Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88445) Tyroc


Tyroc
csendes tag

Kedves Fórumtársak!

Eddig 240-es csomagunk volt, de úgy döntöttünk, hogy legyen 500-as, mert miért ne...
A 240-eshez a Cisco EPC3208-as modem volt, ami az 500-ashoz már kevés (300Mbit elméleti maximum), így küldték hozzá a Mediaboxukat. Futár meghozta, unboxing, majd rögtön néztem a pontos típust. COMPAL CH7465LG-LC az eszköz; Google a jó barátom, lássuk mit tud, mit írnak róla. Nos, erre varrjatok gombot:

https://nki.gov.hu/figyelmeztetesek/serulekenysegek/compal-ch7465lg-lc-modem-router-serulekenysegei/

A másik probléma, az Intel Puma 6 chip, melynek hardveres hibáiról a Prohardver és a Logout is írt már cikket:

https://prohardver.hu/hir/intel_puma_6_modem_egyszeruen_megakaszthato.html

https://logout.hu/bejegyzes/watercolour/upc_connect_box_compal_ch7465lg_problemai.html

A Logout-os cikk Update-je (2018. május 26.) szerint gyakorlatilag nincs megoldás a Puma 6 hibájára, csak látszati dolgokat eszközölhettek.

NKI-nak írtam e-mailt, rákérdeztem, így 5 év távlatából van-e infójuk a hibák javításával kapcsolatban. 1 nap (!) múlva jött a válasz, melyben ezt írták:

"Megkaptuk levelét a Compal CH7465LG modemmel kapcsolatban. A fellelhető információk szerint az eszköz több sérülékenységgel is rendelkezett, azonban azok javításáról hivatalos információval Intézetünk sem rendelkezik. Mivel az eszköz a UPC (Vodafone) saját terméke, ezért javasoljuk a sérülékenység kijavításával, valamit a firmware frissítésének lehetőségével kapcsolatban velük vegye fel a kapcsolatot. Amennyiben az eszköz sérülékenysége továbbra is fennáll, arra gyártói megoldás még nem létezik, kérdezze meg szolgáltatóját, hogy annak más típusra való kicserélésére van-e lehetőség."

Ezután írtam a UPC(Vodafone)-nak az online felületen egy űrlapon (mivel e-mail-es elérhetőséget NEM találtam sehol!), rákérdeztem a javításokra, kértem tőlük changelogot, stb. Még nem jött válasz.

A firmware egyéb hibáitól, hiányos beállításaitól most tekintsünk el, bár a bejelentkezési oldal néha nagyon-nagyon lassan tölt be, nincs felhasználónév, a jelszó pedig nincs kicsillagozva. Ezek a kezdetek óta jelen lévő problémák, melyeket kapásból kiszúrtam és elég zavaróak.
Az üzleti csomagjukhoz adott modem állítólag szintén Puma 6-os chipekkel szerelt.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ötletetekre. Csak én vagyok ennyire kukacoskodó? Nem nagyon látok hasonló panaszt/észrevételt mostanság. Vagy minden javítva lett, csak én nem találok erről infót? Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a hosszú bejegyzést... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.