Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz Peterhappy #80551 üzenetére
Hát én pont 45-öst rendeltem, ami UK10.5. Hokaból 45 1/3-ost hordok, Saucony-ból 46-ost, NB-ből 45.5-est. 44.5-es futócipőm sose volt. Remélem, nem pont ez lesz az, amiből azt kellett volna rendelni
-
LanyUs
senior tag
válasz ladybug #80541 üzenetére
ladybug: át is jön a képekből! Mi is átéljük az örömfutást
itouchfan: ezek a bringázások se gyenge menetek + a térd javulás külön jó hír!
stefyY: ezt azonnal alvás után dobta? Ezt ki kell használni
Tom: betegség miatt lazábbra vettem ( Óvatos 148-150hrm 10k ( 51:20 ) + 5x100 ( 21s ) / 330m + Bólyai domb sprint 270m = régi PB + Benczúr emelkedő sprint 400m, össz. 80 perc 15,4 km ).
A lényeg, hogy a végén hazafelé erősebbre vettem a dombot. Az érdekes az a dologban, hogy hiába futottam sokat 05:30 körül terepen emelkedőre, jobban kiépít tempó szempontból a rekortánon végzett gyorsabb futás mind sima pulzus kontroll, mind a 100/300 munka. 6 éves rekordom fog megdőlni hamarosan ( amit direkt erre készülve futottam 5k végén, nem 15k után ).[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #80555 üzenetére
Jol tetted,h ovatosabbra vetted,ha kerulget valami akkor sosem szabad eroltetni az eros napot
O lesz meg eleg gyors futasod rekontanon is,ne se aggodj. Amikor elkezdesz elezni 1000-2000m-ek (10k es 15K iramon) es 400-ak (5K iramon),majd utana lesz osszefuzes
90% tempo + 400-ak (5K iramon) hetente,masik heten 8-10km FM tempon + 400-ak (10K iramon)
Az osszefuzes szakaszban a 90% tempo,valamint a masik heten helyette futott 8-10km tortenhetnek akar versenyen isThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
Peterhappy:
xy.zsolt: 2022 elejéig ugyanazt csinálta nekem is, most visszanéztem. 2021 decemberében még 52 is volt...lesz az még neked is 58+
LanyUs: Neeem, futtatott 43 percet már 5:05-ben a Garmin, utánna dobta.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #80544 üzenetére
ez mennyire parnazott cipo?
-
tomcica
Topikgazda
Az a titka,hogy mar a starnal is normalisan kell kinezni...mert ha ott telefosott buvarruha vagy,akkor a celnal az csak rosszabb lesz (ha egyaltalan eljutsz odaig)
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz stefyY #80558 üzenetére
Óoooh nekem elég ha mostantól mindig a leélt éveim számával stimmel Bakker, ma új ösvényen futottam és olyan dagonyába léptem, hogy szó szerint bokáig lettem sáros...a HR adatoknál látszik is, hogy hol anyáztam piszkosul emiatt....van némi felugrás ott 🤣
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
stefyY
őstag
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Tegnap volt a verseny úgy gondolom hogy ebben nem maradt több, olyan izom lázam van alig tudok járniKülön köszönet tomicicnek az edzés tervet amit írt
A következő időszakban nem tervezek versenyre menni , de viszont szeretnék fejlődni. A cél hogy egy ilyen időt csinálni 10km en is . Ha esetleg tudnál írni hozza egy edzés tervet mint a 5km re akkor nagyon hálás lennék, elore is köszönöm
-
tomcica
Topikgazda
eleg lesz Zentara is majd keresek a hentesnel valami uj gerincet is,hogy legalabb a bemelegitest tuleled jelszo a regi:
"Ha interval edzes utan le tudsz setalni a palyarol,akkor nem csinalod eleg jol"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #80569 üzenetére
Korrekt ez,ott van szinte 4:00
Nezd csak,eloszor is ki kell pihenni alaposan egy ilyen versenyt.Szoval par nap laza atmozgatas,semmi terheles.
Utana a kovetkezo 4hetes ciklust kinalom 10K speci elezesnek:
Hetente 2db eros edzes + egy hosszu amiben lenne egy kis tempocska.Minden mas laza beszelgets futas,km gyujtes es regeneralodas.
A ket eros edzes igy nezne ki:
Elso het 8x1km @4:15 (piheno 2-3perc laza kocogas)
10x400m @4:00 (piheno 2perc laza kocogas)
Hosszu nap 80-90perc,amiben 45perc tempocska van,az neked 4:40-4:30 koruli (tobbi benne laza 5:30-5:10)
Masodik het 9x1km @4:15 (piheno 2-3perc laza kocogas)
12x400m @4:00 (piheno 2perc laza kocogas)
Hosszu nap 80-90perc,amiben 50perc tempocska van,az neked 4:40-4:30 koruli (tobbi benne laza 5:30-5:10)
Harmadik het 10x1km @4:05-4:10 (piheno 2perc)
12x400m @4:00 (piheno 1perc laza kocogas)
Hosszu nap 100perc,amiben 60perc tempocska van,az neked 4:40-4:30 koruli (tobbi benne laza 5:30-5:10)
Negyedik het 5x2km @4:15 (piheno 3perc)
8-10x400m @3:55-4:00 (piheno 2perc)
Hosszu nap 70-80perc,amiben 30perc tempocska van,az neked 4:30 koruli (tobbi benne laza 5:20-5:10)
A harmadik het az combos,kevesebb a piheno,feszes es sok minden,az a tulnyulasod.A negyedik het stabilizal,meg ott is faradt mindened.
Otodik het TAPER,azon a heten het elejen 2-3x1km @4:00 (piheno 1perc),masik eros nap 6-8x400m @3:55 (piheno 1perc),majd par nap csokkentett atmozgatas utan mehet a 10km felmero!
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
Neeem Bacska az egesz terulet (amit Vajdasag autonom tartomany olel magaba). Szoval Zenta <- Eszak-Bacska <- Bacska <- Vajdasag
Ujvidek (Novi Sad) az Bacska deli csucske kb 100km Zentatol delre.Amugy azt jol tudod Novi Sad vajdasag "fovarosa"
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz tomcica #80579 üzenetére
Te is jó helyen laksz, már a buszmegállókat is bontják.
Aztán következnek a házak, templomok, boltok.
Csak a pálya fog maradni, amin te körözöl.
Pár évre rá megjelenik a National Geographic, hogy egy kihalás szélére sodródott emberi faj utolsó példányáról készítsen dokumentumfilmet, aki körbe fut egy pályán.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #80580 üzenetére
Gyere-gyere,vasarnap 8:00 stadion,laza csurgas,meg lesz Viktornak egy kis labebreszto 5x3perc @160-165bpm (amit ad a szervezete,kb 4:40-es iram igy saccra).
Annyira igenyled futhatunk valamit 3:45-on hogy erezd a szelet az arcodbaSzegeny az utolso 6oras ota melyrepulesben van,voltak gondjai alhas,verkep stb. vegre kezd megjonni a kedve ujra futni kb fel ev utan
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #80582 üzenetére
A varos es a buszos ceg kozos "projektje" gondolom zsebbe adott eleget a Lidl es kesz...igy megy ez itt is
Amugy meg 30ezer lakosu varosbol a ket haboru es a mostani kivandorlas kb 8000 fore csokkentette a lakosok szamat,az is jobbara 60+
Ebbol kb mindent tudsz...csernobil +texasi lancfureszes latkep van,ami megmaradt meg a 80as szoci idobol az all,uj epitmenyek nagyon keves.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #80585 üzenetére
Nyaron rovidebb,most kb 9:15-9:30,abban mar a levezetes es traccs is benne van...en le szoktam menni 7:00-re hogy legyen futas is
Amugy csapat = multkor ketten voltunk[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #80578 üzenetére
A hosszu napnal a tempot a vegere tedd esetleg hagyj meg egy 5percet levezetesnek.
Ha lemegy ez a 4het + 1het rapihenes + felmero,akkor javaslok egy uj mini-alapozast
Nem kell sok 4het eleg,abbol 2het km gyujtes lazan + hosszu futas abban kis tempocska (kozepen 4:45-4:40 eleg!),masik ket het km gyujtes + egy nap tempo 10km neked kb 4:35-4:25on semmi erosebb + hosszu futas benne kis tempocska a vegen (4:40-4:30).Ez egy kicsit helyre rakja az alapot es ujra lehet speci munkat vegezni arra a tavra amit szeretnel futni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #80589 üzenetére
Azt ugye mondanom se kell,hogy barmelyik periodusban vagy a sebesseget es az erot SOHA nem szabad elhanyagolni! Nem kell sok,hetente nehany nap par db 50-70-100m gyorsito,vege mar lehet par lepes sprint is. Hetente egy kis ero,emelkedo,lepcso,dobozra ugras stb. Ebbol se kell sok,laza napon par db.
-
itouchfan
senior tag
válasz LanyUs #80555 üzenetére
Igen, és ráadásul volt benne egy 800 méteres 8-10%-os lejtő, amiktől eddig nagyon féltem a térdem miatt, de most megeresztettem 3:27-es tempoig, és legalább 3-400 M ment 4:00 alatt és semmit nem érzett a térdem. És amiért igazán szeretem a terepfutast az az, hogy leertem és kanyar és 1 perc múlva 10 perces tempóval kaptattam fel a 15%-on.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #80593 üzenetére
Oda jol hangzik a regi elezos edzesunk:
10x 400m tempon (kb FM iram szoval vissza kell fogni a lovakat) piheno koztuk 100-200m kocogas + kifutni az emelkedohoz (az a piheno kb 300m) es 10db rovid meredek emelkedore gyors kb 85-95% (lefele kocogas)
Ebbol ment 4-5 ismetles
Egyik edzes,amelyik utan setalva mentem hazaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz tomcica #80584 üzenetére
Felénk is fogynak a fiatalok, nem csoda, itt hagyják egy jobb élet reményében. Jól teszik!
Most meg a tó körül épül egy 1km-es műanyag felületű futókör. Azt is ki fogja kihasználni, mikor már szinte minden ember kocsival, elektromos rollerrel, meg minden olyannal közlekedik, amivel nem kell gyalogolni.
Lehet mire elkészül már én is lelépek.
Felénk az egyik gyár rosszabbul néz ki, mint csernobil, mert azon legalább már van szarkofág. Ez meg egy szürke, betört ablakú tömb. Szoci virtus itt is. Presszók, kocsmák, meg egy gagyi diszkó.
Az egyik talponálló akkora igénytelenség, hogy egy lefestett fémhordó az asztal, azt állják körbe. Tiszta Bronx.
Egy értelmes hely van, az pedig a piac az őstermelőkkel.
Az ilyen helyeken azt veszi észre az ember magán, mintha a többi öreggel öregedne egyre gyorsabban.
A visszabutulás, IQ csökkenés is veszélyeztető tényező.
A párbeszéd az utcán: Hol voltál, mit vettél, mennyibe került, ennyi pénzed van? Látom nem dolgozol! Mondja az, aki ezt kijelenti. Holnap mész dolgozni? Mit főztél?
Az esti program életképekben:
Kimennek rollerrel és száguldoznak, még a járdán is. A kocsikkal beállnak a parkolóba, bent ülnek és bömböltetik a zenét. Közben nem szállnak ki. Aztán vannak akik gyalogosan bömböltetik. Összegyűlnek kis csoportokban és vonulnak.
Este megjelennek a részegek és a panelok tövében csinálják a fesztivált.
Ez hullámokban jön. Hol tökig kiürül az utca, hol pedig megtelik kisebb csoportokkal.
Meg még ott vannak a motorjukat brümmögtetők is.
30 ezres város és már mozi sincs! A szórakozóhelyek sorra zárnak be.
Még csak langyos szarnak sem lehet nevezni. Szinte érzi az ember az elmúlást, semmi nem mozdul, nem változik, sablon napok, sablon emberek. Magamon is észrevettem, hogy sokszor kezdek elfásulni.
Van pár futó, azokon látszik, hogy épkézláb emberek, némelyikkel el is szoktam újabban beszélgetni.
Építészeti stílusról nem lehet beszélni, az iskolán, bíróságon kívül.
Este hat előtt minden forgalmi lámpa lekapcsol. A madarakat lehet hallani olyan csönd lesz. Éjszaka legalább lehet aludni, ennyi előnye van.
Mindenki teljesen le van lassulva. Csatangolnak a járdán, sokan cikázva, alig lehet kikerülni őket. Nulla impulzus, valami végtelen bágyadtság. Állnak a kapukban, ablakokból néznek ki, mintha valakire várnának. Van aki csak a járdán álldogál és nézelődik, megint másik egy bolt sarkának támaszkodva teszi ezt.
Egyre több Fülöp-szigeteki, akikkel a gyárakat töltögetik fel, mert már elfogytak a magyar melósok.
Felénk a fiatalok közül is sokan kocsmába járnak, ahova az öregek. Begördülnek, letámasztják a bringát és ott töltik el estéjük egy részét.
Az emberek jelentős hányada nagyon le van épülve. A kórházban már műtéteket sem végeznek, átirányítják az embereket a szomszédos városokba.
A külterületeken pedig megállt az idő. Voltam olyan részén, ahol a cigány asszony guggolva főzte az ételt, a kert közepén, körben a gyerekek meztelenül. A kerítés bedőlve.
Itt-ott elhagyott, romos házak ablaki ásítoznak az utcafrontra. Csönd, néhol akkora, hogy a kabátot rá lehet akasztani. Madarak hangja jelzi csak, hogy még nincs itt a világvége.
Beljebb merészkedve, ruhák kiteregetve a kerítésre és egy szebb időket látott rozsdás lábas.
Elhagyott, bedőlt tanyák ablakain gaz kémleli a poros utat. -
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #80594 üzenetére
Nalunk egyelore meg a falusi fiatalok betoltik a varosi helyeket most divatja is van,banati kisfalukbol,amelyek teljesen eloregedtek bejonnek a varosba,vesznek regebbi hazat (arra tellik talan) es beallnak aprobb penzert a gyarakba,vagy pizzafutar,kiszolgalo,postas stb.
Nekik meg erdekes ennyi "aszfaltot" latni,erdekes nekik a Lidl stb.
A munkaltatok meg ugy oldjak meg,hogy kb masfel embernyi munkat vegeztetnek veluk.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #80598 üzenetére
Sokszor ezért is nehéz elindulni futni, mert ezt kell nézni...
itouchfan is kitett egy csodálatos fotót.
LanyUs is szép helyeken fut.
Meg persze te is. Más így, nem az a lehangoló összkép. Próbálok én is erdősávokat keresni, eddig be nem járt helyeket. Ezek enyhítik a fáradságot is. Nem a rosszra koncenrálsz, hanem a szebbet látod. Nálam ez fáradtságcsökkentő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest