- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
radi8tor #126134 üzenetére
Kb mintha össze akarnád vonni a villanyautós meg a hagyományos belsőégésű motoros autók topikját.
- itt mindkettőt ugyanaz "hajtja", többnyire ugyanazok a problémák merülnek fel mindkét helyen. Sokan használnak pl. iMac-et és MacBook-ot, mindkettőnél ugyanazt kérdezik, ha problémájuk akad. Az akku téma (ami plusz az asztali eszközökhöz képest) meg simán elférne az általános topikban, nincsenek olyan szinten kivesézve, "pimpelve" a MacBook-ok, hogy annak külön topikra lenne szükség. 99%-ban pontosan ugyanazokat a beállításokat használom iMac-en és MacBook-on is, nincs különbség a használatban, a programokban, stb. Ha valaki Safarival kapcsolatban kérdez, akkor nincs különbség az iMac-en futó vagy a MacBook-on futó változat között, és a megoldás is közös, ugyanazt kell alkalmazni. Csak az eltérő OS-en futó appok között vannak, lehetnek különbségek, de az is általános és ugyanaz vonatkozik minden hardverre. -
blakey
titán
válasz
radi8tor #126131 üzenetére
26 év Mac-es tapasztalattal a hátam mögött "ebben a világban" nincs sok különbség, azért, mert valaki megkérdezi, hogy milyen "hub" lenne jó macOS-hez az egyáltalán nem zárja ki pl a Mac Minit vagy az iMac-et, van olyan iMac amelyik levés csatlakozóval rendelkezik, oda is jól jön, monitor MacBook-hoz sem kell, ahogy iMac-hez sem, de gyakorlatilag ugyanaz ajánlott mindkettőhöz, külső billentyűzetből is ua. ajánlott és még folytathatnám, de mindenki úgy társítja a dolgokat, ahogy jónak érzi, ha rajtam múlna, akkor egy Apple topik lenne harder és szoftver téren, mert pl. ott az iPhone topik, az minden iPhone-t magába foglal és sokkal jobban pörög, mint egyes modellspecifikus topikok, valljuk be, ott sincs sok értelme külön OS és hardver topiknak. Azért pl. Windows vagy Android esetében ennyire nem egyszerű, mert ott különböző márkákról is beszélhetünk, itt csak egy van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
TigerCat #126128 üzenetére
Nem látom sok értelmét a külön asztali és a külön notebook topiknak. A hardveren kívül minimális a különbség, nagyon sok a közös bennük, ugyanaz a rendszer és többnyire ugyanazok a beállítások érvényesek. Bőven "elférnénk" 1 topikban is. Külön OS topik már felesleges lenne, a Mac és a macOS igazából csak együtt jók.
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #126095 üzenetére
Az mit jelent? Írnál egy példát? Bár nem vagyok nagy Office felhasználó, de néha kénytelen vagyok ilyen fájlokat is használni, viszont akkor nekem azonnal nyílnak, ezért kíváncsi lennék, hogy én használom másképp, vagy olyan méretű anyagról beszélünk, amivel még nem volt dolgom. El sem tudom képzelni, hogy ha ráklikkelek és 1 másodpercen belül megnyílik, akkor mi lehet ennél gyorsabb és miért lenne arra szükség. Maga a Word, Excel és PowerPoint is 1 sec. alatt "elém tárul".
-
-
blakey
titán
válasz
GeneraL_XTX #125916 üzenetére
Infuse
-
blakey
titán
válasz
radi8tor #125057 üzenetére
Egy 10 éves Wifi-s Samsung nyomtatóm van, ami szkenner is, minden új macOS-t csak úgy merek feltenni, hogy működik a nyomdató/szkenner is. Már volt olyan, hogy az új OS-hez nem volt megfelelő vezérlő és nem működött úgy, ahogy szerettem volna, vissza kellett raknom a korábbi OS-t és vártam, míg kiadták a frissítést, ami már kezelte az új OS-t.
-
blakey
titán
válasz
hemaka #124773 üzenetére
Főverzión belül nem szoktak ilyen jellegű problémák lenni, viszont két főverzió között már igen, Sonomára pl. idén április végén frissítettem, mert addig jöttek rendben egyes programok, korábban a Catalina kimaradt, mert problémák adódtak. Karácsony vagy húsvét környékén frissírek főverziót, ha úgy értékelem, hogy megfelelő lesz. Eddig jó a 15.2.
-
blakey
titán
válasz
titi12 #124768 üzenetére
Amennyiben valami nem működik, akkor én nem állítom vissza az előzőt, hanem tiszta telepítéssel indítok és mindent újból beállítok. Adatok nem vesznek el, minden be van biztosítva, volt rá 25 évem, hogy ezt kifejlesszem. Viszont az izgalom nem ettől van, hanem attól, hogy pl. nem működik a 10 éves nyomtató, szkenner, valamelyik program beragad, vagy rossz a vpn, stb., egyelőre jónak tűnik.
-
blakey
titán
Sequoia frissítés folyamatban, remélem minden működni fog. Igyekeztem mindent átnézni, elvileg nem kéne, hogy probléma legyen. A munkám miatt fontos, hogy minden működjön.
-
blakey
titán
Affinity BLKFRI. 50%, ha valakit érdekelne.
-
blakey
titán
válasz
biker #122865 üzenetére
Nekem meg 6 appot kellett letöltenem egy rohadt samsung telefonhoz az appstoreból hogy lementsek képeket egy telefonról, mert nem látja a mac az androidot, és így is csak demo ami 1 napig jó, utána fizessek érte. akkor most szüntessük be a szamszungot mert milyen dolog...
- Azért neked is vannak fura, "durcás" megállapításaid, mert ahhoz, hogy Androidról átmásold a fájlokat a macOS-re, semmi más nem kell, csak egy fájlkezelő, amit nyilván alapból használsz. Nálam pl. FE File Explorer (iOS, android, tvOS-en is elérhető), X-Plore a fájlkezelők, ezek egytől egyikg látják a macOS-t, lehet másolni, törölni, stb. soha nem volt problémám macOS, Android, Linux, tvOS és iOS kapcsolataival, mindig működik a kapcsolat. -
blakey
titán
válasz
Laprasi991 #122420 üzenetére
Ilyen Ugreen-em van, hibátlanul teszi a dolgát. Nem amiatt merül, mert csatlakoztatsz egy USB-HUB-ot, hanem, mert plusz eszközöket csatlakoztatsz.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
M1995 #122194 üzenetére
AdGuard volt az első, amit használni szerettem volna és jó lett volna minden eszközömhöz. annyira nem érdekelt, hogy mibe és mennyire mászik bele, elég ha működik, de pont úgy alakult, hogy a munkámhoz hozzátartozott egyes weboldalak használata, valamint weben keresztüli fájlmegosztás, nos, pont, akkor nem működött. Persze, első alkalommal meg sem fordult a fejembe, hogy az AdGuard az oka, csak akkor, amikor egy másik eszközön megnéztem az adott oldalt és ott hibátlan volt. Egy kis próbálgatás, allítgatás után sem volt hajlandó megfelelően működni, kikapcsoltam, jó lett, ekkor döntöttem úgy, hogy sajnos Safari esetében nem lesz jó, így Wipr lett, teszi a dolgát. Elégedett vagyok macOS és iOS alatt is. Kiegyensúlyozottan jó, a kisebb hibák meg pont beleférnek, mivel más blokkolóval is vannak problémák, némelyik zavaróbb, pl. a uBlock Origin Chrome alatt az egyéb oldalakon beágyazott YT videókat letiltja, Firefox alatt viszont jól működik. Firefox-szal más problémám volt. Évek óta 3 böngészőt használok és mindhárom esetében ugyanazokat a könyvjelzőket és jelszavakat szinkronizálom, így mindenhol, minden megvan.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
V.Stryker #122031 üzenetére
…akkor azt körülményes áthúzni a mac-re - egyáltalán nem az, valamilyen fájlkezelővel Wifin azonnal átmásolható, gyakorlatilag soha nem használtam kábelt a másoláshoz, áthelyezéshez, legyen az Android vagy iOS, mindig működött. SMB, FTP, bármi jó. Pl X-Plore, FE File Epxlorer, stb.
