Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertb88
tag
válasz
badmad #22796 üzenetére
Tényleg nem érted, hogy nem a régi doxákkal van bajom???
Arról van szó, hogy "valamilyen" órára ráírják, h doxa és ma az a doxa. CSAK A NEVE ÉL TOVÁBB!
Ha mondjuk a rolls royce csődbe menne, de egy kínai cég megvásárolná a márkanevet és egyébként nagyon szép és tűrhető minőségű autokat gyártana ezen a néven, akkor szerinted az ugyanaz a rolls royce lenne?? Szerintem nagyon nem!2éve az USA-ba repültem, Genfi átszálással és találkoztam egy Ny-MO-i órással (a reptéri Omega szalonban), akinek mellesleg szoktam olvasni a blogját is. Na szoval egész jót beszélgettünk, és ő maga mondta, hogy a mai doxák keleti tákolmányok, sok gond van velük, nem is nagyon szereti javítatni!
-
badmad
senior tag
válasz
norbertb88 #22794 üzenetére
Dehogynem arról van szó folyamatosan a doxát szapulod...valamiért nem tetszik neked és kész nekem meg mondjuk a tissot nem jőn be(persze nem így van
)A lényeget nem érted ember azért mert neked nem tetszik lehet jó...Tesztelted hordtál húzamossab ideig ilyet is meg olyat is?Komolyan kérdezem mi a baj vele?A fénye valóban megkopott nekem van egy ilyen óra a tulajdonomban és pontossan jár
de ez egy úgye nem egy mai darab....az enyém egy 107 éves...szóval a régi jobb volt ez szentigaz
De legyünk öszinték mi minden nem olyan mint régen a sport szelet fele a réginek és az ize sem olyan...mi számit az üzlet barátocskám...
-
norbertb88
tag
válasz
badmad #22792 üzenetére
Szerintem ebben azért nincs igazad, mert egy fórumon igenis létjogosultsága van megvitatni bizonyos dolgokat. Ráadásul nem arról volt szó, hogy kinek melyik óra tetszik, mert azon természetesen nincs értelme vitázni, hanem azon, hogy egy olyan márkát érdemes e felmagasztalni aminek minősége igencsak megcsorbult, sőt egy olyan óramárkáról volt szó, ami hajdanán nagynak számított, most viszont "valamilyen" órákra rá van nyomva az a bizonyos márkajelzés, mert megvásárolták a márkanevet!
-
badmad
senior tag
válasz
asysoft #22791 üzenetére
Egyet nem értek olyan dolgokon vitatkozgatnak a fórumtársak aminek én nem sok értelmét látom....Tudomásúl kellene veni egyikünknek ez tetszik a másiknak meg amaz enyi...az életben is neked a szőke nekem barna...neked köbányai nekem radaberger és még sorolhatnám .Különleges darabok bemutatásától a teljessen egyszerűbb darabokig megmutatni egymásnak (képek,link) és nem azon komentezni ,hogy melyik a jobb igen vagy nem...A fanatikusokat úgysem tudod eltántoritani a saját álláspontjuktól...Persze ez nem azt jelenti,hogy nem olvasom szívessen a véleményeket,tanácsokat
vagy nem nézegetem ezeket a szépségeket...
-
asysoft
aktív tag
válasz
norbertb88 #22763 üzenetére
Most kicsit utánaolvastam, és valóban strapabíróbbnak (karcállóbbnak) tűnik az acél. Akkor olyat keresek inkább, úgyis szeretem, ha érzem, hogy rajtam van az órám.
Sajnálom, hogy sikerült kirobbantanom egy Doxa-vitát -
atkd5331
csendes tag
válasz
young78 #22784 üzenetére
Teljesen egyetértek young78 fórumtárssal - ebben az esetben is
Úgy is, h nekem van egy ilyenem [link] egy jó fél éve. A minősége teljesen rendben lévő, de tényleg Túlárazottak! 100ért árulják én annyit nem adnék érte, de olyan 60 körüliért teljesen rendben lévő - sztem!
-
norbertb88
tag
válasz
young78 #22784 üzenetére
Tehát ha jól értelmezem a mai Doxák (kivéve a méregdrága Sub-okat), jó minőségű órák, amelyeknek viszont már közük nincs a régi svájci óragyárhoz (ahol Ribi 60 éves Doxája is készűlt), de valaki megvette a forgalmazási jogot és valamilyen "jó minőségű órákat" ezen a néven forgalmaz??? Ja és külföldön nem is nagyon ismerik??
Azért ha nincs harag én ezek után nem vennék Doxát, főleg úgy, hogy mondjuk a Tissot-val közel egy árkategória. Azért a Tissot már sokadik monobrand store-ját nyitja sorban, jelen van rengeteg nemzetközi esemény hivatalos időmérőjeként, és nem egy élelmes üzletember támasztotta fel a márkát és forgalmaz jó minőségű órákat ezen a néven.
De lehet, hogy én vagyok hülye, ki tudja..... -
Agostino
addikt
válasz
darvak #22785 üzenetére
a legalsó "körben" mozgó mutató az az idő másodperc mutatója. ha elindítom a stoppert, akkor elkezd mozogni a "klasszikus" másodperc mutató, bal oldalt a 10 óránál található kör elkezdni mérni az eltelt perceket, a 2 óránál található pedig a maga részidejét (12-es beosztással). egyébként szerintem ugyan arról beszélünk. mellesleg nem akarok felhúzni senkit, tényleg életemben most van ilyen órám, és még szerintem a negyedével sem vagyok tisztában amit tud. volt egy jó akció, megvettem mert tetszett az óra és mert egész életemben ilyent akartam. most meg aztán rájöttem, hogy nem eszik olyan forrón a kását. : )
-
darvak
senior tag
válasz
Agostino #22783 üzenetére
Most nem látom át.
DE ha te már igen, az a lényeg!
Elindítod a stoppert akkor mi(k) mozog(nak), később melyik mutató áll le magától, aztán melyik mutató mozog és ugrik a helyére mikor leállítod a stoppert (mielőtt még lenulláznád).
Szerintem az alsó kis másodpercmutató az idő másodpercét mutatja, nem?
Nem pedig a stopperelés közben mért egész másodperceket.A bal oldali ablak a perceket mutatja, mivel 30 percet tud mérni az órád, ez tuti, na meg úgy fest, h 1/10 sec-et tud mérni, nem 1/20-at.
MOD:
#22784) young78Még szerencse, h a mai DOXA SUB-ok ETA szerkezetesek , vagy legalábbis ETA alapokon állnak.
-
young78
tag
Akkor először is: a Doxa/Cornavin nem szar, ezt senki nem mondta.
Egy élelmes üzletember észrevette, hogy Magyarországon svájci óra= Doxa és ezt kihasználva amúgy jó minőségű órákat forgalmaz ezen a néven. Az 1000M az kivétel, de azt itthon nem is nagyon fizeti meg senki.
A Tissot-Mido valóban ETA-t tokoz, minthogy az ETA-val egy cégcsoport, akár még saját szerkezetnek is tekinthető,lásd még WV-Skoda-Audi ugyanazokkal a motorokkal...
Tissot - a világon bárhova mész, tudják milyen márka, DOXA: itthon ismert csak, ettől nem jobb, nem rosszabb, csak nem árt tudni. 20 év múlva a tokhoz alkatrészt szerezni pl biztos hogy a Swatch csoport óráinál nem lesz majd nagy gond, a Doxánál előfordulhat... -
Agostino
addikt
válasz
darvak #22745 üzenetére
üdv
áhhá, azt hiszem rájöttem. most minden mutató alaphelyzetben van. 2 és 10 óránál található is, lent szépen ketyegnek a másodpercek, a nagy másodperc mutató meg a leírás szerinte 12 óránál van, tehát megáll szépen a helyén. nekem mondjuk ez furcsa, mármint hogy nem a másodperc mutatja a másodpercet, hanem lent a chronograph rész, na de ez a legkevesebb
-
badmad
senior tag
válasz
norbertb88 #22781 üzenetére
A minőségen valóban sok múlik ez igaz..nekem most egy doxa adventure limited edison órám van autómata....előtte volt egy tissot órám meg certinám is .Személyszerint semi külömbséget nem látok a 3 féle óra öszeszerelésében mind három remek darab.A doxám is teljessen rendben van acél tokozás..súlyos egyéniség nem gagyi plhé megjelenésében a rolexre hajaz igaz de nekem pont ezért is tetszik .Ez amúgy egy 300 db-os széria egyik darabja és nem tömeg doxa....enyit a doxa védelmében .De súlyos óra bolond révén nekem ezenkivül vagy még 300 tetszik
márkától és gyártotól függetlenül...
-
norbertb88
tag
Leírtam, hogy mire alapoztam a kijelentésem.
Egyébként anno a trabi 2ben is vw polo motor volt, mégsem volt vw minőség.
Szerintem nagyon is sok múlik az összeszerelés minőségén, minőségellenőrzésen, stb.!
Nekem van kvarc Tissot-om és Certinám is egyik sem siet v. késik számottevően egy félév alatt. Nyílván ezeknél a márkáknál is bele lehet futni "hibás" darabokba, nem beszélve a számtalan hamisítványról,de azt is hallottam, hogy az újkori Doxák igen csak szeretnek még garancia időn belűl szervízbe járni. -
Ribi
nagyúr
válasz
norbertb88 #22778 üzenetére
Van egy doxám ami 60 éves, de annak nemtudom mi köze van a mostani kérdéshez?
Vagy csak tudd mire fogni, hogy értelmes indokod nincs a feszedt doxa fikázásra.
Összes Tissot, Certina, Mido tucat ETA béllel van szerelve. Mond már meg, hogy miben jobbak az, mint egy 1000m-t kibíró Doxa?
Nagy meló kellhet egy ETA G10 1-1 cseréjéhez. Vagy az elemcsere ennyire bonyolult?Nem tudom ki írta itt is, hogy a Tissot órája a jókis ETA 255 béllel szerelve siet havi 10 secet.
Mert biztos ellenőrizték. -
norbertb88
tag
Különben anno young78 topiktárs írta (aki régi órásdinasztia leszármazottja) a DOXA és Cornavin márkáról: ,,a márkanevek mögött nem áll semmi, aminek a vásárló hiszi (tradicionális nemzetközileg ismert és elismert márkanév, minőségellenőrzés, szervizhálózat stb)"
Én meg hittem neki! BOCSI!
Rádásul rajta kívűl még legalább 3-4 embertől hallottam uezt. -
norbertb88
tag
válasz
darvak #22767 üzenetére
Egyébként nyílván túloztam egy kicsit, de valóban nem nagyon említik a tradicionális gyártók között. A múlt rendszerben itthon nagy szám volt, nyugaton már nem annyira.
Ha megkérdezel egy 70éves magyar bácsit, hogy mi az a Doxa, akkor azt fogja mondani, hogy HUHÚ, az aztán a svájci óra fiacskám meg az Omega. Na nyugaton már sz@rnak rá nagyívben.
Nem lehet összehasonlítani egy Certinával vagy Midoval vagy akár a Tissot-val. -
Ribi
nagyúr
válasz
norbertb88 #22774 üzenetére
Én meg azt mondom nincs. Akkor most kinek van igaza?
Valamit mutass már, hogy miért fikázod ennyire a Doxát, mert arra hogy szerinted ez így van, nem sokat adok ha nem haragszol meg. Egyáltalán melyik része kinai? -
Ribi
nagyúr
válasz
darvak #22772 üzenetére
Ha a wikipedia igaz, akkor ez a közel keleti dolog nemtom honnan jött.
Amúgy egyik óra sem tud semmit többet mint a másik. Összes svájci tömeg belsővel fut.
Ez nem ETA, hanem Ronda belsővel. Szerintem egy kutya. Se nem lesz jobb, se rosszabb mint a többi, de a Tissot sem egyedibb semmivel. -
jookomak
őstag
Ha már doxa: [link]
-
Ribi
nagyúr
válasz
norbertb88 #22762 üzenetére
Itt van, de ez miért enynire nehéz megtalálni?
-
darvak
senior tag
Nem értem miket írtok. Mi az, h feltámasztotta itthon? Valami replika órákról beszélsz? Vagy az eredeti DOXA-ról?
(#22762) norbertb88
Most mi vagy nem 1 dologra gondolunk.. Ha mégis, akkor a"Nyugaton azt sem tudják, hogy mi az a Doxa!" eléggé vicces megjegyzésEsetleg a vasfüggöny alatt hozzánk Doxa néven behozott órákra lehet ez igaz.
-
seiko
senior tag
válasz
norbertb88 #22765 üzenetére
Doxa az ugyanannyira, mint a másik.
Konkrétan a választ nem tudom, lehet hogy nem volt a névnek jogos örököse. :-O -
norbertb88
tag
-
seiko
senior tag
válasz
norbertb88 #22762 üzenetére
A Doxa nevet (mint a Cornavint is) egy Magyarországon élő, közel-keleti származású üzletember támasztotta fel, meglovagolva a két márkanév kelet-európai hírnevét.
Nemrégiben tüzetesebben is megszemléltem az említett órákat, és mint laikus, semmi kivetnivalót nem találtam bennük.
Persze mindennel együtt nekem is egy Sharkhunter (ami nem "magyar") kéne a leginkább! ;-) -
asysoft
aktív tag
Félreértesz, nem "villantani" akarok az órával. Topicban olvasottak alapján Doxának "jó minőség"-nimbusza van, viszont ez nem megérdemelt. Persze lehet, hogy nem így van, de mikor rákerestem, nem egy felhasználó "tollából" láttam hasonló hozzászólásokat, így inkább nem kockáztatnék...
Árban természetesen jobb lenne minél olcsóbban (de eredeti). A titán/zafír azért merült fel bennem, mert jelenlegi órám elég viharvert, de ha az acél ugyanúgy bírja, akkor szóba jöhet az is, szerencsére mostanival még nem volt még gondom. -
young78
tag
A presztizs szubjektív dolog, van akinek egy 7e ft casio az első komolyabb óra, de tény hogy a Tissot az órakedvelők körében elfogadott, ajánlott márka. A Doxa pl nem ugyanaz a csoport és a háttere meg sem közelíti a Tissot-ét, erről itt már sokan írtak sok mindent. (nemzetközileg ismert, elismert, terjesztett márka vs csak Magyarországon ismert márka)
-
Ribi
nagyúr
válasz
Zozzer888 #22753 üzenetére
Méginkább.
Bár gondolom ha az árával nincs gond, akkor úgyis a részletek döntenek, mint amiket felsorolt. Titánra valaki azt mondta, hogy nem jobb mint az acél, csak anti alergén. Illetve a karcokat eltüntetni róla igen nehéz.
Presztizsre én azt mondom, hogy lol. Nem azért veszek meg egy órát, mert az presztizs, mert az kb egy 0-val fentebb indul. Csak a kinézet és az egyéni preferanciák, mint pl zafír számít. Tissot szerintem pont ugyan az a szint mint a doxa. Mióta minden ugyan az a csoport alá tartozik, nem sok kiemelkedő van ebben a kategóriában. -
WiZARD
addikt
grr hányinger ez a mennyiségű gagyi ami vaterán van
-
asysoft
aktív tag
válasz
darvak #22751 üzenetére
Nem úszni akarok vele, sőt, mostani (amúgy acél) órámnál is, ha tudom, hogy vizes lehet, inkább leveszem, annyira nem szeretem nedvesen hordani... Viszont nem egyszer fordult elő, hogy véletlenül folyadék érte (pl beleesett a mosogatóvízbe), és úgy gondolom, jobb félni, mint megijedni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Bluetooth hangszórók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SQL kérdések
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest