Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20151) Mate válasza Intruder2k5 (#20149) üzenetére


Mate
nagyúr

Az lehet, de digi sincs! ;] :D

(#20152) kabelmania27 válasza Mate (#20151) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

200Megabit a max

[ Szerkesztve ]

(#20153) club1 válasza kabelmania27 (#20150) üzenetére


club1
veterán

Erre azért mérget ne végy, a UPC-nek nagyon jó bevétele van a második/harmadik médiakártya/box után.

(#20154) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#20150) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Lehet, de egy dolog biztos és vitathatatlan, hogy ma, Magyarországon, összességében a UPC nem versenyképes a DIGI-vel!

Előfordulhat, hogy van egy-két TV csatorna, ami olyan, hogy csak UPC-nél van, és közkedveltebb, de ilyen van a DIGI-nél is! A minőségbeli kritikát én sem tudom megerősíteni a DIGI-vel szemben, árban és sebességben meg közelükbe sincs a UPC!

Szervíz szolgáltatás? Nekem személy szerint is többször előfordult már, hogy a szerelő nem érkezett ki a megbeszélt időpontra, és nem is keresett! Nekem kellett az ügyfélszolgálatot hívni újabb időpontért, és volt amikor csak a harmadik alkalommal értek ide, és szintén többször előfordult, hogy a kiérkező szerelő semmit sem csinált a hiba elhárítása érdekében, mondván hálózati hiba van, és Ő nem mászik oszlopra, továbbítja, és majd jönnek a külső hálózatosok, ami nekem újabb több nap várakozást jelentett! És még fokozhatnám, de nem akarok ebbe most mélyebben belemenni! Fentebb 1-2 nappal ezelőtt szintén hasonlókat írt valaki UPC szervízzel kapcsolatban!

Elmondom, hogy nálunk eddig a legjobb a RubiCom volt, ahol a hiba bejelentése történt telefonos ügyfélszolgálaton, miután majd a szerelő keresett meg telefonon, időpont egyeztetés céljából! Így jóval ritkábban fordult elő, hogy nem értek ide, mivel a saját idejét nyilván jobban be tudja osztani a szerelő is, mint az ügyfélszolgálat, és ha elő is fordult, tuti, hogy időben jelezte telefonon, hogy ne várjam! Az Invitel szintén gyorsabb volt hibaelhárítás terén!

(#20155) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#20154) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Szerintem katasztrófa az Invitel hibaelhárítása, bizonyos adókon vagy sípol a hang vagy nem megy a txt.
club1: Lehet, ettől független esélyes hogy bevezetik, mert ha nem lesz analóg a tányérostévével és a mindigtv-vel is összehasonlíthatóbb a tévés szolgáltatás. Jelenleg a UPC vezetékes tévészolgáltatásban piacvezető, szerintem megakarják tartani ezt a pozíciót.

[ Szerkesztve ]

(#20156) Intruder2k5 válasza club1 (#20153) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Így van! Éppen ezért mondtam én fentebb, hogy ha eljutunk majd oda, hogy nem lesz analóg, és addig nem lesz itt más értelmes szolgáltató, én tuti nem fogok upc-től kérni második bokszot, inkább fizetek elő mindigtv-re! Mondjuk második tv-re szerintem még az ingyenes verzió is megtenné, de még ha fizetek is, az is jobban megéri, ha másért nem, akkor azért, mert két független szolgáltató egyszerre csak nem dobja be a törölközőt, így talán sosem maradhatunk tv nélkül!

(#20157) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#20156) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Pont mindigtv miatt lesz kódolatlan dvb-c.
Telekom iptv miatt van hasonló helyzetbe, ha már kötelező az iptvbox nem biztos hogy az illető Telekomtól fogja kérni a tévét.

[ Szerkesztve ]

(#20158) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#20157) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hiába lesz kódolatlan, mert nekem még analóg crt tv-m van, de ha addig veszek is esetleg dvb tunerest, a másodlagos készülékem szerintem 100%, hogy akkor is analóg lesz, ilyen formán hiába lesz szabad az adások egy része, nekem ahhoz akkor is boksz fog kelleni, amit tuti, hogy a upc sem fog ingyen adni! Persze, ha csak 10 év múlva lesz kódolatlan, amit mondjuk el tudok képzelni, ha upc-n múlik! Mondjuk egyelőre ezt még csak tőled hallottuk, szóval túlzottan megalapozott infónak nem mondanám!

(#20159)
15Ft-ot sem fogok nekik pluszban fizetni, második bokszért! Ebből a sok kis apró tételből lesz aztán mindig a nagy számla! Ilyen csomag, olyan eszköz, stb..., aztán a végén már majdnem megint ott leszünk havidíjban, mint anno fizettem a RubiCom-nak! Állítólag itt már jóárasítva...

[ Szerkesztve ]

(#20159) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#20158) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

890Ft egy sd box havi díja szerintem nem vészes, többe kerül egy ötöslottó ha kitöltök 4mezőt +joker

[ Szerkesztve ]

(#20160) club1 válasza kabelmania27 (#20159) üzenetére


club1
veterán

Ha a szolgáltató fizetné nekem ezt az összeget, akkor talán ok lenne, mivel a box/médiakártya használatára a szolgáltató kötelez.

(#20161) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#20159) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ráadásul az ötöslottón nyerhetsz is, ezen meg inkább csak veszíthetsz!

(#20162)
Mondjuk én nem is lottózok!

[ Szerkesztve ]

(#20162) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#20161) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, nyertem 840Ft-ot.
Aki nem játszik az nem is nyer!
ötös,hatos,skandi,luxor+sorsjegy:D

[ Szerkesztve ]

(#20163) donmackó válasza kabelmania27 (#20162) üzenetére


donmackó
őstag

A túl sok szerencsejáték is függőséget okoz mint a cigi. :((

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#20164) Mate


Mate
nagyúr

Tegnap hívtam digit. Egyből kaptam ügyintézőt és bejelentettem a hibát. Tegnap délután már hívott is a szerelő, hogy jönne. Mondtam, hogy legyen inkább ma. Most volt itt, felkészült, 2 perc alatt végzett is.

Úgyhogy nincs gond a digi ügyfélszolgálatával és szervizelésével.

(#20165) kabelmania27 válasza Mate (#20164) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Akkor fejlődtek régen nem így ment...
donmackó: Nem lottózok gyakran:)

[ Szerkesztve ]

(#20166) Mate válasza kabelmania27 (#20165) üzenetére


Mate
nagyúr

Milyen központ van közel? Égvilágon semmi köze a központhoz a dolognak. Nem onnan jön a szerelő, nem oda megy.

(#20167) csernak75 válasza kabelmania27 (#20165) üzenetére


csernak75
senior tag

Csak hetente 1x mi?? :DD ;]

(#20168) kabelmania27 válasza csernak75 (#20167) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

1-2hetente vagy mégritkábban.

[ Szerkesztve ]

(#20169) zoli62


zoli62
addikt

Nekem a Diginél négy év alatt egy hibabejelentésem sem volt a net miatt, míg UPC-nék két év egy negyedévben három a kábeltévé szolgáltatásnál.

(#20170) Treck


Treck
aktív tag

Az, hogy kinek mennyi ido alatt mennyi hibabejelentese volt - szerintem - egyaltalan nem mervado a szolgaltato minosegevel kapcsolatban. Ehhez tudni kellene azt is, hogy miert tortent a bejelentes.

Sokan szidjak itt a T szolgaltatot. En T-s teruletrol jovok, uj lakasba koltozes miatt lett UPC. Van T is, de csak ADSL, ha lenne minimum VDSL (bar most mar itthonrol dolgozom, igy lehet ez nem lenne eleg), jobb esetben optika, akkor tovabbra is T lenne IPTV-vel. A lenyeg, hogy korabban ~5 even at voltam T-s (telefon, net, iptv), ez ido alatt csak egy hibabejelentesem volt, szolgaltatotol eredo hiba miatt (valamit osszekutyultak, es nem volt tv...).

UPC-s 1 eve vagyok, ez ido alatt volt 3 hibabejelentesem, de egyik sem szolgaltatotol eredo hiba miatt (ketszer tapegyseg hiba, egyszer box hiba miatt...ezek inkabb gyartonak felrohato hibak, semmint a UPC-nek).

Tehat akkor, hogyha csak a szamokat nezem akkor a UPC szarabb szolgaltato, mint a T :) Ha viszont mindent nezek, akkor ez egyaltalan nem mondhato el. Nalam egalban vannak. Mind ugyfelszolgalat hozzaallasaban, mind reagalasban, mind a kierkezo technikusok szemelyeben.

http://google.treck.hu

(#20171) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Egyet kéne belátni;minél alacsonyabb szinvonalú szolgáltatást nyújt valaki,annál kevesebb a hibabejelentés...Az a 3-5 mb ,amit szolgáltatott pl. a Rubicom,az elment fali aljzatba dugott műanyagkodus módszerrel is...(mai napig találok ilyet,több mint 2 év telt el. Ez kb olyan megoldás,mintha az autóknak kocka kereke lenne) Ki méregette? Valami lassú szar mindig volt,5mb vagy 2,5? Kinek tűnt fel hogy lassú?
Mostmeg méregetik nekem a 240-es netet 10 éves laptopokkal,amin 2-3 virusírtó fut egyszerre meg minden létező program megy a háttérben...gigabites hálókártyáról meg ne is beszéljünk.
Amúgy meg hogy kinek mi a tapasztalata a szolgáltatókról ,az teljesen alkalomszerű.
Engem pl. a rubicom anno megszivatott,mert bekötéskor a megbeszélt napon az utolsó pillanatban hívott a manus ,hogy nem jön mert Fóton valami üzemzavar van,és azt nekik kell kijavítani...én meg buktam kb 10rugót mert aznap délután kikértem magam a melóból,tökfölöslegesen.Másnap bukták is a jattot...Úgyhogy annak a családias légkörnek is megvannak a hátrányai,ami a kis szolgáltatóknál uralkodik/uralkodott.Most is meg vannak döbbenve az előfizetők,hogy nem lehet engem csak úgy az utcán leinteni,meg megszólítani,mint a family frostost,hogy ki legyen javítva valami hiba.. Jaj pedig anná a rubicomná csak felhívtuk a srácot azt' má jött is...

(#20172) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Meg az 5-10 ezer ft-os letétek amiket a boxaikért kértek,meg a kiszállási díjak ,meg a 10-15ezer ft-os bekötési díjak.. én lassan 2,5 év alatt kb 2 db kiszállási dijas hibajavításon voltam,de az is csak azért mert az efi lusta volt analóg tv-t hangolni.. a másik meg szatyorba összesöpörve adta oda a lecserélendő boxot..Úgyhogy ha azt vesszük kb ugyanannyi pénzért jobb szolgáltatást kapsz,mert a upc-nél soha nem fordulhat elő hogy azért nem megy hozzád a szolgáltatást telepítő madár,mert valahol pl. leszakadt kábel miatt sürgős dolga lett.. Mindenkinek van jó és rossz tapasztalata mindenféle szolgáltatóval..ki mibe botlik,az után itél.

(#20173) devil-k


devil-k
nagyúr

Valami nem okés... Volt egy mini áramszünet és azóta nem jönnek be bizonyos oldalak (pl. freemail.hu) és szolgáltatások (Viber).

Modem és router újra lett indítva! Esetleg másnál is van ilyen? :D (Debrecen)

Intruder2k5
Szerencsés vagy. :D POP3-an keresztül nem jön be a freemail, de a webes felület igen.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#20174) Intruder2k5 válasza devil-k (#20173) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nálam minden rendben, bár Debrecentől jó messze, Vác mellett!

(#20175) devil-k válasza Intruder2k5 (#20174) üzenetére


devil-k
nagyúr

Hajnalra sem "javult" meg. Csináltam egy rendszer visszaállítást, az megoldotta. Nem értem, hogy mi volt/lehetett az összefüggés. :F

- mozi bolondéria -

(#20176) greenface


greenface
aktív tag

sziasztok,

mediabox pace hd-t lehet vhogyan médialejátszónak használni pld. Divx filmek lejátszására....? (USB-n v. Ethernet-en)

''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"

(#20177) devil-k válasza greenface (#20176) üzenetére


devil-k
nagyúr

Sehogy. Nem médialejátszó.

- mozi bolondéria -

(#20178) kabelmania27 válasza mlinus (#20142) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Belvárosban csak VI. kerületben (ex EMKTV terület) van Digi 4/1 és 8/2 kábelnet, lannet kevés helyen van.
2005 óta sokat változott a szolgáltatási terület, Fibernet helyett UPC van, EMKTV helyett Digi, Tvnet helyett Hwr

[ Szerkesztve ]

(#20179) Intruder2k5 válasza devil-k (#20175) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor szerintem valami dns cache probléma lehetett!

(#20180) devil-k válasza Intruder2k5 (#20179) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ilyenkor mit lehet tenni egyébként? Ha mondjuk nem akarom visszaállítani a gépet mindig? Nem is volt még ilyen sosem.

kabelmania27
Köszi!
Az kellett volna még. :((

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#20181) Intruder2k5 válasza devil-k (#20180) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Amennyiben tényleg az volt, úgy dns cache ürítés, szolgáltatás leállítása, újraindítása!

(#20182) kabelmania27 válasza devil-k (#20180) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Próbáld ki ezt és ezt a programot, lehet valami bejegyzés okozta a problémát, szerencsés vagy hogy nem kellett újratelepíteni a windowst.

[ Szerkesztve ]

(#20183) kisapa válasza kabelmania27 (#20182) üzenetére


kisapa
senior tag

Én speciel ezt használom.

[ Szerkesztve ]

(#20184) devil-k válasza kisapa (#20183) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én is ezt használom (CCleaner), akkor hogy a francba lehet, hogy mégis "beszorult" a cache? Ha jól fogalmazok.

(#20185) kisapa
Valami köze lehet(ett) az áramszünethez?

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#20185) kisapa válasza devil-k (#20184) üzenetére


kisapa
senior tag

Lehet mégis valami más volt a probléma.

(#20186) kabelmania27 válasza kisapa (#20183) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Régebben használtam.
devil-k: Lehet más probléma volt. Ha van kedved hozzá próbáld ki azt a két programot, nem fognak összeakadni. Úgy vettem észre hogy amit az egyik nem tisztít meg azt a másik megtisztítja

[ Szerkesztve ]

(#20187) BoB


BoB
veterán

Másnál is folyamatosan szakadozik a net? Kb. 1-2 óránként totál elmegy ~5-20 másodpercre. Ami kib@szott idegesító ha online játszol és kidob a szerver :(((

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#20188) Intruder2k5 válasza devil-k (#20184) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

DNS cache ≠ böngésző cache

Bár azt nem tudom, hogy a CCleaner a DNS Cache-t is üríti-e...?!

[ Szerkesztve ]

(#20189) kabelmania27 válasza BoB (#20187) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket. Milyen modem van nálad?

(#20190) Intruder2k5 válasza BoB (#20187) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem! Most konkrétan 27 napja indítottam újra a routert, azóta folyamatos a WAN kapcsolat is!

(#20191) Anubris


Anubris
őstag

Sziasztok,

egy olyan problémám van, hogy pár napja a net folyamatosan lassú. Ha csinálok upc speed test-et akkor 8-10 mb/sec de néha csak 1-2 a sebesség.
Új proci lett rakva a gépembe pár napja, azt hittem ez lehet az oka, mert nem raktam fel miatta újra az operációs rendszert, de megnéztem a laptopon is a wifi-t és az is ugyanilyen gyenge.

Ami segített ma is és tegnap este is hogy kihúztam a modemet majd visszadugtam utána megy rendesen 155/15-el. De ez így elég idegesítő hogy mindig el kell ezt játszani. Vas esetleg valami ötletetek mi lehet a probléma? Vagy az is lehet hogy a upc-nél van gond nem nálam?

(#20192) kabelmania27 válasza Anubris (#20191) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Kábelen nézd meg a sebességet. 192.168.100.1 címen pedig a modem értékeket.
Milyen modem van nálad?

(#20193) Anubris válasza kabelmania27 (#20192) üzenetére


Anubris
őstag

Szia,

kábelen vagyok, csak laptopon is megnéztem, hogy ott is van-e gond vagy csak a pc-vel.

Most 155mbit a le és 15mbit a fel. De mint írtam mielőtt nem dugtam ki/be a modemet akkor nagyon alacsony volt.
Technicolor TC7200 van, router nincs.
Beírtam ezt a címet de fogalmam sincs mi a jelszó meg felhasználónevem. Kaptam a modemhez egy kis füzetet abban van pár kód de az azt hiszem a wifi kapcsolathoz a jelszó.

(#20194) kabelmania27 válasza Anubris (#20193) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

TC modemnél admin/admin-t kell beírni.

[ Szerkesztve ]

(#20195) Anubris válasza kabelmania27 (#20194) üzenetére


Anubris
őstag

Köszi bejutottam, mire is van pontosan szükséged?

Kábelmodem címbérleti ideje D: 00 H: 02 M: 00 S: 00
Kábelmodem címbérletének lejárata Sat Aug 09 14:27:47 2014

(#20196) kabelmania27 válasza Anubris (#20195) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Felfelé és lefelé irányuló menüpontot nézd meg.

(#20197) BoB válasza kabelmania27 (#20189) üzenetére


BoB
veterán

kabelmania27 és Intruder2k5

Modem:

Router:

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#20198) kabelmania27 válasza BoB (#20197) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Értékek rendben vannak, frekiváltás miatt van szakadás, előbb-utóbb webstar helyet kapsz ubee típusú hgw-t. Biztos ami biztos alapon nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e ilyen csillapító bekötve.

[ Szerkesztve ]

(#20199) Anubris válasza kabelmania27 (#20196) üzenetére


Anubris
őstag

1 2 Zárolva 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 51.0
2 1 Zárolva 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 51.0
3 3 Zárolva 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 50.3
4 4 Zárolva 53200000 64QAM 5120000 ATDMA 49.3

Lefelé:
1 8 Zárolva 466000000 256QAM 6952000 37.1 -10.2
2 1 Zárolva 410000000 256QAM 6952000 37.9 -9.5
3 2 Zárolva 418000000 256QAM 6952000 37.5 -9.9
4 3 Zárolva 426000000 256QAM 6952000 37.5 -9.8
5 4 Zárolva 434000000 256QAM 6952000 37.4 -9.6
6 5 Zárolva 442000000 256QAM 6952000 37.5 -9.5
7 6 Zárolva 450000000 256QAM 6952000 37.8 -9.4
8 7 Zárolva 458000000 256QAM 6952000 37.9 -9.4

(#20200) kabelmania27 válasza Anubris (#20199) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nem jók a modem értékek, (magas az adási és gyenge a vételi) nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.