Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84601) Alex91 válasza Syl (#84600) üzenetére


Alex91
félisten

Nézegettem ezt a Affinity-t (most 90 nap a trial és fél áron mérik a programokat). A Publisherrel kezdtem, de 10 perc után kiderült, hogy az nekem munkára alkalmatlan.

Mi vele a gond?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#84602) blakey válasza Syl (#84600) üzenetére


blakey
titán

Én nem azt mondanám, hogy alkalmatlan, mert szerintem qrva jók viszont ha olyan anyagot kell készíteni amit tovább kéne küldeni akkor sajnos nem jó, mert még nem tudják ugyanúgy vagy ugyanazt, mint a megszokott programok és a mentés sem olyan. A Publisher pont a gyengébbik programjuk önmagában teljesen jó, a Photo szerintem qrva jó irányba halad, rugalmassabban kezeli a dolgokat, 3D-s effektek is jobban működnek, sokminden jobb, mint PS-ben, de még mindig vannak dolgok amiket meg kell oldaniuk. A Designer is nagyon jó, de az még nem tud kezelni olyan illustrator effekteket amire azért szükség lenne. Én megvettem mind a hármat és amikor nincs szükség továbbküldeni a szerkeszthető anyagot vagy csak a végtermék kell akkor Affinity-ben készítem, leglább megtanulom a kezelését, mert sokminden más logika alapján történik. Szerintem nagyon jó programok lesznek, szeretném azokat használni, mert az Adobe szerintem qrva drága, Acrobat-to például teljesen qkáztam.

(#84601) Alex91
Profi munkára nem annyira jók és ha szerkesztésre tovább kell küldeni akkor nem tudják használni, bizonyos effekteket másképp kezelnek, mint az Adobe programok. Ha ezeket összecsíszolják akkor nem lesz gond. Addig is lehet használni, mert önmagukban jók csak manapság már ezeken a dolgokon túlnött az "ipar", az igény, de még elég új programok és folyamatosan fejlődnek.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#84603) ludnik


ludnik
tag

Macbook Pro 13 Retina A1502 2014 mid - A1493 akkumulátort akarnék cserélni a gépben, mert közel 1000 töltés van benne. Milyet érdemes rendelni neten? Nem akarnék 40-50 ezer Ftért cseréltetni itthon. Mi a tapasztalat az ebayes 2x ezer Ft-os aksikkal? Köszi!

(#84604) Alex91 válasza blakey (#84602) üzenetére


Alex91
félisten

Most akkor kompatibilitási problémák vannak (kvázi nem ez az "ipari" szabvány), vagy sok funkció hiányzik? Van olyan dolog, amit ezzel nem tud az ember megcsinalni, amit Adobe cuccal igen?

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#84605) blakey válasza Alex91 (#84604) üzenetére


blakey
titán

Is-is, van amit nem lehet még megoldani Affinityvel, egyszerűen még nem tudja illetve van amit részlegesen tud és ami továbbszerkesztés szempontjából fontos, nem minden funkció kompatibilís a "másik" programmal.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#84606) Head88 válasza ludnik (#84603) üzenetére


Head88
addikt

A hivatalosban nem 40-50ért cserélik, hanem 80ért.
Mivel ragasztott akku van benne, ezért a komplett topcase billentyűzettel együtt kicserélésre kerül.

Utángyártott akksival nem érdemes foglalkozni és kérlek hidd el, hogy se ebay/amazon-rol se az intercelltől nem tudsz gyári eredeti akkut venni. Egyszerű gyenge minőségű hamisítottakat árulnak.

Gyári alkatrészt kizárólag hivatalos APR AASP szerviz tud beszerezni.

(#84607) Syl válasza Alex91 (#84601) üzenetére


Syl
nagyúr

Rövid Publisheres ismerkedésemnek a magyar elválasztás hiánya vetett véget. A többi nyűgöm jelentéktelen apróság ez mellett, nem is érdemel szót.

(#84602) blakey

> Én nem azt mondanám, hogy alkalmatlan

Én igen. Ahogy írtam: "a Publisher nekem munkára alkalmatlan"!
2020-ban egy kiadványszerkesztő program munkára alkalmatlan, ha nincs benne magyar elválasztás! Én nem a vicces képek topikba szerkesztgetek poénfotókat, hanem újságokat, magazinokat, könyveket tördelek, magyar nyelven, amihez elengedhetetlen a magyar elválasztási modul. Ez nélkül nekem az Affinity Publisher pont annyit ér, mint a Microsoft Publisher. De ha már "olcsóbb" és butább alternatívát keresnék az Indesign helyére, inkább választanám a Scribus-t, az Opensource és Free :B

> Acrobat-to például teljesen qkáztam

Ismerős. Naponta kapok anyagot, amit szemét online pdf converterrel meg ingyenes pdf creatorral készített a "nagytudású szerző", aztán csak a fejemet verem a falba. Mert ilyenben általában a fekete az nem 100% fekete, hanem rgb-ből konvertált "lebontott" fekete (aki járatos a cmyk színnyomásban, az érti :B ). A beágyazott kép pedig... Ahh.... Inkább hagyjuk, mert csak az agyérgörcs kap el...
Értem én ha valaki nem akar fizetni az Adobe CC csomagért, oké. De akkor ne akarjon nyomdára anyagot előállítani. És ezt bő 20 év DTP-s tapasztalat mondatja velem.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#84608) blakey válasza Syl (#84607) üzenetére


blakey
titán

Most én ebbe nem akarok belemenni, egyrészt írtam, hogy a Publisher a leggyengébb láncszem. Egyébként az elválasztás nálam minden programban ki van kapcsolva, saját magam csinálom ha épp arra van szükség, mert az is hibázik, tartom, hogy nem alkalmatlan csak épp egyelőre gyengén szerepel.

PDFelement teljesen jó és helyettesíti az Acrobat-ot, PDF-et meg lehet normálisan is készíteni a programok alól és még online is, csak épp a megfelelőt kell választani. Azért van jónéhány év mögöttem, hogy tudjam mit hol találok és milyen. Acrobat nagy sz@r lett, sajnos.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#84609) ludnik válasza Head88 (#84606) üzenetére


ludnik
tag

:B Azért 80 ezer egy akkucserért, kicsit túlzás. Az utángyártott akkukkal mi a gond? Ha mondjuk nem fog kibírni egy töltéssel max 6 órát mondjuk 10 óra helyett és nem 1000 hanem csak 500 újratöltést bír, akkor mondjuk az vállalható kompromisszum 2x ezer Ftért. Tapasztalatok, aki esetleg "olcsó" akkut vett?

(#84610) CharlieDrop válasza Syl (#84607) üzenetére


CharlieDrop
veterán

"Értem én ha valaki nem akar fizetni az Adobe CC csomagért, oké. De akkor ne akarjon nyomdára anyagot előállítani. És ezt bő 20 év DTP-s tapasztalat mondatja velem."

Megkérdeznéd az átlag embert lövése se lenne arról amit írtál...
Ezért azt használják ami olcsó

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#84611) Head88 válasza ludnik (#84609) üzenetére


Head88
addikt

Utángyártott akksikkal az a baj, hogy a legtöbb már akkor nem működik (értsd úgy, a gép nem ismeri fel vagy egyszerűen nem töltenek) amikor megvetted.
(hibás vezérlő vagy egyszerűen évek óta a polcon állnak és a cellák tönkremennek az állásban)

Utána gariban kicserélteted (ebay-en ez ugye neccesebb) majd a csere termékről is kiderül h vacak. Én az ifixit féle minőségi utángyártottakkal jártam így. De van tapasztalatom ebay-es cuccokkal is aminek az árát végül buktam. Mert az eladó letojta, hogy hibásat küldött.

Hidd el megéri a 80ezres akciós gyári akku+topcase+billentyűzet. Ebben az árban benne van a vidékről oda-vissza futár is. Lényeg, hogy a gépben benne legyen a gyári akku. (ha kiszeded/kicseréled utángyártottra, akkor a hivatalos szerviz már nem tudja biztosítani a 80ezres akciós árat. 180-lesz az ajánlatuk, mert nem tudják visszaküldeni a központba a hibás akkus topcase-t)

Az egyik kolléga itt a fórumon pár hete pont így járt mint amit leírtam. Olvass vissza.

[ Szerkesztve ]

(#84612) blakey válasza CharlieDrop (#84610) üzenetére


blakey
titán

Sokan azt hiszik, hogy értenek is hozzá és a kérésük csak fél óra munkát vesz igénybe, mert A5-ös vagy csak online és inkább megcsinálja aztán amikor szembesül a dologgal, hogy amit csinált az sz@r akkor kezdi el érteni, hogy nem véletlenül annyi amennyi, órában és pénzben, hiába érhető el mindenki számára a program, a tudást meg kell fizetni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#84613) CharlieDrop válasza blakey (#84612) üzenetére


CharlieDrop
veterán

hasonló cipőben járok, csak weboldalakkal ;)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#84614) Syl válasza blakey (#84608) üzenetére


Syl
nagyúr

> Most én ebbe nem akarok belemenni,

Te kezdted el magyarázni, hogy a Publisher nem alkalmatlan munkára. Én csak leírtam, hogy de igen. És az hogy te kikapcsolod az elválasztást, csak az bizonyítja, hogy komoly, papírra kerülő munkát (könyvet, magazint, újságot) nem készítesz. Mert nincs annál rondább, mint amikor a folyó szövegből hiányzik az elválasztás. Még életemben nem láttam ilyen regényt...

Imádom amikor a PDFCreatorral létrehozott anyagban a vektoros elem raszterizálásra kerül és kismillió 0,127 mm széles vízszintes csíkból áll össze a kép... :W

A félreértés elkerülése végett: én örültem volna, ha az Affinity csomag nekem beválik, és hozza a neten, youtubon előadottat, hisz akkor az évi többszázezer forintos előfizetést ki tudnánk váltani egy egyszeri 25-50 ezer forinttal. De ehhez még sajnos nagyon kevés.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#84615) Syl válasza blakey (#84612) üzenetére


Syl
nagyúr

Nagy kedvencem, amikor ügyfél küld fotót. Vagy 100KB, kb 500 pixel, de egy A0-ás plakátra szeretné rakni. Ilyenkor ha elmagyarázom neki, hogy ez kicsi, alacsony a felbontása, akkor elküldi ugyanazt, csak Photoshopban felnagyítva... :W Ilyenkor általában feladom.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#84616) blakey válasza Syl (#84614) üzenetére


blakey
titán

Jaj ne gyere ezzel, rengeteg anyagot csinálok, elválasztások manuálisan történnek kisebb kiadványok esetében, könyvet nem tördelek, nem is szeretném csinálni, bár volt benne részem, az egy másik történet. Nem tudod mit csinálok és nem is reklámozhatom viszont garantáltan találkoztál a munkáimmal bárhol is vagy a világon, több tízezer anyagot csináltam, mind hiba nélkül kerülnek leadásra, mert csak így lehet megmaradni, a nyomdába utánam nem dolgoznak a srácok, mert a leadási részét is megtanultam.
Ahogy látom, nyomdában dolgozol, legalábbis az írásod arra utal és leginkább szöveg tördeléssel foglalkozol, na én kb. mindent csinálok, kivéve a weboldalak összerakását nem vállalom, mert arra már tényleg nem lenne időm.
Mert nincs annál rondább, mint amikor a folyó szövegből hiányzik az elválasztás. Még életemben nem láttam ilyen regényt... - ez így van, de az én munkáimban nem találsz ilyen ordító hibát, én még tanultam a szakmát és nem internetről alapoztam. :)

A félreértés elkerülése végett: én örültem volna, ha az Affinity csomag nekem beválik, és hozza a neten, youtubon előadottat, hisz akkor az évi többszázezer forintos előfizetést ki tudnánk váltani egy egyszeri 25-50 ezer forinttal. De ehhez még sajnos nagyon kevés. - nekem a Photo bevállt, a Designer csak akkor ha nem kerül továbbküldésre a szerkeszthető anyag, a Publishert nem használom, de mint írtam, nem használhatatlan, a szóval van bajom, nem azzal, hogy nem tudsz mindent megoldani a megszokott módon, a Quark is más, mint az indesign, az előbbit még mindig jobban szeretem ha szöveges anyag összerakásáról van szó. Egy egyszerű anyagot a Documents-el is össze lehet rakni, nyilván, ahogy írtad, egy könyvet nem, mert ott már nagy segítség az adott nyelv ismerete a program által, helyesíráa, elválasztás. Minhármat megvettem és ha van rá alkalom akkor próbálgatom, tanulgatom, én nyitott vagyok rá.

Nagy kedvencem, amikor ügyfél küld fotót. Vagy 100KB, kb 500 pixel, de egy A0-ás plakátra szeretné rakni. Ilyenkor ha elmagyarázom neki, hogy ez kicsi, alacsony a felbontása, akkor elküldi ugyanazt, csak Photoshopban felnagyítva... :W Ilyenkor általában feladom. - van olyan is amikor a nyomdából küldenek egy anyagot, hogy belenyúltak és így is küldjem el, psd-ben küldik de flatten-elve. :D Mondom oké, de akkor "dugd fel magadnak", mert újra meg kell csinálnom, kár volt a többszázmegás psd-t így elküldeni, szóval a nyomdákban is előfordulnak érdekes emberek. :)

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#84617) Syl válasza blakey (#84616) üzenetére


Syl
nagyúr

> az én munkáimban nem találsz ilyen ordító hibát

Nem is a te munkádat kritizáltam. Többször is leírtam, hogy a Publisher nekem alkalmatlan munkára.

De szerintem itt hagyjuk ezt az OFF-ot, mert a "TigrisCica" az orrunkra koppint :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#84618) Fryskitt válasza ludnik (#84603) üzenetére


Fryskitt
addikt

Szerintem nagyjából meg is válaszoltad. Nem minden az ár, de azért néha mégis.

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#84619) #95561216


#95561216
törölt tag

Kiábrándító lett a pro. Most már csak azt kell megszülnöm, hogy cseréljem-e Airre a Minit :((

(#84620) Vasy09 válasza Head88 (#84611) üzenetére


Vasy09
őstag

Mondjuk ha ezt tudom, akkor lehet mi is inkább a gyárit rakattuk volna bele télen! :U
De szerencsére ezzel sincs gond! :N

Gamertag: Vasy09

(#84621) Head88 válasza Vasy09 (#84620) üzenetére


Head88
addikt

A 2015 13" ifixit akkukkal még nem volt bajom. Azért mertem ajánlani.
A régebbi évjáratosokkal viszont befürödtem náluk. (pl 2012 15" géphez 3-szor kaptam új akksit utána pénzvisszatérítés)

[ Szerkesztve ]

(#84622) bmakszim válasza #95561216 (#84619) üzenetére


bmakszim
senior tag

Mitől olyan kiábrándító? A 2 TB csatlakozós best buy volt idáig is, most kapott új billentyűzetet és még olcsóbb lett. A 4 TB slotos pedig legújabb procit, évek óta vágyott LPDDR4x memóriát és még tovább bővíthető, illetve szintén olcsóbb lett.

(#84623) ludnik válasza Vasy09 (#84620) üzenetére


ludnik
tag

Milyet vettél és honnan?

(#84624) CharlieDrop válasza Syl (#84615) üzenetére


CharlieDrop
veterán

mint ma a nagyobbik gyerek angoltanerője elküldte a leckét fotózva, az hagyján, hogy nem csak a feladatot fotózta, de még a körülötte lévő dolgokat is de 15K a kép, és ez egy keresztrejtvény lenne...
Én csak hobbiból tolok képszerkesztést és elég jó a Pixelmator Machine Learnining képátméretezője, de az a szó, ami csak egy pixelhalom volt, na azt találhattuk ki

Még jó, hogy nem plakátra kellett :D

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#84625) general


general
addikt

Hogy a francba' kell desktopon megnyitni egy safari oldalt, amit előtte az iphone-on néztem? A telón most is meg van nyitva, de nem találom az opciót, hogy másik eszközön megnyitott lapot nyithassak meg az asztali gépen vagy a macbookon. Kész vagyok a safaritól, még egy mínusz neki. (tuuudom, csak én utálom asztalin, de én nagyon, mobilon viszont szeretem)
chrome-nál tökegyszerű asztalin megnyitni, folytatni a böngészést) :W

(#84626) Head88 válasza ludnik (#84623) üzenetére


Head88
addikt

Én intéztem a beszerzést és a beszerelést a Gábornak.
ifixit-ről van.

(#84627) CrAzY88 válasza general (#84625) üzenetére


CrAzY88
aktív tag

Elméletileg amikor új lapot nyitsz, alul bedobja mint lehetőség.
Vagy ez nem akar megtörténni?

szerk: lapot váltasz előlnézetből

[ Szerkesztve ]

Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8

(#84628) ludnik válasza Head88 (#84626) üzenetére


ludnik
tag

:R

(#84629) horrortown


horrortown
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsok szeretnék kérni Macbook vásárlás előtt, úgy gondoltam kirpóbálom milyen az élet egy Macbook-on. Pár hete nézegetem használtan, újonnan is de gondoltam teszek egy próbát is.
Kb. milyen paraméterekkel és mikori évjáratból érdemes nézelődnöm, ha átlagos felhasználásra ( irodai programcsomagok, filmnézésé, netezés) és néha telefonos+akciókamerás videók alapszintű vágására használnám? Nem vagyok videószerkesztő zseni, nincs szükségem 1,5 millás tudású Macbook Pro-ra :)
Szóval kb. ilyesmi felhasználásra kérnék tanácsok, ajánlást.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#84630) brickm válasza horrortown (#84629) üzenetére


brickm
őstag

2015 pro

(#84631) brickm válasza general (#84625) üzenetére


brickm
őstag

ráklikkolsz a felhő ikonra, ott van minden telefonon megnyitott lap.
Ha nincs felhőd, tedd oda.

(#84632) tuzpenge


tuzpenge
őstag

Helló!
Van itt aki használja a turbo boost switcher nevű programot? Megéri a pro a 4 db ezrest? Jól működik? A nem pro verzióval nekem az a gondom, hogy 2x-3x is rá kell nyomni a "disabled turbo boost"-ra hogy letiltsa, illetve minden alvásból felébredéskor be kell írnom a jelszót hogy tudjon futni, de hiába kapcsoltam le úgy a gépet hogy tiltva volt a turbo boost, ébredéskor a jelszó beírása után engedélyezve van. Ilyenkor megint 2-3-szori próbálkozás után csinálja azt amit én szeretnék. Szóval van olyan aki a pro verziót használja és ha igen mi a tapasztalata?
Köszönöm!

ˣ

(#84633) Head88 válasza general (#84625) üzenetére


Head88
addikt

Icloud lapok gomb. Nézetnél rakd ki a gombját az eszközsorra.

[ Szerkesztve ]

(#84634) brickm válasza ludnik (#84609) üzenetére


brickm
őstag

Személy szerint nekem nem kell olyan gép, ami nem bír ki 8-10órát akkuról, meg olyan se, amiben az akku gondol egyet és kikapcsol pl hidegben... Inkább fizetek 80k-t érte.

(#84635) brickm válasza tuzpenge (#84632) üzenetére


brickm
őstag

A pro verzzióban biztos, hogy nem fogja kérni minden ébredés után a jelszót? Szerintem ez a gond mojave óta áll fenn, előtte nem kérte a jelszót. És ezen a pro verzió nem fog segíteni. Szerintem.

Nekem a free van és elsőre kapcsol oda-vissza

(#84636) K1nG HuNp válasza horrortown (#84629) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

15 pro elvileg nagyon baba, de a te felhasznalasodra egy ujabb airrel sem fogsz melleloni, foleg a 2020as magic keyboardos most nagyon best buy foleg a 2020as prok arnyekaban

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#84637) Vasy09 válasza Head88 (#84621) üzenetére


Vasy09
őstag

Csak azért írtam, mert akkor egyben a billentyűt is cserélték volna, ami ugye mostanság picit rakoncátlankodik (space)! :(((

Gamertag: Vasy09

(#84638) Vasy09 válasza ludnik (#84623) üzenetére


Vasy09
őstag

Head88 az embered! :)

Gamertag: Vasy09

(#84639) horrortown válasza K1nG HuNp (#84636) üzenetére


horrortown
csendes tag

Szia!
Köszi a választ :)
Kérdeznék, ha nem baj :)
Ha keresgélek a 2015ösök között, akkor mennyire számít, hogy i5 vagy i7-es? Sokat számít erőforrásban, illetve megéri annyival többet kiadni érte? Meg gondolom alap, hogy 16gb-osat nézegessek.

(#84640) tuzpenge válasza brickm (#84635) üzenetére


tuzpenge
őstag

Pont ez a kérdésem nekem, :DDD hogy fogja e kérni a jelszó beírást ha megveszem a pro-t?
Van esetleg valaki aki a pro verziót használj és mellé a mojave-t?

[ Szerkesztve ]

ˣ

(#84641) Head88 válasza horrortown (#84639) üzenetére


Head88
addikt

i5 tökéletesen elég a 2015 13"-ból.

(#84642) horrortown válasza Head88 (#84641) üzenetére


horrortown
csendes tag

Köszi :)

(#84643) brickm válasza tuzpenge (#84640) üzenetére


brickm
őstag

Szerintem kérni fogja akkor is. Futtasd temrinálból rendszergazdaként, akkor csak a terminál ablak kéri egyszer a jelszót és utána ébredéskor se. Nálam így megy egy ideje.

(#84644) tuzpenge válasza brickm (#84643) üzenetére


tuzpenge
őstag

Hát ez igazán jól hangzik, de hogyan is kell ezt csinálni? Ha leírod szájbarágósan, isten bizony így csinálom, mert nekem is kényelmesebb lenne. A terminal megnyitása még megy.. :DD :D , de onnan tovább mit és hogy???? Ja és nem utolsó sorban megspórolsz vele nekem 4 ezret, ami nem a világ de na...így majd vendégem vagy egy sörre! ;)

[ Szerkesztve ]

ˣ

(#84645) brickm válasza tuzpenge (#84644) üzenetére


brickm
őstag

Jól hangzik :D
Zárd be a futó TBS-ert, majd
Terminál:
sudo /Applications/Turbo\ Boost\ Switcher.app/Contents/MacOS/Turbo\ Boost\ Switcher
jelszavadat kéri, ne lepődj meg nem látszik a beírt karakter.
enter
terminált bezárod.

Ha ujrainditod a gépet, vagy kikapcsolod újra meg kell tenned VAGY bepakolhatod egy text file-ba a fenti parancsot, amit aztán ellátsz futtatási joggal (terminál: sudo chmod +X filenév) amit aztán beraksz automatikus indításba a user login panelen a system settingben és akkor újraindítás után azt indítja el, és a terminál ablakba kell beírnod a jelszavad első indításnál. de ha csak altatod a gépet, elég a fenti rész, meg alapvetően kipróbálás céljára is.

[ Szerkesztve ]

(#84646) B.i.L


B.i.L
senior tag

Kissé gyorsabban merül a 2017-es Air,igaz 10 ciklusos...be fog állni?
Mondjuk csak telepítettem : bluestack-ezen belül : game/ami megy is,discord,chrome...stb...stb plusz csak langyosodott.
1,5 óra alatt 40% - nyugtassatok meg pls.
Bízom benne,hogy kezdeti a merülés.

Horgászni mentem...B.i.L

(#84647) general válasza Head88 (#84633) üzenetére


general
addikt

Ah, köszi, erre nem gondoltam volna. :R Többieknek is köszi!
Régen mintha a plusz jellel a Kedvencek alatt lettek volna a lapok, de akkor ez megváltozott, így nem találtam.

(#84648) Fryskitt válasza bmakszim (#84622) üzenetére


Fryskitt
addikt

Csúcskonfigban elég jó, de szerintem úgy érti, hogy a kisebbek ár/érték arányban meg ne jók. Nyilván az Apple sose volt az olcsó sport, de talán a két generációval ezelőtti processzor tényleg kicsit szarrágás a félmilliós szinten.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#84649) bmakszim válasza Fryskitt (#84648) üzenetére


bmakszim
senior tag

Pár hete még az egyik legjobb ár/érték arányú gépnek számított a két portos Pro.
Nem értem miért hirtelen ez a nagy utálat. Kapott rendes billt és olcsóbb is lett (a 128 GB-os ugyan megszűnt, de annak egyébként se volt értelme).
Igazából miért számít, hogy hanyadik generációs a processzor? Teljesítményben pont az Air és a négy portos Pro között van. Ennek fényében pedig korrekt az árazás.

(#84650) Fryskitt válasza bmakszim (#84649) üzenetére


Fryskitt
addikt

Premium szegmensben számít. Ha valaki a legjobb akar lenni, akkor legyen is. Szerintem csak ezért. Plusz a nyolcadik generáció biztonsági hibás. Ha már új sorozat, akkor erre figyeljenek oda. De megint csak szerintem. Senkinek nem akarom megmondani a frankót.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.