Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#112149) eight válasza cocka (#112145) üzenetére


eight
senior tag

"De minimum illene megháromszorozni ezeket a sebességeket. Erre nem szabadulnak fel frekvenciák az analóg kivezetéssel?"

Sajnos nem vagyok egy 7 danos DOCSIS guru, szóval csak tippelni tudok: Elvileg lehet hogy felszabadulnak, de nem 100%-ra biztos.

Arra még emlékszem, hogy régen a DOCSIS tulajdonképpen half duplex volt a koax kábel használata miatt. Fogták a teljes átviteli tartományt és elosztották feltöltési és letöltési csatornákra. Az asszimetria egyrészt
- üzleti okoból történt (ne legyen már otthon szimetrikus netje a népen, ha olyat akar vegyen üzleti netet, és/vagy kell az upstream egyéb célokra),
- másrészt technikai okoból (modemeknek kevesebb feltöltési csatonája van, az emberek többnyire letölteni akarnak és nem feltölteni, egyéb szolgáltatások is mennek azon a kábelen, feszültségi követelmények, zajszintek, stb.)

Ha jól tudom most már sokkal jobb a helyzet, full duplex DOCSIS van, de a bevezetése sok fejlesztést kíván. Talán ezért vezetik ki a régi eszközöket, és akkor talán tényleg kicsit jobb lesz a helyzet a feltöltés sebesség területén is. Én személy szerint nagyon szívesen fizetnék többet is magasabb feltöltési sebességért, de szerintem a felhasználók 99%-nak nem nagyon van rá szüksége, ezért erre nem lenne érdemes szolgáltatás-profilt általánosítani és/vagy optimlizálni amíg nincs nagy konkurencia (ez azért jelentősen területfüggő ugye).

Az országban nagyon sok helyen rettenetes internet "állapotok" vannak, ahol már a 20-22 Mbps feltöltés is fantasztikus minőségjavulást jelentene, szóval el kell fogadni, hogy ezt dobta egyenlőre a "gép", ezt kell megbecsülni:)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.