Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32243) totyak válasza pepe091 (#32242) üzenetére


totyak
aktív tag

Értem, köszönöm a választ. Lehet, hogy ezek már le voltak írva menet közben, de nem én leszek az utolsó, aki félreérti a magánszemély, meg cég dolgot. Lehet, hogy ezt bele kellene írni az első hsz-be emberi nyelven és akkor kevesebb lenne a kérdés (vagy nem :D )
Akkor ilyen megfontolásból kérik sokan az eladótól, hogy ajándékként tüntesse fel a terméket?

Azért az a 22 euró elég karcsú. 45-be még csak-csak beleférhet az ember vásárlásnál postával együtt is. Ez nyilván arra megy ki, hogy mindenképpen fizessünk ÁFA-t.

És, ha már itt tartunk (biztos ez is ki lett már beszélve milliószor), hogy megy az ilyen külföldi csomagok után az ÁFA kifizetése. Teszem azt USA-ból rendelek csomagot, mondjuk 30 euró összértékben (termék ára és posta együtt). Megjön a csomag magyar honba. Gondolom átesik valami vizsgálaton, de vámot erre így még nem kell fizetni 150 euróig. És mi van a 27% ÁFA-val, azt kinek fizetem be, meg hogyan?

Illetve az eBay-es vásárlás ilyenkor ugyanúgy megy, mint egy EU országból? Termék árát és postát kifizetem neki, amennyit megállapított a termékre és utána már nem lesz plusz költség?

Köszönöm

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.