Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8102) Lauda válasza #46372352 (#8101) üzenetére


Lauda
félisten

A doki felírja, a patikában pedig tajkártyával és személyivel kiváltod.

[ Szerkesztve ]

(#8103) gergo5991 válasza Kuter (#7991) üzenetére


gergo5991
őstag

bezzeg ha en linkelem ki mert felvideki vagyok azonnal ment torlesre.. be lehetne fejezni a diszkriminalast faszom

[ Szerkesztve ]

(#8105) Lauda válasza #46372352 (#8104) üzenetére


Lauda
félisten

Ez az elektronikus recept

Igen.

nem kell menni az orvoshoz csak a patikába?

Nem.

Lehet még olyan háziorvos akinek nincs elektronikus receptje?

Nincs ilyen. Amit felír, az automatikusan felkerül a felhőbe. Kis átfutás azért kell neki, bár nekem mostanában már azonnal jön az email is róla.

[ Szerkesztve ]

(#8106) pjen válasza omfgk (#8100) üzenetére


pjen
félisten

De szervezetet mégis gyengíti.

(#8107) radi8tor válasza Lauda (#8105) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Email címed honnan tudja a rendszer? Magyarorszag.hu?

⭐ Stella

(#8109) Lauda válasza radi8tor (#8107) üzenetére


Lauda
félisten

Az eeszt-től jön email e-receptről és betegdokumentum érkezéséről.

Ügyfélkapuval belépsz és ott az értesítéseknél tudod beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#8110) Floyd80


Floyd80
addikt

Egy kis betekintés az orosz válságkezelésbe, nyilván egy ilyen államban hasonló cover-up is lehet mint Kínában is, de úgy néz ki azért nem ültek a seggükön.

https://edition.cnn.com/2020/03/21/europe/putin-coronavirus-russia-intl/index.html

Rospotrebnadzor, Russia's state consumer watchdog, said Saturday that it had run more than 156,000 coronavirus tests in total. By comparison, according to CDC figures, the United States only picked up the pace in testing at the beginning of March, while Russia says it has been testing en masse since early February, including in airports, focusing on travelers from Iran, China, and South Korea.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#8111) Vesa


Vesa
veterán

Még március elején készült ez a video, de itt végre egy igazán komoly szakember beszél a vírusról! (megjegyzem, számomra a hírek egyik pozitív hozadéka volt a napokban, amikor kikerült egy kép a kormány vírushelyzettel kapcsolatos üléséről, és a sok inkompetens katona és egyéb rendvédelmis nemtudom kik között azért ott ült Dr. Jakab Ferenc virológus is). Kár, hogy a médiában nem őt favorizálják.

A tudomány a valóság költészete!

(#8112) envagyok


envagyok
veterán

Maradjotthon!

Pedig a stadionok megvannak már a sikerhez. :O

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#8113) azbest válasza ubyegon2 (#8099) üzenetére


azbest
félisten

Ha visszakeres a hozzászólásaimra, szerintem már leírtam én is többször korábban, hogy az idős gondozás nagyon el van hanyagolva itthon és rá van tolva a rokonságra hogy oldják meg ahogy tudják, kit érdekel. Az pedig tény, hogy fix keretből, állandó és rutinszerű fogyasztásból lehet tervezni és máskor sikerül is, csak valamiért most nem.

Ettől függetlenül, akárhogy is szidják mindig a helyi lehetőségeket, amikor a 90 éves nagymamámmal kell járni megyeszékhelyre orvosi ellenőrzésekre, akkor az önkormányzati betegszállítóval viszik őket, jelképes összegért. Amikor valamilyen hivatalos ügyben kell segítség vagy akár egy levél értelmezése és én távolról nem tudom megoldani, mert nem tudja érthetően felolvasni, akkor a helyi családsegítő irodában segítenek neki. Persze most fel volt háborodva, hogy azok zárva vannak. Eszébe sem jut, hogy talán a vírusveszély miatt nem úgy mennek a dolgok és neki is változtatnia kellene. És igen, biztosan van némi demencia is a háttérben, ezért ragaszkodik annyira a napi rutinhoz és háborog, ha attól el kell térni, mert akkor bizonytalanná válik.

És nem basztatjuk az öregeket, hanem századjára is próbáljuk nekik elmagyarázni, hogy értük történnek intézkedések és 15 forint spórolás miatt ne most törjön rá, hogy két várossal odább menjen kifliért. És hogy miért most nem vásárolt be a héten, amikor minden nap járt előtte is boltba, miért most üres minden otthon, amikor békeidőben alapból kartonszámra raktároz be mindent, mert úgyis elhasználja majd. (ja és ott ahol ő lakik nincsenek üresre rabolva a boltok) Meg pont az ellenkezőjét csinálni mindig mindennek, mint ami logikus és amire kérjük. De még a saját szokásához képest is, direkt kiszolgáltatottabbá teszi magát. Ez nem kitaláció, hanem saját tapasztalat.

Szerintem kifejezetten azért csinálják a butaságaikat, mert élvezik a kiemelt figyelmet és azt, hogy most mindeni velük foglalkozik. Más értelmes magyarázatot nem tudok erre.

(#8100) omfgk
lehet nem maga az allergia okoz problémát, hanem a rá szedett gyógyszerek hatóanyagai kavarnak be a vírus elleni védelembe is.

[ Szerkesztve ]

(#8114) pjen válasza envagyok (#8112) üzenetére


pjen
félisten

Ha én is messze az átlag fizetés felett keresnék,új lakást kapnék és ezért nem kellene tennem semmit.Otthon maradnék.Sajnos nem a nyugdíjasok a kedvenc,akik azért egész életükben melóztak,hanem a focisták.Akik egész életükben nem.

(#8115) radi8tor válasza Lauda (#8109) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez nálam mind adott, de sosem kaptam még emailt amikor vényt állítottak ki nekem.
Most lecsekkoltam az oldalon és ott vannak a felírt kiváltott vények.

⭐ Stella

(#8116) azbest válasza Lauda (#8105) üzenetére


azbest
félisten

Van egy jó ismertető is az e-receptről [link]

Ha jól emlékszem a kiadás szabályain lazítottak most, hogy más is ki tudja váltani a rencepteket.

[ Szerkesztve ]

(#8117) pjen válasza azbest (#8113) üzenetére


pjen
félisten

A Te nyugdíjas ismerősödnek szerencséje van,megteheti.Nekem van nyugdíjas ismerősöm akinek 100K alatt van a nyugdíja és sajnos semmije sincs kartonszámra.Minden nap lemegy vásárolni,mert lehet,hogy egyik nap a kifli olcsóbb másik nap a zsemle.Szomszédos kisboltba minden reggel lemegy egy néni,körbe jár,közben megeszik egy kiflit.Senki nem szól neki,szerintem Ő szégyelli magát a legjobban.

[ Szerkesztve ]

(#8118) radi8tor válasza azbest (#8116) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jó kis leírás de ez nem a jelenlegi állapotról szól. Itt olvasható az aktuális:

HÍREK | 2020. március 13.Egyszerűsödik az e-Recept kiváltás vészhelyzet esetén

Az emberi erőforrások miniszterének 2020.03.13.-án hatályba lépett rendelete alapján a Kormány által kihirdetett vészhelyzet esetén módosul az e-Receptek kiváltási folyamata.

A rendelet alapján a szükséges gyógyszerek kiadása felírási igazolás nélkül is teljesíthető, az átvevőnek csak a beteg TAJ számát kell közölnie, illetve saját magát azonosítani.

Korábban TAJ szám alapján csak maga a beteg vehette át a felírt gyógyszereket, más személynek csak felírási igazolás birtokában adták ki azokat. A vészhelyzetre tekintettel ennek a folyamatnak a helyébe lép az egyszerűsített szabályozás.

A felírt recepteket ügyfélkapus azonosítást követően az eeszt.gov.hu oldalon nézhetjük vissza.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#8119) Viktor0610 válasza gergo5991 (#8103) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Üldözési mániád van.
Tévedsz.
Akkor még nem volt meg a cáfolat. ;)

Samsung Galaxy A54

(#8120) azbest válasza pjen (#8117) üzenetére


azbest
félisten

Ezek mind kifogások. Neki is alacsony a nyugdíja. Csak mivel rendszeresen főz ezért amikor akció van, olyankor előre bevásárolja őket. A tartós dolgoknál pont ezért nem értem, hogy amikor a csapból is az folyik, hogy ne mászkáljon, most nem gyűjti úgy, mint máskor, hanem mászkál.
De azt már sokszor láttam, hogy nem értik a pénz értékét. 10 forintok miatt rengeteg időt és energiát hajlandóak áldozni, de máskor meg nagyobb kiadásoknál nem gondolják végig, hogy arra tényleg szükség van -e vagy lehetne-e olcsóbban. Ezért is tudnak sok időst átverni csalók.

[ Szerkesztve ]

(#8121) somogyib válasza ubyegon2 (#8099) üzenetére


somogyib
őstag

"Mondjon már valaki konkrétumot, kik és hogyan segítik az időseket?"

Nem tudom erre gondoltál-e, de az én anyósom pl. már 2 hete nem teszi ki a lábát a házból (és ez most nem a vicc kategória...). Asszonykával felváltva vásárolunk neki. 67 éves, de nem is az az izgága típus, nem kell mondogatni hogy maradjon a házban.
Mi ezt tudjuk tenni - meg megpróbáljuk nem behordani a vírust a házba.

(#8122) pjen válasza azbest (#8113) üzenetére


pjen
félisten

Van egy ötletem.Az önkormányzatnál van lista a nyugdíjasokról,állítsanak össze egy aránylag változatos napi menűt,legalább három félét+intézzék az egyéb napi ügyeket például gyógyszertár.Szerintem a nyugdíjasok 90% otthon marad.
8121hsz:szomszédaim egy idős házaspár mindkettő 70 fölött,egyetlen gyerekük külföldön él,azoknak is segítesz.

[ Szerkesztve ]

(#8123) PitLee válasza Vesa (#8111) üzenetére


PitLee
őstag

A videó alatti egy szem kommentelő nem szerénykedik :DDD
- - - - - - - - - - - - - -
Koronavírus Híradó - Jakab Ferenc /2020.03.20/ (with English subtitle)
https://youtu.be/msT3j2OgoEU

(#8124) ubyegon2 válasza somogyib (#8121) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Félreértettél. ;) Tudom, hogy rengeteg magánsegítség van, én speciel intézményes/állami/önkormányzati segítségre gondolok. Olyanra, ami nem csak deklarálva van, hanem élő ember tapasztalta a gyakorlatban. Orbán elftárs is azt mondta pénteken a rádióban, hogy minden segítséget megkapnak. Aki valóban, az se neki köszönheti.

(#8113) azbest

Szerintem kifejezetten azért csinálják a butaságaikat, mert élvezik a kiemelt figyelmet és azt, hogy most mindeni velük foglalkozik. Más értelmes magyarázatot nem tudok erre.

Persze, benne van ez is meg még sok ésszerűtlen dolog, de ennek is sokféle oka van. Még mindig jobb, ahol több generáció él együtt, mint előbbi példámban is említettem. Sehogyan sem szerencsés egy idős embernek magára maradni. A demencia időskorban meg sokkal-sokkal komolyabb, mint hinnénk, csak éppen a társadalom már csak a súlyos demenciát tekinti annak. Hiába bízza ezt a családokra, a családtag fel sem képes ismerni egy kezdődő demencia jeleit.

100x ennyi demens központ kéne és így maguk a családok is normálisan élhetnének és az idős ember is. Csak éppen a szociális ágazat az hazánkban nagy ívben le van sz*rva. Hülyén hangzik meg már unalmas is, de 2-3 tanyasi stadion árából komoly eredmények lehetnének elérhetők.

[ Szerkesztve ]

(#8125) sittes79 válasza omfgk (#8096) üzenetére


sittes79
addikt

Miért lenne hülyeség, asztmás, allergiás betegek tüdeje eleve gyengébb, illetve a sok nyék képződés miatt is beszűkültek a legjáratok.

(#8126) radi8tor válasza sittes79 (#8125) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

*nyák

⭐ Stella

(#8127) azbest válasza pjen (#8122) üzenetére


azbest
félisten

Szerintem nem mondok újat, hogy a faluban is van ilyen. Aki kéri, annak valami 500 forintos napi díjért házhoz vinnék (mármint nem a kiszállítás, hanem az egész annyi). Persze az jajj de drága, hát ők annyit nem adnak érte. Közben a napi étel amúgy többe kerül és mászkálni is kell érte. Konkrétan 90 éves nagymamám kapcsán kifejezetten probléma, hogy ellátásra szorul alapból és az élelmezésben a rokonság segít. Ráadásul a két idősebb lánya (anyám az egyik 67 évesen) akik főznek rá és viszik a kaját. Sokszor mondtam már, hogy miért nem fizetnek be a helyi élelmezésre, hiszen mások is igénybe veszik... de nem, azt sokallják, meg kifogást keresnek.
De még a nagy menüs cégeknek is van kiszállítása a faluba, az sem lenne sokkal drágább, ha a helyi nem tetszik.
Konkrétan én belelátok az anyagi lehetőségekbe is és 15 ezer forint havi kajaellátás marhára megérné. De nem. Ezzel is legalább lehet mártírkodni és panaszkodni. Nem tudok mit kezdeni velük. Direkt a nehezebbik utat keresik.

A gyógyszertári segítés viszont jó ötlet. Nem tudom arra van -e már náluk megoldás. A hétvégi tervem az, hogy megpróbálom megértetni, ne akarjon sorba állni, hanem az általa is ismert telefonszámokat kell felhívni, mert személyesen nem fogják fogadni. De ő lehet akkor is elmegy megnézni, "hátha".

[ Szerkesztve ]

(#8128) Gaben360 válasza sittes79 (#8125) üzenetére


Gaben360
senior tag

Ezért fosok én is,ha elkapom tuti beledöglök 40 évesen!
Tök frankó, hogy a munkámhoz se tudok maszkot venni sehol, mert nincs! :W
De még a festőálarchoz új szűrőt se nagyon, mert az sincs.
Mondom akkor nézek valami avataros maszkot,de abból is csak a méregdrágákat hagyták meg.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#8129) Nordik


Nordik
őstag

Ma voltam intersparba, volt nagyjából minden. A hús volt talán fogyóba, de azt is találtam. Wc papír az nem nagyon volt, 1 darab négyes tekercset találtam. De sokkal jobb a helyzet mint volt, az emberek is odafigyelnek egymásra, nagy ívben kerüli mindenki a másikat. Remélem normalizálódik a helyzet.

(#8131) sittes79 válasza Parci (#8098) üzenetére


sittes79
addikt

Úgy látom, ha nem azt tesszük mint Dél-Korea akkor ennyi volt 10m+ halott usa-ban az kemény!

(#8132) Somatom válasza azbest (#8127) üzenetére


Somatom
veterán

Ismerős szitu. Piacra járás, olcsó alapanyagvadászat, főzés, panaszkodás. Amikor azt mondtam, hogy ne menjen sehova, kifizetem a kajakiszállítás különbözetét, akkor még le is lettem szidva, hogy könnyelműen szórom a pénzt. Na, ezzel most mit kezdjek?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8133) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Elég sok az allergiás és egyre több, továbbá rengeteg asztmás is van a társadalomban. Nekem mindkettő fennáll.

Sorstársaimnak üzenem, hogy szedjétek rendszeresen az antiallergén gyógyszereket és járjatok el sportolni. Kikerülni valószínűleg nem tudjuk ezt sem, ahogy az influenzát sem, szóval pánikolni/idegeskedni felesleges, mert annál veszélyesebb, immunrendszer rombolóbb dolog nem létezik. Na jó, ha pofán lövöd magad egy Berettával, abban biztosabban elpatkolsz...

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#8134) somogyib válasza ubyegon2 (#8124) üzenetére


somogyib
őstag

Ja, akkor bocs, félreértettem. :R

(#8122) pjen látod ilyenkor számít az, hogy ha öreg leszel, akkor merre vannak a gyerekeid (ezzel nem akarok megbántani senkit, csak hát na...).

(#8135) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Magyarországon először Pécsett sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját. Ez egy fontos mérföldkő a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére. Prof. Dr. Jakab Ferenc a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai kutatócsoport, valamint a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője arról számolt be, hogy az általa vezetett kutatócsoport, valamint a Dr. Gyenesei Attila vezette Bioinformatikai kutatócsoport együttes munkájának köszönhetően sikerült meghatározni a vírus genetikai kódját.

Videóinterjú Prof. Dr. Jakab Ferenccel

Közlemény

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#8137) Intel


Intel
csendes tag

Tud valaki olyan internetes áruházat ajánlani, ahonnan tudnék rendelni FFP3-as szűrőt? Már megnéztem egy tudatot, de sehol sem találtam :(

(#8138) azbest válasza Intel (#8137) üzenetére


azbest
félisten

Meglepne, ha bárhol kapnál, amikor az államnak is nehézségbe ütközik a beszerzés. Eu-n belüli rendelés is necces, mert ott is lehet hiánycikk, valamint a postaforgalomban is korlátozások vannak.

(#8139) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

Munkajog a jávrvány ideje alatt link

Ami fontos és lényeges!:
A munkáltató nem küldheti el fizetetlen szabadságra a munkavállalót! Állásidőt köteles fizetni, ami a munkavállaló alapbére! A munkaidőt csökkentheti, ami hatással lehet a bérre, de nem a 0ig! Karanténban levő munkavállalónak nem mondhatnak fel, táppénz jár!

Nagyon sok ismerősömtől azt hallottam, hogy a szabadság keretig kapnak fizetést, ha elfogy a szabadság egy fillért sem kapnak, az utóbbi szembemegy a munkajoggal!

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#8140) radi8tor válasza st3v3np3t3r (#8139) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkor irány a bíróság.

⭐ Stella

(#8141) Hieronymus válasza azbest (#8113) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Lehet nem maga az allergia okoz problémát, hanem a rá szedett gyógyszerek hatóanyagai kavarnak be a vírus elleni védelembe is."

Az allergia egyértelműen az immunrendszer túlzó reakciója.
Az allergia elleni gyógyszerek vagy tünetet kezelnek vagy csökkentik az immunreakciót.
Állítólag a 100 évvel ezelőtti spanyolnáthában a gyengébb immunrendszerű idősek túlélési aránya volt jobb a húszévesekénél. Az immunrendszerük képtelen volt akkora túl reakcióra ami a testfunkciókat kritikus mértékben károsíthatta.

Érdekes, hogy ennyi ember között nincs olyan személy akinek szakirányú ismeretei vannak. Sok kérdést tisztázni tudna.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#8142) Lauda válasza radi8tor (#8115) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem gmail-es email cím van beállítva és kipipáltam miről kérek értesítést. Így nálam hibátlanul működik.

(#8143) st3v3np3t3r válasza radi8tor (#8140) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Én is ezt mondtam nekik, mindenkinek azt mondták, hogy menjenek táppénzre ha nem akarnak pénzkiesést ... A mi cégünk is leáll 3hónapra, engem nem oszthatnak be, mert a itt a 6éves kislányom és a daganatos édesapám kell gondoznom... elvileg hétfőn lesz céges értekezlet a bérezésünkről, mert sokaknak nem tetszik,hogy az egységes bérezés nem fer. Akit nem engednek dolgozni az ne kapjon annyi munkabért, mint akit berendelnek... Csak ugye azt nem fogjál figyelembe venni, hogy aki pl. albérletben lakik, az hogy fogja kifizetni a lakhatását,vagy éppen akinek bírósági letiltása van. Mert ugye a rendeletben csak hitelfizetési késleltetés van, ami a tartozási végrehajtásokat nem érinti. Van egy érzésem, hogy a bíróságok nem fertőzött jogászokkal lesz majd tele, hanem munkajogi perekkel

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#8144) radi8tor válasza Lauda (#8142) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mondjuk én szakrendelésre járok, nem háziorvoshoz vagy állami helyre. Háziorvosomat 10 éve nem láttam.

⭐ Stella

(#8145) pjen válasza st3v3np3t3r (#8139) üzenetére


pjen
félisten

Ez mind nagyon szép.Pont multkor láttam egy táblázatot:az építő iparban 53% a fekete melós.A vendéglátósok,a biztonsági őrök 2-4 órára vannak bejelentve,ha bevannak.

(#8146) Depression válasza st3v3np3t3r (#8139) üzenetére


Depression
veterán

De kirúgni még kirúghatja, nem?

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#8147) Vesa


Vesa
veterán

Akit a _szakmai_ okok is érdekelnek, hogy miért erednek ezek a vírusok Ázsiából és Afrikából, annak ajánlom megtekintésre ezt a videót

Az előadás az Ebola vírusról szól, de a lényeg szempontjából ez irrelevéns. Külön kiemelném az étkezési, higiéniás és kultúrális és vallási vonatkozásokat!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#8150) bigdady


bigdady
nagyúr

[link] Erről mi a véleményetek?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.