Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32245) pepe091 válasza totyak (#32243) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Ezért kell, vagy legalábbis érdemes EU-ból rendelni, ha értékesebb dolgot akarsz venni, drágább általában, de olcsóbb, mint ha ki kell rá fizetni az áfát is.

Ilyenkor, ha megakad egy csomag a vámon, akkor felveszik veled a kapcsolatot, hogy igazold a termék értékét. Ilyenkor kell küldeni nekik a PP számlát, ami alapján fizetni fogsz a NAV-nak. Lényegtelen, hogy csak áfát, vagy áfát+vámot fizetsz akkor is a NAV-hoz, lényegében az államhoz kerül a pénz. Ha vámot is kell fizetni, az már nem dob rajta olyan sokat, mert az kb 3% körül van.
Attól, hogy valaki ráírja, hogy ajándék, az már semmit sem ér, ugyan úgy kérni fogják az érték igazolást. A vámosok sem hülyék, már elég jól felkészültek ezekre.

Ugyan úgy megy a rendelés mint máshonnan. Néhány eladó elkezdte bevezetni, hogy egyenesen neki kell pluszban kifizetned az adókat, ezt fel is tüntetik a szállítás alatti sorban, és akkor már nem kell pluszban fizetned semmit itthon, mert ők rendezik ezt a szálat is.
De ha nincs odaírva ilyen, hogy ők intézik, akkor amit kifizettél, az után kell majd fizetned a 27%-os adót, 150 euró felett meg az áfát + a vámot.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.