Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz MasterMark #103400 üzenetére
Félrefogalmaztam, természetesen tekerős van rajta.
Kipróbáltam, letakarva sem reagál. De: mivel a távirányítót a másik szobában hagytam, megnyomtam egy forrásgombot és most bekapcsolt. Kipróbáltam többször, ez a része most működik, holott erre az első bekapcsoláskor sem volt képes, ráadásul a megfelelő forrást is hozza be. A bekapcsolást követően viszont továbbra sem reagál.Igen, az eredeti táv, de valamit elrontottak rajta. Rejtély számomra, hogyan és mit.
szerk.: jól van, most már nem kapcsol be a forrásokra.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz devil-k #103403 üzenetére
Az "LFE 120 Hz" az nem a szub vágási frekije.
Ez az LFE csatorna szűrését jelenti. (Ugyanis az LFE csatorna DD és DTS esetén 120 Hz-ig tartalmazhat jelet. HD formátumok esetén már nincs ilyen korlátozás a szabványban.)
A többi vágásra Béci továbbra is a 80 Hz-et írta.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
xtremetuning
addikt
válasz JohannZimu #103340 üzenetére
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Csabroncka
addikt
válasz DjKoxi #103404 üzenetére
Na ezt most fejezzük be!
Az eladó elküldte neki postán kipróbálásra, ha jól tudom még ki sem fizette!Néhány komolyan olyan hajmeresztő kijelentéseket tesztek, hogy csak ámulok. Fogalmatok sincs arról, hogy az a kis 250-es arcam szinte "ingyé" lenne, a hangjáról nem is beszélve!
Sokan átesnek a ló túloldalára!
Egy eladóval már a beszélgetés során kialakul egyfajta szimpátia - ha kialakul!nem kell elsőre mindenkit nagy AVR-becsbentartónak gondolni!
nem kell mindenkit előre meggyanúsítani azzal, hogy át fog verni!
megj: kicsit hozzáértőbb lenne whatnot, már rég megoldotta volna a problémát. Mellesleg megjegyzem én sem vagyok villamosmérnök, mégis van otthon szerszámos készletem és fázisceruzám.
whatnot: nagyfiú vagy, szerintem megoldod!
(#103402) Gigi01: nem olvastam teljesen vissza, milyen AVR-t vettél?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #103408 üzenetére
Reméljük, hogy a tegnap óta keletkezett bejegyzéseket véletlenül sem olvassa az eladó. Mit gondolna.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
dualcore
őstag
A haver HK erősítőjének az okozta a hibáját, hogy a számítógépről az analóg kimenetet bedugta az erősítő coax csatijába, és érdekes módon a HDMI panel szállt el.
-
XtremLor
őstag
válasz devil-k #103409 üzenetére
Nem egyszeru a szituacio, az elado feladta onkoltsegen tesztelesre, nem hinnem hogy ha nala is gond lett volna, akkor meglepte volna ezt. Arrol nem is beszelve hogy mai vilagba keress meg egy ilyet, sajat magambol kiindulva, bizalmatlan vagyok ilyen ugyekben. A hiba leirasa, es az elozmenyeket ha megnezem sajnos en se zarnam ki a zarlatot amit a rendszer/halozat is okozhatott...persze lehet csak peches is, igy latatlanba nehez megmondani.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Janaboy
veterán
válasz XtremLor #103411 üzenetére
Ráadásul arról nem is beszélve, hogy ha még valóban nála is okozta valami a zárlatot (ha az van), akkor ez egy olyan, amire előre ő sem számíthatott, hiszen a másik erősítő hibájára nem is gyanakodott, hogy esetleg ő okozhatta, de ezek után, akár még ez is lehet!
Janaboy
-
zolaas
senior tag
válasz whatnot #103395 üzenetére
Egy próba: azt a hálózati kábelt esetleg 1 másikra cserélném ki.
A többire: sztm simán el lett rontva a táv. Illetve "megsérülhetett " a postázás közben.
Sztm küld vissza az eladónak, ha már ilyen rendes volt veled.
És a helyedben nem próbálkoznék többé használt cuccokkal, postán. Esetleg személyes átvétel.
Merre vagy te helyileg egyébként?
Ha esetleg még mindíg nem ment el a kedved(gondolom, igen) a használt cuccoktól (másoknak is javaslom), ezeket mindenképp betartanám: csak semmi hibás cucc, semmi se hiányozzon, ne legyen sérült/javított stb, ne legyen gyanúsan olcsó (bár ettől még lehet jó, csak nagyobb figyelmet kell szentelni neki).Én is rengeteg cuccot adok-veszek használtan. 1 db problémám volt eddig, úgy hogy én voltam az eladó. Ami nálam még működött az ott már nem. Visszavettem. Kiderült, hogy a vétel előtt nemrégen hibás ugyanolyan gépet hirdetett. ez fölkeltette bennem a gyanút és előszedtem a fotókat. (kikerestem az övéit is) természetesen kiderült, hogy szépen kicserélte a 2 gépet. Azóta rendőrség, bíróság, kártérítés, felfüggesztett és kibaszott nagy verést kapott. meg még pár ijesztgetős telefon a mai napig elmegy irányába. Néha mikor arra járok meg is látogatom beszélgetni.
Sok sikert egyébként.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
devil-k
nagyúr
-
-
adodaniel
őstag
válasz devil-k #103416 üzenetére
Így van, de amit itthon vettem és előtte kipróbáltam, azokkal sem volt még semmi bajom és miután esetleg továbbléptem és eladtam, másnál se lett baja. Szelektálni kell és odafigyelni, csak ennyit akartam kiemelni. Ha valami túl olcsó, akkor még jobban oda kell figyelni, sajnos ez van.
-
sixer66
senior tag
válasz adodaniel #103418 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen időszakom, amikor folyamatosan fizettem a tanulópénzeket, mert rengetegen átvertek.
Ez adódott a tapasztalatlanságomból/kapkodásból, azaz türelmetlenségből/minimális anyagi tartalékból.
Ezek összessége nálam is azt eredményezte, hogy jól ráfizettem. Mára már olyan bizalmatlan lettem az emberekkel szemben, hogy nagyon semmit nem merek nagyobb értékben postán megrendelni.
Most is lenne egy Denon 3808, ami futárral jönne. A kolléga régi felhasználó, ám de újonc és így nem merem bevállalni,, lehet tényleg 100%-osan megbízható, egyszerűen ott az ördög, hogy külföldről rendelt esetleg, ő is csak kipróbálta egy kis zenélés erejéig és ő sem tudja, hogy 1-2 óra utána azt mondja az erősítő, hogy "viszlát", vagy bármi. Tudom ennyire sem szabad bizalmatlannak lenni, de amikor az ember az utolsó 30-40.000-ét költi el valamire, amit mondjuk régóta gyűjtött és azt is elveszik, az azért nem kellemes. Persze ez csak egy példa összeg volt.Ez esetben tényleg nem lehet szó az eladó hibájáról, mert ilyen korrekt ember nem sok van.
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz devil-k #103416 üzenetére
Azért átverések mindenütt vannak. Csak itthon nagyobb az arány(100/5 kinn 1000/5). Viszont külföldön nem is ilyen 1-2 erősítő eladás a jellemző (mármint átverésre). Odakinn már megtanulták, ha lopunk/csalunk akkor legalább nagyot... a magyar ebben is kicsinyes...
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
adodaniel
őstag
válasz sixer66 #103419 üzenetére
...ő sem tudja, hogy 1-2 óra utána azt mondja az erősítő, hogy "viszlát", vagy bármi.
Hát ez benne van, lehet ő használta x évig hibátlanul, te elhozod és x óra/nap/hét/hónap ...stb. múlva nálad száll el valami. Műszaki cikk, ez benne marad a pakliban, mint ahogy fordítva is, hogy nálad ment, eladod és ott megy tönkre.
Összekuporgatott pénzéből mindenki maga dönti el, hogy mit vesz. Új, alacsonyabb kategóriás erősítőt a garancia biztonságával, vagy magasabb kategóriás használtat a rizikóval együtt. Ez a termékek minden szegmensében így működik, legyen az akár autó, akár műszaki cikk vagy bármi.
A használt vásárlásra rá kell szánni az időt, utána kell járni, ellenőrizni. Ha ez megy, akkor az esetek túlnyomó többségében úgyis fülig érő szájjal használod otthon az új szerzeményt.[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz Csabroncka #103408 üzenetére
Onkyo TX-SR607
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Eladtam az aktív mélyládámat, viszont van egy baromi nagy passzív mélyládám régebbről.
