Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
válasz bajnokpityu #598 üzenetére
Konkrétan Dali Ikon 6 MKII miatt kérdem, hogy mennyire védi a váltó a túlterheléstől, jó konstrukció e, ill. mennyibe kerülnek, ha cserélni kellene ezeket.
Tényleg a Rubikban is Neked ilyenek vannak, gondolom nagy megelégedésedre.
-
bajnokpityu
félisten
a Rubikban is Neked ilyenek vannak, gondolom nagy megelégedésedre.
hahahaha
ezt ma sok féleképpen lehet értelmezni. nekem továbbra is az a véleményem,h sokkal könnyebb elérni nagyon jó magasat ribbonokkal,miután hallottam a csúcsfocalt. izlés dolga sztem ez a szint. én maradok a ribbonoknál, valszeg jó időre. akkora hangerőnél sztem simán kigyulladt volna amúgy,ami Ricsinél volt.
meglepő,hogy a ribbon nagyon irányitott hang,és mégis el tudtam vele érni,hogy nem bünteti durván,ha nem középen ülsz.ez nálam erősitő tápkábel függő.ez nekem szintén fontos volt.műszakilag nem nagyon lehet megvédeni a magasat a lassú gyengüléstől.hirtelen haláltól meg lehet védeni biztosítékkal, de ha folyamatosan határon hajtod,akkor bizti még nem ég el,hangszóró meg gyengül.
mennyibe kerül? a rubié szinte ingyen van,meglepő módon kinai gyártmány,ezért 15 körül van. onnan tudom,h amikor megvettem,pl az egyik magas már el volt gyengülve, cserélhettem. nekem logikusan nem ennyiért adták, mert nem tudni,hogy kinél ment tönkre.
egy ikon tuti,h többszöröse. egyrészt,mert márka,másrészt,mert ott egybe van építve a selyemmel.eladó topping dac
-
ginola
addikt
válasz bajnokpityu #603 üzenetére
Nagyon hangosan sosem szoktam hallgatni semmit sem! Gondolom így nem kell félni, hogy gyengül majd.
Egy boxban van a Daliban a ribbon a dom-mal, de külön lehet cserélni hála égnek.
-
priusz
aktív tag
Régi Mb-Quart hangfalakkal van valakinek tapasztalata?
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
rolo76
csendes tag
A sonyról mi a véleményetek?
Sony SA-W2500 (50k) -
ginola
addikt
válasz bajnokpityu #607 üzenetére
Az szívás.....látod ezért félek a ribbontól, bár normál használat esetén sztem nem lenne bajuk.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Hang szempontjából melyik számít jobb DAC-nak, vagy melyik az újabb? Lupus B vagy Lupus C (mondjuk mk2)? (ha lehet ilyet kérdezni)
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ma voltam mm-ben kicsit hallgatózni, szombathelyen. igaz nem volt nagy választék, de sikerült 3 különböző szettet meghallgatnom.
HECO Victa 2
JBL Northridge 5.0
Jamo S 506 HCS 3sajnos erősítők közül nem tudott az eladó váltogatni, így mindhármat egy onkyo 609-essel sikerült kipróbálni.
a Jamo csúnyán leszerepelt, viszont a HECO és a JBL szinte fej fej mellett teljesített...
az én igényeimnek megfeleltek...Ha a kettő közül választanék, akkor milyen erősítőt ajánlotok hozzá? Bár inkább a JBL felé hajlok, annak talán a HECOnál is jobban tetszett a hangja...
sajnos az onkyo nem fér bele a keretembe... kb 80-160 az arány erő-szett
JBL-hez hasonlítva egy Obsidian, milyen lehet? van fent egy használtan avxen... azt sajnos nem állt módomban meghallgatni...
esetleg ez a sub jó lenne a JBL szetthez? ismeri valaki közületek?
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Ha egy hangfalban ki szeretném cserélni a magas hangszórót, mert tönkrementek, akkor a keresztváltót is feltétlen cserélni kell?
Köszönöm
Üdv. -
mandju
senior tag
Én is láttam ma mindkettőt, de nem "férnek" bele a költségvetésbe, illetve a pénzügyminiszterem által megálmodott keretbe...ezért ott nem hallgatóztam...
a wharfedale szetted hol áll ezekhez képest, ha mondjuk a JBL 5-ös egy tízes skálán?
jöhet priviben* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
spiky03
veterán
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy mennyi különbség van hangzásban egy úgy mond sima erősítő és egy THX erősítő között?
Megéri a különbséget a THX minősítés?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
junior11
veterán
Na voltam a havernál, s azt mondta, hogy az alábbiak közül szeretne vmit választani:
- receiver: Onkyo TX-NR579 vagy Sony STR-DH820
- hangfalak: Magnat monitor supreme 1000, Heco Victa 501, Quadral Quantas 5000
Vélemény?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
mandju
senior tag
150 környéke mindkettő....
meg van egy készleten maradt 1611 azt hiszem 80000ért...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Toobee
veterán
Ugyan már kikértem pár ember véleményét privátban, de több szem többet lát alapon, itt is felvetném a kérdésemet. Egy Dune Duo lenne a forrás, ami egy Rotel processzorba küldené a jelet, az meg tovább a félig halott Sony erősítőmbe, ami végfokként üzemelne. Nos, a kérdésem az lenne, hogy mit erőltessek? A Dune analóg kimenetét, vagy digit coaxot? What HI-FI-n nézelődtem, és 5* minősítéssel ezt találtam, ami olcsón beszerezhető. Streamnél 8990 ft a fél méteres változat. A 3 pár analóg RCA alsó hangon is 15 ezer lenne. Ki mit javasol? Előre is köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #627 üzenetére
+ 1 a Coax-ra
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Toobee
veterán
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! És az általam kiválasztott kábel jó lesz, egy Rotel RSP-976 + Sony STR DB 840 mellé? Az analóg kábelben meg két opció van: Bajnokpityu ismerősre csinálna 5e/pár áron, vagy Arnold féle 8500/pár lenne.
-
xtremetuning
addikt
Kácsa audio - Furutech Alpha. Ár-érték arányban verhetetlen szerintem. Lehet van nekik használt is.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
knorbi77
tag
Sziasztok, új vagyok a topikban, egy olyan kérdésem lenne, hogy Denon AVR-1306 erősítőm van és Wharfedale Diamond 8.4+WH-20 5.0-ás szett. Egy kb. 18nm-es nappaliban van, szekrény nincs csak egy kanapé és egy hintázós "fotel". Mégis, a mélyhangok valahogy mintha nem jönnének ki megfelelően, régóta megvan a szett(kb. 5-6 éves, vadiújan lett véve), de hallani hogy erős mélyek szólalnak meg belőle, de valahogy "elveszik" és nem jut a fülembe, de a kanapét rázza. Nem hajtom szét, ne értsetek félre. A szoba kocka alakú elhelyezés optimális, nincs benne semmi extra, tv mellett viszonylag szélesen vannak a frontok elhelyezve. Lehetséges hogy kicsi a szoba?
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
sanyi0629
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszerem:
Pioneer VSX-819H, KEF C7 5.0 és JBL ES150P mélysugárzó. Zenét-filmet egy Popcorn Hour A200-ról viszem az erősítőbe, HDMI-n keresztül. Kb. 60% zene (néha mp3, mert bizonyos alternatív zenék csak így szerezhetők be , ha lehet flac, egyre inkább dts és HD-MA koncert videók), 40% filmezés a program (itt is előnyben részesítem a HD tartalmakat). A zene nagyrészt keményebb rock, metál, de egyre inkább hallgatok finomabb, klasszikus, jazzes, stb. zenéket is. A szoba kb. 20nm panel, a jövőben esetleg 25-30nm tégla-gipszkarton lesz. Néha tetszik a rendszerem hangzása, különösen filmeknél, néha viszont úgy érzem, tovább lépnék, hiányzik valami a zene hangzásából, valami "meleg, lágy dinamika" szerű dolog, amit annak idején apám zenehallgatása alatt tapasztaltam, régi rádióerősítőjén, bakelitről. Egy kicsit mintha nyersen szólna a zene. Tehát valamit változtatnék, ehhez kérnék ötleteket, amellett, hogy túl sok pénzem nincs, és nem tudok külön hifi erősítőt venni, mert fontos a házimozi is. A jelenlegi rendszerben min lehet célszerű változtatni? Arra gondoltam, hogy a Pioneert (kb. 80ért) eladva az alábbi erősítők közül választanék:
Denon avr 1912
Denon avr 2311
Onkyo TX NR609
Van értelme a jelenlegi KEF C7 szetthez ezekből választani, érhetek el jelentősebb hangzásbeli különbséget? Melyik lehet jobb? Visszaolvasás alapján valamelyik Denonra gondolnék a zene miatt, bár az Onkyonál a "THX Select2 minősítés” jól hangzik, kérdés, hogy ez jelent-e valamit. Erősítő váltás után kb. egy JBL ES80 (esetleg 90-100) szettre, és a hozzájuk tartozó surroundokra váltanék majd hangsugárzókban. Talán jobban járnék a pioneert megtartva először hangfalat cserélni (a KEF-ek előtt nagy vágyam volt Northridge E80 szett, csak nem tudtam beszerezni feketében akkor, most viszont ES80-ra szavaznék)? Előre is köszönöm a tippeket! -
szinimini
senior tag
Sziasztok
Egy Polk Audio PSW110-es mélyládát sikerült elcsípnem 29eFt-ért.
Másfél éves,nem volt meghajtva, hibátlan állapotú és Tölgy színűSzerintetek megérte?
-
Relaxing
tag
Hello
Dali Zensor 7 szett Vs Mission MX-5 Cinema Pack- ról mondanátok véleményt?
Árban minimális az eltérés ,de minőségben ,tudásban? Elsősorban házimozi megközelítés érdekel zene csak másodlagos szempont.
Köszönettel.Bakker - micsoda gubanc!
-
szinimini
senior tag
Még annyi,hogy Y kábelt milyet érdemes venni?
Mire kell oda figyelni ? -
Tamoo
MODERÁTOR
Hivox Lupus C mk2 megérkezett, bekötve. Azóta csak vigyorgok, azt hiszem valami hasonlót vártam volna eddig is.
Most viszont kezdem úgy érezni, hogy könyörög a cucc pár jobb hangdobozért. (mondjuk még akusztikailag is gondok vannak, de már legalább kezd valahogy szólni)
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Oké, hogy nekem szerencsém volt, de ennél olcsóbban vettem az ES90+ES25+ES30-as szettet, úgyhogy nem egy túl jó ár szerintem. Megint csak pesti viszonylatban tudok nyilatkozni, de több helyen láttam 100ért akciósan ES80-at, a center max 40 bárhol, a két hátsó meg 60, és akkor sokat mondtam.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest