Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8852) st3v3np3t3r válasza ubyegon2 (#8757) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Nem tettem fel, sokat kínlódtam vele, egy Fujitsu T730-am van, érintőkijelzős+érintőceruzás... az tapi müködött elsőre, de a ceruza nem. Feltettem a wacom pen-hez szükséges csomagokat, utána se a billenytű se a egér nem működött. Nagy nehezen visszavarázsoltam,most megy mind3...utána az ujjlenyomat leolvasóval kínlódtam... majd ha lesz kedvem, kipróbálom, de elötte csinálok egy rendszerképfájt... nincs kedvem újraszenvedni ezeket...

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#8853) forceberg válasza Narxis (#8817) üzenetére


forceberg
veterán

Jobbulást mindannyiótoknak!
A tüdőkapacitásodban esetleg nem érzel gyengülést?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#8854) st3v3np3t3r válasza Narxis (#8817) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

ajaj... jobbulást és kitartást

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#8855) siemenss65 válasza forceberg (#8853) üzenetére


siemenss65
tag

meg úgy általában
Van egy ilyen oldal, ahol elsőkézből vannak beszámolók azoktól, akik már túl vannak rajta. Szerintem hétfőn frissülni is fog. (angolul)

(#8857) PitLee


PitLee
őstag

Érdekes miszerint Mutti nénit beoltották pneumococcus ellen, de pechére a doki fertőzött volt, így önként házi karanténba vonult.
Gondolom a szövődmény a tüdőgyuszi ellen kapta ?

[ Szerkesztve ]

(#8860) Floyd80


Floyd80
addikt

USA korrigálták úgy néz ki: Vasárnap 13 957 új fertőzöttet regisztráltak, az előző nap végén még csak nagyjából 24 ezren voltak betegek, vagyis a koronavírusosok száma egy nap alatt csaknem 60%-kal emelkedett 38 164-re.

Most "csak" 8.149-van https://www.worldometers.info/coronavirus/

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#8863) Tajrexi válasza Floyd80 (#8860) üzenetére


Tajrexi
tag

Korrigálnak, mint nem rég a kínaiak. :D

(#8865) bigdady válasza Csatravi (#8837) üzenetére


bigdady
nagyúr

Talán nem német gyártmányt kellett volna venni a kórházaknak, nemrég láttam Hartmann márkájú volt a SOTE-n... német meg megtiltotta az exportot vagy 3 hete asszem...

(#8866) Depression válasza Parci (#8844) üzenetére


Depression
veterán

Hányásig... Utána jó órákon keresztül, illetve a lázam is lecsengett 2 nap alatt.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#8867) Digitalis válasza Tajrexi (#8863) üzenetére


Digitalis
senior tag

Photoshop :D

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#8868) Parci válasza Depression (#8866) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fincsi lehet. gyors gyógyulást!!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8869) Miklós315 válasza Asbee (#8839) üzenetére


Miklós315
aktív tag

+(#8837) Csatravi:

Hát igen! Mert ha egy helyen nincs rendben, akkor sehol sincs... :U :W

"Szerintem."

(#8870) Vesa válasza bigdady (#8865) üzenetére


Vesa
veterán

Ezt így utólag nem nehéz megítélni. Előre senki nem láthatta, hogy ez lesz. Más ország is bármikor bevezethet export tilalmat, ezen kár fennakadni. Ez nem egy olyan hiba, ami elkerülhető, senki nem lát a jövőbe. A múltba, jelenbe viszont igen, tehát a hazai intézkedések megítélése kapcsán már más véleményen vagyok, különös tekintettel azok időbeni meghozatalára.

A tudomány a valóság költészete!

(#8875) Asbee válasza Miklós315 (#8869) üzenetére


Asbee
veterán

Szerinted az normális, hogy napokig mindenféle védelem nélkül , kezelnek, vizsgálnak, mozognak nagyon gyanús esetek között? Ilyen előfordulhat bármelyik nagyobb, de szimplán bármelyik kórházban???? Úgy, hogy nem egy váratlan esemény történt, hanem tudtuk mi van és mi jön. Azóta beteg és dolgozó is lett pozitív.... De eleinte 4-5 napott kellett várni eredményre. Ez így szerinted rendben van? Majd végre pénteken kaptak pár maszkot, kézfertőtlenítő utánpótlást, de csak nagyon indokolt esetben használják. Mellete meg előadják minden rendben, van mindenből, jön a szállítmány bla bla. Persze én elhiszem van ahol minden oké, és maximális a biztonság, de hadd lehessen már a másik oldalról is beszélni.....

[ Szerkesztve ]

(#8880) weiss válasza MrChris (#8862) üzenetére


weiss
addikt

Kérdezd meg a németeket, pedig ők aztán rajta voltak a témán anno.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#8881) Vesa válasza Asbee (#8875) üzenetére


Vesa
veterán

Dehogy van rendben! Meg is fogják inni a levét akik ezért felelősek, de ennek nem most van itt az ideje...
Későn léptek, peig már januárban láttuk, mi megy kínában. A komoly virológusok és szakemberek idejében figyelmeztettek, hogy tesztelni kell és korlátozni az utasforgalmat, mert a vírus szóródik, nem fog megállni kínán belül.

A tudomány a valóság költészete!

(#8882) Jim74 válasza Vesa (#8881) üzenetére


Jim74
nagyúr

Dehogy fogják meginni... :U

(#8883) Stylerr válasza Vesa (#8881) üzenetére


Stylerr
addikt

Szlávik János azért januárban még bőven azt nyilatkozta,hogy semmi nem fog ideérni, meg ez milyen kis lightos vírus.
Bár becsülendő,hogy azóta Ő is belátta,hogy milyen hülyeséget beszélt.

(#8884) Asbee válasza Vesa (#8881) üzenetére


Asbee
veterán

Én is így gondolom késő már. Lassítani kell amennyire lehet. Azt is biztos, van ahol jó az ellátás ilyen téren, nagyobb a felkészültség, zökkenőmentesebben mennek a szűrések. Gondoltam írok picit a másik oldalról is, amiről nem beszélnek. De azt hiszem inkább hanyagolom...

(#8885) Miklós315 válasza Asbee (#8875) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"Szerinted az normális, hogy napokig mindenféle védelem nélkül..."
Nem, nem az. Nem kéne, hogy így legyen. De biztos vagyok benne, hogy van rá precedens a világban (külföldön is, nálunk is).

"Ez így szerinted rendben van?"
Nem, nincs rendben. De nem oldja meg sem a pánik, sem az általánosítás. Az egész világ ezen a helyzeten pörög, folyamatosan haladnak, fejlődnek, tanulnak, korrigálnak.

"Mellette meg előadják minden rendben, van mindenből, jön a szállítmány..."
Egyrészt a szállítmányok folyamatos szervezés alatt vannak az egész világon - mert probléma, amit meg kell oldani (termelés, logisztika, védelem, stb).
Másrészt ez nem választás kérdése: nem mondhatnak mást, mint a megnyugtató hivatalos blablát, mert van ez, meg van az, hogy "vége a világnak, mindenki fusson, amerre lát". Ez utóbbi esetben mindenki egymásnak esik, elszabadul a pokol, a káosz. Ez a történelem során mindig is így ment, csak most az interneten mindenki hozzáböfögi a magáét, mintha ő lenne a kinevezett szakértő/felelős.
Ettől függetlenül mindenki képben van: fenntartással kell a kapott (ha kapunk) számadatokat kezelni, de nem is ez a fontos: hanem az, hogy a lehető legtöbbet tegyük meg, ami tőlünk telik (magunk és szűkebb környezetünk vonatkozásában). Minden más magasabb szint, amire "nincs hatásunk".

"Szerintem."

(#8886) Asbee válasza Miklós315 (#8885) üzenetére


Asbee
veterán

Persze, hogy van külföldön is. De ott valahogy komolyabbak a törekvések és valóban vannak pozitív változások. Mint írtam németeknél pl, háziorvos ismerősöm, csak a héten kapott ffp3 maszkot de abból jó sokat. Pedig már több mint egy hete vesz mintákat és küldi szűrésre. Az ő környékükön, nem tudom máshol is-e, már aznap megvannak az eredmények, és az eü. dolgozókat heti 2-3x szűrik. Pedig ott sem így indult, de elkezdtek változtatni. Nálunk? Nagy szavak, ígérgetések és olyan tényleg érdemi nem történik. Legalább a mentő már kimegy és leszűrnek, eljutottunk idáig. Már ha engedélyezik.... ( ezzel nem a mentősöket kritizálom, isten ments.)
Sokkal de sokkal több "pontot" kellett volna már nálunk is kialakítani, ahol laborban megy a "teszt". Oké, önmagában ez nem megoldás, de legalább tudnák az emberek mi van velük, vagy mi nincs. Meg melyik országrészben mi a helyzet. De sajnos ez nálunk tudatosan nincs így. Szinte mindenhol ezen a téren fejlődések, figyelhetőek meg. Csak nálunk nem igazán. Bocs, ha indulatosabb voltam. Csak mikor családtag, barát dolgozik ilyen körülmények között.... :R

[ Szerkesztve ]

(#8887) Citroware


Citroware
addikt

Adnék egy házi feladatot nektek, akinek kedve van hozzá.
Ez egy új megközelítés részemről a járvány kapcsán, de mivel nekem nem sikerült megtalálnom a szükséges adatokat, hátha másnak sikerül.
A statisztikák szerint Olaszországban minden 1000 emberből kb. 10,6 hal meg évente, ez 60 milliós ország esetén kb. 1742 halál naponta.
Mostanság naponta 700-800 halált írnak a koronavírus számlájára. De az áldozatok átlagéletkora kb 80 év? Ebből mennyi halt volna meg egyébként is? Jó lenne látni az országban napi/heti/havi összes halálok számának alakulását mostanában. Abból jobban látszódna a vírus pusztításának mértéke. Ebből talán fény derülhetne arra is, hogy vajon mennyire kamuznak a számokkal. Mert ha tényleg olyan veszélyes a koronavírus, mint amennyire beálltják, akkor ennek az 1700 körüli napi halálozásnak fel kellett mennie 2500 körülre, de van egy olyan megérzésem, hogy nem ez a valóság.

[ Szerkesztve ]

(#8888) Ringman


Ringman
nagyúr

Romania buys 2 million Covid-19 tests from South Korea
The first batch, consisting of 200,000 such tests, will arrive in Romania next week.

(#8889) Miklós315 válasza Vesa (#8881) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"A komoly virológusok és szakemberek idejében figyelmeztettek, hogy tesztelni kell és korlátozni az utasforgalmat..."

Már felmerült korábban, hogy több szempontot kell figyelembe venni.
1. egészségügyi - mindent leállítanak a világon, egyszerre, és "megölik" a vírust, azáltal, hogy nem lesz terjedése, nem fog tudni "túlélni"... addig, amíg újra fel nem bukkan. Vagy egy másik.
2. gazdasági - ha leáll valami, akkor az kihat sok mindenre (termelés, szállítás, szolgáltatás, stb.), ez elbocsátásokhoz vezet, ez összességében tehát cégeket, egyéneket, államokat is rossz anyagi helyzetbe hoz...
A kettőt kompromisszumosan megoldani áldozatokkal jár. Ha egyik vagy másik mellett döntenek, az is áldozattal jár. Nincs ideális megoldás, csak döntés van.
3. rendvédelmi (ez közös) - vagy a vírus vagy az anyagi egzisztenciális helyzet zavargásokat eredményezhet. Ezt is meg kell előzni/oldani.

"Szerintem."

(#8890) Feketelaszlo válasza Vesa (#8828) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Legjobb tudomásom szerint Magyarországon március elején még 1 akkreditált laboratórium volt. Az, hogy magánlaborokban ezen kívül mit tesztelnek már más kérdés, de szerintem nem rohantak tömegével a privát egészségügyi szolgáltatók, hogy egy potenciálisan halálos, fertőző betegséggel dolgozhassanak (amelyiket én ismerem az konkrétan beszüntette a betegellátás javát). Hogy vidéki vagy más budapesti laborokat meg mivel és hogyan kezdtek el felszerelni azóta azt nem tudom, de esélyes, hogy a tesztek nagy része még mindig a NAH felügyelete alatt zajlik.

(#8891) Miklós315 válasza Asbee (#8886) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Nálunk a hangzatos szövegelések dívnak (de ezt örököltük a történelmünkből), a folyamatok meg szép csendben (sunnyogva) zajlanak. Nálunk is megy a rendszer, csak nem olyan pöpec precízen, mint mondjuk egy német állam esetében (nem hiába a sztereotípia), de nem is úgy, mint pl. Irán esetében. Olyan magyarosan, felemásan.
A választások során, és az idő haladtával lehet lassan, új generációk, új tapasztalatok, új igényszintek behozásával fejlődni. Még mindig nem volt pl. érdemben generációváltás sem...

Szerkesztésedre: pl. a német gazdaság és a tesztek, a szigorú karanténok (ez mind összefügg) más helyzetre vezethetők vissza, mint amik nálunk adottak. Mi egy hónap lezárás után (ehhez kéne sok teszt, és mindenki haza) kukába kerülünk, lekerülünk a térképről. Ezért próbálnak meg félmegoldással haladni. Kezelni, de nem leállni. Kényszerpálya is egyben, meg döntések sora...
Plusz világjárvány: hiába végzel itt, hogy letudtuk, kész, ha jön egy újabb hullám, elölről indul... és ezt is beleszámolhatják...

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#8892) macikos


macikos
addikt

Na és mi lesz legközelebb? Ha ez most meg tudott történni, akkor legközelebb is meg fog.
Vagy ha mondjuk "súlyosabb" járvány üti fel a fejét, ami minden korosztályra nézve életveszélyes, nem csak az idősekre?

Az emberiségnek nincs meg a technológiája a hatékony, gyors szűrésre, védekezésre, gyógyításra.

Erre kellene koncentrálni, mégis a legnagyobb szenzáció, hogy egy Tesla van az űrben vagy hogy a NASA talált egy bolygót, amin lehet élet(2 darab kék színű pixel ábrázol valamit "mindössze" 3 fényévnyire... ergo 10 generáció múlva se fog senki eljutni oda.) :W

Közben meg lázmérővel végeznek vírus szűrést a reptereken... Mintha a gázszerelő öngyújtóval nézné meg, hogy van-e valahol szivárgás.

[ Szerkesztve ]

(#8893) omfgk válasza Ringman (#8888) üzenetére


omfgk
addikt

Hozzánk is érkezik valamikor, valamennyi (rengeteg/sok - Müller Cecília).

[ Szerkesztve ]

(#8894) Ringman válasza omfgk (#8893) üzenetére


Ringman
nagyúr

pont annyi, ami éppen akkor szükséges lesz, ugyanúgy mint maszkból!

(#8895) Ringman válasza Feketelaszlo (#8890) üzenetére


Ringman
nagyúr

, de szerintem nem rohantak tömegével a privát egészségügyi szolgáltatók, hogy egy potenciálisan halálos, fertőző betegséggel dolgozhassanak

hát azt hiszem pont erre való a katonai irányítás, amit a héten elindítottak, hogy ha maguktól nem megy a folyamat, akkor rásegítsenek.

(#8896) viharhozo válasza macikos (#8892) üzenetére


viharhozo
addikt

Miert erre kene koncentralni, miert nem a rakra? Az meg durvabb.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#8897) Spirit


Spirit
őstag

(#8898) Ringman


Ringman
nagyúr

This week, the Danish government told private companies hit by the effects of the pandemic that it would pay 75 percent of their employees’ salaries to avoid mass layoffs. The plan could require the government to spend as much as 13 percent of the national economy in three months.
[link]

(#8899) Floyd80


Floyd80
addikt

Na vajon lesz-e influenza update a héten? :) "25 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel..."

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20/influ_2020_11.html

Németországban a 11. héten kb. 290 ezren fordultak influenza tünetekkel orvoshoz. 192-nél végeztek ún. Sentinel.mintavételt, ebből 1 lett coronás, akinek az influenza tesztje is pozitív lett (H3N2).

Február 24-től a légzőszervi fertőzésben szenvedő betegek RKI-hez küldött mintáit nemcsak az influenza és megfázáshoz köthető vírusok, hanem az új koronavírus szempontjából is megvizsgálták. Vajon nálunk is van ilyen?

https://influenza.rki.de/

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#8900) llax válasza Floyd80 (#8899) üzenetére


llax
senior tag

"Vajon nálunk is van ilyen?"

Vedd ki a kezed a biliből és alaposan fertőtlenítsd le :)
(Ha esetleg mégis lenne: az a ritkán megvalósuló álom kategória.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.