Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62650) dchard válasza OldMike (#62647) üzenetére


dchard
veterán

A phase 1 segítség mert a berakott kapacitás a jelenlegi ED3 kábelmodemekkel (mint például az általad említett Cisco is) kihasználható.

Hogy érdemes-e a rézbe pénzt rakni, azt igazából az dönti el, hogy az alap infrastruktúra teljes átépítése mennyibe kerül a DOCSIS fejlesztéséhez képest. Sajnos a kábeles technológia szolgáltató-oldali eszköz árai sosem voltak túl barátságosak. Konkrétan jóval olcsóbb például a VDSL2 eszközök árára számított ár-érték arány, mint a DOCSIS-ra. Konkrétan egy CASA C3200 CMTS-ben lévő 4/4-es kártya licenc bővítésére (igen, ez csak egy licenc bővítés, semmi HW) 16/4-re kereken 10.000$-os árajánlatot kaptunk. Ez nonszensz, ebből a lóvéból veszek két, ha nem három teljesen felszerelt VDSL2 MSAN-t, amik egyenként 96 usert tudnak kiszolgálni portonként 100/50-nel. De ennyi pénzből akár GPO OLT-t is vehetek. Nyilván a kiépítés árát nem számoltam, de akkor is nevetségesen drága a DOCSIS mint technológia. Szerintem ez az ED3.1-gyel meg fog változni (ha nem változtatnak a gyártók, akkor egyszerűen beruháznak a szolgáltatók több optikába és kihal a technika).

Benoe77: én speciel megtenném, ha megtehetném. Nekem az 50/15 jobb ajánlat mint a 120/10.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.