Új hozzászólás Aktív témák

• m3ss

veterán

válasz OPiiPO #184999 üzenetére

Mentzert is a helyen kell kezelni azert, o is meg Dorian Yates is olyan bemelegito sorozatokat vegeztek, ami atlag embernek siman sorozatnak felel meg. na meg ugye dropsetek, csak negativok bukasig vegzett sorozatok utan..hosszu time under loadok. igy mar ez nem is annyira 1 sorozatnak szamit ha szigoruan nezzuk. en is rengeteget olvastam HIT-et, Arthur Jones bulletineket anno, Mentzer konyveket stb. sot igy edzettem vagy egy evtizeden at, egesz jo eredmenyekkel sztem. foleg huszonevesen, tesztoszteron szint az egekben.. :)
    viszont azert ez az egy sorozatos edzes legtobbeknek nem optimalis izomtomeg noveles celjabol. pedig de szerette a lusta fejem :D ha nagyon top a technika, es a gyakorlat is siman vegezheto bukasig anatomiailag (ami pl guggolasnal, felhuzasnal) nem mindenkinek adatik meg akkor nem rossz, de sokszor nem eleg. lehet igy is izomtomeget novelni, de siman lehet, hogy csak 60-80%-at hozza a max elerheto fejlodesnek.
    legujabb tanulmanyok szerint 10 sorozat korul van / izomcsoport / het
    az ami optimalis legtobbeknek, vagy inkabb 10-20 kozott valahol. persze nyilvan intenzitason is sok mulik, ilyenkor azert nem csinalhatsz mindent bukasig.
    ha erdekel meg mas irany is, akarsz edzestudomany temaban olvasgatni erdemes Dr. Andy Galpin interjukat meghallgatni mondjuk huberman podcaston. nagyon tanulsagos.
    na meg Peter Attia podcastok is jok, bar ot inkabb a zone2, vo2 max aerob irany miatt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés