Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
válasz Szabikaa20 #1647 üzenetére
Azt úgy hívják, hogy marketing bullshit.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz Ed Parker #1651 üzenetére
Annyit biztos nem költenék! A 220 50K környéke lesz, a 320 meg 80-90K környéke... Azt mondják. Egyedül a 320nál ez a hang formátum fog dönteni hogy megéri e azt a + 30-40K vagy nem, de ha ilyen hangformátum vagy mi ez nem lesz még egy jó ideig akkor nyilván marad a 220...
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #1653 üzenetére
Hámmer bsanya forumtársunk kérdezte és neked volt,ezért elsőkézből tudnál neki válaszolni,hogy milyen?
Csa erre gondoltam.Zolika:
Abban azért komolyabb teknika van,szinte biztos hogy hasonló áron lesz mint az én pioneer-em.
Ugyanezeket tudja,csak innen tippelem.
Semmi érdeke olcsóbban adni,ha elmegy drágábban is.[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Ed Parker #1655 üzenetére
Jah igen már értem....Hát amúgy nekem bejött,de ezt lehet csak azért mondom,mert az első AV erősítőm volt!Nekem két JBL Control 5-el szólt,de azzal nagyon és szépen!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
knorbi77
tag
És ígértem mára egy beszámolót, ma voltam a Netdepo-ban, átvettem az MS carnival 7 subot az inakustik 2m Y kábellel együtt. Már alapól nagyon tetszett a doboz nagy mérete, de a minőség, ahogy csomagolták elképesztően jó, nem bontottam még ki műszaki cikket, ami ennyire gondosan lett volna becsomagolva. Azt hiszem mostantól favorit lesz nálam a Mordaunt-Short. Rászereltem a talpakat, bekötöttem, beállítgattam az erősítőt, és így első nap nagyon-nagyon tetszik, 16-18 nm a szoba, és a sub hangja fantasztikus, zenére próbáltam ki meg egy kis Battlefield 3-ra ps-en, mindkettőre nagyon jó volt, így estére hallhatóan finomodott a hangja, teljesen meg vagyok vele elégedve. Rengeteg tartalék van benne, a hangereje kevesebb, mint a felén van a hátulján, a membránnak sem kellett különösebben "megráznia" magát, hogy a szoba telítve legyen a mélyekkel, egyszóval: Tökéletes, egyelőre így érzem. Érdekes de a 65W és a 20cm-es membrán nagyon meggyőző, felülmúlja önmagát. Holnap töltök fel képeket és linkelem, átrendeztem kicsit a szobát a sub tiszteletére.
És azt még hozzátenném, hogy mindössze 1 napot vártam a subra, értesítettek, megkérdezték mikor megyek, vártak, úgyhogy ajánlom bátran a Netdepo-t én is.
[ Szerkesztve ]
-
knorbi77
tag
-
bsanya
aktív tag
válasz knorbi77 #1661 üzenetére
Szerinted az Yamaha+Onkyo páros 100e megér? (tudva azt, hogy az Onkyo hangfalakról itt lebeszélnének )
"Viszonylag" kispénzből szeretném megúszni a "házimozisítást"
(tartaléknak van egy LG LH-T250SC hangfalszettem (a DVD lejátszója már megadta magát a sok mese nézésen ), annál csak jobban szól?! )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
-
mhmpista
aktív tag
Hali
Wharfedale Zaldek s600 stereozáshoz szerintetek ez elég? Jók ezek arra?
-
spiky03
veterán
Egy érdekes kérdés.
Ugye mondtátok, hogy a HD hangok csak HDMI-n vagy analógon mennek át az erősítőbe, koaxon, meg optikain csak a "mag" megy át. Így ha pl lenne egy olyan BD játékosom, amin van 5.1 analóg kimenet és azt rákötném az erősítőm (RX-V365) analóg bemenetére, akkor ott szerintetek átmehet a HD hang? És a kérdés, hogy erezhető lenne a hatása? Különbözne a DD-től DTS-től?
Bocsi, ha nagyon hülyeséget kérdeztem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Termi16
őstag
válasz spiky03 #1665 üzenetére
Megoldható így a HD hangsávok lejátszása, viszont gyakorlati előnye nincsen ilyen rendszernél.
Kérdés:
Szerintetek ha 2-3 hónapra ideiglenesen vennék egy olcsóbb, 30-40000Ft-os erősítőt, hogy később megvegyem azt, amit kinéztem, akkor az sztereó legyen, vagy HM? A térhangzást tudnám nélkülözni, viszont most úgy látom, hogy a régebbi HM vasakat könnyebb továbbadni. A másik oldalról viszont, a sztereó erősítő hangja mérföldekkel jobb lehet. (Bár se dac, se megfelelő kábelek nincsenek) Erre kíváncsi lennék nagyon, de nem tudom, hogy most megéri-e ezzel "szórakozni".
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Patice
nagyúr
válasz spiky03 #1665 üzenetére
BD játékoson analóg 7.1-et fogsz találni inkább, de a válasz a kérdésedre igen.
Át fog menni a HD hang PCM-é alakítva, mert ilyenkor a dekóder a lejátszóban van.
Hogy érezhető lesz-e? Dinamikában, tisztaságban lehet. Ez nagyban függ a lejátszó beépített dekóderének minőségétől, az összekötő kábelek minőségétől, az erősítőd, a hangfalkábeleid és a hangfalaid minőségétől.
Valamennyire szerintem biztos hallható lesz a különbség. Hja és még egy tényezőt kihagytam. A film hangjának a keverésétől is függ, hogy mennyire szól jól. Egy sima DTS Core is nagyon ütős tud lenni.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz Termi16 #1667 üzenetére
Ha viszonylag olcsón akarod megúszni a dolgokat, akkor egyáltalán nem rossz az elgondolásod, hogy veszel egy régebbi HM vasat olcsón mozizáshoz, aztán egy sztereó erősítőt a zenéhez.
Az olyan házimozi erősítők amik zenében is megállják a helyüket elég drágák, akár még használtan is. És egy eredetileg drága HM erősítőhöz nem árt ha tudásban/minőségben passzoló hangfalszettet szerez be az ember ami megint csak elég tetemes összeg lehet.
Ha megéri neked két rendszert fenntartani, akkor hajrá!
(Egyébként én is így döntöttem, de egyenlőre a sztereón dolgozom. )
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
spiky03
veterán
THX, mindenkinek a gyors választ.
Nah majd első körben kipróbáljuk csak a maggal.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Termi16
őstag
Ezek szerint nem fogalmaztam pontosan!
A hangfalak már megvannak, az 5.1 teljesen készen áll.
Az biztos, hogy pár hónapon belül veszek egy komolyabb hm erősítőt is, ami egy HK 460 lesz valószínűleg. A kérdés az, hogy addig megéri-e sztereóval szórakozni, vagy nem?
Azért kérdezem, mert nincs se kedvem, se pénzem most külön kábeleket, lejátszót, dac-ot venni a sztereó cucchoz. Az biztos, hogy a HM vas lesz a rendszer motorja később, a sztereót csak és kizárólag akkor tartanám meg, ha sikerülne egy szintén HK vasat venni jó áron. Ha meg csak egy HM erősítőt veszek most, akkor azt mindenképpen eladom a későbbiekben.
Hajt a kíváncsiság a sztereó hangja miatt...2 napja eladtam az eddigi erősítőmet, azóta 1500ft-os pc-s hangfalról mennek a dolgok, hihetetlen vicces
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Tegnap végre volt időm megnézni egy filmet, az új cuccokkal. (The Lincoln Lawyer BD25 DTS-HD: 4219 kbps, ebből ugye a DTS magot hallgattam) Sokkal pontosabb, részletesebb lett a hangja. Úgy, ahogy a mélyet is sikerült már beállítanom, de a mélyközéppel még nem vagyok kibékülve. Szerintem a Roti lesz a ludas, mert vágási frekv. nincsen, csak small, meg large. Gondolom a végfokon hiába állítgatom a vágást, vagy lehet, hogy pont az a baj, hogy ott állítom? A mélyebb frekvenciák nagyon jól szólnak, tegnap már túl sok is volt, bár ez szubjektív, mert lakótársam szerint lehetne még több is. Viszont még mindig borzasztóan zúg a végfok miatt, remélem hét végén lesz időm tápkábelt csinálni, meg beszerzek március elején egy Alces-t is, ha így se lesz jó, akkor rá kellene repülni valami végfokra, vagy egy öreg nagyvasra, amin van analóg bemenet. Esetleg tudtok most ajánlani valami jó vételt, 60 ezer ft-ig?
(#1673) Szabikaa20:
Bécsi úti MM-ben, az új JBL SCS-178 50e ft, mellé 1311 Denon 50e. Ha mindenképp új kell...Más téma: ingyen elvihető Saturnos hangfalkábel, olyanok részére, akik kis pénzből gazdálkodnak, és nagy segítség lenne nekik. Légyszíves olyanok ne keressen, akik rárepülnek minden ingyen cuccra, aztán meg rakják fel az apróra...
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz Szabikaa20 #1676 üzenetére
Ahogy nézem, avx-en most kelt el 4db is kb 3-4 napon belül.
Csak pont most nincs olyan, ami nekem megfelelne.Mindegy, nézelődöm még egy kicsit, aztán biztosan akad majd valami.
-
Viper26
nagyúr
válasz knorbi77 #1660 üzenetére
Rendben.
Nekem ma hozott a netdepo kábeleket (hangszóró, hdmi, optika), tényleg korrektek.Vasárnap végre össze tudom majd rakni a cuccot, remélem a beállítás is menni fog.
Szerinted a dvd-t akkor is köthetem az erősítőre, ha abban van külön erősítő?Hang és kép menne a Denon-ra, a gyári hangszóróit ugye nem használnám.Remélem ebből nem lehet probléma.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
spiky03
veterán
Tudtok valami jó belépős centert ajánlani. Mert szerintem az én kis Eltaxom nem olyan jó
Mert pl tegnap este is néztük a Silent Hillt (magyarul) és a beszéd néha olyan halk volt, hogy adni kellett rá még kakaót (pedig +9dB-ra van már állítva), a többi hangfal az meg jól szólt, az effektek rendben voltak, nem voltak hangosak.
Úgyhogy úgy érzem meg kéne próbálnom egy másik centerrel, hogy azzal milyen lesz a hatás. Mert ez így sajnos ront a filmezés élvezetéből Mert pl ah az asszony nyomja közben a chipszet, és csörög, nem hallani a beszédet
Persze az is lehet, hogy a film volt a szar, vagyis a szinkron keverés.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Termi16 #1671 üzenetére
Sztem ezzel csak akkor foglalkozz, ha a 460-as sztereo hangja nem megfelelő számodra.
Jó dolog a külön sztereo, csak ugye ahhoz kezdheted elölről, cd,(DAC),erősítő,kábelek,hangfal megint egy valag pénz.
Persze ha a büdzsé engedi, akkor mindenképp.1674 Termi16: ez nem véletlen
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Sajnos az asszony miatt kell a magyar hang
Én is angolul nézem, ha tehetem, meg ott nem baj annyira ha halk egy kicsit a center mert ott úgy is olvasom a szöveget
Amúgy nem minden filmnél van így, csak 1-2-nél tűnt fel.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
fenix
csendes tag
Helo mi a véleményetek erről a kábelről esetleg valakinek van vele tapasztalata, ha igen jó vagy rossz?
Inakistik Excellence 2 x 4 -
Viper26
nagyúr
Most már bizonytalan vagyok mit vegyek, ez alapján talán csak rca-rca lesz a jó a hanghoz.Akkor gondolom a DVD-n 5.1 felejtős lesz.
Sanci38:Sorry, válaszként akart menni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
knorbi77
tag
Gondoltam kirakom hátha kell valakinek. Denon-1611 bontatlan! (nem én hirdetem)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest