Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:04

LOGOUT.hu

Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21650) TimeCenter válasza E72 (#21647) üzenetére


TimeCenter
tag

E72: BJ7010-59E

Energia ellátás:
Ez a CITIZEN PROMASTER óra fényenergiával működik, nem kell benne elemet cserélni. ( Ha az előírt időközönként érte elég fény akkor kondenzátort sem. )

Vízállóság:
20 BAR nyomásig fokozottan vízálló. mivel nem kell a tokot megbontani az elemcsere miatt a szigetelések is tovább bírják. Ha nem érte erős deformáló ütés az óra tokját, a rámát, a koronát vagy az üveget az óra sokáig vízálló marad. Gyári ajánlás szerint ajánlott 3 évente cseréltetni a szigeteléseket, akkor biztosan nem fog beázni. Gyakorlati tapasztalatok alapján ez az intervallum kitolható kb. 5-évig ( ha nem extrém használat jellemezte az órát - tengervíz, klórós uszoda, napolaj, naptej, maró anyagok. savak). Ha biztosra akarsz menni 5 évente cseréltesd ki a szigeteléseket.

Szerkezet:
Az Eco-Drive szerkezet kerékrendszere lassító áttételű, itt sokkal kisebb kopás jelentkezik mint egy automata vagy mechanikus óra esetében ami gyorsító áttételű. A kerékrendszerre egy adott pillanatban csak 1 másodpercnyi energia hat, míg a mechanikus órák esetén 28-36 órányi energia is koptathatja a csapokat, csapágyakat. Mivel ez folyamatosan jár, az olaj nem "áll be". Ha nem éri extrém hőmérséklet ( 60°C felett, pl szauna ) az órát az olaj kenési tulajdonsága kb. 10 évig megmarad. Utána is sokkal kisebb a kopás mint egy mechanikus óránál. De azért ha a fiadnak ( vagy az unokádnak ;) ) szánod az órát 10 évente tisztíttasd ki. Mivel ezek a 2003 körül jelentek meg lassan ajánlott lehet a tisztítás.

Az öcsém a fiának ajándékozta a jelzett típust, ami 2003-óta tökéletesen működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.