök átlagos PC-hez kötve. Párszáz forintos számtech boltos kábelnél jobbat még messziről sem látott, de vadul tépte a száját és engem idiótázott.

Az tény, tapasztaltam, hogy nem minden esetben jobb a drágább kábel, a kivétel erősíti a szabályt. Ki lehet fogni olcsón nagyon jót.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1065) BBéci válasza Toobee (#1063) üzenetére


BBéci
titán

Itt a topikban is született néhány, a tápkábel cserét ostobaságként beállító hozzászólás, amiket kifejezetten nekem címeztek, amikor felvetettem a témát.
Hasonló történet, amikor állítják, hogy az eredeti és az írott CD hangja között nincs különbség. Azoknak. szerencsétleneknek CD-játszójuk sem volt soha, limlom PC-s hangkeltőkön szól náluk az empéhárom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1066) BBéci válasza Toobee (#1063) üzenetére


BBéci
titán

Dupla volt.:((

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1067) xtremetuning válasza BBéci (#1065) üzenetére


xtremetuning
addikt

Ne idegeskedj Papi, árt a szépségednek... :DDD

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#1068) Patice válasza xtremetuning (#1067) üzenetére


Patice
nagyúr

"Ilyen ez a popszakma..." :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#1069) zolaas válasza BBéci (#1066) üzenetére


zolaas
senior tag

na egyre emléxem, azóta sem írom le a magánvéleményem. Minden tiszteletem a tiéd, h bírod:)

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#1070) Lac-coo


Lac-coo
őstag

Haliho!

Napokban vettem egy ilyen sub-erősítőpanelt használtan. Tegnap tudtam kipróbálni, és azt tapasztaltam, hogy csak simán megkapcsolva, terhelés nélkül is picit zug valami a panelben és szép lassan melegszik is. Ha hajtom akkor már becsületesen forrósodik .
Van valami hibája, azért ilyen ?

THX !

(#1071) nebulo5 válasza BBéci (#1065) üzenetére


nebulo5
senior tag

Nem kell az miatt idegeskedni, hogy vannak szkeptikusok, akik gyakran nem is azért szítanak ellenvéleményt, mert tudják is, hogy miről beszélnek! Mivel naponta akár több alkalommal is olvasgatom a topicot, gyakran az a benyomásom, hogy egyes laikusnak vagy akár hitetlenkedőnek tűnő véleménynyilvánításnak semmi "szakmai" tudást súroló gondolat nincs a hátterében! Csupán a hozzászólásaik szaporítása a cél! Akit meg igazán érdekelnek a kábel anomáliák, audió/akusztika mizériák, cd írási trükkök, azok meg úgyis utána járnak a dolognak, vagy legalább is, a kérdéseik - kétkedéseik megfogalmazásából nem a dilettantizmus tükröződik ki.
Esetemben is fordult már elő nem egy alkalommal, hogy cinikusan megvigyorogtam egy - egy témáról szóló hozzászólást. De inkább a gyakorlatban igyekeztem kitapasztalni a téma adta lehetőségeket. Ha nem sikerült a saját rendszerem adta lehetőségeket alapul venni, akkor akár vettem a "fáradtságot" és mentem hallgatózni.
Jelenleg, az elmúlt néhány hét alatt, sikerült bizonyosságot nyernem annak kapcsán, hogy egy - egy álló hangfalnál nem csak az egymástól való távolság/hallgatási pozíció van kedvező hatással a tér leképzésére/kifejezésére, hanem a dobozokban elhelyezett hangsugárzók magassága is meghatározó szerepet játszik! Talán, ezért is van lehetőség nem egy hangfal típusnál a függőlegestől eltérő beállíthatóságra a tüskéi segítségével. (pl.: hátra dönthetőség)
Volt nálam vendégségben egy hangfalpár, amely 12 cm-el magasabb (ugyanolyan beosztással elhelyezett mély-mélyközép-magas sugárzó) konstrukciójú kivitellel volt elkészítve. Amikor bekapcsoltam, azonnal feltűnt az akusztikai javulás, a színpad kiszélesedése.... Majd amikor egy hét után visszajöttek a saját dobozaim, először csak provizórikusan pakoltam alájuk magasítást. Most, hogy a hét végére sikerült végre egy számomra megfelelő (egészen esztétikus!) "emelvényt" készíteni, nagy megelégedéssel fülelem a számomra "teszt" hanganyaggal és elégedetten vigyorgok! :)) Bizonygathatnám a pozitív változást itteni hozzászólásaimmal, de nem érzek affinitást, hogy vitába keveredjek néhány elvakult/elfogult "fanatikus" hozzászólóval!
Aki ismeri/hallgatta már a rendszeremet, és eljött/eljön újra meghallgatni, az biztosan észreveszi a pozitív változást! A többieknek pedig további kellemes hallgatózást a számukra már megszokott (talán semmi más rendszerrel össze nem hasonlított) rendszerükön!
Mert azért, nem kell azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy ahány fülpár, annyi ízlés/megszokás!
A jónak "tűnőt" nem feltétlen kell megbolygatni, mert ha akár nüansznyi változás is kieszközölhető, azon is el lehet vitatkozni, hogy vajon az a változás pozitív-e, vagy esetleg éppen negatív! (cinikusanvigyorgószmájli)

Üdv: nebulo

(#1072) Ed Parker válasza BBéci (#1059) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ok, közben a geeks-en találtam egy beállítást, majd azt finomitgatom.

T-boy: köszi, már rendeltem a gyártótól,ha nem jönne meg visszatérünk rá,

[ Szerkesztve ]

(#1073) Ed Parker válasza BBéci (#1064) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Teljesen igazad van abban, hogy egy jó táp, ic, hangfalkábel sokat javít ha jó komponensek közé kötik, magam is tapasztaltam, ahogy folyamatosan cserélgetem le régebbi "gyári" és olcsóbb kábeleket.
Sok okos dolgot tanultam itt tőletek, sztem se foglalkozz a hitetlenkedőkkel, aki akar, majd rájön.

(#1074) Toobee válasza nebulo5 (#1071) üzenetére


Toobee
veterán

:C Ha összejön a jövő heti móka, akkor hazafelé szívesen megkacsintanám, hogy milyen lett :D

https://barbieripnk.hu/

(#1075) nebulo5 válasza Toobee (#1074) üzenetére


nebulo5
senior tag

Összehozzuk!
És természetesen, kíváncsi leszek a véleményedre is!

Üdv: nebulo

(#1076) Thom!


Thom!
veterán

Egyedi fa hangfalállvány eladó több színben kivitelben 73cm magasak, kiváló ár/érték.
Érd. privátban. :R

(#1077) Wizard8 válasza Ed Parker (#1055) üzenetére


Wizard8
tag

[link]
Erről mi a véleményed ?

(#1078) ZolikaE46 válasza nebulo5 (#1071) üzenetére


ZolikaE46
senior tag

:C Nálad a jó mindig csak jobb lesz... ehhez már múltkor sem fért kétség...

(#1079) Toobee válasza Wizard8 (#1077) üzenetére


Toobee
veterán

Ha mindenképp ilyen olcsó kábelben gondolkodsz, akkor szerintem egy ilyet lenne érdemes megnézni

https://barbieripnk.hu/

(#1080) Ed Parker válasza Wizard8 (#1077) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Nekem van egy hasonló kábelem, de nem tudok addig véleményt alkotni róla, míg nem láttam bekötve.
Én az árból nem akarok véleményt nyilvánítani.

Én egy ilyet vettem, ez még nem horror viszont messze jobb egy hama kábelnél.

[ Szerkesztve ]

(#1081) fenix


fenix
csendes tag

Helo 1 kérdés melyik subot vegyem a felsoroltak közül?
Polkaudio PSW 110
JBL Sudio 150P
Mordaunt Short Carnival 9
JBL Studio 140P
JBL Loft SP 150
Boston Acoustics CS SUB10
Polkaudio PSW 125
JBL ES150P
Wharfedale SPC-8
Boston Acoustics SUB 250
Mordaunt Short Aviano 7
vagy ha valaki tud jobbat akkor milyet?
Max 100e ft ennél feljebb ne legyen.

(#1082) Wizard8 válasza Toobee (#1079) üzenetére


Wizard8
tag

(#1080) Ed Parker
Köszi az ötleteket.
Most a ps3(80gb FAT) az erősítőbe egy noname 1000 ft os kábelel van bekötve. Játék közben a textúrák élei pixelesek, autós, és hasonló "gyorsabb" játék menetnél. Három TV-n és 2 monitoron is próbáltam, de ugyan ez a helyzet. Lehet, hogy kilazult a hdmi csatlakozója, de inkább a rossz minőségű kábelra gondolok. Most szűkös a keret rá, és inkább később veszek jobbat, mint most egy drágább, de nem annyira jó kábelt. Most csak megnézném, hogy a kábel a probléma okozója vagy nem. Esetleg, ha erre a célra megfelelő kábelt tudtok? Toebee által linkelt esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#1083) Toobee válasza fenix (#1081) üzenetére


Toobee
veterán

Proson R10-et esetleg még beírnám a felsorolásodba, de sajnos idén felment az ára. Azt meg majd megmondják, akik értenek hozzá, hogy a 100e ft körüli összeg, amit elkérnek érte, az jó-e, vagy sem. Mondjuk, ha végiggondolom, akkor már csak 15e Ft különbség van az R10 és az R12 között. Lehet, hogy nagyobb a difi köztük, mint azt az árkülönbségből gondolná az ember.

https://barbieripnk.hu/

(#1084) axwel18 válasza fenix (#1081) üzenetére


axwel18
senior tag

Annyiér már azért ott a Castle compact cube is.

(#1085) Toobee válasza Wizard8 (#1082) üzenetére


Toobee
veterán

Amit én linkeltem az a legolcsóbb 5*-os minősítésű kábel Whathifi.com-on. Én még nem láttam/hallotam, de ennyi pénzt szerintem ki lehet adni érte, ha nem jó, akkor se buktál sokat.

https://barbieripnk.hu/

(#1086) ZolikaE46 válasza Toobee (#1085) üzenetére


ZolikaE46
senior tag

...és 15K-20K magasságig milyen hdmi kábelt vennétek? Olyan helyet mondjatok plz. ahova csak elmegyek érte és haza hozom. Bp.-n belül. THX!

(#1087) Toobee válasza ZolikaE46 (#1086) üzenetére


Toobee
veterán

KaCsa-nal van egy rakattal. Bemesz, es mondod, hogy mennyid van ra.

https://barbieripnk.hu/

(#1088) Ed Parker válasza Wizard8 (#1082) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Mint ahogy fentebb is írtam olyat nem akarok ajánlani, amit magam nem próbáltam.
Ha gondolod vedd meg.

(#1089) Dorian válasza Wizard8 (#1082) üzenetére


Dorian
félisten

Szerintem ez nem hdmi kábel-probléma, hanem túl magasra állítottad a a TV-n az élességet.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#1090) Wizard8 válasza Dorian (#1089) üzenetére


Wizard8
tag

Három tvn is néztem. Két LCD egyik full hd samsung, másik HD ready LG, harmadik CRT. Ezen kívül két full HDs monitoron is próbáltam. :(( Egyébként van ahol a színek se teljesen stimmelnek. Illetve, bitstreamen se megy át a DTS hd Master audio. Teljesen süket.

(#1091) szinimini


szinimini
senior tag

Kácsa Audio kábelekről tudtok valami véleményt mondani?

(#1092) skoos válasza szinimini (#1091) üzenetére


skoos
őstag

olvass vissza. 5-10 posztonként felmerül. Melyik, mire kéne, milyen hosszú? Btw általában jók, ajánlott kategória.

(#1093) szinimini válasza skoos (#1092) üzenetére


szinimini
senior tag

Most egy ilyen kábel van a mélyláda és az erősítő összekötésére:

KáCsa Professional 75Ohm OFC Digital Audio/Video Interconnect Cable 2.5m

[ Szerkesztve ]

(#1094) nismoka válasza ZolikaE46 (#1086) üzenetére


nismoka
addikt

AudioQuest, QED, Furutech.

[ Szerkesztve ]

(#1095) Toobee


Toobee
veterán

Rádugtam reggel a Sony-ra a hangfalaimat, és átkapcsoltam 5.1 analog-ra. Azt tapasztaltam, hogy még mindig cincognak a magasak. Mi az isten lehet már vele? Lassan ott tartok, hogy elveszti minden belé vetett hitemet. Tudtok valami HM szervizest, aki kijön helyszínre meghallgatni, vagy én elmegyek érte és hozom viszem? Illetve a másik kérdésem: Dali C6-hoz elegendő lenne egy ilyen végfok? Köszi :R

https://barbieripnk.hu/

(#1096) mandju


mandju
senior tag

Sziasztok!

tudnátok nekem ajánlási sorrendet összerakni a következő belépő szettekből

Wharfedale Vardus VR-400 5.0
Wharfedale Obsidian 600 5.0
JBL Northridge 5.0
KEF C7

árban szinte ugyanott vannak... (használt és új árakat figyelve...)

köszi

* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *

(#1097) Csabroncka válasza mandju (#1096) üzenetére


Csabroncka
addikt

Szia, én a Northridge-t halgattam, a Heco Victánál (II) jobb, a 400-as WF és a JBL között sztem nincs nagy különbség, a 600-as és a KEF-et nem tudom.

Én most fél lábbal vagyok a Northridge felé, de a KEF C7 elgondolkodtatott, kíváncsiam várom a hozzászólásokat.... :F

közben találtam egy cikket...>>

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#1098) axwel18 válasza mandju (#1096) üzenetére


axwel18
senior tag

Szerintem:
1. Wharfedale obsidian 600 5.0
2. Wharfedale Vardus vr-400 5.0
3. Jbl Northridge 5.0
4. Kef c7(Itt nekem a magasak nagyon nem tetszenek.)

(#1099) mandju válasza Csabroncka (#1097) üzenetére


mandju
senior tag

én is a northridget hallgattam meg és a HECO-t a szombathelyi mm-ben egy 609-es Onkyoval...én is a JBL-t találtam jobbnak

ma megyek a győri Saturnba hallgatózni, hát kíváncsi vagyok a felhozatalra... 150.000es kategóriából ezeket szemezgettem ki... aztán meglátom, lesz e egyáltalán kiállított példány valamelyikből...

* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *

(#1100) kenand válasza Viper26 (#1050) üzenetére


kenand
veterán

Annyiért igen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.