Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagidög
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék hangrendszert venni/építeni, viszont korrektebb szettekkel még semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs. Egy egyszerű PC-s bögreszettről, a Logitech X-540-ről váltok.
- A rendszert főleg PC-re kötve használnám, illetve menne rá egy xbox is.
- 5.1-es kiépítést szeretnék.
- 12m2-es szobába menne a szett, de előny, ha van benne tartalék, mert később költözne (kb. 20 m2-be).Az első hsz-ban található ajánlóból kiindulva néztem a Onkyo HT-S9xxx szetteket, de csak 300.000 Ft felett találtam 5.1-es verziókat. Kb. 250.000-ért találtam Onkyo HT-S9405-öt, de ez 7.1-es variáns, nekem felesleges. Inkább feláldoznék két hangszórót olcsóbb árért vagy jobb minőségért.
Ha jobb ár/érték arányt lehet kihozni erősítő és hangfal külön vásárlásából, akkor ne kíméljetek. A problémám ott van, hogy nem vagyok járatos a témában, nem tudom, miket érdemes párosítani. A fő szempont, hogy kiegyensúlyozott, minél minőségibb, megbízható rendszert rakhassak össze hosszútávra.
-
Dagidög
senior tag
válasz #09634560 #87849 üzenetére
Alapvetően 200-250 ezer lenne a rászánt összeg. Ha a 300 ezres összeg nagyságrendbeli ugrás minőségben az előző intervallumhoz képest, akkor talán rászánnék annyit is, de az már nagyon a teteje lenne.
A fenti csomagban ismerős az erősítő, sok helyen láttam. Gondolom a mélynyomó rádobna még 60-80 ezret, úgy meg megint a legvégső plafonon vagyok (túl).
A használt termékektől kicsit idegenkedem, esetleg a frissebb, még garanciális darabok szóba jöhetnek, ilyesmit viszont elég ritkán látok, ráadásul komponensenként nem is lenne mivel kipróbálnom őket.
Esetleg így, illetve erre van ötleted? -
Dagidög
senior tag
válasz #09634560 #87863 üzenetére
Elhiszem, hogy remek ajánlat, de az általad fentebb linkelt BA szett mellé karakterisztikailag nem illik be jobban a saját subjuk Boston Acoustics CS SUB10 MKII? (Csak tapogatózom a sötétben).
Nézelődtem, amennyit csak tudtam, de arra jutottam, hogy az olvasáson felül egy bemutatótermi meghallgatással leszek igazán előrébb.
Van javaslatod, hogy mely üzlet(ek)nél érdemes ezt megejteni? Milyen szisztémával érdemes tesztelni? A hangfalszett + mélyláda + erősítő trióból mit kezdjek el mihez nézni? -
Dagidög
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is keresem a számomra megfelelő hangrendszert, hallgatózom, tájékozódom.
Fentebb linkelt Lacielvtars az egyik cégtől kiárusítós akciót és úgy vélem be fogok nézni. Kinéztem pár szettet, ami érdekes lehet:
Echotech E-806 - 49.900
Echotech E-808 - 79.900
CAV DP 288 + DC28 + DS28 - 59.900 - ebben az árban eléggé meglepett a 2x20cm membrán a frontokban, kíváncsi vagyok élőben milyen lehet, nem puffog-e.
Mit gondoltok, az árukhoz képest hogy szólnak ezek a csodák?Láttam ehhez hasonlókat is, de jól sejtem, hogy ekkora membránnal ezek igencsak harmatosak basszusban?
Echotech M-6050 - 79.900Itt a subok között viszont végképp tanácstalan vagyok, a legtöbb kétmembrános kivitelezés, ami nekem teljességében új, nem tudom, hogy jó-e nekem, másrészt elegek lennének-e pl. a fenti 20cm-es frontwooferek mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
A Onkyo TX-SR607-ról kérem szíves véleményetek.
Használtan árulnak 55 körül több darabot is, 4-5 évesek. Helyszínen mit érdemes tesztelni? Gondolom ha végigmegyek minden csatlakozón, kihullik az eladó haja. Vannak típushibái? HDMI panel bírja a strapát?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Dagidög
senior tag
Urak!
Adott az alábbi összeállítás:
PC (Nvidia GTX 660Ti) ---HDMI--- Onkyo TX-SR607 ---HDMI--- Samsung UE40H6200
Az erősítőre kötve pedig 2 polcsugárzó + Polk PSW110 sub.
A PC-n csak a HDMI hang drivere van, az integrált Realtek megoldás BIOS-ból letiltva. Az erősítőben multiplex/mono beállítások alatt Main/Sub beállítva. Frontok vágva 80 Hz-en, LFE 120 Hz.
A problémám, hogy Windowsban (8.1), nem kizárólagos hangot használó programok mellett nem hajlandó szólni a sub, pedig szükségem lenne rá, amíg átmenetileg ezeket a hangdobozokat használom. XBMC, illetve játékok alatt működik minden, ahogy kell.
Zenét foobar2000-en hallgatok. DirectSound mellett az erősítő "PCM Multi Channel-t(???)" ír, míg WASAPI pluginnel átvált sima PCM-re, de a sub ekkor sem szól.Tudjátok hol hasalhat el az ügy?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Dagidög
senior tag
Polkaudio PSW110-hez képest mely mélyládák képviselnének minőségben nagyságrendbeli ugrást?
Kezdetnek azt tűztem ki, hogy legyen meg alsó határon 20Hz-en a +-3dB, így biztos érezhető lenne a különbség a jelenlegi 38Hz-en +-3dB-hez képest.
SVS-eket nézegettem, mert forognak használtban jók, az áruk is kedvező és a legtöbbjüket dicsérik. Csak lennének cherryben... -
Dagidög
senior tag
Urak!
A topikban főleg a házimozi rendszerek komponenseiről, illetve azok elrendezéséről van szó.
Én most az utóbbival kapcsolatosan szeretném kiterjeszteni tudásomat, kíváncsi lennék a szakértők tudására, tapasztalataira.
Sokan indulunk neki házimozi rendszer építésének egy adott szobába tervezve.
Én megfordítanám a menetet: milyen szobát (termet) lenne érdemes tervezni egy adott rendszer köré? Gondolok itt főleg a kialakításra - természetesen megfelelő csillapítás mellett.
A szobák sarka sokszor szűk keresztmetszet, melyet basszuscsapdával igyekszünk kompenzálni. Nem lenne ésszerűbb a moziszobának már építéskor íveltebb formákat adni főleg a sarkokra koncentrálva?Ti korlátlan szabadsággal rendelkezve milyen moziszobát építenétek magatoknak?
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz devil-k #101614 üzenetére
Én is profikat vonnék be, akik maximális tudással rendelkeznek mind technikai és lakberendezési téren.
A linkelt társaság látszik, hogy ért hozzá, de a bemutatótermeik esztétikailag nem az én ízlésemet tükrözik. Talán az utolsó közelít hozzá.
Valóban nem, de szerintem érdekes megközelítés. Akit igazán érdekel a házimozi, az valószínű, hogy egyszer eljut ilyen szintre is.
(#101615) Dorian: Nekem fontos az esztétikailag igényes (és valamennyire családias) környezet. Kipróbálnék sok mindent egy süketszobában, de hogy állandóan nem tudnék mozizni benne, az fix. Te igen?
Ha feleslegesnek találod, akkor te miben gondolkodsz?(#101622) Sanci38: De a basszushangokon segít, nem? Vagy nem számottevő a különbség?
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #101626 üzenetére
De elméletileg süketszobában a legoptimálisabb a hangzás ezekre az esetekre is, nem jól tudom?
Egyszer ki kell próbálnom élőben.(#101627) devil-k: Én is tervezem, de még szobaváltás is lesz, mielőtt bármiféle tuningba fogok.
A kialakítás tényleg tuti.
(#101635) Sanci38: Reggeli mise helyett mehet az Interstellar élő orgonaszóval.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz #09634560 #101639 üzenetére
Egye fene, jöhetnek ezek is.
(#101643) BBéci: Szigorúan technikailag értettem a süketszobát optimálisnak filmekhez, illetve zenére. Az embernek bántóan természetellenes lehet. Na de már túl sok a tippelgetés részemről, akusztikáról tudsz ajánlani hiteles, jó olvasmányt?
Jamo D6 PEX 5.1-ről van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz zozy84 #102087 üzenetére
Márpedig meg kéne hallgatnod, neked kell tetsszen a hangja. Alkalomadtán te vagy valamelyik ismerősöd nem jártok fent? Valamilyen programmal ilyenkor össze lehet kötni a hallgatózást.
Nekem nincs tapasztalatom a mélyládával.(#102092) zozy84: Ezért írtam korábban, hogy megvan az embered. Korábban pont akkoriban kérdezett, amikor te is.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz mettek #102195 üzenetére
Nálam a kistesó PSW110 van, egyelőre megelégedéssel használom. Egyáltalán nem brummogós, dübörgős. A gyártó által megadott frekvenciatartományban nagyon kellemes hangja van, de szubbasszusban nem mellbevágó, rengető élmény. Tesztekben olvashatod is, hogy ez inkább egy zeneibb mélyláda.
-
Dagidög
senior tag
válasz Gigi01 #103188 üzenetére
Hivatalosan nem az, de valójában probléma nélkül viszi. Azért tudom, mert így használom én is.
Volt szó a Pure Audio-s "tompa" hangzásról. Szerintem az átlagember egyszerűen hozzá van szokva az EQ-s hangzáshoz, mivel rengeteg helyen az a jellemzően megszokott. Kapcsoljátok be a Pure Audio-t 1-2 hétig, hallgassatok sok zenét, nézzetek sok filmet és utána már azt fogjátok természetesnek venni. Ráadásul az ember rájön, hogy érezhetően részletgazdagabb és kiegyenlítettebb a hangzás. Persze ez leginkább igényes forrásanyagnál van így.
Néztem, hogy pár nap alatt mi ez a felgyűlt sok száz hozzászólás, de látom a nagyja csak a szokásos...
-
Dagidög
senior tag
válasz Gigi01 #103196 üzenetére
Remélem beválik neked is az erősítő! Írj nyugodtan, ha tudok segítek.
(#103197) Gombinyó: Full frame 3D anyagokról van szó, nem felezett tartalomról. Működik, ahogy kell (vagy éppen nem kéne hivatalosan).
(#103198) dio001: Szerintem időt kell hagyni neki, de ízlés kérdése is. Belépő rendszeren Pure Audioban szerintem is erőtlennek, testetlennek hat pl. egy keményebb electro house vagy dubstep szám. Ellenben egy kellemes jazznél vagy dallamos rocknál viszont nem vesznek el a részletek azzal, hogy a felerősített mély elnyomja őket.
(#103200) Dorian: Neked is azt tudom írni, amit Gombinyónak.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #103202 üzenetére
Egy kis kiegészítéssel tartozom: az általam nézett anyagok ugyan full frame 3D 1080p-sek, de újra vannak kódolva BD25-ös méretre (csak a bitráta csökkentett).
Ettől függetlenül elvileg mennie kell a teljes értékű BD3D-nek is, mert csak plusz sávszélre lesz szüksége, az pedig a szóban forgó erősítő HDMI interfészén 10.2 Gbit/s.(#103204) dio001: Na tessék, még valaki!
-
-
Dagidög
senior tag
válasz Gigi01 #103335 üzenetére
Jól hangzik. Az Obliviont még nem láttam, de már listán van.
3D: Én alapból fel sem raktam semmilyen Nvidiás sallangot (3D driver, vezérlőpult, miegymás). Lehet, hogy ezek kavarnak be nálad? Lejátszóprogramként a 3D Stereoscopic playert használom. A lejátszás kadenciahelyesen történik.
(#103613) Sanci38: Akinek van igénye ismerkedni az elő-végfok párosításokkal, annak merre érdemes nézelődnie?
-
Dagidög
senior tag
válasz Csabroncka #103647 üzenetére
Egy okkal több, hogy megnézzem.
(#103650) Gigi01: Éppen ez volt, amivel gyorsan ki tudtam próbálni. Ha a Kodi tudna kezelni BD3D-t... Egyébként nem sokat filmezek 3D-ben, inkább a játékokat élvezem így.
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #103658 üzenetére
Látókör bővítést, tudásszerzést.
Alapvető elképzelésem volt, hogy előfok+végfok párosítással egyértelműen jobb hangminőséget kapunk, mint AVR-rel. Közben olvasom, hogy ez így kizárólag nem igaz, a csúcs erősítők többnyire elverik az olcsóbb párosításokat.
Mi a különbség egy-egy készülék között? Milyen szolgáltatásokat tartalmaznak? Van Audyssey jellegű bemérés vagy ebben a kategóriában már a szobát kalibrálják a készülékekhez?
Ha visszafogottabb hangerőn hallgatok tartalmat, de fontos tényező a minőség, akkor elég lehet nekem egy minőségi előfok egy gyengébb végfokkal?Már AVR-nél is sok múlik azon, hogy milyen hangfalat milyen géphez kötünk, elő-végfoknál meg csak még több a komponens, itt milyen arányokat célszerű követni?
Jó volt olvasni az akusztikáról szóló cikkeiteket, köszönöm! Most már nem csak simán azt tudom, hogy a szobám akusztikai romhalmaz, hanem azt is, hogy miért!
-
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #103778 üzenetére
Milyen esetekben használod a két technológiát? Én többnyire haszontalannak találtam őket, egy-két nagyon ritka esetet leszámítva.
(#103805) BBéci: Már látom. Te nem érzed furcsának vagy mesterkéltnek a diszkrét csatornák ilyen módon való pótlását? Én valahogy nem tudok megbarátkozni ezekkel a módszerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #103807 üzenetére
Na ez az, hogy annyira forrásanyag-függő, hogy némely filmnél (vagy játéknál) egyszerűen gyenge lesz a felkeverés. Ezt meg az adott anyag nézése közben észrevenni elég kellemetlen, a Flow-élmény repül a kukába.
Látom, hogy javul ezen technológiák fejlődése, de a fentiek miatt számomra korántsem tökéletesek még.
Tudsz mondani konkrét példákat, amelyeket kiemelkedőnek találsz ezekben a hallgatási módokban?(#103821) Sefter: Akkor lesz csak igazán szép hangja, amikor majd pattog a tűzön, mi?
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #103828 üzenetére
Elnézést, nem voltam egyértelmű: forrásanyagok példáira gondoltam, amelyek kiemelkedően jól hangzanak PL vagy Neo kódolással.
Egyébként az erősítők típustól függetlenül az adott verziójú (pl.: Dolby Pro Logic IIz) kódolást nem ugyan úgy végzik?Szerk.:
(#103858) Norbi 72: Miért, 2 óra nálad kivételesen sok vagy kivételesen kevés?[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Norbi 72 #103982 üzenetére
Megfertőződtél?
& (#103983) dio001: Ugyan furdal a kíváncsiság, de egy ilyen gépnek számomra valójában még nem jött el az ideje. A jelenlegi akusztikai körülmények között ki sem tudnám igazán próbálni. Még a mostani rendszerem is túlzó, először ezt kell olyan helyre juttatni, ahol tündökölhet. Miután majd ott kiélveztem, jöhet a fejlesztési láz.
-
-
Dagidög
senior tag
válasz davidsone #104060 üzenetére
Nem értem ez még miért nem került terítékre: LazyTown - Bing Bang.
Viccet félretéve itt van egy pár zene különböző műfajokból, ami így hirtelen eszembe jutott (bár nem tudom nálad mi számít igényesnek):
Jamie Woon - Night Air - deep house, kiemelkedően kellemes mélyekkel.
Ray Anthony and his Orchestra - Blue Velvet - big band jazz a nyugis fajtából.
Hans Zimmer - Coward - egyik személyes kedvencem az Interstellar filmzenéjéből.
Phaeleh - Afterglow - ambient/chillout, a műfaj sugallatával ellentétben mélyet tesztelni kiváló! Mellesleg a videóban eszméletlen, amit a srác művel!(#104093) Norbi 72: Ez nekem is jól jött, köszönöm! Hasonló gyűjteményt nem akarnátok beletenni az összefoglalóba?
(#104095) liszi70: Mostantól forróbb vitatémánál lehet disznóvágásért kiáltani.
(#104106) ZSZS-CMSC: Nem sokára elolvasom.
(#104118) BÜDÖSLÁB: Nem csak a Wattok száma határozza meg a hangminőséget.
Felraktak egy T12-t, de máris túl sok a jelentkező...
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz ZSZS-CMSC #104489 üzenetére
Kalibrálással egy akusztikailag helytelen szobában elvileg közelebb lesz a hangzás a valóshoz, mintha anélkül lenne.
A teáltalad leírt helyzet az az optimális eset, amikor a szoba nem igényel semmiféle kompenzációt, akusztikailag (közel) tökéletes.(#104494) lemmy9: "Ha utána kikapcsolod, akkor csak a távolságok, és a vágási frekik maradnak, azt meg be tudod te is állítani." - Na meg az előerősítési szintek, azokat viszont be nem lövöm fülre. Kizárólag zenehallgatásnál stimmel, amit írsz.
Az Audyssey-féle EQ-t még csak próbálgatom, hogy van-e értelme. Így az első pár kör alapján nekem úgy tűnik, hogy elkeni a hangot.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Norbi 72 #104852 üzenetére
Bár igaz, amit írsz, én hoznék egy ellenpéldát: a 607-esem ~5 éve teszi a dolgát. Tény, hogy ezek a darabok klausztrofóbiásak, de ha nem szorítja be őket az ember, akkor meghálálják.
(#105032) mp54: A bíró karakterében számomra semmi szerethető nincs, így bennem elég vegyes érzetet keltett a film.
Bepótoltam hosszú idő után a Prometheust. A hangzásvilág tetszett, a film alapötlete nem rossz, de a kivitelezés elrontja az élményt.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Norbi 72 #105034 üzenetére
Nálam ez fel sem merült, a jelenlegi rendszer nagy hangerőn "túlszólja" a szobát, sok bele.
(#105037) mp54: Ezzel nem vitatkozom, csak hozzátettem a magamét. Ha lett volna benne több pozitívum, akkor a történet is annyival érdekesebb lehetett volna.
Már megint lemaradtam egy jó szubról. Itt árulnak két Jamo SUB650 55-ért. Tényleg ennyire nehéz jó mélyládát találni használtan itthon? Már nagyon nem bírok magammal, tudtok mondani más használt piaci lehetőségeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lexus, Toyota topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Apple notebookok
- Azonnali navigációs kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning