Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #104442 üzenetére
Teljes mértékben egyetértünk, éppen azért tettem fel az előző kérdésemet. Szerintem a T-12 kifejezetten szép és mutatós. A zongoralakknál nincs elegánsabb, kedvencem a Velodyne SPL 1200 Ultra, amit 3 évig használtam, ragyogó fekete színével emelte a nappalim kinézetét és hangulatát.
(#104450) spiky03
Erről van szó, pontosan ilyen van most nálam, famintázatú fólia a borítása, minden, csak nem szép és nem elegáns.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gabo01 #104448 üzenetére
Az összes szekrényt eltenném onnan! A nyitottak a rendetlenség - bocsánat a kifejezésért - a tipikus kupleráj megtestesítői, a zárt, fiókos pedig a jó hang ősi ellensége.
(#104453) devil-k
És akkor mi van, nem fér bele az idődbe? A megfelelő célszerszámmal 10 másodperc alatt portalanítható. Egyébként nálam bőven elegendő 4-5 naponta elvégezni, a készülékek tetejével és az állvány, valamint a center és a frontok felső lapjával együtt. Összesen 3 percet vesz igénybe, plusz a pamacs kirázása, ami további egy perc.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gabo01 #104455 üzenetére
Rendben, értem. De ameddig azok a bútordarabok a jelenlegi helyükön maradnak, a hangzás bármilyen módon történő javítási kísérletének eredménye, erősen kétséges.
Elegendő a radiátor közvetlen közelében lévő hangdobozt említeni. De a másik mögötti szekrény legalább annyira gázos.
Amikor a nemrég emlegetett, akusztikai méréseket is végző ismerősöm meglátta, hogy a frontsugárzóim 35 centire vannak a 60 cm magas hifiállványtól, meglehetősen neheztelt rám. Hozzáértőként miként követhetek el ilyen hibát. Pedig a hangdoboz legalacsonyabban elhelyezkedő hangszórójának az alja 70 centire van a padlótól. Szerencsére jobbra és balra 70-80 centire vannak a falak. Szóval nálam is vannak hibák, pedig a szobát és a berendezést direkt házimozis szempontok figyelembevételével terveztem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabo01
senior tag
válasz BBéci #104456 üzenetére
Értem!
Tételezzük fel, hogy elkerül onnan az a 60cm széles szekrény és az egész sor csúszik balra mondjuk 30-40cm-t!
Akkor már nem lesz ilyen közel a jobbos front a radiátorhoz viszont nem fog számottevően nőni a frontok közötti távolság!
Melyik a fontosabb a radiátortól távolodni vagy nagyobb távolságra tenni a frontokat? -
Csabroncka
addikt
válasz gabo01 #104457 üzenetére
"Melyik a fontosabb a radiátortól távolodni vagy nagyobb távolságra tenni a frontokat?"
A frontok közötti távolság alapból meghatározza az optimális hallgatói távolságot - középről (fronttávolság x gyök3/2).
Ez például 2 méter esetén ~ 1,7 méter ami szerintem nagyon közel van, 3 méter esetén már jóval barátibb ~ 2,6 méter.
Nem okoskodás miatt tettem oda az egyenlő oldalú 3 szöget!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
gabo01
senior tag
válasz Csabroncka #104458 üzenetére
Zene hallgatáshoz nem is probléma még az 1,7 m sem (odateszem a fotelt ahová akarom) a gond inkább a mozival van ahol a kanapét nem tudom tologatni ha 1-nél többen mozizunk!
-
BBéci
legenda
"3 szöget"
Egy darabot sem látok.
-
Csabroncka
addikt
válasz gabo01 #104459 üzenetére
A háromszög nem csak a zenehallgatáshoz kell! Pontosan tudom, hogy HM-ezel.
Mérd le milyen távolságra van a frontok vonalától a kanapé, és számold ki milyen távolságra kell ehhez tenni egymástól a frontokat.BBéci:
Szeg = falba verik kalapáccsalSzög = geometriai fogalom
Namost akkor például hogy mondanád azt hogy szöged Szögediesen
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
gabo01
senior tag
válasz Csabroncka #104462 üzenetére
Na ez nem fog működni, ugyanis szélesebb nem lesz a szoba sajnos!
Kb 4.5m a távolság a frontok és a kanapé között! -
Tamoo
MODERÁTOR
Ezt olvastad valahol, hogy így kell? Lehet tudatlan vagyok, de én biztos nem így alakítanám. Én egy kicsit mindig távolabb ülnék mint a frontok közötti távolság.
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
válasz Csabroncka #104464 üzenetére
Sajnos egyelőre egyik megoldás sem kivitelezhető mert jobb oldalon van egy baromi nagy teraszajtó ami korlátozza a bútorok ill. a rendszer mozgatását!
Tamoo: de gondolom nem ennyivel távolabb mint nálam?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Tamoo #104465 üzenetére
Nem értelek? Ez alapján megyünk tudtommal - a két front esetén egyenlő szárú 3 szöget formáz a hallgatói pozíció
Azt mondta 4,5 méterre ül a TV-től a kanapén, most csak besaccolni tudom, de kb 2-2,5 méterre van egymástól a két front.
Cseneles #104468: nem feltétlen értek ezzel egyet, de ez magánvélemény.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Cseneles
őstag
válasz Csabroncka #104467 üzenetére
Erre van az erősítőd mikrofonos kalibrációs rendszere!
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #104462 üzenetére
Tévedsz.
A szeg és a szög egyformán helyes és ugyanazt jelenti. Akárcsak a tejfel - tejföl, törölköző - törülköző.
Viszont a háromszög nem egyenlő a 3 szöggel.
És egyáltalán nem az alapján megyünk, rendezzük be a házimozi szobákat, amit linkeltél.(#104468) Cseneles
Nem arra van. A rossz elhelyezésen semmi nem segít.[ Szerkesztve ]
-
dio001
tag
válasz gabo01 #104448 üzenetére
Szia!
A baloldali szekrény mellett van az ajtó? A radiátor oldalon van még egy erkélyajtó? Hülyeségnek tűnik ha azt mondom hogy nyomj egy 180 fokos fordulatot? Úgyhogy: 2 polc közötti rész kivesz, át tesz a szembe lévő falra, kanapé a polcok elé olyan 1-2 méterrel, kanapé-polcok közé a surround. jobb ötletem nincs."Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
Cseneles
őstag
válasz BBéci #104469 üzenetére
Azt tudom viszont térbe próbálja köréd hozza a falakat...mintha te ülnél a kör közepén
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #104467 üzenetére
Én aztán sehova nem megyek ez alapján.
Hallgatói pozíció szerintem ne legyen közelebb mint a frontok közti távolság.[ Szerkesztve ]
-
-
escape
aktív tag
Megjöttek a VD kábelek. Debrecenieknek szívesen kölcsönadom egy teszt erejéig. (2x3méter ebből)
[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Norbi 72
veterán
Na,amíg ti szögeltetek,megnéztem 2 filmet.
Drakula,egyszer simán nézhető.
John Wick,na ez már frankó,kép és hang is tuti.(#104474) escape Először járasd be őket,és mondjál véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
válasz Norbi 72 #104475 üzenetére
Sajna nincs olyan komoly rendszerem amin hallani lehetne nagyobb változást, de mindenképpen valami értelmesebb kábelt szerettem volna a milliméteres tyúkbélnél. Ráadásul most szoba átrendezés miatt szét van bombázva az egész rendszer, épp csak kipróbáltam, hogy szól-e egyáltalán. Ezért, vagy ettől függetlenül szívesen meghallgatnám komolyabb rendszerben.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
devil-k
nagyúr
válasz BBéci #104454 üzenetére
De, de, csak a szemem zavarja.
(#104469) BBéci
Furcsán néznének bárkire a suliban, ha azt mondaná a háromszög helyett, hogy háromszeg. Biztos vagyok benne, hogy egy életen át nem tudná lemosni magáról ezt a balga kifejezést, még 3 db szöget is kapna kabalaként, az biztos.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Gabesz26
senior tag
válasz Tamoo #104476 üzenetére
Na igen nem egyszerű döntés, bár azért páran szerintem lennének a helyedben . (így, hogy az Arcam jégre került már eléggé eldőlni látszik )
(#104477) escape:
Igaza van Norbinak. Én ugyan azt tapasztaltam, hogy kevesebbet változik a VD a bejáratás során , de azért kell neki pár nap.
-
whatnot
őstag
válasz MasterMark #104460 üzenetére
Akkor ez bukta
HBO nincs, M1-et meg nem nézek.
No nem katasztrófa, tévén csak sorozatokat nézek max., filmeket meg PC-ről. -
lemmy9
őstag
válasz Dagidög #104482 üzenetére
Sokan zenélnek HM vassal. Zenehallgatáskor ugye Pure Direct mód, és nem tekergetjük a hangszínszabályzót. A mikis bemérés meg tekergeti. (Mozin nem számít?) és akár koncerteket is eltekert hangszínekkel hallgatsz, a mikis beméréssel.Ha utána kikapcsolod, akkor csak a távolságok, és a vágási frekik maradnak, azt meg be tudod te is állítani. Én is használom az Audyssey-t, 10-ből 3 alkalommal, de nem tudom minek. Ma estétől nem fogom
Rituálisan meggyújtom a mikrofont.[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Bennedek
tag
Sziasztok!
Most lett meghallgatásra kész állapotban a passzív mélynyomóm, Eminence LAB12 driverrel, házimozihoz milyen erősítőt ajánlanátok hozzá(nálam az építés is játszik)? Ha sub pre-outról hajtom akkor is kell alul áteresztő szűrő?
Habár ez csak 90 liter(80 liter hasznos, 31 Hz-re hangolva 27Hz F3 és 22 Hz -10dB-nél), egy 18nm-es szobában ez is rendezi a dolgokat
Ugyanebbe a szobába keresnék házimozi erősítőt, a Pioneer VSX-424-el szemezgetek. Mi a vélemény erről, tudnátok ebben az árkategóriában jobb alternatívát?
Ugyanide nézegetek hangfalszettet is, zenét is szeretnék róla hallgatni, viszont csak populáris(jazz, klasszikus stb. szóba sem jön) A szoba keskenysége végett a hangfalakat csak a fal mellett tudom elhelyezni, érdemes álló frontba gondolkodnom vagy felejtsem el? Egy ilyen szobába milyen megoldásokat ajánlanátok?(7*2,5m, a szoba 2,5m-es falán van a vászon)
Köszi a segítséget előre is!
-
Csabroncka
addikt
válasz Bennedek #104497 üzenetére
Egy dolog jutott eszembe, unokaöcsém mágikus Jinn-je szokta kérdezni.
"in medias res"
-
Janaboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest