Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Kínába kell küldeni!
A Papyal ezt írja:
If the seller or merchant from whom You made your purchase offers a free or refund return service by the Czech, Finnish, Greek, Hungarian, Romanian, Slovak, Bulgarian, Lithuanian, Slovenian, Croatian, Latvian, Estonian, Cypriot, Maltese or Portuguese post regular mail, courier or any other regular shipping options or services, You must use that service.Ez az opció érvényes EU-n kívül is?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Hát, folyamatosan ez jön, nyilván népszerű ez az ingyenes szolgáltatás regisztráció, mert biztos sokan akarják használni.
Please try again later.
Sorry, we’re having some issues completing your activation. Please try again shortly.Meg valami 14 napot ír a vásárlás után.
They have 14 days after returning their purchase to send a request for refund.[ Szerkesztve ]
-
myk74
senior tag
Nekem elromlott egy telefon kb 1-1,5 hónap után,nyitottam vitát paypalon .
Leírtam nekik a hibát,ami ghost touch volt.
Vissza kellett küldenem kínába ,ha megérkezik akkor kapok refundot.
Feladás után volt azt hiszem 14 napom hogy beadjam az igényt.
Itt aktiválod
Utánna
csak ezt töltöttem ki,és elküldtem (pdf formátumba konvertáltam)az ürlap alján látható email címre.
5055ft-ot vissza utaltak.
Nem tudok angolul,és a csodás google fordítóval megoldottam mindent.[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Topikgazda
Mivel inkáb PP, off lesz.
Nekem elromlott egy telefon kb 1-1,5 hónap után,nyitottam vitát paypalon . Mégis milyen okkal? 30 nap vagy 45 nap.Akkor maradjunk annyiban hogy szerencséd volt, belefértél a az eladó által adott 30 napba, vagy az eladód több hónap visszaküldési időt adott meg, vagy csak szimplán elszúrták, mert nem ellenőrzik.
Az alábbiak alapján, én nem vagyok arról meggyőződve, hogy ez minden esetben működik, de senki nem veszít azzal, hogy a szükséges nyomtatványt és a mellékleteket elküldik a PP-nek, legfeljebb nem kapja vissza az elküldési költséget.Mert eddig a következőket találtam a PP leírásokban.
Ez a lehetőség kötődik az eladó által vállalt vissza küldési időtartamhoz, amit az eBay-n a Payments lehetőségek alatt van, Returns, és nem a garancia meghatározása, amit az eladótól függően több, kevesebb időtartam.:
Returns: 14 days money back, buyer pays return shipping
Returns:
No returns or exchanges, but item is covered by the eBay Money Back Guarantee- opens in a new window or tab.You have initiated your return of the item purchased above within the return period and in accordance with the return conditions authorized by the seller (a person or an entity selling goods via a marketplace, eg. eBay seller, hereinafter the "seller”) or by the merchant (other persons or entities selling goods outside marketplaces, eg. e-shops, hereinafter the “merchant”);
Akkor sem ha az eladó kiköti, hogy nem veszi vissza:
Items that cannot be returned in accordance with the seller or merchant's general conditions of sale (e.g. the seller or merchant's authorized deadline for returns has passed);Pénzvisszatérítés claim-ot kell indítani, nem valószínű, hogy 2-3 hónap használat után, tisztességes az átvételhez kötődő eljárást indítani, lenni kellene egy olyan szövegnek, hogy meghibásodás, de ugye ott nincs ilyen felsorolva.
Mindenesetre jó lesz megjegyezni, ha az eladó által biztosított visszavételi időbe beleférünk, és ha még nem is vállalja a visszaküldés költségeit - ha vállalja akkor a PP nem biztosítja ezt-, akkor itt ez az ingyenes lehetőség, ebben az évben 12 * 9300 Ft-ig.
[ Szerkesztve ]
-
myk74
senior tag
A telefonra 1 év gari van. A paypal ugye 180napig véd,ebbe belefértem,ezért indítottam ott vitát. Nem ebay-ről van a telefon hanem egy webshoptól. De ha gariba vissza kell küldeni bármit is, akkor mindegy honnan vetted ha a paypal felületén inditott vitában neked ad igazat a paypal, akkor élni kell ezzel a lehetőséggel hogy vissza adják a visszaposta árát.Nekem sikerült.
[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
myk74
senior tag
válasz Atomantiii #55107 üzenetére
Ajánlott levélként, azt nyomon tudod követni, és tudod igazolni hogy feladtad meg hogy megérkezett-e, illetve hogy átveszi az eladó vagy nem.
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Topikgazda
Oké, de aki kérdezte az eBay-ről vásárolt.
Nem ebay-ről van a telefon hanem egy webshoptól
Ez jelentheti, hogy mivel üzlet, ezért ők 1 év visszaküldési lehetőséget biztosítanak, a fogyasztóvédelmi szabályok miatt.
A két szituáció nem ugyanaz!
Melyik okkal indítottad, ha hasonló szituba kerülnék (#55103) V/ lévő kép?#55107) Atomantiii
Ami összegeket írtam, az elsőbbség, ajánlott így tudod igazolni, hogy tényleg feladtad és a címzett sem tudja letagadni, más kevesebb opció nincs. ( Ajánlott csak az elsőbbségivel együtt kérhető, ha külföldre megy)
De próbáld a súlyát 250 g alá szorítani, ha lehet. könnyebb karton doboz, vagy csak boríték, valami kemény belső védelem, stb.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz vgyuri #55115 üzenetére
Amit az eladók vállalnak a visszaszállítási feltételeknél, az van biztosítva, van aki fizeti, van aki nem. Elsődlegesen hasonló a működés mint az eBay, vagy webshop
A Paypalhez hasonló a Alipay fizetési rendszer, a gyorsított fizetés, visszafizetés (refund), érdekében, de ez a Kínai dolgok -állam és bank-, miatt nem egészen hasonlítható össze az eBay és Paypal viszonylattal, nem magánszemélyek az ügyfelei, hanem vállalkozók, vállakozások, ugyanúgy mint az Aliexpressnek. -
Topikgazda
válasz vgyuri #55117 üzenetére
Annyit azért tegyél meg, hogy megnézed az adott terméknél az eladó nem vállalt-e valami egyéb garanciát, kárpótlást. Vagy mit reagál a problémára.
Legutóbb egy LCD kijelző heli távirányítót vettem, mert horror áron van nálunk, ez így 5k volt.
Meg is érkezett, de az egyik kapcsoló 6 mm-es karja eltört (nálunk is úgy 150 Ft az egész)
Írtam nekik, képet mellékeltem, válasz ok, küldünk másikat,mondom rendben,nem költök 150 Ft-t megvárom.
Úgy 10 nap múlva jön a postás, egy új távirányítóval, a kapcsoló karja megerősített csomagolással.
Amit ajánlottak eladói garanciát, ha hibás a termék, részleges refund volt
A másikat nem kérték vissza.[ Szerkesztve ]
-
zsupyro
tag
Sziasztok. Rendeltem egy távírányítóval vezérelhető rgb led szalagot, melynek vezérlő egysége sajnos rossz de a többi része a terméknek (tápegység, led, távirányító) hibátlanul működik. Írtam az eladónak hogy rossz a vezérlő doboz, és így nem tudok pozítívot adni... Vissza írt hogy újra küldené a vezérlőt mert lehet hogy szállítás közben megsérült. Szerintetek elfogadható ajánlat? Vagy lehet részleges refundot kérni? Félek hogy az újrapostázással kifutok a reklamációs időből, amúgy ha az letelik már negatívot sem tudok adni? Vagy azt azért még igen? Légyszi segítsetek.. köszi
-
Topikgazda
válasz zsupyro #55119 üzenetére
A részlegessel nem sokra mész, nem lesz vezérlőd, ha elküldi, a Paypal 180 napjában szerintem még beleférsz, de még úgy lehet az eBaybe is. Mikor vetted át?
Megjegyzés: nem az a lényeg hogy tudsz-e negatívot adni, vagy nem azzal mi a t....mész? Vagy vezérlő, vagy pénz, értékelés......? Ha a többi részek működnek, akkor rész negatív jár.[ Szerkesztve ]
-
zsupyro
tag
Műszerész vagyok, a led szalag 12 voltról világít, a tápegység terhelve tudja a 12v 2ampert, a távirányító infra ledje műxik.. Kizárásosos alapon gondoltam hogy a vezérlő mekkent meg.. Júni 17-én rendeltem és most 15-én vettem át.. Amúgy első össze szereléskor még működött rendesen, kb 5 perc után adta meg magát, első össze dugáskor villan egyet azt annyi,.. Azért gondoltam részleges refundot hogy vissza kapok annyit mint amennyiért az eladó külön árulja a vezérlőt is és megrendelem újra tőle, de ha nem futok ki semmijen időből akkor szerintem kérni fogom az újra küldést, a vezérlőt meg szétszedem holnap hogy mi a bánata lehet.. Köszi a segítséget.
-
Topikgazda
válasz zsupyro #55122 üzenetére
Az lemaradt, hogy az értékelésre a vásárlás napjától számított 60 nap áll rendelkezésre.
Mivel egyben vásároltad, a részek ára nem ugyanannyi lesz, mintha szólóban veszed, meg lehet, hogy többet kell fizetni, mert kevesebbet kapsz és az összeg mértékét nem tudod vitatni.
Még bőven megkapod időben, ha újraküldi.
Velem már szúrt ki úgy a szalag, hogy az 5 m-es kb közepén az egyik LED pár villanás után megadta magát, kilőve a tápegységet, hogy miként, az még máig rejtély. Igaz darabolva még használható volt, de nekem egyben kellett volna.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Atomantiii #55114 üzenetére
Ha feladod, kérjél számlát a feladási díjról, mert ezzel tudod igazolni a feladási költséget, a CN22 Vámjelző cédula kitöltésekor írd rá -ez csak Unión kívüli küldéskor kell-, magyarul és angolul hogy garanciás visszaküldés, és legyen képed róla.
Ez két dologból is hasznos egy részt a címzett vámosa is látja, hogy nem vásárlás, illetve ha visszafelé jön és ha vámeljárás alá kerül, akkor tudod igazolni, hogy garanciás csere volt és nem kell még egyszer megfizetni az ÁFÁ-t.A CN22 innen: Link
-
Atomantiii
addikt
Köszi és ilyet találok a postán vagy nyomtassam ki?
Minden részt ki kell töltenem? (négyzet + 1-8. számozott részeket is)?
Vámértéket ebay alapján írom rá? Vagy honnan veszem? Illetve mi az összérték? Összsúly a teljes küldemény súlya míg a súly az maga a cserélendő cucc súlya? HS vámtarifaszámot honnan tudom van-e?
-
Topikgazda
válasz Atomantiii #55126 üzenetére
Én ezt szoktam kinyomtatni,-de van a postán is, csak akkor 2* kell sorba állni - olyan méretben, hogy ráférjen a borítékra, csomagra.Az üres lap nem.
Kitöltés csak értelemszerűen, amit nem tudsz azt ne írd.
De menjünk sorjába, fentről lefelé, balról jobbra.
Kocka Other, Egyéb
1.: Azonosítható módon a tartalom, ha van gyáriszám akkor azt is célszerű beírni.
Ide alulra írnám: Garanciális javításra. Warranty repair. Do not buy.
2.: a becsomagolt küldemény súlya.
3.: amennyi a vételár volt, nem kell konvertálni, ha megnyitod a PDF-t, választható a deviza.
4-5: nem
6-7: ha egy tétel, akkor ua. mint felette, ha több, összeadni.
8.: dátum és aláírás, szignó.[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
-
Topikgazda
válasz agroman #55128 üzenetére
Ok de nem csak ez a lényeg és megint nem azt írtam, amit itt említesz!
a CN22-vel nem tudod igaz
Idézet tőlem:
és legyen képed róla. Nem írtam volna ha nem tudnám, hogy nem jön vissza.
Nem minden küldeményről van vámolási határozat, egyébként, nem csak a kis értéküekről.
a címzett vámosa is látja, hogy nem vásárlás
Ugyanis minden országban vámeljárás alá vonják a beérkező küldeményeket, és kérhetnek vámot.
Ha a címzett emiatt nem veszi át, akkor jön vissza és nem értél el semmit, vagy kifizeti és kérni fogja rajtad.
esetleg elhiszik a vamnal. Ha van okmány akkor nem esetleges.Ugye most már érhető amit írtam? Köszönöm a hozzászólásod.
[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
az ajanlott blanketta arra kell hogy igazold hogy elkuldted, a CN22 pedig az EU-n kivulre kuldott arukra kell.
egyikkel sem fogsz igazolni mast.ezert az osszes ilyen iranyu tanacsod felesleges!
egyetlen helyzetben JOGOS hogy elkeruld az ujravamolast(afazast), ha mar fizettel erte vamot(afat)!
es azt a vamhatarozattal tudod igazolni.------
-
Topikgazda
válasz agroman #55130 üzenetére
Kedves barátom, te lemaradtál valamiről és vond vissza ezt a kijelentésed:
ezert az osszes ilyen iranyu tanacsod felesleges!Amiért erről témázunk, az az, hogy visszaküldés esetén a Paypal kifizeti a szállítási költséget, ahhoz előírnak okmányokat, költség igazolásokat.
A feladóvevény még nálunk sem elfogadott adóügyi bizonylat, amivel bármi költséget el tudsz számolni.
Véleményem szerint a te utolsó két hozzászólásodra nem volt szükség.
Megint belekötöttél a hsz-ben ok nélkül. -
agroman
senior tag
[moderálva]
olvasd el ujra a sajat hozzaszolasod (#55125) !"Ha feladod, kérjél számlát a feladási díjról, mert ezzel tudod igazolni a feladási költséget, a CN22 Vámjelző cédula kitöltésekor írd rá -ez csak Unión kívüli küldéskor kell-, magyarul és angolul hogy garanciás visszaküldés, és legyen képed róla.
Ez két dologból is hasznos egy részt a címzett vámosa is látja, hogy nem vásárlás, illetve ha visszafelé jön és ha vámeljárás alá kerül, akkor tudod igazolni, hogy garanciás csere volt és nem kell még egyszer megfizetni az ÁFÁ-t."meg egyszer, nem neked hanem akiket megtevesztenel: se szamlaval sem CN22-rol masolattal nem lehet igazolni, hogy mar kifizetted a gariztatott termekert a kozterheket, csakis a NAV-tol(vam) kapott hatarozattal!
[ Módosította: radi8tor ]
------
-
Topikgazda
válasz agroman #55132 üzenetére
Te tényleg nem érted.Teljesen másról van szó.
Nem ez a lényeg: mar kifizetted a gariztatott termekert a kozterheket,
1. A Paypal a számlát fogadja el a kiküldés összegének igazolására.
2. Még mindig megvámolhatja a címzett vámosa a küldeményt, ha nem tud róla, hogy ez nem vásárolt termék, minimum a CN22-n lévő bejegyzés amit lát és adott esetben ez elegendő információ.
Szállj már le rólam.Ugye te minden 6000 Ft feletti értékű küldemény után fizettél ÁFÁ-t?
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Rendeltem eBay-ről (PayPal-on keresztül) egy táskát 2015.07.02-án, ami szállítással együtt 20.000 Ft-ba került. Pénteken (2015.07.17-én) hozta a postás. Azonban kicsomagolás után láttam, hogy a varrás több helyen meg van bomolva, elengedte a szövetet és foszlik. Pontosan, ezt a táskát vettem, ettől az eladótól. [link]
Van esély, hogy visszakapjam a pénzem vagy esetleg kicserélje a táskát? Mi a teendő ilyen esetekben?
-
havri1
félisten
válasz Audison #55134 üzenetére
Helló!
Írj neki, hogy megkaptad, de rossz. Küldj képeket. El kell döntened először is, megtartod, és kérsz kártérítést, vagy visszaküldöd, és visszakapod a teljes vételárat.
Returns: 60 days refund, buyer pays return postage
V/: megcsinálom amint lesz időm, amiről beszéltünk.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Zol77
aktív tag
Üdv,
Az UPAAB.... tracking number kezdetű csomagot ki hozza ki? A Posta,vagy valamelyik futárcég? Péntek reggel óta itt van a városban a csomag tracking szerint,de azt se tudom kinél keressem. Ebayről van,Angliából,es " International priority shipping"
-
Zol77
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek.
Felhívtam a Postát is,meg a GLS-t is, de senki nem tud semmit. Na mindegy,remélem meg lesz.
Ez volt a pénteki bejegyzésben:
7:23 , In Transit with Destination Carrier
8:00 ,Delivery Attempt-Address query
Mind a kettő már Debrecent írt a "location"-nál,hogy itt a csomag helyben,az előző státusz meg Anglia.
A címem is jó,legalább 30-40 csomag jött már ide az évek alatt.
Majd figyelem a trackingot,hogy merre változik,többet nem tudok tenni ezek után. -
vacs
veterán
Az Aliexpress topikban senki nem válaszolt, tudnátok tanácsot adni, [link]?
(Mielőtt valakitől megkapom, hogy rossz topik, tájékoztatom, hogy ebay-ről is vehettem volt, de ali-n olcsóbb volt)(^)(>.<)(^)
-
Gergosz2
veterán
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Egyik haveromnak kellene ilyet rendelnem. Lehet fog kelleni még egy pár, de ha egyszerre rendelem, jó eséllyel lesz rajta vám, nem? Inkább várjam ki mire feladják és akkor rendeljek újat, ha még mindig kell?
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Sátán44
addikt
ebay.co.uk oldalon hol kell beállítani, hogy a font alatt lássam Ft-ban is az összeget?
Erre gondolok:Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest