Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106780) gabenz88


gabenz88
csendes tag

Sziasztok,

Múlt hét pénteken bekötésre került hozzám is a Voda otthoni internet, de nem 100%-os az elégedettségem. Az esetek többségében rendben működik, jön is az elvárt sebesség, de vannak érdekességek az internettel kapcsolatban. Sajnos a mai napig nem tudtam rájönni, hogy hol is kezdjem keresni a problémát.
Egy ilyen sötétszürke HGW-t kaptam (biztos van valami márkája, de a Vodafone nagyon titkolja), amivel valami tuti nem stimmel. Időről időre "eldobja" az internetkapcsolatot. Ezt úgy kell érteni, hogy böngészőben megnyitok egy oldalt, de csak egy nincs internet üzenetet kapok. Másodpercekkel később viszont minden tökéletesen megy. És ez egyfolytában így megy, hogy rövid időre eltűnik valahova az internet. Wifi-n ugyanez a jelenség figyelhető meg.
Próbáltam egy hosszabb ping tesztet, de az végig sikeres volt.
A mediabox is érdekességeket produkál (főleg közvetlen bekapcsolás után), ugyanis a jobb felső sarokban megjelenik a "Mediabox csatlakoztatva" üzenet majd a következő pillanatban sikertelen kapcsolódás, majd újra sikeres csatlakozás... Ez így megy egy percen keresztül, utána pedig valami csoda folytán magára talál.
PS4-en sokkal rosszabb a helyzet, azon az HBO GO gyakorlatilag egy percig megy, majd megáll a stream... mondván nincs internet. Csak a PS restart után áll helyre a kapcsolat, de akkor is csak ~1 percre.
Természetesen mindent UTP kábellel próbáltam.

Van bárkinek valami ötlete, hogy a kiérkező szerelővel mit nézessek majd meg? Mert ebből már az lesz, hogy betelefonálok, ugyanis ezt ebben a formában én nem nevezném szolgáltatásnak.

Szerk.: a modem típusa Vodafone TG3442DE

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.