A kérdésem az lenne hogy átmenetileg rá tudnám kötni az erősítőmre, hogy az erősítőm rca aktív mély kimenetére rákötök egy stereo erősítőt és arra meg a mélyládát?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
-
whatnot
őstag
válasz zolaas #103413 üzenetére
Eh, az szép. A Pioneer-es gyerekke
Úgy biztosan nem vállaltam volna be, hogy elutalom előre és zsákbamacskaként vagy jó lesz, vagy nem.
Így, hogy az eladó elküldte önköltségén, már más.(#103425) vendingo: azt is írtad, hogy nem nagyon mostanában időd. A felajánlást köszönöm, nem a te idődet szerettem volna rabolni. No meg nem biztos, hogy ott kijött volna a hiba, lásd lenn.
Beszéltem az eladóval ma reggel. Mint kiderült, nála működött, de ő csak sztereóban használta. A hangerő változtatása (amiről tegnap már nem is írtam, írtam másról eleget): említette most, annyi nála is volt, hogy a hangerő változtatásakor nem tisztán lépegettek a számok, hanem ugráltak. Ezt nem mondta korábban.
Ami a lényegesebb volt most számomra: ő csak sztereóban használta, 5.1ben ki sem próbálta. A problémák pedig akkor kezdődtek, amikor 5.1 DTS-HD-t küldtem rá. Addig szólt nekem is sztereóban tévéről is, PC-ről is. Az eladónak csak sztereó rendszere van, így lehet, nála ki sem lehetett volna próbálni az 5.1et, már emiatt is lehet, felesleges lett volna vendingonak elmennie.
A visszapostázással szemben felajánlottam egy alternatívát: a postázási költségnél egy picivel többet rászánva be tudom itt vizsgáltatni, aztán ha javítható, akkor egyezkedhetünk. Alszik erre egy napot. Meg én is, mert sok már kicsit ez a kavarás.És hogy miért mentem bele? Egyrészt ahogy írtam, nem fizettem még a készülékért, így jelenleg csak az időmet és az idegeimet szántam rá (ill. a visszapostázási költséget, azt túlélem). Másrészt itt nagyon ajánlották az erősítőt, hogy amúgy egy nagyon jó darab, főleg ezért az árért. Harmadrészt: egy rossz tapasztalatból nem biztos, hogy rögtön messzemenő következtetéseket kell levonni. Kockáztattam, nem jött be, van ilyen. Most már mindenképp megvárom, mi lesz a Pioneerrel, addig újabb akcióba nem kezdek. Hogy mi lesz az Arcam sorsa, azt pedig holnap meglátjuk.
És elnézést, hogy tőlem hangos a topic, mostantól nem lesz, az Arcam és a Pioneer téma is egyelőre parkolópályán.
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz BBéci #103437 üzenetére
Pontosabban fogalmazva: elindítottam egy Dire Straits Alchemy Live videót, amiben a fájl címe szerint egy DTS-HD 96kHz audio sáv van.
Mondjuk a VLC kodek információi szerint csak sima DTS van benne, 48kHz-en.Kodek: DTS Audio (dts )
Csatornák: 3F2R/LFE
Mintavételi frekvencia: 48000 Hz
Bitsebesség: 1536 kb/mpA miért kérdést nem értem. Tudtommal a DTS-HD úgy van kitalálva, hogy van a DTS core, amit a korábbi készülékek is tudnak kezelni, az extrát pedig nem használják fel.
A Pioneer ugyanezt a felvételt tudta 5.1ben kezelni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz whatnot #103438 üzenetére
Az Arcam AVR250 nem kezeli a HD hangsávokat, ezért ajánlott a lejátszót annak megfelelően beállítani. Valamint SPDIF-en eleve nem megy HD hang.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
törölt tag
válasz whatnot #103442 üzenetére
Amikor én vettem a használt erősítőmet a második tulajtól, akkor több problémát is jelzett nekem, többek között, hogy nem működik rendesen a távirányító. Tényleg nem reagált semmit az erősítő, de a gombokkal tudtam állítani mindent.
Aztán amikor a TV-t kellett javíttatni, akkor elküldtem az erősítőt is, és kiderült, hogy egy egész panelt cserélni kellett benne, mert az volt a rossz, nem pedig a távirányító. Azóta is használom, és semmi baja nincsen.
Nem tudom nálad mi lehet a gond, ez csak eszembe jutott. -
mettek
addikt
Az érdekelne hogy ha pl egy synologyc 115j nas-on vannak a filmek, ezeket le át tudom valahogy játszani az onkyo nr818-ra? Vagy csak annyit tehetek hogy átmásolom őket a popcorn a300-ra? Köszi
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest