Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz ithomas #104849 üzenetére
Pont a 7-es szériával volt/van a legtöbb baj..a 608-asom higátlanul működ(ött)ik 4 éve.
Egy nagyobb használt Pió,vagy Yamaha is jó lenne helyette,vagy egy 1008-as,ha lesz eladó.
(#104850) zozy84 Sub nélkül nem csoda,hogy full bandra állította a hangfalakat.Ha lesz sub,eljön a menyország...
[ Szerkesztve ]
-
Kroland25
tag
-
zozy84
senior tag
válasz devil-k #104851 üzenetére
Az LPF of LFE 120Hz-en van. Gondolom az nem kell 80Hz-re állítani.
Sub-ot pedig régóta szeretnék de nekem a 90eft is már plafon + kábel. Használtan vadásztam de semmi. Polk 125 92eft. Persze pont a sub-ból kellen minőségit venni mivel ha hangfalakat cserél az ember a jó sub akkor is marad.
Arról nem is beszélve, hogy a 42" tv-t mikor fogom így lecserélni. -
-
Kroland25
tag
válasz Norbi 72 #104855 üzenetére
Jól hangzik ez a méret,majd mérek ha otthon leszek és mit tudok elhelyezni
Arcam itthoni beszerzés lesz garival ami ilyen tételnél nem elhanyagolható..forrást egyelőre még nem fedem fel
devil-k Első projektornak biztosan megteszi[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
Na, rányomtam egy MA RX1 licitre elmebajon, kissé elmebajosan, mert véletlenül jó sokat. Szóval így vagy úgy csak lesz MA hátterem, legfeljebb nem eszem pár napig. De amúgy is már untam a várakozást...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Tamoo #104863 üzenetére
Én most újrahallgatom sok régi, nem-audiofül zenémet. Tök f@szán szólnak.
Végre, tesztelgetés helyett azt teszem, ami az egész értelme...De a Denon3808 DAC-jával vagy digit átvitelével vagy nemtom mijével nem tudtam megbarátkozni, marad az USB-s vonal.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyox
csendes tag
Sziasztok,
Szertnék egy egyszerűbb 5.1-es rendszert a lakásomba. Semmi extra igényem nincs, egy DVD lejátszóval egyben adott rendszer nekem megfelelne - nem kellenek csillió wattok mert társasházi a lakás. 50e Ft-ot szánnák rá, ennyiért már vannak LG, Sony, Samsung szettek is. Az egyetlen extra igényem az lenne hogy a MKV filmeket is vigye, utólagos felirattal is. Jelenleg erre a célra egy androidos MK808 TV-boxot használok, mert ez minden formátumot kezel. Ez HDMIvel van a TVre kötve, azt sajna nem tudom hogy a TVbox 5.1es jelet ad e ki magából (erről vkinek infó?). Gondoltam többféle megoldásra:
-TVboxból házimoziba onnan a TV-be menne e jel ha a házimozinak van ki és bemenete is. Ez szerintetek működhet? Kép nem csúszna el a hangtól?
-TVboxból elosztóval menne a házimoziba és a TVbe. Ez esetben elég egy sima HDMI elosztó, vagy le kéne választanom a jelet a képről?
-Ha találnék olyan házimozit ennyiért ami USB-t kezel és tényleg mindent lejátszik akkor a TVbox nem is kéne MI a tapasztalat, mennyire mindenevők ezek?Valakinek tapasztalat, ötlet ez ügyben? Ti hogyan csinálnátok?
Előre is köszönöm!
Üdv: Sanyisasa
-
ithomas
őstag
válasz Dorian #104860 üzenetére
Köszi.
Van itt olyan, aki a Denonját DynamicEQ-val használja?
Úgy is finomkodó marad?
Amúgy felépítésre/menüre +a 3év gar miatt nekem szimptaikus lenne az X2100Tudom, meg kell hallgatni, és így is fogok tenni,de addig is minden infónak örülök.
Real eyes realize real lies!
-
Dorian
félisten
válasz ithomas #104867 üzenetére
Szerintem úgy is az marad, csak kiemel, nem lesz belőle Onkyo-s hang. Ha neked kifejezetten az tetszik, akkor ez nem fog.
(#104866) Sanyox:
"Téma tudnivalók:
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (Soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!"[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi házimozi rendszer ami ugy van hogy a hangfalak belemennek egy subwooferbe onnan egy kábel a dvd lejátszóba majd scart-al tv-be.
ilyen kábel van a dvd lejátszó és a subwoofer között.
nem tudnám valahogy ebből a rendszerből kihagyni a dvd lejátszót ( mivel már nem használjuk ) és valahogy megoldani hogy tv hangja menjen a hangszórókon ? esetleg neadjisten ha telefon is tudnék valahogy rákötni azt lenne a legjobb...
Szerintetek lehet még ezzel valamit kezdeni ? nem szivesen dobnék ki egy egyébként tökéletesen működő 5.1-es rendszert mert elavult a dvd ...
-
Bling95
őstag
válasz Norbi 72 #104875 üzenetére
van 4 db sb-fs900 álló hangfal meg egy center
ezek mennek bele egy szintén panasonic SB-WA350 subwooferbe és onnan egy panasonic SA-HT900-be majd abból scar-al tvbe.
namost itt a kérdés az lenne ugye hogy a lejátszót ki lehet e küszöbölni, vagy cserélni valami modernebb dologra mert ugye dvd-t már nem nézünk de pl filmet hdmiről vagy telefonról zenét hallgatni annál inkább..
legkisebb mértékben sem értek ezekhez a dolgokhoz, de jólenne valahogy a mai igényekhez használhatóvá tenni a rendszert.
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #104830 üzenetére
Egyrészt a filmekben van bőven zene is, másrészt a házimozi erősítők hangminősége közötti különbség leginkább zenével jön elő, azzal legkönnyebb a tesztelés, az összehasonlítás.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nope00
tag
Sziasztok, egy használt pioneer vsx 920 erősítő megér 36000 FT.-t?
Illetve ha ezt megvenném, eladnám meglévő kenwood krf-v6090d erősítőmet annak reális ára mennyi lenne?Válaszokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz ithomas #104867 üzenetére
Zenén időnként kikapcsolom a Dynamic EQ-t, de egyébként mindig be van kapcsolva - tekintve, hogy -20 fölött még nem járt nálam a hangerőszabályozó. Nekem kényelmetlen az efölötti hangerő.
A loudness sokkal többet módosít a hangzáson, mint az egyes erősítők pure direct-es hangja közötti, egyesek által hallani vélt különbség, az a bizonyos "gyártó specifikus hangkarakter".
Szerintem nyugodtan ugord át azokat a részeket a teszteknél, amikor egy erősítő hangkarakteréről írnak anélkül, hogy egészen pontosan leírnák azt, hogy mi volt be-, illetve kikapcsolva az adott erősítőn, és mi volt ki-, és bekapcsolva a másik erősítőn, ami az ABX box másik állásán volt...
Itt van például az az idézet, ami egy korábbi bejegyzésedben van
"Azon vásárlók kegyeiért küzd, akik egy kiszámítható erősítőt szeretnének, mellyel nem szeretnék párjukat kiugrasztani az ágyból egy-egy zúzósabb akciójelenet alkalmával."
Ez így kontextusából kiragadva legalább három dolgot jelenthet:
1. az erősítőn be volt kapcsolva a Dynamic Volume funkció, mégpedig a legerősebb fokozatú dinamika kompressziós beállításon, és erről a funkcióról értekezett a szerző
2. mint ez előző pont, csak szerzőnek fingja nem volt arról, hogy mi történik az erősítőn, és leírta a dinamikakompresszor hatását, mintha az alapvető, belülről fakadó tulajdonsága lenne az erősítőnek, pedig hát nem az
3. valamit muszáj volt rizsázni, mert mégiscsak az volt a cikk címe hogy "teszt"Van azért más gyártóknak is többnyire valami megoldása a loudnessre, van aki a Dolby Volume modeler funkcióját használja erre, a Sony-féle sound optimizer is ezt célozná, talán a yamahának is van valami.
-
zozy84
senior tag
Vélemények a KEF PSW-2010 sub-ról? Valakinek tapasztalat vele? 40eft-ért?
-
dio001
tag
Nuhhh, belőttem a rendszert, az audyseey nélkül. Van még mit állítani, de elsőre nem rossz. Sajnos a mozi nem az igazi valamiért. Viszont sztereón sokkal szebben és részletesebben szól. Hogy mit és hogyan kellene beállítani mozin...hát azt nem tudom. :-(
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
sixer66
senior tag
válasz Dorian #104864 üzenetére
Még nem hallottam a Denon 3808-at, ami elvileg hétfőn érkezik, de kezdem azt érezni, hogy a Pio után, amit hallottam, az én ízlésemnem nem fog megfelelni a Denon.
Azokból, amiket olvasok, a Denon talán pont az ellentetje a Pioneer-nak, ami a karaktert illeti.
Jól gondolom?
Én szeretem a csilingelős magas hangokat, így maximum akkor be kell szereznem egy végfokolható sztereó erősítőt.
Te is sztereóval használod, ha jól értelmezem, ugye? -
devil-k
nagyúr
-
sixer66
senior tag
válasz liszi70 #104890 üzenetére
Látom a csilingeléssel kicsit kivertem a biztosítékot, de nem tudtam jobban fogalmazni
(#104891) Kroland25 élni fogok a lehetőséggel amit nálad hallottam Pio engem nagyon megfogott, igaz túl sok rendszert nem hallottam még.
(#104894) devil-k első nekifutásnak ez olcsóbbnak tűnik, mint egy erősítő csere, de majd meglátjuk mit mutat a Denon a Heco-val.
Már csak a hátterek és egy sub szükséges, ebből a közeljövőben csak a hátterek lesznek meg.
-
Kroland25
tag
válasz Dorian #104898 üzenetére
Először hallgattuk a Focalokat utánna beállítottuk a Hecokat az én rendszerembe...tompább élettelenebb volt mint saját rendszerben de egy belépő rendszerhez képest nagyon jó volt amit hallottunk
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Dell notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- LEGO klub
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest