Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165963) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Nyereményjáték!

Újabb játékkulcs került felajánlásra opr jóvoltából, és ez alkalommal is játszani lehet érte! :C

Stellar Blade™

A játék egy külön topikban zajlik, ott lehet leadni a feltett kérdésekre a helyes válaszokat. A szabályok és a kérdések az összefoglalóban olvashatóak.

Jó játékot és sok szerencsét mindenkinek! :)
A felajánlást pedig köszönjük opr kollégának! :R

<-ƘƘ->

Hozzászólások

(#3851) Def26 válasza l.skywalker (#3850) üzenetére


Def26
félisten

ez a mondat sok mindent megmagyaráz. ;]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#3852) l.skywalker válasza Def26 (#3851) üzenetére


l.skywalker
félisten

Mi van bezárt a poltopik? :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3854) Kendek válasza hombre[EU] (#3853) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mielőtt valaki a cím miatt fellelkesülve kattintana és olvasná, az egész spanyolul van. :DDD

<-ƘƘ->

(#3855) l.skywalker válasza Kendek (#3854) üzenetére


l.skywalker
félisten

Talán így jobb: Google fordítóval fordítva

Ez baromi érdekes:
“Haptic feedback is something that we will be able to see not only in passive terms . What would happen if we started having biometric data of the player and if we could know how he feels?

[ Szerkesztve ]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3856) hombre[EU] válasza Kendek (#3854) üzenetére


hombre[EU]
veterán

no hablas español :D ja google translate

Life, Uh, Finds A Way

(#3857) PiszokAlfréd


PiszokAlfréd
tag

Az én elvárásaim hardver szinten főleg a controllerrel kapcsolatosak. Olyan jó lenne végre egy igazán minőségi, jól összerakott, strapabíró irányítót a kezünkbe kapni! Az, hogy a karokról pár hónap után már foszladozik a gumi, egy dolog. Fillérekből pótolható/cserélhető sokkal jobbra. De hogy a négy irány gombból kettő elromoljon, plusz az egyik ravasz, a másikon meg a bal analóg kar viselkedik úgy, mintha vmi érintkezési hibája lenne, ha előre tolom, úgy akadozik a karakter mozgása mintha csak pöckölgetném a kart, meg-megáll úton útfélen. Főleg multiplayerben nagyon szórakoztató. Igaz hogy nem mai csirke már, mert a megjelenés hónapjában vettem, az első ps+ játék, emlékszem a Resogun volt, de ez nem lehet kifogás, van egy vezetékes x360 joyom is, amit pc-hez használok, az néhány évvel öregebb és állítom van benne annyi km mint a két ps controllerben együttvéve és tökéletesen működik a mai napig (kopp kopp).
A másik dolog ami nagyon jó lenne, de tuti hogy nem fog összejönni, vagy legalábbis lesz jónéhány cím, aminél a másik irányba mennek el, az a magasabb képfrissítési ráta. Nem szeretnék több játékot 30 fps-sel játszani! Egyet sem! A minimum legyen a 60, de mióta megtapasztaltam milyen 240 hz-en játszani, hát, nem bánnám ha lenne pár pörgősebb játék ami támogatná mondjuk a 120 fps-t. 240 után ha leülök játszani vmi gépigényesebb sp játékkal és visszaesik az fps 60 köré, rendesen az az érzésem támad, hogy szaggat a játék! A 30 pedig egyenesen kínszenvedés, mondjuk én sose szerettem, sok játékkal kell nagyon sokat úgy játszani hogy valamennyire megszokja az ember. De sajnos általában beáldozzák a képfrissítést a csilli villi grafikára, mert az kell a népnek. Aki meg sok fps-t akar, az vegyen pc-t, ott úgy tekergetheti a grafikai beállításokat hogy megtalálja a neki legjobb kompromisszumot. Ez már csak így van, és attól tartok hogy így is fog maradni, álmodozhatok én itt..

(#3858) Kendek válasza PiszokAlfréd (#3857) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha a realitás talaján maradunk, akkor örülhetünk majd annak is ha lesz opcionális performance mód a játékokban, amivel meg van a viszonylag stabil 60 fps.

<-ƘƘ->

(#3859) 3L1T3 válasza PiszokAlfréd (#3857) üzenetére


3L1T3
addikt

Azért az általad leírt probléma a kontrollerrel kapcsolatosan egyedi és felhasználó függő. Nem tapasztalt DS3 de DS4 kontrollernél se, hogy foszladozott volna az analóg vagy meghibásodott volna valamelyik gomb.

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#3860) tboy93 válasza 3L1T3 (#3859) üzenetére


tboy93
nagyúr

Pedig a DS4 V1-es kontrollerek tipikus problémája a foszló analóg kar. Ismerősi körben láttam párat. A V2 már jó.

[ Szerkesztve ]

(#3861) Kendek válasza 3L1T3 (#3859) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az első DS4 széria karjain nagyon foszlott a gumi. Utána javították és a 12xx környékén örök élet + 1 nap, aztán a Slim és a Pro megint gyengébb minőségű, de azért már nem annyira. Én sem örülök neki, mert amit az utolsó FAT-hoz kaptam azon fikarcnyi jele sincs a kopásnak (pedig meg van küldve rendesen), de ami kontrollereket utána vettem, azoknál főleg a jobboldali kar teteje már kicsit megkopott. Nem vészes, de azért engem is zavar.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#3862) d@vee válasza PiszokAlfréd (#3857) üzenetére


d@vee
őstag

Mint írták, csak az elején volt probléma a gumival. Bár nekem azzal sem, V1-es joy-om volt, FAT PS4-el. Végig bírta a gyűrődést, pedig Mortal Kombat alatt volt csapkodva asztalhoz rendesen :DDD
60fps nagyon jó lenne, szerintem mindenki egyetért vele, jobb játékélmény, mozgás, irányítás, minden. Legyen benne egy performance mód, ami pici grafikai visszavétel mellett tudja a 60fps-t.

"de mióta megtapasztaltam milyen 240 hz-en játszani..."
Mivel tapasztaltad meg? Mert egy Metro Exodus, RDR2, vagy egy AC Odyssey sem tud 240fps-t még fél millás vga-val sem. Sőt, 120-at se hozza 4K-ban, szóval várhatunk mi ilyen képfrissítést. Tudom, fejlesztőkön is múlik, de konzolnál TV-n szerintem a 60-al is beérnénk sokan.
Pedig tudom miről beszélsz igaz, csak 144Hz-n nyomom, de azon is akadozvásnak tűnik a 60fps ha nem CS-zek hanem valami combosabb fut. De ez csak monitornál, TV-n nagyon jó a 60fps.

Ja

(#3863) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

Érdekes cikk: Gaming Sales Are Up, but Production Is Down

Pl.: Two developers of video games planned for this fall, who spoke on condition of anonymity because they were not authorized to speak to the news media, said that so far, they had chosen to cut scope rather than delay their games. Because of slowdowns in productivity at their studios — and at outsourcing houses, particularly in China and India — they plan to cut features, levels and quests in hopes of making their deadlines.

But there are some aspects of game development that can’t be emulated from home, like performance capturing, an expensive process in which an actor stands on a sound stage and mimics character movements. Those actions are filmed and translated to animations that can be used in the game.

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#3864) l.skywalker válasza hombre[EU] (#3863) üzenetére


l.skywalker
félisten

Látom exKotaku-s Jason nem tétlenkedik. Pont olvastam ezt én is, de szerintem ez a folyamat hamarabb elkezdődött, hogy launch-kor egy skeleton-t kapnak a játékosok és később frissítésekkel, kiegészítőkkel rakják fel rá a lényeget. Persze kérdés mennyibe kerül az adott játék induláskor, mert egy F2P játék esetén még elfér, de máshol az eleje elég sivár tud lenni.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3865) PiszokAlfréd válasza d@vee (#3862) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

"ha leülök játszani vmi gépigényesebb sp játékkal és visszaesik az fps 60 köré" ezt írtam.
Nem tudom miből gondoltad hogy az RDR2-t meg a Metro exodust csapatom 240 Hz-en ultrán? :F meg ezt: "nem bánnám ha lenne pár pörgősebb játék ami támogatná mondjuk a 120 fps-t"
A zöme meg felőlem lehetne 60 :P

szerk: 240 fps-t OW-ban tudom kihasználni, sajnos ott se mindig, plusz én szívesen veszek elő régi nagy kedvenceket is, ott simán megvan.

[ Szerkesztve ]

(#3866) hombre[EU] válasza l.skywalker (#3864) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Érdekes lesz. Azok a projektek pl. amelyeket tavaly év végén kezdtek el (production szinten) konkrétan nem haladtak semmit,ez a home office dolog is csak a vége felé mūködik. A napi rutin brainstorming, az ötlet-kivitelezés-eredmény mūveletek stb amelyek lokálisan zajlanak azokat nem hiszem,hogy hatékonyan lehet "mūvelni" webchaten keresztül,otthonról. Illetve az assett gyártás is sokkal lassabban megy, pl. nrm utazhatsz el egyiptomba képeket készíteni,hangokat feljátszani...

Life, Uh, Finds A Way

(#3867) PiszokAlfréd válasza 3L1T3 (#3859) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Neked elhiszem. De sajnos én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, ami nem a legjobb.
De ha úgy jobban tetszik, akkor nagyon remélem hogy az x %-os controller meghibásodási rátájukat legalább néhány százalékkal lejjebb tudják tornászni! :R

(#3868) 3L1T3 válasza Kendek (#3861) üzenetére


3L1T3
addikt

Nincs mese többet kell játszanom! :D

PiszokAlfréd Független ettől, hogy én nem tapasztaltam minőségbeli hibákat, fejlődjön! :D

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#3869) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Rumour: Watch Dogs Legion Will Be a PS5 Launch Game [link]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3870) Wesder válasza l.skywalker (#3869) üzenetére


Wesder
félisten

Addig talàn össze is rakjàk a jàtékot. Elég nagy halasztàst kapott több jàtékuk is.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3871) hombre[EU] válasza l.skywalker (#3869) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Ettōl még a vikinges AC is jobban érdekel, pedig igazából az sem :D a Ubitól csak egy nagyszerū Raymant kérek, akár GaaS formában (pedig rühellem)

Life, Uh, Finds A Way

(#3872) d@vee válasza PiszokAlfréd (#3865) üzenetére


d@vee
őstag

Azokkal a címekkel arra akartam utalni, hogy ne várjunk 120fps-t konzolon, ha még a milliós PC sem tudja az új játékoknál :)

Ja

(#3873) gyuromoj válasza l.skywalker (#3869) üzenetére


gyuromoj
veterán

Nem lepődnék meg rajta, a csúsztatás miatt is, illetve amit mutattak belőle az eléggé nextgen-re hasonlított szerintem.

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#3874) Lackooo84 válasza Kendek (#3861) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

3 forint 20 fillér egy ilyen analóg gumi, én vettem egy marékkal, aztán ha vmelyikkel gáz van kettő perc alatt lecserélem.

The Truth is out there...

(#3875) PiszokAlfréd válasza d@vee (#3872) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Valamelyik játék kapcsán azt olvastam hogy kísérletezgetnek vele. Azt hiszem a GT 6, de nem biztos.

(#3876) Kendek válasza Lackooo84 (#3874) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Én nem húztam óvszert rá, és mivel a 12xx mellé kapott kontroller analógja nem kopott egyáltalán, ezért feltételeztem, hogy azok sem fognak amiket később vettem. :)

<-ƘƘ->

(#3878) PiszokAlfréd válasza PiszokAlfréd (#3875) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Akarom mondani Gran Turismo 7, természetesen. :)

(#3879) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

Szerintem a GT Sportról van szó :)

Life, Uh, Finds A Way

(#3880) PiszokAlfréd válasza hombre[EU] (#3879) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Az új részről volt szó, úgy rémlik hogy a magas felbontás és a nagyobb framerate között lehessen váltani, vagy vmi ilyesmi, de csak kísérleteznek vele.
Jó lenne ha úgy adnák ki!

(#3881) hombre[EU] válasza PiszokAlfréd (#3880) üzenetére


hombre[EU]
veterán

[link] Igen, az a SPORT volt

Life, Uh, Finds A Way

(#3882) l.skywalker válasza l.skywalker (#3869) üzenetére


l.skywalker
félisten

És közben az Ubi azt is mondta, hogy ha valamiért késnének a nextgen gépek, akkor ők is eltolják a játék megjelenéseket. Magyarán örülnének egy kis extra időnek :D
Ubisoft could delay games if PS5 and Xbox Series X miss launch window

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3883) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Guerrilla Games used the PS5 hashtag in a job listing tweet, then deleted it

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3884) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

Cooling patent

Life, Uh, Finds A Way

(#3885) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

PS5 DualSense Controller Could Be 'One of the Best in History';
Dying Light 2 designer weighs in

Kezdem azt hinni,hogy ezek fizetnek a bókokért :DDD

Life, Uh, Finds A Way

(#3886) Wesder válasza hombre[EU] (#3885) üzenetére


Wesder
félisten

Mivel a Microsoft controllere semmit sem fejlődött, így valószínű hogy DualSense most jobb lesz.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3887) b. válasza hombre[EU] (#3885) üzenetére


b.
félisten

Szerintem is egy kissé túltolják, nagyon erős ez a hype ami van körülötte.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#3888) hombre[EU] válasza Wesder (#3886) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Majd behozzák az Elite-ben. Nem tudom mekkora arányban lesznek kihasználva (haptic meg a triggerek), de úgy látszik a thirdpartyk is szemezgetnek vele.
Annyik eszük azért lehetett volna,hogy összebeszélnek és mindkét kontroller megkapja ugyanazokat a fícsöröket. Így bztosan sztenderd lenne. De ugye a verseny...

Life, Uh, Finds A Way

(#3889) Wesder válasza hombre[EU] (#3888) üzenetére


Wesder
félisten

Most hoztàk ki az S2-t, egy S3 még nagyon messze van.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3890) Carlos Padre válasza hombre[EU] (#3884) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Érdekes.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3891) hombre[EU] válasza Carlos Padre (#3890) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Újabb exotic :)

Life, Uh, Finds A Way

(#3892) Mr Bond 007 válasza b. (#3887) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Az még véletlenül sem vehető számításba hogy tényleg ennyire jó lett?

(#3893) b. válasza Mr Bond 007 (#3892) üzenetére


b.
félisten

Miért ne lehetne jó? Az még véletlenül sem vehető számításba hogy valaki úgy mondjon véleményt " szerintem " mondat kezdéssel ,hogy esetleg ne vedd személyes sértésnek? csak kérdezem szintén nem sértő szándékkal.
Egyenlőre nincs kint a konzol a kontroller meg erősen szubjektív ki mit szeret.Mondom ezt úgy, hogy én szeretem a PS4 kontrollert is de a boxét valamivel jobban, ezért nagyon örültem ennek a külsőnek. Egy fejlesztő aki pénzelve van gondolom nem mond olyat hogy "egész jó,de.."

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#3894) hombre[EU] válasza b. (#3893) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Annyira jó,hogy a lengyel úriember kezében még nem is volt a kontroller, de már 'best ever' (tudom, could be)... úgyhogy te csak ne szerintemezzél :DDD

Life, Uh, Finds A Way

(#3895) b. válasza hombre[EU] (#3894) üzenetére


b.
félisten

megbeszéltük :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#3896) Mr Bond 007 válasza hombre[EU] (#3894) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Mi van ha egy korábbi verziójú kontrollert adtak a devkithez, aminek még másfajta volt a design-ja, de már az új funkciókat tudja? (Különben nehéz lenne normálisan beépíteni a játékmechanikába) Akkor már mindjárt nem annyira biztos hogy a levegőbe hadovál. Az is vicces mi ment itt a topikban a hűtéssel kapcsolatban, aztán ott a patentban, hogy 2018-ban már be lett adva, nem tegnap előtt lett kitalálva hogy mi legyen -Mint ahogy páran itt beállították.

[ Szerkesztve ]

(#3897) Wesder válasza Mr Bond 007 (#3896) üzenetére


Wesder
félisten

Nyílvànvaló volt hogy a hűtést nem most kezdték el tervezni. Az SX-et is 2016 óta tervezték, a Sony sem kezdhette késöbb magàt a konzolt.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3898) Mr Bond 007 válasza b. (#3893) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Szerintem kicsit te is túltoltad :DDD

(#3899) PiszokAlfréd válasza hombre[EU] (#3881) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

"Polyphony Digital CEO Kazunori Yamauchi has suggested the studio is prioritising increased frame rates over higher display resolutions for future Gran Turismo games"
Így kezdődik a cikk :D
Az igaz hogy van a GT SPORT-ról egy kép, meg egy dátum is hogy mikor jött ki

(#3900) b. válasza Mr Bond 007 (#3898) üzenetére


b.
félisten

Az lehet.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.