Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz whatnot #104800 üzenetére
Ekkora térbe kell a hangszóró felület ami megmozgatja a levegőt és betölti a teret! Sokkal dinamikusabb és gyors feszesebb basszus lesz több sub alkalmazásával itt inkább a minőség mint a mély hangok mennyiségére gondolok
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Kroland25
tag
válasz whatnot #104800 üzenetére
Az elöző lakásban a mozi 20nm volt..ott jónak bizonyult ez a felállás..itt még van mit kísérletezgetni jelenleg 2m a távolság..jelenleg csak provizórikus elhelyezés lehet ekkora tértben nem lesz jó megoldás de meg kell várnom az új vasat a beállításokhoz!!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Gabesz26
senior tag
válasz Kroland25 #104799 üzenetére
Gratula! Itt már sokkal jobban mutatnak (gondolom a hangjuknak is jót tett a nagy tér)
Milyen távol vannak egymástól a frontok, és mennyire van tőlük a hallgatási pozíció?
A frontok nekem kicsit mintha távol lennének egymástól (bár ha közelebb kerülnek, akkor meg a subok lesznek túl közel egymáshoz, vagy ki kell őket rakni két szélre)
-
Kroland25
tag
válasz Gabesz26 #104803 üzenetére
egyelőre a hangról nem tudok nyilatkozni mivel várom az új erősítőt,kb 3-3.40 méter körűl van a frontok távolsága a hallgatási pozíciót is próbálom így belőni..de végleges helyét minden majd Húsvét után tudom belőni..biztosan lesznek akusztikai gondok is meg a függöny is alakulóbanjelenleg 1100 km választ el az otthontól ezért nem tudok pontos méreteket!!
[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
devil-k
nagyúr
válasz Kroland25 #104799 üzenetére
Tetszik! Ez a hatalmas szoba vetítőért kiált.
Függöny: durván drága. Én most valami másik, jobb alternatívát keresek.
(#104800) whatnot
Miért, hova kellene raknia? Egymás tetejére? Olyan megoldás is van amikor 1-1 szub kerül a szoba egyik "sarkába".[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Keresgéltem, olvasgattam ami a topicban volt a témáról, de végleges megoldást nem találtam..
Mivel tégla társasházba kerülne hangrendszer még hozzá úgy, hogy ha én ülök a kanapém a mögöttem lévő hangfal közös fal a szomszéddal! Mielőtt odajutnék, hogy vitázzon az ember vele és úgyis most történnek átalakítások, gondoltam alkalmaznék valami féle hangszigetelést!
Azt már tudom, hogy a mélyek "szűrése" nagyon nehéz, de ez van A lényeg, hogy megfogjam a hang nagyját!
Ahogy olvastam az Airrock típusú gyapot ajánlott (vagyis volt róla szó) és erre gondoltam én is, hogy fal+gyapot+gipszkarton! Tiszta, hogy nem lesz az igazi, de remélem tompítana!
Mit gondoltok? Esetleg van egyéb jobb megoldás azóta?Köszi!
Janaboy
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #104811 üzenetére
Terem vagy termem?
Vannak ám hátrányai is a hodálynak (a 35 m2 messze van attól, csak a hecc kedvéért nevezem annak), például sokkal nagyobb membránfelület, legalább két szubláda és kétszer annyi watt kell ugyanolyan élményfaktorhoz, mint 20 négyzetméteres szobában.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #104813 üzenetére
Egészen jó meg tudnád oldani a jelenlegi "teredben" is, ha nem tenne keresztbe folyton a kedvesed. Legalábbis ezt szűrtem le a hozzászólásaidból. Nálunk ilyen gond nincs, feleségem legalább annyira szereti a jó hangot és képet, mint én, ezért benne van mindenben, ami ezeket szolgálja.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz BBéci #104814 üzenetére
Ez pontosan így van.
Nem tesz ő keresztbe, csak neki így tetszik Nah meg azért nem is nagyon sok variálási lehetőség van, hogy elférjenek ebben a szobában azok a bútorok, amik jelenleg is vannak.De ugye szép is ez a szerelem.
Majd talán egyszer, ha elköltözünk egy nagyobb lakásban, akkor majd úgy csinálom, hogy jó legyen a rendszernek is.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
demars
addikt
Fejhallgatókról nem igazán esett szó ebben a topikban... de remélem kapok tanácsot tőletek!
Használtok zene hallgatáshoz? Mit ajánlotok, ami elfogadható minőséget képvisel? Lehet használt is.
AKG-t sokszor látom, annak rengetek típusa kapható.
Köszönöm!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Kroland25
tag
-
Kroland25
tag
válasz Norbi 72 #104821 üzenetére
Nem akarom elsietni,elkiabálni kettő kiszemeltem volt egyik Pioneer lx 90 susano a másik egy Arcam avr 600
Úgy néz ki Arcam lesz
Számomra nagy lesz a változás mivel még csak Pio-im voltak..Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Csabroncka
addikt
válasz spiky03 #104815 üzenetére
Zene szempontjából ideális nappali nincs! Azt előre tudom, hogy ilyen akusztikai panel dologgal meg sem fogok próbálkozni, mert rögtön "leütne" a feleségem . Valami más módon kell megoldanom. Amúgy is lakásvásárlás előtt álok (nem mondom, hogy nem szempont ez is a nappalinál, csak nem ez a fő ; )
"in medias res"
-
Gabesz26
senior tag
válasz Kroland25 #104822 üzenetére
Az Arcam AVR600 nálam is erősen képbe került az utóbbi időben... (mindig is "tetszett", de az utóbbi időben már az ára és elérte azt a szintet, amit még hajlandó lennék áldozni rá ) Egyelőre viszont visszafogom magam, és jól elvagyok a 400-al is, de nyáron legkésőbb valószínű csere nálam is
-
Kroland25
tag
válasz Norbi 72 #104823 üzenetére
Reményeim szerint a 600-as Arcam-al elèrem azt a szintet ,hogy egy jó darabig nem cserélek igaz a pio lx76 és az lx85 is elég jól szerepelt kissebb térben..az Arcam-ra kíváncsi leszek mit nyújt ekkora térben
A következő lépés remélem pár a vetítés lesz..már meg van miből fog összeálni ez a projekt. . remélem nem lövök nagyon alá a hanghoz képestHázimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
spiky03
veterán
válasz Csabroncka #104824 üzenetére
Szerencsére nálam nem olyan fontos a zene.
Nekem a mozi a lényeg csak.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
greike
tag
Valamelyikőtök hallotta már a Taga Harmony Platinum f120 v2-es hangfalat? Milyen minőség lehet?Ismerősöm van rágerjedve csak nincs lehetősége meghallgatni! Tesztek alapján nem lehet rossz csak hát tudjuk a tesztek se ,mindig írják le az igazat.
Előre is köszi a segítséget! -
-
dio001
tag
Sziasztok!
Ha resetelem az erősítőmet (Denon 2310) és utána megpróbálom beállítani, de Audyssey nélkül akkor sikerülhet?
Nem tudom miért de az Audyssey annyira belenyúl mindenbe hogy lassan már élvezhetetlen egy film vagy koncert. Esetleg valami ötlet hogy hogyan tudnám jobb hangra bírni? Illetve lehet az elmetett beállításokat, újra konfigolni?[ Szerkesztve ]
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
Dorian
félisten
válasz cekkk #104833 üzenetére
3808 van.
De így a HTA30-at front pre-outra kötve igazából nincs vele semmi bajom filmen. Zenén továbbra is dugdosok, a Denon digit része és DAC-ja nekem nem kielégítő.Arcam elég más karakter, egyszerre nagyon tetszetős és kicsit furcsa. Talán a inkább a változatosság kedvéért lenne csere.
De most jóval fontosabb surrondok beszerzése és a tartókonzolok cseréje, helyváltoztatása.(#104834) dio001:
Bemérés után még mindig ki tudod kapcsolni a szobaakusztikai eq-t. és akkor távolságok, dB szintek meglesznek.
Nekem, nálam filmeknél tetszik az eq.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz dio001 #104834 üzenetére
"Ha resetelem az erősítőmet (Denon 2310) és utána megpróbálom beállítani, de Audyssey nélkül akkor sikerülhet?"
Persze, hogy sikerülhet. Nekem is, ahol csak tudott, ártott az Audyssey. Teljes reset, minden EQ és csúszka 0-n, s lőn ööm és bódottá. Biztos van ahol javít a szobaeq, nálam nagyon nem jött be, de nem vagyok egyedül.
-
nagyúr
válasz dio001 #104837 üzenetére
"holnap megpróbálom beállítani"
Először ne állíts semmit szerintem. Teljes reset után, minden érték 0-n, hallgasd egy pár napig úgy, natúrban, hogy milyennek érzed. Zenét lehetőleg pure módban. Lehet, hogy teljesen rendben van, lehet, hogy semmit nem kell korrekciózni és belenyúlni a hangba, mert szerintem nagyon könnyű több kárt csinálni mint hasznot, és elvinni a hangot és az ízlést az eredeti természetességtől.
[ Szerkesztve ]
-
dio001
tag
válasz liszi70 #104838 üzenetére
Zenét pure módban hallgatok már olyan 1-2 hete...és imádom. Nem gondoltam volna hogy a belenyúlásmentes zene ennyire élvezhető. Megpróbálom amit leírtál, meghalljuk mi sül ki belőle. :-)
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
zozy84
senior tag
Ha már Audyssey.
Most csináltam egy beállítást vele.
Amiket lemért távolságok azok még jók is. Viszont a Hz-eket levette 40Hz-re.
Pl centernél (máshol is) lehet Full Band , 40Hz-től 200Hz-ig. A 80Hz van mindenhol, hogy (THX).
A dB pedig a bal frontnál 0dB a jobbnál -3dB, a centernél -2dB , de a surr-nál is az egyik 0dB a másik -1dB. Gondolom a távolság miatt. Vagy rosszul gondolom? Ha a távolságok rendben vannak akkor a Hz-en meg a dB-en állítsak? -
devil-k
nagyúr
-
ithomas
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
2 éve vettem használtan egy 807-es Onkyot, aminek a hangjával maximálisan meg voltam elégedve.
Mivel ez idő alatt már 2* pusztult el a HDMI, elegem lett, és szeretnék venni egy ÚJ garanciális AVR-t ~150k környékén.
Tudom hogy ezért a pénzért olyan kategóriát nem kapni, mint a 8XX széria, de ez van.Ami fontos, hogy hasonló karakterű erősítőt szeretnék, nem szeretem a finomkodó kimért visszafogott hangzásvilágot. (Mondjuk úgy, hogy a loudnesses világ az, ami nekem bejön, mégha ezzel nem is leszek itt népszerű. )
Olvastam több helyen, hogy a 636 már elvileg mentes a HDMI bajától (bár vannak fenntartásaim, legalábbis a külföldi fórumokon gyalázat, hogy mennyi előző szériás onkyo halt el HDMI-vel), viszont nincs benne Audissey.
És emiatt Dynaimc EQ sem, amit imádtam.Gondolkodtam a Pio 924-en is, erről sok véleményt nem találtam, és nem tudom hogy a MCACC-ben van -e valami hasonló lehetőség, mint a DynamicEQ a régi Onkyoban.
Aztán ott van a Denon X2100.
Idézek egy tesztből:
" Az egész rendszer egységes puha otthonos hangzást kapott. Igazán jó volt hallgatni, bár az izgalmakat azért kerülte. "
"Azon vásárlók kegyeiért küzd, akik egy kiszámítható erősítőt szeretnének, mellyel nem szeretnék párjukat kiugrasztani az ágyból egy-egy zúzósabb akciójelenet alkalmával."Na ilyenre NEM vágyom.
Nem az asszony riogatás miatt persze, de ez nem nekem való hangzásvilág.Szóval a kérdés, mit vegyek, mik azok a márkák, amik a fentieknek megfelelnek?
Megfelelő beállítással tud -e a Pio vagy Denon is lodnessesen szólni, vagy maradjak az Onkyonál...ilyen gyalázatos igények mellett jobbat úgyse érdemlek?Real eyes realize real lies!
-
zozy84
senior tag
válasz devil-k #104846 üzenetére
Gyorsan hozzá tenném, hogy az életben nem mertem volna a dB-eket pl -3-ra tenni, pláne nem mertem volna minden dobozt különböző dB-re állítani.
DE most sokkal jobban szól. Amiket sokszor hiányoltam (pl a bal oldali frontot néha kevésnek éreztem meg a surr-okat gyengusnak) helyre álltak.
Most 43-as hangerőn úgy szól, hogy csoda, hogy a szomszédok még nem jönnek. Meg persze jobban is nem csak hangosabban.Hát még ha lenne egy subom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Revolut
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest