- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
válasz
whatnot #109572 üzenetére
Hát az inkább lehet.
Nekem anno egyszerre került be a háztartásba a házimozi, valamint a plazma tv, és a számlán észre se vettem első ránézésre. Havi pár száz forint lehet a plusz. Egyszer gondoltam, hogy 1 hónapig mérem a teljes rendszer fogyasztását, majd mikor a hónap végén néztem a fogyasztásmérőt, láttam, hogy valamit rosszul állíthattam be rajta, mert csak a napit mutatta. Azóta nem foglalkoztat a téma.
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #106653 üzenetére
Nos, PowerDVD-nél a use s/pdif + wasapi sem segített, ráadásul wasapival akad a film.
MPC-HC viszont teszi a dolgát.Most így észrevettem, hogy ha épp nem fut semmi, se zene, se film, akkor van valami alap, kicsit ropogás szerű zaj, ami eltűnik, ha elindítok valamit. Tekintettel arra, hogy nem a műsorba megy bele, így nem nagy baj, de érdekes. És ilyenkor hallom a hangerőléptetést.
Most járatom a cuccot, még egy dolog kipróbálása lesz hátra: játékok. Aztán ha megjön a távirányító, indulhat a finomhangolás.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
whatnot #106647 üzenetére
Az utóbbi 3-4 évben ha rendszert telepítettem akkor a kötelező drivereken,Total Commanderen,víruskeresőn kívül mindig a MPC-HC volt feltéve a gépre.
Semmi kodek pack vagy hasonlók.Nem kell mivel benne van a lejátszóban minden.Ezekkel a beállításokkal szépen kiküldi a jelet HDMI-n keresztül a HM erősítőnek.
A kijelzőn pedig megjelenik az aktuális hangsáv felirata: Dolby Digital, DTS , stb.Ezen felül egy érdekesség :
Édesanyám laptopja már nem mai darab ...kb 5-6 éves.
A FHD filmek akadozva mentek nála. KMPlayer és VLC is volt a gépén.
Feltettem a MPC-HC-t és simán, akadás mentesen mennek a filmek. -
MasterMark
titán
válasz
whatnot #106647 üzenetére
HDMI-nél más a helyzet, mivel ott tömörítetlen LPCM-ben átfér akár a 7.1 is.
Vagyis lehet az, hogy a lejátszó kódolja ki, majd tömörítetlenül küldi át az erősítőnek. Így is megkapja külön a diszkrét csatornákat.
Nálad és másnál is, mindig a lejátszóban kell beállítani a passtrhough-t. Mivel ilyenkor megkerüli a Windows hangbeállításait.
PowerDVD-nél pipáld be a Wasapi Exkluzívot is. Kép1 Kép2
carpediem007: Ha jól van beállítva minden, akkor PC-ről is át kellene küldje és DD-t kellene láss.
-
carpediem007
tag
-
Csabroncka
addikt
-
MasterMark
titán
válasz
whatnot #106626 üzenetére
Mint mondtam nem jó, és a lejátszóban kell beállítani.
A Win-nél a két csatorna normális, SPDIF-en tömörítetlenűl csak két csatorna fér el.
A VLC szar.
A DTS Interactive-nál a helyzet az, hogy a lejátszó kikódolja előbb, majd a hangkártya driverje bekódólja DTS-nek.
Ez így butaság, ugyan térhangzásod lesz, de a minőség romlik.
Ezt csak akkor kell használni, ha LPCM vagy olyan kódolású többcsatornás hangot kell lejátszani amit az erősítő nem támogat. -
whatnot
őstag
válasz
whatnot #106632 üzenetére
Hát ez érdekes. VLC-nél az az egy darab pipa úgy tűnik, valóban megoldotta, pass-through-ban megy a DTS5.1. (S/PDIF hangkimenet használata, ha elérhető, csak ebben volt eltérés.)
Nemigen értem, hogy miért kell ezt külön bepipálni, ha eszközként az spdif pass-through-t választom, akkor az legyen pass-through.
PowerDVD-nél vajon mi hiányozhat?Leszedem majd az MPC-t is. BlueRay lejátszáshoz mi javasolt?
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #106612 üzenetére
És halleluja, ez is megvan.
Franc se tudja, miért, de s/pdif pass-through-ban a filmek nem akarnak abban a kódolásban menni az erősítőn, amin elvileg kéne nekik.
A Xonar DS hangkártya nem sima s/pdif pass-through módjában viszont végre szól a center, a surround és a sub is önállóan.Végre áttérhetek a hangsugárzók finombeállítására (level, delay), de ezt már nem ma, lényeg, hogy végre úgy tűnik, egyenesben a dolog
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #106586 üzenetére
Következőket mondta a szervizes:
- DSP tápot felújította, rengeteg kondit ki kellett cserélni benne
- DSP lapon hibák
- Standby táp hibásA DVD kimenetes hibával kapcsolatban pontosított a szerviz: a DVD csatornán a képet nem viszi tovább (az OSD-t igen). Viszont ez más csatornára konfigurálható, nemigazán érdemes vele foglalkozni. (A kép egyébként is direktben megy a tévére.)
Bekötöttem, most nincsenek fagyásai, gombok reagálnak rendesen.
Sztereo megy rendben.
Viszont valamiért egyelőre nem tudom rávenni, hogy ne csak a frontokat használja.
Kipróbáltam simán zenét hallgatva különböző módokban (pl. DTS Neo:6), egyikben sem szólalt meg a többi hangsugárzó, sőt, a frontok vékonyabban szólnak.
Raktam be filmet, mkv-t VLC-vel, emulált BlueRay-t PowerDVD-vel. Hangbeállítás minden esetben S/PDIF pass-through. Pl. Avengers DTS-HD, menüt automatikusan DD5.1-nek kezeli, amint elindul a film, PCM. Red2 mkv-nál AC3 5.1 és DTS5.1 hangsávok vannak, mindkettőt PCM-ként kezeli.
Viszont ha mondjuk a windows hangtesztjénél tesztelgetem a DD és a DTS a kódolt formátumok alatt, akkor az erősítő rendesen kapcsol DD-ra, ill. DTS-re. A frontokon kívül továbbra sem hallok a többi hangsugárzón, subon semmit.
Nem zárom ki a user errort egyelőre -
Kroland25
tag
-
n3m3r3
tag
válasz
whatnot #104711 üzenetére
Mindkét gép amit kinéztél remek választás kezdésnek, csak a körítéssel nem klappolt minden. Ha újat nézel abban az ársávban amit belőttél, biztos nem kapod azt a minőséget. Szerintem átlátod hogy a két erőlködő árából már lehetne csemegézni, ez már majdhogynem garancia hogy ne így járj ... sajnos. Innentől pedig az István királyoktól függ az élményfaktor.
-
BBéci
legenda
válasz
whatnot #104528 üzenetére
Ha a helyiség klimatizált, nem izzadsz bele jobban a bőrbe, mint bármi másba. De embertől is függ.
Azért neveztem városi legendának, mert valóban az a közhiedelem, hogy a bőrbútoron csak izzadni lehet és azért nem jó. Olyan emberek is hangoztatják, akiknek soha nem volt a birtokában, legfeljebb vendégségben találkoztak bőrkanapéval. A kényelem pedig sok egyében (ergonómia, párnázottság, rugózás, stb.) múlik, legkevésbé a kárpit anyagán, hogy az textil vagy bőr.
Nem véletlen, hogy a prémium kategóriás, luxus házimozi bútorok szinte kivétel nélkül bőr bevonatúak. -
BBéci
legenda
válasz
whatnot #104520 üzenetére
14 hónapja került a nappalimba egy marhabőr borítású, relax funkciós kanapé, nemrég a típusa is szóba került itt a topikban és az elmúlt nyár folyamán sosem volt olyan gondunk, hogy beleizzadnánk. Szóval ez csupán városi legenda. Annyira kényelmes, hogy rendszeresen azon alszom el és ha felriadok, nincs kedvem átmenni a hálószobába, inkább a másik oldalamra fordulok.
A praktikussága magasan veri a korábbi szövetét. Csak azt sajnálom, hogy nem 15 évvel korábban vettem ilyet. -
BÜDÖSLÁB
tag
válasz
whatnot #104154 üzenetére
Szóval ez is a szerencsén múlik. Én mindenesetre a használt piacon gondolkodom. A tanácsokat megfogadom, jó hogy ilyen dolgokra is felhívjátok a figyelmet, hogy ha a gazdája hanyag akkor azt kerülni kell.Mondjuk biztos nézne az eladó, ha mondjuk egy 1.5 órás mixet végighallgatnék az erősítőjén
"csak hogy minden rendben van-e" alapon.
-
-
törölt tag
válasz
whatnot #103442 üzenetére
Amikor én vettem a használt erősítőmet a második tulajtól, akkor több problémát is jelzett nekem, többek között, hogy nem működik rendesen a távirányító. Tényleg nem reagált semmit az erősítő, de a gombokkal tudtam állítani mindent.
Aztán amikor a TV-t kellett javíttatni, akkor elküldtem az erősítőt is, és kiderült, hogy egy egész panelt cserélni kellett benne, mert az volt a rossz, nem pedig a távirányító. Azóta is használom, és semmi baja nincsen.
Nem tudom nálad mi lehet a gond, ez csak eszembe jutott. -
zolaas
senior tag
válasz
whatnot #103395 üzenetére
Egy próba: azt a hálózati kábelt esetleg 1 másikra cserélném ki.
A többire: sztm simán el lett rontva a táv. Illetve "megsérülhetett " a postázás közben.
Sztm küld vissza az eladónak, ha már ilyen rendes volt veled.
És a helyedben nem próbálkoznék többé használt cuccokkal, postán. Esetleg személyes átvétel.
Merre vagy te helyileg egyébként?
Ha esetleg még mindíg nem ment el a kedved(gondolom, igen) a használt cuccoktól (másoknak is javaslom), ezeket mindenképp betartanám: csak semmi hibás cucc, semmi se hiányozzon, ne legyen sérült/javított stb, ne legyen gyanúsan olcsó (bár ettől még lehet jó, csak nagyobb figyelmet kell szentelni neki).Én is rengeteg cuccot adok-veszek használtan. 1 db problémám volt eddig, úgy hogy én voltam az eladó. Ami nálam még működött az ott már nem. Visszavettem. Kiderült, hogy a vétel előtt nemrégen hibás ugyanolyan gépet hirdetett. ez fölkeltette bennem a gyanút és előszedtem a fotókat. (kikerestem az övéit is) természetesen kiderült, hogy szépen kicserélte a 2 gépet. Azóta rendőrség, bíróság, kártérítés, felfüggesztett és kibaszott nagy verést kapott. meg még pár ijesztgetős telefon a mai napig elmegy irányába. Néha mikor arra járok meg is látogatom
beszélgetni.
Sok sikert egyébként.
-
törölt tag
válasz
whatnot #103376 üzenetére
ekkorát nem, főleg optikai.. alsó gombokra nem reagál.. ez megerősiti a mechanikai meghibásodást, forrasztáshibát is, szerviz segit, ha van ismerős/megbizható akkor vedd fel vele és az eladóval és a postával is a kapcsolatot, megéri megjavittatni, pár ezres és lesz egy jó erősitő..
-
JohannZimu
senior tag
válasz
whatnot #103336 üzenetére
Az, hogy ez nem egy fakocka, hanem egy Arcam HM erősítő.
Az, hogy a kezelési útmutatót végig sem olvastad.
Az, hogy a távirányító kezelését el sem olvastad.
Az, hogy nem olvastad végig az első hozzászólást.
Az, hogy nem használod a keresőt.
Az, hogy nem használod az internetet.
Olvasás mellett értelmezni kellene.Ellenben sormintát gyártasz a topikba a totál érdektelen információközléseiddel.
Igen, lehet, hogy paraszt hozzászólás a részemről.
Keménytökű férfi vagy nem? Mi ez a kislányos sírdogálás, vedd kézbe az ügyedet, fektess be energiát a cél érdekében.
Szinte kizártnak tartom, hogy egy olyan eladó aki saját költségén elküldi Neked az erősítőt, kipróbálhatod, ha nem kell visszaküldheted, egy szart akarjon rádsózni. -
Osynho
addikt
válasz
whatnot #103306 üzenetére
Egy használt autó akkor is 100X nagyobb rizikó, mint egy egyébként működő erősítő, még ha át is nézeted egy szakemberrel. És sokkal több pénz is forog kockán.
Ezzel csak arra utalnék, hogy szerintem kicsit túlbonyolítod a kérdést, de nem akarok beleszólni.
Szerencsére eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a használt hifi komponensek vásárlásakor. A legutóbbi, lassan 10 éves erősítőmet úgy vettem, hogy haver vette át Bécsben, nem is láttam a cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged