Hirdetés

2020. február 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-05 14:26:42

LOGOUT.hu

UPC Magyarország Kft. (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19151) kabelmania27 válasza Ronin- (#19147) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Több országban is van már 500Megabites csomag, így várható hogy előbb-utóbb nálunk is lesz.
Annyit tud csinálni a UPC hogy vásárlással további területeket vesz.
Ettől független évről évre több a UPC internet előfizető, egy éve még 500ezer alatt volt.
Maradtak még előfizetők társasházakban nem hinném hogy 100% váltott.
Mostanában kapott valaki UPC-től figyelmeztetést?

[ Szerkesztve ]

(#19152) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#19151) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Ez lehet, de az új előfizetők java részét egész biztosan nem a UPC/DIGI együttes területekről szerzi a UPC! Még egyszer mondom, én nem állítom azt, hogy ott senki sem választ UPC-t, de a többség egész biztosan DIGI-s, és szinte biztos vagyok abban, hogy többen mennek UPC->DIGI, mint DIGI->UPC irányba! Főként most a 29-es körzetben, ahol van néhol DIGI! Az új efiket inkább más szolgáltatóktól veszi el a UPC, mondjuk ahol csak ADSL van alternatívaként!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19153) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#19152) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Igen 29-ben UPC ADSL-ről többen váltanak Digire, mint Telekom kábelnetről, utóbbi csak pár településen van, lehet igaz hogy egész piacot nézve generálisan több az egyirányú, de van olyan előfizető aki 1-2évig Digiokosban van aztán 1-2évig UPC. Médiacard miatt volt egy visszaváltási hullám UPC-re.

(#19154) Mate válasza kabelmania27 (#19153) üzenetére


Mate
(nagyúr)

"Médiacard miatt volt egy visszaváltási hullám UPC-re."

Ebben biztos vagy? Ki a fene váltana UPC-re pont a kártya miatt?

Amúgy az a baj, hogy eddig UPC mindig a másik két nagy szolgáltató előtt járt pár lépéssel. Viszont most hátrányba kerültek T-hez és digihez képest is és nagyon úgy fest, hogy egyelőre csak nőni fog a lemaradásuk.

[ Szerkesztve ]

(#19155) kabelmania27 válasza Mate (#19154) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Ha a topicban előfordult akkor előfordult többször is. Telekomnál max optikai területen van hátrányba a UPC, de 240es letöltés ha jól tudom optikán sincs, max ott van hátrányban ahol Digi van mellette, olyan településen ahol max 8Megabit ADSL van mellette ott egyáltalán nincs hátrányban. 500-as net szerintem előbb-utóbb lesz, 10év múlva több mint egy gigabitet fognak tudni adni letöltésben d3.1-el. Ettől független igazad van.

[ Szerkesztve ]

(#19156) canniball válasza kabelmania27 (#19155) üzenetére


canniball
(nagyúr)

10 év múlva már a mobilnet is gigabites lesz. :D

Samsung microUSB->Type-C adapter és Caberg Duke bukósisak eladó: http://tinyurl.hu/Y7eB/ *** Only the good die young...

(#19157) Mate válasza kabelmania27 (#19155) üzenetére


Mate
(nagyúr)

Nem kimondott területekről beszéltem és nem csak netről.

Elmúlt években UPC mindig előbb robbantott a mediakártyától kezdve, a HD csatornákon át, a netig mindennel.

Viszont most digi nettel elég csúnyán elhúzott, T meg televízió terén.

Nyilván ahol T-nek csak ADSL érhető el, ott nem konkurenciája UPC-nek. A kérdés, hogy meddig lesz csak adsl ott, mert ahogy telepumpálták most a T-t, elég durva lefedettségük lesz, illetve van.

(#19158) kabelmania27 válasza Mate (#19157) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Túl fogja élni a UPC, vezetékes tv szolgáltatásban piacvezető, ez a pociciója nem fog változni, netszoláltatásban pedig második.

(#19159) club1 válasza kabelmania27 (#19153) üzenetére


club1
(veterán)

Sokáig laktam Mogyoródon. Ott jó darabig csak Invitel adsl volt. Megjelent a fibernet, mindenki ment oda, az addig méregdrága Invitel földig letolta a gatyáját, de a hűséggel nem rendelkező előfizetők rögtön léptek. A Fibernet, majd az utódja a UPC minden évben emelt egy kicsit, amikor megjelent a Digi, már egy átlagos háztartásban a net-tv kombó már 7-8 ezer Ft-nál tartott havonta. A Digi 4300 Ft-os ajánlata a hűséggel nem rendelkező előfizetők 90%-át vitte el a Digihez. Szánalmas volt, hogy a UPC üzletkötői megszállták a falut, és egy idő után már hazugsággal (ingyenes vezetékes hívásokat ígértek a Digifon 500 ellensúlyozására) próbálták az előfizetőket rávenni újabb hűségszerződés aláírására. A faluban azóta is egyedi árai vannak a UPC-nek, ennek ellenére egy UPC üzletkötőt sem tart el a falu...

(#19160) kabelmania27 válasza club1 (#19159) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Ezért hívják fel a konkurencia területén a hűség nélkülieket és ajánlanak valami kedvezőbbet, mindenki úgy próbálkozik ahogy tud.

(#19161) club1 válasza kabelmania27 (#19160) üzenetére


club1
(veterán)

Digi Ftth-s területen a konkurensek nagyjából labdába sem rúgnak. Rossz nyelvek szerint a már említett Mogyoródon a Upc már a kábeladót sem termeli ki...

(#19162) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#19160) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Nincs ezen mit szépíteni, ahol mindkét szolgáltató jelen van, még versenyről se beszélhetünk igazából!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19163) tomp válasza kabelmania27 (#19158) üzenetére


tomp
(nagyúr)

Túlélni túl fogja de amig nem lesz érdemi változás tv terén addig sokan viszik át a tv-t a T-hez. Az Apps is a folyamatosan lemondó tv előfizetések miatt született. Igaz nem hatott eléggé mert ugyan úgy mennek el az emberek. Meg lehet kérdezni az irodában, hogy 1nap alatt mennyien viszik vissza a boxot/kártyát...

(#19164) Mate válasza tomp (#19163) üzenetére


Mate
(nagyúr)

Se árban, se szolgáltatásban nem veszik fel jelenleg a versenyt. Árban egyértelműen jobb a digi, szolgáltatás terén meg átlag embernek a T a jobb.

Amíg ezen nem változtatnak, addig csökkenni fog az előfizetők száma.

(#19165) tomp válasza Mate (#19164) üzenetére


tomp
(nagyúr)

T-nél volt csatornabővítés és elindult a TVGo. Ez ad egy kis fricskát a upc-nek. De ők remélik az Apps segítségével nem mennek el sokan. :DDD
UPC-nél új csatornák nem lesznek. Értelmes kényelmi szolgáltatás szintén nem lesz. Pattognak a nálunk van a legtöbb HD csatorna szövegel de ez már lejárt lemez...
Sokra mennek vele ha a másiknál pár HD-vel kevesebb van viszont extrák azok vannak.

(#19166) Intruder2k5 válasza tomp (#19165) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

"Értelmes kényelmi szolgáltatás szintén nem lesz."

Ez relatív dolog, kinek mire van szüksége! Engem speciel pont annyira nem érdekel a tvgo sem, mint ahogy az apps sem!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19167) tomp válasza Intruder2k5 (#19166) üzenetére


tomp
(nagyúr)

De sok átlagember azt nézi, hogy mennyi szolgáltatást kap a tv-nél. Ebben pedig a T igen csak vezet. A UPC még mindig azt hiszi, hogy a digital indulásakor adott szinvonal 2014-ben is elég.
Sokszor szeretnék rádiót hallgatni a boxal. De van egy kis gond! A rádió bevezetése óta nem bővítették...
Ott van a távrögzítést nyújtó UPC TV alkalmazás. Most történt meg a frissítése de mondhatni "júpíszís" lett. Tele hibákkal. De sebaj, jó ez így az ügyfélnek...

(#19168) Intruder2k5 válasza tomp (#19167) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Akkor nézz át a telekom topikba, és nézd meg, hogy "dicsérik" a tvgo-t! Ahogy én olvastam, eleinte csak kevés készüléken működött, aztán később ezek csak tovább fogytak, mind több és több típuson jelenik meg a "minőségbiztosítási okokból a szolgáltatás az ön készülékén nem elérhető" (vagy valami hasonló) szöveg! De ahol működik is, ott is sok a hiba!

Nálad van telekom szolgáltatás?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19169) wmati válasza Intruder2k5 (#19168) üzenetére


wmati
(addikt)

Ezt ki egészíteném annyival hogy a videó téka okés de a tv rész hááát random nem lehet nézni az élő adásokat mert a tv csatorna nem engedi vagy ami a leg szebb amikor minden előjel nélkül megszakad az adás és jön a felirat hogy bocsi de ezt nem lehet itt megnézni.

(#19170) tomp válasza Intruder2k5 (#19168) üzenetére


tomp
(nagyúr)

Az egy dolog, hogy nem működik telefonon. De ha az átlag ember a upc helyett a T-nél köt hűséget máris bukott a upc 1embert.
Ha a upc folytatja ezt a rohamos fejlesztést akkor lesz telekom.

Számomra igen nagyot süllyedt a upc az apps-al. Lett volna sokkal nagyobb dolog is amit megcsinálhattak volna. De inkább erre dobták ki a pénzt. De, hogy rengeteg boxot kell cserélni mert olyan jó minőségük van az nem baj. Vagy a hiányos csatornakínálat...
Pár hónapja tv nézés közben volt egy csatorna promó. Mondom na ez jó csatorna lesz jaj de jó. Aztán beugrott, hogy a upc-nél vagyok. Itt nem lesz. Max 5év múlva.(Discovery ID X) HBO Go is miért nincs?

[ Szerkesztve ]

(#19171) dodopek


dodopek
(addikt)

Sziasztok!
Ma kötötték a upc-t. Trio s csomag. A modem/routert hátulján 4 lányport van. Ezeket ki is tudom hhasználni, vagy csak egy gép lehet madzaggal?
Másik kérdésem, hogy a hátulján 3.0 USB van. Akkor ezt vajon tudom gép nélkül torrent feltöltésre használnihháttér tárral?
Köszi!

(#19172) wmati válasza dodopek (#19171) üzenetére


wmati
(addikt)

Lehet több gép, torrent tuti nem megy róla.

(#19173) Intruder2k5 válasza tomp (#19170) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Ezek mind-mind szubjektív, egyedi igények! Én elhiszem, hogy Neked hiányoznak, de van akinek meg pont ez kell, ami van! Csatornakínálattal a helyzet ugyanez! Nekem pl. rohadtul nem kell semmi ilyen extra szolgáltatás, keveset TV-zek, Híradó, Barátok közt, Forma-1, és talán ebben ki is merül a dolog! Ha nem tudom esetleg megnézni az F1-et, akkor azt felveszem a box-al, és ebben kimerül az extra szolgáltatás használatom is!

Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek ennyi baja van a szolgáltatójával mint neked - mert szinte folyamatosan szidod őket - akkor miért nem vált? Valami miatt mégis itt vagy! Vagy talán fegyvert tartanak a fejedhez?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19174) Intruder2k5 válasza dodopek (#19171) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Szia!

Ahogy wmati is írta, használhatsz minden lan portot! Az usb-t legjobb esetben telefon töltésre, de valaki írta, hogy az sem ment neki, szóval felejtős! Ha routerrel szeretnél torrentezni, azt egyénileg kell megoldanod, saját eszközzel, ilyet a szolgáltató sosem fog támogatni!

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19175) tomp válasza Intruder2k5 (#19173) üzenetére


tomp
(nagyúr)

Még van hűségem az a probléma! Először majd megnézem, hogy a szeptemberben lejárő hűség után milyen árat mondanak mint meglévő előfizető. Maximum én magam vágom a polcra a boxot az irodában ahogyan a dolgozók szokták...(pace hd boxot asztal szintről a földre szokták "ejteni") Tavaly ezt szóvá is tettem, hogy nem kellene azért a földre vágni dobozzal együtt a boxot. De a " úgyis ezek mennek a gyártóhoz vissza átcsomagolásra" mondra inkább nem is reagáltam. Ciscot szerencsére csak a polcra dobják fel...

(#19176) Intruder2k5 válasza tomp (#19175) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Akkor felétek érdekes emberek vannak az ügyfélszolgálaton! Én amikor leadtam a PaceHD-t, szépen becsomagoltam, mert megőriztem az eredeti csomagolását, kábelek nylon zacsiba, minden ahogy kell! Az igaz, hogy kicsomagolták, a csomagolásra egyáltalán nem vigyáztak, ott 10mp alatt több kár érte, mint nálam 1 év alatt, de a box-al normálisan bántak!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19177) tomp válasza Intruder2k5 (#19176) üzenetére


tomp
(nagyúr)

Az irodában az emberek normálisak amíg csak beszélget vele az ügyfél. De ha boxot visznek vissza azokat dobálják... Budapesti VII. kerületi iroda.

(#19178) dodopek válasza Intruder2k5 (#19174) üzenetére


dodopek
(addikt)

Köszönöm mindenkineka vválaszt. Belső hálón sem megy a megosztas?

(#19179) Intruder2k5 válasza dodopek (#19178) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Nem! Mint mondottam, legjobb esetben telefont tudsz tölteni az USB portról, de ez sem minden esetben lehetséges!

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19180) kabelmania27 válasza tomp (#19163) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Intruder2k5-el értek egyet ez eléggé szubjektív
Intruder2k5: Igazad van, valamilyen szinten azért van verseny (területi szinten) pl vannak olyanok akik kényelmi szolgáltatás (wifis hgw, videótár) miatt választják a UPC-t és nem sajnálják azt a plusz pár ezer Ft-ot. pl 29-esbe is gyakori hogy a netet átviszik ADSL-ről Telekom kábelnetre vagy Digire, de a tévé marad UPC
dodopek: Lanon tudsz másolni nyomtatni. 192.168.100.1 címen nézd meg a jelszint értékeket.

[ Szerkesztve ]

(#19181) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#19180) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

WiFi-s HGW? A Telekom ugyanilyen hulladék TC7200-at osztogat, szerintem akkor az ott is WiFi-s, ahogy itt is! Csak náluk azt hiszem TC7200.20 néven fut, még itt TC7200U! Ha minden igaz...

Videótár? Hát nem tudom mennyien hajlandóak ezért fizetni manapság, szerintem döntő többség letölti ami kell neki!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19182) Mate válasza Intruder2k5 (#19181) üzenetére


Mate
(nagyúr)

"Videótár? Hát nem tudom mennyien hajlandóak ezért fizetni manapság, szerintem döntő többség letölti ami kell neki!"

Rengeteg ember azért tölti le, mert nem tudja normális úton beszerezni. Ha például netflix bejönne hazánkban, sokan lennének, akik inkább fizetnének X Ft-ot, cserébe normális minőségben, legálisan hozzájuthatnának a dolgokhoz.

(#19183) tornas válasza Intruder2k5 (#19174) üzenetére


tornas
(őstag)

Annyira le van tiltva az USB a Technicolor TC7200-as modemen, hogy még csak az 5 V sem jön ki belőle. Telefontöltésre is alkalmatlan. :F

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#19184) Intruder2k5 válasza tornas (#19183) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Igen, valaki írt ilyet is fentebb!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#19185) Mate válasza tornas (#19183) üzenetére


Mate
(nagyúr)

Kipróbáltam, nálam tölti a telefont.

(#19186) tornas válasza Mate (#19185) üzenetére


tornas
(őstag)

A TC7200-as modem nálad tölti a telefonokat?!?! Nálam nem... :F

Pedig kipróbáltam iPhone-nal és Sony Ericsson okostelóval is. Ezek töltődnek a nem eredeti töltőkről és kábelekről is. És nincs meg az 5 V sem (persze, hogy nem tölti...).

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#19187) Mate válasza tornas (#19186) üzenetére


Mate
(nagyúr)

Igen, TC modem van. Sony telót simán tölti, ráadásul telefon úgy viselkedik, mintha gépre dugnám és nem töltőre. Tehát érzékeli, hogy eszközhöz lett csatlakoztatva, csak ügye szoftveres tiltás miatt nem elérhető más eszközön keresztül.

(#19188) tornas válasza Mate (#19187) üzenetére


tornas
(őstag)

Akkor nem tudom, hogy mi lehet...További cuccokkal nem tudom már kipróbálni. :F
Mindegy... végül is annyira nem létszükséglet, hogy a modem töltse a telefonokat. De "diagnosztikára" azért jó lenne ha lenne...

Szerk:
Közben kipróbáltam egy LED-es töltőkábellel is, amit ha bedugok egy telefontöltőbe, akkor világít. Még akkor is ha nincs rárakva egy telefon sem. Ez is meg a multiméter is mutatja, hogy nincs meg az 5V. Nem lehet, hogy ez függhet valamitől? Pl. attól, hogy megy-e a wifi vagy sem. Esetleg attól, hogy bridge módban van-e vagy sem.

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#19189) Mate válasza tornas (#19188) üzenetére


Mate
(nagyúr)

Nekem megy a wifi és router módban van. Nem tudom, hogy mitől függhet.

STD6.02.08-as szoftver van rajta.

(#19190) tornas válasza Mate (#19189) üzenetére


tornas
(őstag)

Nekem ez a szoftver van rajta:
STD6.01.12

Ez gondolom magától szokott frissülni. Minden héten legalább egyszer újra szoktam indítani, ami lényegében egy áramtalanításból, majd 2-3 perc után egy áram alá helyezésből szokott állni.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#19191) Mate válasza tornas (#19190) üzenetére


Mate
(nagyúr)

Próbáld meg resetelni, hátha frissül utána. Illetve megpróbálhatod, hogy koax nélkül kapcsolod be, majd ha feléledt, akkor csatlakoztatod a kábelt.

(#19192) DjDanee87


DjDanee87
(őstag)

Imádom a UPCt!

Tegnapelőtt este használhatatlan volt az internet (pingtest 8% packetloss-t mért). Bár ma reggelre ugyan megjavult, de a szomszéd kihívta őket. Ma délután jártak is fent nálunk a padláson - ahonnan kapja a szomszédunk is - és csináltak valamit. Lassúcska volt azóta a net, igaz 60as leöltés elfogadható 120as nettől. Erre most BF4ből kidobott a server mert magas volt a pingem (nem figyeltem mennyit írt ingame, érezni nem éreztem semmit játék közben).

A furcsa az egészben hogy mikor a packet loss volt tegnapelőtt akkor speedtest brutál eredményt adott, de ennek ellenére használhatatlan volt a net. Videókat nem töltött be, BFben folyamat visszaráncigált futás közben.
Most azután hogy jártak nálunk és csináltak valamit a padláson a nettel nincs packet loss, csak éppen a a feltötlési sebesség majdnem nagyobb mint a letöltés. Viszont se ingame se netezés közben nem érezni rajta hogy rossz lenne - csak épp a BF4 serveren volt progi ami nézi a pinget.

(#19193) kabelmania27 válasza DjDanee87 (#19192) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

192.168.100.1 címen nézd meg a modemértékeket.

(#19194) JohnnyX válasza DjDanee87 (#19192) üzenetére


JohnnyX
(senior tag)

Én tök jól elvagyok ezzel...

_Z87-Extreme3_-_4670k_-_12Gb_-_R9-280Top_

(#19195) JohnnyX


JohnnyX
(senior tag)

Jó pár év után ránéztem a modemre, jók ezek az értékek?

A többi menüpontot nem érem el, le van védve vagy mi...

[ Szerkesztve ]

_Z87-Extreme3_-_4670k_-_12Gb_-_R9-280Top_

(#19196) kabelmania27 válasza JohnnyX (#19195) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Adási lehetne keveset de tűréshatárig nem fog szakadni. Biztos ami biztos alapon nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító. Lehet modemcsere segítene.

[ Szerkesztve ]

(#19197) Mercutio_ válasza kabelmania27 (#19193) üzenetére


Mercutio_
(nagyúr)

Hétvégéig még cisco epc2203 van, ezt adja:
Receive Power Level 3.8 dBmV
Transmit Power Level 51.2 dBmV

Jók ezek az eredmények?

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, Orient Bambino Bigsize, G&T Bőr Sneakersek, JVC fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, több év garis M.Zuiko 30/3.5 macro (50k) Panasonic 25/1.7 (50k) m4/3 obik

(#19198) kabelmania27 válasza Mercutio_ (#19197) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

webstarnak még elmegy, de Ed3 modem számára már nemjó, mert magas az adási és így nem fog menni mind a négy adási freki ezért nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító, hátha lehetne kicsit javítani a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

(#19199) JohnnyX válasza kabelmania27 (#19196) üzenetére


JohnnyX
(senior tag)

Szia!

Ez az elosztó van csak. Ahogy látom lefotóztam.
Fentről a sárgán jön be a kábel, bal oldali megy a modembe, jobb oldali meg egy videoton tv-be.

_Z87-Extreme3_-_4670k_-_12Gb_-_R9-280Top_

(#19200) kabelmania27 válasza JohnnyX (#19199) üzenetére


kabelmania27
(Topikgazda)

Üdv!
Köszi a képet, osztó rendben van, jelszintek megfelelőek, nem kell szakadástól tartanod, az új modem 8le és 4feltöltési frekit fog használni így stabilabb lesz a kapcsolat, előbb-utóbb cserélni fogják a modemet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.