Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79121) V/ válasza Zilliax (#79119) üzenetére


V/
Topikgazda

No akkor most már le kéne állni a kapu kereséssel.. Lásd jobbra fent Téma tudnivalók.
De előtte néhány dolog.
Ha EU-n belül vásárolsz akkor nincs vám és áfa, ez az év végéig vonatkozik Nagy-Britanniára is. Így vagy EU-n belülről vásárolsz itt ha ezt nem akarod fizetni, vagy nem vásárolsz itt.

Minden küldemény az EU-n kívülről a vámosokon keresztül lép be az országba. A vonatkozó Uniós Vámkódex alapján járnak el 2004 óta és igazolt költséget fogadnak el. A borítékra írt összeg nem szerepel a jogszabályban.
Mivel nem lehet eldönteni hogy mi van benn jogosultak értéligazolást bekérni, aztán ah csak 1 $-volt az ára akkor alkalmazzák a 22 € mentességet, ami ez év végéig él már csak.
Találkozhatsz ilyennel hogy Import charges (Einfuhrabgaben) ez az Összefoglalóban is megmagyarázva 11. pont.
Lényege: Az adott érkezési EU-s országban (jelenleg Egyesült Királyság) léptetik be vámjogilag az EU-ba, ott történik a költségek kifizetés a cég által és azután fogják Magyarországra szállítani és kézbesíteni. Átvételkor már nincs fizetnivaló.
Az Import charges összege ezeket tartalmazza: az Áfá-t és ha van a termékre meghatározva, akkor a vámot és a cég vámeljárási költségét.
Ez nem 27%, mindenestől úgy 21-23 %.

A "próba vásárlásról" amit csináltál. Tudj róla, hogy az eladó beállíthatja úgy a kosarat hogy amit beleraksz azt azonnal köteles vagy kifizetni, így ezzel óvatosan próbálkozzál, mert itt az a vevő aki sokszor nem fizet, nem sokáig lesz érvényes regisztrációval rendelkező.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.