-
blakey
titán
válasz
sinak #121902 üzenetére
Ilyennel még soha nem találkoztam, pedig volt néhány Mac-em. Most megnéztem, újraindítom a gépet és külsővel és saját billentyűzetével is be tudom írni a jelszót, (M1 Pro). Nem indul el a Mouse Key On meg hasonlók. Lehet, hogy egy gyári visszaállítás segítene rajta. Esetleg neten utánanéztél, hogy másnál is előjön?
-
blakey
titán
válasz
havri1 #121577 üzenetére
- céges környezetben Microsoft Onedriveot használjuk. Asztal - OneDrive-ot erre nem használom, de gondolom beállítható, ha letöltöd az appot. Apple környezetben az iCloud a "nyerő"
- Leírásban látom: USB‑C – MagSafe 3 kábel. Ez mit takar? - olyan kábel jár hozzá, de USB-C-n is tölthető. -
blakey
titán
válasz
Stauffenberg #121485 üzenetére
"Disk Utility"-ben nézted? Még nem használtam ilyen védelmet, így nem tudom biztosra.
-
blakey
titán
Miről frissítettél?
A dmg egy img (azt nem kell másolni), amit megnyit annak a tartalmát telepíted, akár másolással is, utána simán "kidobod" (természetesen magát a dmg-t megtarthatod, ha valami történne és nincs net, de szükséges a telepítés), pl. a kukába húzod, vagy jobb klikk és "Eject", vagy mappa módban a baloldali sávban ráklikkelsz az "Eject" ikonra. Gondolom igen, a kiadás, a kukába helyezés, én angolul használom, a magyar fordításokkal nem vagyok naprakész.
Valami nálad nagyon félre ment. 24 év alatt még semmilyen frissítés nem törölt másik alkalmazást, csak a saját alkalmazásait, ha pl. átnevezésre kerültek.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
v.attis #121405 üzenetére
Jelenleg minden jelszót, kártya adatot, regisztrációt a google tárol, sok regisztrációm van, amelyek konkrétan a google fiókkal lettek készítve.
Ezeket át tudom majd vinni apple platformra? Ha igen, hogyan? - minden maradhat, tudod használni a Google névjegyzéket, naptárat. Tárcába új kártyaként felviszed az adatokat, két különböző tárca, ne bonyolítsd feleslegesen.
a jelszavakat jó lenne úgy átköltöztetni, hogy azokat az ios tárolja és ne csak böngészőből érjem el. - Safariba át tudod költöztetni, ami össze van kapcsolva az iCloud-dal így szépen ott is meglesz. -
blakey
titán
uBlock add-int - Az add-on vagy extension, azaz kiegészítő, amit telepítenél. A uBlock jó, de be is kell állítani, Firefoxszal az használom, Chrome esetében a YouTube-nál a Friendly Adblock-ot, a több oldalon a uBlock-ot használom, Safari esetében Wipr-t.. Ha sok YT-ot nézel, akkor ajánlom a Friendly Streaming-et, hasznos kis alkalmazás.
-
blakey
titán
válasz
bollokcs80 #121345 üzenetére
A pro már tényleg overkill lenne és az más árkategória. - tavaly augusztusban az M1 Pro 16/512-est vettem 636e-ért, ha ennyiért lesz M2 Pro, akkor bőven megéné a különbözetet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
bollokcs80 #121334 üzenetére
Ha váltani szeretnél, akkor érdemesebb lehet Pro 16/512-re váltani, akkor éreznél előrelépést. Vársz még 2-3 hónapot és a Pronak is jó ára lehet.
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop #121292 üzenetére
Ha első alkalom, akkor látod, mert írja, hogy telepíteni fogja. Én a nyomtató kiegészítőinek telepítésekor láttam, hogy kiírta, hogy előbb a Rosettát telepíti. Azóta sem láttam, de gyanítom, hogy van még 1-2 program, ami azt igényli. ellenőrizni úgy tudod, hogy rámész a program ikonjára, jobb klikk és "Get Info".
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop #121175 üzenetére
Elég vékony. Az sem jó, ha túl vékony, de az sem, ha vastag. Fene tudja, hogy mi a jó.
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop #121173 üzenetére
Kezdettől fogva ilyet használok.
-
blakey
titán
24 év után először ma rászántam magam a frissítésre a tiszta telepítés helyett. Fél órával ezelőtt frissítettem Venturáról Sonomára, remélem nem lesz semmi gond.
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop #121090 üzenetére
Az előfordulhat.
-
blakey
titán
válasz
CharlieDrop #121087 üzenetére
Chrome, FF, Safari, mind jól kezeli a 4K HDR-t.
-
blakey
titán
válasz
Norbi887 #121045 üzenetére
Nagyon ráérsz, ha ilyenek foglalkoztatnak. Az egyik a dokumentumot szkennelő ikonként jelenik meg, a másik meg kameraként. Nem látom, hogy bármilyen probléma lenne. Két folyamatról írsz, és két eszközről, egyik szkennelés, a másik kamera használata, hiába ugyanaz a kamera, más-más folyamatot jelölsz ki.
-
blakey
titán
válasz
qnadam #120862 üzenetére
Minden (kép)formátumra meg kell csinálni. 25 éve Mac-en és képekkel is dolgozom, a formátumokat én határozom meg, hogy melyik program nyissa meg, pl. png mehet Preview-ban, de tif Photoshopban vagy Affinityben, stb. Ha valamit át kell állítani, akkor jobb klikk, info, "open with" és "change all".
-
blakey
titán
válasz
madgie #120773 üzenetére
Oké, elfogadom, hogy neked nem jó. Írhatnám, hogy nem tudod (tudjátok) használni, stb, de nem fogom, az sem hagy nyomot, azzal is foltmentesre lehet törölni. Szerencsére nagy mennyiségben lehet kapni különböző mikroszálas törlőkendőket, mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Rengeted kijelzőt töröltem (több száz), különböző törlőket használtam és mindegyikkel foltmentesre lehet törölni (mindig lápával ellenőrzö, tehát biztos vagyok benne), de én sima vizet használok, semmilyen kijelzőhöz fejlesztett "sz@rokat" nem hordok fel a kijelzőkre, azok képesek nyomot hagyni.
-
blakey
titán
Bármilyen mikroszálas megteszi, pl. a drogériákban kapni jóminőségű törlőket. Az optikában kapható törlők sem tudnak többet. Nekem még a régi "Mac-es időkből", amikor adtak törlőkendőt az iMac-hez, van néhány törlőkendőm, azok is jók, de ugyanolyan jók a boltban kapható törlők is.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
bollokcs80 #120186 üzenetére
Pedig az összefoglalóban ehhez is van alkalmazás: pl. KeyboardCleanTool
-
blakey
titán
válasz
TigerCat #120160 üzenetére
Ha van rá esély, akkor egy M1 Pro chipes MB Pro 16/256,512,1000 GB-osra érdemes lehet lecserélni, azok még jó árban lennének és megfelelően erősek, az M2/M3 csak akkor, ha tényleg olyan árban van, amit még nem sajnálsz elkölteni. Tavaly augusztusban én is lecsaptam egy 636e-s M1 Pro chipes MB Pro 16/512-re, 5-6 évig nem fogom lecserélni, feltéve, hogy minden jól működik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- AliExpress tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...