Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pana0017
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy külső HDD-t Time Machine-hez. Mivel csak erre használnám, így a lehető legkevesebbet szeretném rákölteni. Gyakorlatilag bármilyen USB 3.0-s megfelel ami több mit 128gb vagy van amire érdemes figyelni? Köszönöm!
-
Eszleny
aktív tag
Most vettem észre, hogy Safariban az Export to PDF opcióval már nem tördeli szét a weboldalt pl. A4 oldalakra, hanem egy nagy egyoldalas PDF-et készít. Így tényleg úgy néz ki, mint az eredeti oldal.
Nem sikerült megtalálnom, hogy ez mikortól van így. -
general
addikt
lenne egy elméleti kérdésem, valszeg marhaság, de hátha, egy kérdést megér...
szóval működhet-e az, hogy macbookon használva mondjuk a Skypeot, a teló kameráját használnám, pl kábellel csatlakoztatva (vagy wifin, mindegy), mert annak sokkal jobb a kamerája, hogy jobb képet adjon? Facetime nem játszik, mert olyanokkal beszélnék, akik nem apple-ösök.
másik kérdésem, tudtok-e olyan szoftvert, ami winre és macre is jó és videokonferenciát lehet létrehozni kb 2 órára legalább, és tud desktop megosztást? online oktatásra keresem a lehetőségeket. a Zoom ilyen, de havi 20$. nem tudom, a Skype tud-e ilyet. (mármint hogy többen is látják az én Asztalomat)
-
Eszleny
aktív tag
Javítom magam: nagyon hosszú oldalaknál már széttördeli. Például, ha ezt a fórumot exportálom ki, akkor a vége egy új oldalra kerül. Ahogy néztem 5m hosszú a PDF oldalt generál. De még mindig jobb így, mint előtte.
-
Eszleny
aktív tag
válasz general #83504 üzenetére
Most a Skype-ban van videókonferencia lehetőség (Meet now), vagy legalábbis nekem megjelent. Ez generál egy linket, amit megosztva bárki csatlakozhat. Skype-ban van képernyőmegosztás.
Ha nem akarsz képernyőmegosztást a gépről, akkor indíthatod a telefonról a hívást.Másik opció a Jitsi Meet. Nem kell regisztrálni, ingyenes a gépen böngészőből megy, a telefonra van app (talán ehhez kell regisztráció).
Te kell megadd a szoba (room) nevét, hogy hova csatlakozzanak. Érdemes egyedi azonosítót megadni, hogy mások véletlenül ne hozzák létre ugyanazt a szobát.
Fontos, hogy ha létrehoztad a szobát ne lépj ki, mert az első csatlakozó kb. az admin, bár mindenki kirúghat mindenkit. Néha előfordul, hogy ha visszalépsz akkor egy párhuzamos szobába kerülsz ugyanazzal a szoba névvel.
Itt lehet azt, hogy a géppel és telefonnal is csatlakozol, a gépen megosztod a képernyőt, a telefonról pedig megy a kamera. -
pinnacle
nagyúr
OWC magyarországi forgalmazója az Almárium-Pro Kft. Náluk ennyibe kerül beszereléssel, 1TB Aura N MB Air 2017 - 124 000 Ft + ÁFA, 1TB Aura X2 MB Air 2017 - 132 000 Ft + ÁFA, azt írták, hogy a gyári garancia is megmarad.
Apple ügyfélszolgálatán azt mondták, SSD csere MacBook Airnél garanciavesztéssel jár, utána maximum a márkaszerviz bolti garanciája lehet, tehát csak oda vihetem szervizelni, mert máshol ha meglátják az SSD cserét, azonnal megvonják a garanciát. Nem tudom, hogy akkor mi a helyzet, lehet jobb megvárni a garancia lejártát, és csak utána cserélni.[ Szerkesztve ]
-
marton.m
tag
2016-2018 15" Pro gépeknél ha már garanciálisan cserélve lett a billentyűzet, akkor a cserélt darabokra is jellemző még a meghibásodás?
Illetve garancia lejárta után szakszervízben kb. milyen összeggel lehet számolni egy billentyűzet cserét?
Esetleg javítani is lehet ezeket, vagy csak a csere segít?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Head88 #83509 üzenetére
Igen, de az a fura, lehet a gyári sem jó. Szó szerint azt mondták az Apple-nél, ha látják, hogy nem a 128GB-os SSD-van benne, megvonják a garanciát. Megkérdeztem az Almárium-Pro-t, hogy akkor most mi a helyzet.
Olyan jó kis videó van fent, hogy az ember kedvet kap kicserélni. Láttam valamilyen HP laptop szétszedést, szabályszerűen feszegetni kellett, azért a MacBookot könnyebben szét lehet szedni.[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám ,hogy a frissítés miatt nem ugrik fel a Safarinál a kis Telefon ikon pedig egy wifi hálózaton vannak a telefonnal. Eddig működött. És éppen most szeretnék megnyitni egy oldalt amit a telefonon nézek . Hogy tudnám vissza varázsolni a telefonon kell e vagy a gépen állítani ? És mit kell ? Már sajnos nem emlékszem hol kell beállítani...
-
Head88
addikt
válasz pinnacle #83511 üzenetére
Nem lesz semmi gond a gyárinál.
1: nem az ssd tárhely méretét fogják nézegetni ha javítani kell a gépet.
2: Jelszó + filevaultozott gépnél a tárhelyet fel sem tudják csatolni a tesztelés alatt. (kötelességük egyébként is külső tárhelyes rendszerrel tesztelni)
3: vehetted a gépet alapból bővített ssd-vel. (sorozatszám nem tartalmaz ilyen nemű információt)Az a HP szerelős videó kontár volt. Millió laptopot szedtem már szét. Többek között üzleti hp lenovo dell gépeket is. Soha nem kellett semmit feszegetni. Mindennek megvan a módszere.
(ha valami feszül akkor egyszerűen rosszul csinálod)
Apple gépeknél a legtöbb esetben a spéci csavarok gátolják meg a szétszedést.
A fedlapokat pentalobe p5 csavarok fogják amik külsőre nagyon hasonlítanak egy torx-ra de ha torx-ot használsz akkor egyszerűen szétbarmolod a csavarfejet.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz marton.m #83510 üzenetére
A kicserélt billentyűzetek sem jobbak. Szóval sajnos igen, benne van a pakliban az újabb meghibásodás.
A billentyűzet hibára garancián túli visszahívás van. Ami annyit tesz, hogy a gép vásárlását követő 4 évig érvényes. És 2 cserére jogosít fel.
Szakszervizben önköltségesen nagyon drága hiszen a billentyűzet cseréjéhez a komplett topcase cseréje szükséges. (ami tartalmazza a burkolatot, billentyűzetet, beragasztott új akkumulátort és néhány kelléket mint pl a hangszórók )
Házilag nem tudsz rajta javítani semmit. (max megpróbálni az apple honlapján lévő sűrített levegős tisztítási javaslatot...ami semmit nem ér ha már eltört a pillangó mechanika)[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz pinnacle #83515 üzenetére
A sorozatszámát fogják ellenőrizni. Ebből tudják a garanciális jogosultságot és a szerviz előzményeket megnézni.
Van egy diagnosztikai rendszerük (Apple service toolkit) amivel a gép szenzorainak értékeit tudják ellenőrizni. (más egyebet nem tud)
Tehát egy gyárira cserélt ssd nem jelez be. (sőt a hardware information résznél még csak nem is jelzi az ssd-t)
Ha nem gyárira cseréled akkor jelezhet a diagnosztika. (ssd-ben is vannak szenzorok)
Egyszerű riogatás az amit az apple mondott neked.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
Örülök ha tudok segíteni.
Februárban már én is váltottam catalinára. Nem tapasztaltam komoly problémákat. (persze tökéletes oprendszer nincs)(#83518) pinnacle
Csak az US árkülönbséget tudom mondani. A hivatalos ajánlás szerint 200USD feláras volt a 256GB változat. (adók nélkül)Az új air gépeken (2018-2020) nem lehet bővíteni semmit. Forrasztott ssd van. (ahogy a pro gépekben is 2016-óta)
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Affinity termekek 50-os engedmennyel!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
kiszi07
senior tag
Lehet gariztatni az aksit, jótállás nélkül? 2015-s a gép 498 ciklusnál teljesen tönkrement. (Állapot: csere most) Az Apple oldalán azt írja, hogy ezek 1000 ciklusra vannak kitalálva...
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Most, hogy teljes itthonlét van, céges laptop helyett a macen csinálok mindent, viszont őrült módon szalad bele a ciklus az akkuba. 2 veriót látok magam előtt. Fél napig töltőn van, a nap második felébe pedig hagyom, hogy lemenjen és 40től rátöltök. Vagy folyamatosan csak 80ig töltöm és 40nél visszarakom. Nemtudom melyik okozhatja a kisebb kárt. Ha folyton töltőn van nem jó, ha a ciklus rohan bele az se jó. Kb napi 1 ciklus megy most bele, van hogy 2. reggel 7 től este 22-ig kisebb nagyobb megszakításokkal, de folyamatosan megy. Ha épp felállok és dolgom van 20 percig, akkor persze elalszik. Ilyen megszakításokra gondolok.
Szóval nemtudom mitévő legyek! Segítsetek légyszi!
Köszönöm!
-
monroe8609
aktív tag
Frissitettem a legujabb szoftverre,azota a qbitorremt nem tölt le azt jelzi elakadt a torrent
nehez idők...pedig vegre megnezhetnem a 2001 Űrodüsszeiat.. -
blakey
titán
válasz monroe8609 #83532 üzenetére
Töröld és telepítsd újra, semmi baj nincs a qB-ve a legújabb Catalinán. qB 4.2.2.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vasy09
őstag
Tudtok nekem arra valami okosságot, hogy mitől van az, hogy töröltem egy progit (NTFS Converter), de valahányszor felnyitom a gépet jön az üzenet, hogy a próbaverzió lejárt, illetve, hogy frissítsem. Az Appcleaner progival szedtem le amúgy. Hogy a fenébe tudnám végleg lepucolni? Csak mert ezek szerint valami még mindig maradt belőle!
[ Szerkesztve ]
Gamertag: Vasy09
-
H0r1
tag
válasz Head88 #83519 üzenetére
Feltelepítettem! Azt vettem észre, hogy mióta ez a rendszer van, jobban melegszik a gép, és állandóan 1300 1800 as fordulaton megy a venti. i5 2.7 2015 pro 13" 16gb ram. Vétel előtt lett teljesen kitakarítva, és ha nézem a hőmérséklet előzményeket 24 órára, akkor látszik, hogy valóban az alapműködés is magasabb hőfokon van. Ezzel találkoztatok?
UI: CPU agent system core hőfoka sokszor 0 a az istat menubol nezve. Aztan felugrik 44 fokra
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
H0r1
tag
válasz Head88 #83540 üzenetére
Köszönöm! Most ki volt kapcsolva 2 órát, mintha helyre jött volna. De ettől függetlenül szeretném megtanulni a clean installt is. Miért ne. Érdekel.
Ahogy láttam a leírásokban két verzió is van. Törlöm a lemez teljes tartalmát (Nincs TM mentésem, itt a visszaállítás, hogy működik? Iphone leszed mindent cloudból ha úgy adódik) Istenigazából minden icloud-ba van. van két vaskosabb mappa, ami szándékosan nem, de ha jól látom, még az asztal tartalmát is felszinkronizálja. Mennyire király ez a cucc.
A másik út, pedig elméletileg csak a rendszerfájlokat írja felül.
Ha jól gondolom a teljes gyalulás az igazi. Ugye?
(Ezért nem állítunk vissza iphone-on sem semmit, mert jön a retek is vele)
Mégse javult meg[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest