Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
őstag
válasz Zsmester89 #8600 üzenetére
világos a szobád
-
PuMbA
titán
Igen, egy interlaced képkocka két felezett képből áll, csak ezen az ábrán kicsit rosszul ábrázolták, hogy egy interlaced képkocka mozgó kép esetén csíkozott képet ad, mert két különböző időpilanattot ábrázol. Így nem kellett anno 50p-t használni azaz 50 képkockát, maradhattak a kevesebb 25-nél a sávszélesség spórolás miatt és ugyanolyan folyamatos mozgást tudtak elérni, kis felbontás veszés árán
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
válasz UberMutant #8601 üzenetére
Lehet.
----
Joshi, ha jól tudom, te használsz himedia q5 pro-t? Mik a tapasztalataid vele? Esetleg van aki q5/10 prot használ innen? Érdekelnének a tapasztalatok, hogy visz-e mindent 4k-ban, hdr-el megbirkózik-e, milyen hibákat véltetek felfedezni? Köszönöm![ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
dom1n0
senior tag
Ps4 pro-n jatszik valaki gt sport-al?
Ha kikapcsolom a hdr-t frankok a szinek, szep, stb., viszont ha bekapcsolom elvezhetetlen az egesz.
Mount panorama palyan teszteltem.
55b7v, legfrissebb fw. -
dgyuri0123
nagyúr
"lehúztam 80-ról 60ra"
Szerintem a 60-as érték is iszonyat sok, még világos szobában is, de ez kifejezetten a saját véleményem.
Kontraszt/fényerő hol áll?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Zsmester89
őstag
válasz dgyuri0123 #8606 üzenetére
60-91-50
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Zsmester89 #8607 üzenetére
Szerintem ez így sok.
Azon "agyalok" , hogy talán a rengeteg sötét képrészlet miatt érzitek eleve sötétnek a képet, pedig a világos jelenetek közben harsogóak. Aki esetleg lcd-hez volt szokva, annak különösen furcsa lehet az oled képi világa. Ha körbenézel a szobádban, vagy bármilyen zárt helységben akár nappal is, sötét részletből sokkal több lesz, mint világosból. Ez így természetes. Nem az a természetes, hogy egy sötét szoba sötét sarkában lévő pókot is látnod kellene, hiszen azt a valóságban sem fogod látni soha. Csak próbálom értelmezni valahogy, miért ezek a túlzó értékek nálad/nálatok.
Tegnap este megnéztem ezt a filmet, ami tele van iszonyat sötét éjszakai jelenettel, ugyanakkor rengeteg havas/napsütéses jelenet is van a filmben. Egyetlen pillanatig nem éreztem sötétnek 20-88-50 mellett, pedig a sajátom elvileg közel nem tud akkora fényerőt, mint a B7. De gondolom, bennem lehet a hiba...
"csak a zene van"
-
Zsmester89
őstag
válasz dgyuri0123 #8609 üzenetére
Pont azért írtam én is, mert nekem pedig nehéz megérteni a 20-as értéket. Lehet, hogy tényleg az van, hogy az Lcd-hez vagyok szokva.
--
Deepwater Horizon (66gb 4k Hdr) plex - xplay wifin elesettA "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Strezi
őstag
válasz Zsmester89 #8610 üzenetére
Lan-on is elesett
Ma veszek egy bika AC routert majd jelentek, avval megy-e
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Madwe
nagyúr
Egy usb giga ethernet adapter működne szerintetek?
-
blakey
titán
Igen, felkészülök és ezért nem akarok most azonnal venni, mert abban reménykedem, hogy valóban még jobbak lesznek.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
Nézd, nem tudom, de még egyszer belinkelem az Rtings által, sötét szobában általuk javasolt Oled fényerő beállítást B7-hez. Tudom, én vagyok a másik véglet, aki szerint ezek az értékek bőven jók, de az biztos, hogy úgy használd, ahogy tetszik. Ettől függetlenül azt mondom, ha így használod és tetszik, az attól még rossz marad. Van aki úgy használja a telefonját, hogy mindig ledobja fél méterről az asztalra, mert így szereti.... de az attól még nem lesz "normális"használat. Vagy éppen tűzifát szállít 5-ös BMW-vel, de azt sem mondhatnám "normális" használatnak. De hogy ne menjek ennyire messze a "képtől-hangtól", ha van is hangszínszabályzó egy erősítőn, attól még nem muszáj használni, sőt... De mondom, ezt én gondolom így és szerintem egyedül vagyok itt a véleményemmel, bár ez nem zavart eddig sem és ezután sem fog...
(#8614) adamssss : Pontosan emiatt kéne egy "normális" külső lejátszó, nem pedig szarakodni routerrekkel és egyebekkel. SMB-n még Plex sem kell.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
H1N1
tag
Az OLED fényerő, a Kontraszt vagy a Fényerő túlzott használata "eszi" jobban a panelt?
-
renatto
őstag
Nem. OLED light 50, Kontraszt 95, Fényerő 50. Eredetileg 30-volt, de nappal néha sötétnek éreztem (közepesen világos szobában) és végül úgy döntöttem marad az 50 éjjel/nappal. HDR-nél meg úgy is 100.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
belan
addikt
Én nálam a kontraszt 80, oled fény 80 szín 70,fenyerő40
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
válasz Nemir Ombe #8622 üzenetére
De kicsit érdekes így kicsit Qledes)))) már 55van
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
renatto
őstag
Az a 40 fényerő szerintem nagyon kevés. sok fekete elvész. Nézd meg (töltsd le) ezt az LG ART HDR Demo-t és állítsd meg a videó elején a cerkáknál és ott tekerd fel/le a fényerőt 40-50 között. Már 48-49-nél eltűnnek a cerkák egyes oldalai. Ha neked jobban tetszik a 40 persze úgy hagyhatod...
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Gtaati
őstag
válasz Zsmester89 #8604 üzenetére
Hello!
En Q10 Prot hasznalok a B7-hez, de korabban itt megszoltak h vehetnek valami normalisabb lejatszot is ilyen tv-hez De kepminoseg tekinteteben nyugodtan meg lehet Joshit kerdezni h az oppo 203 es ez kozott nem igazan van kulonbseg.... En nagyon szeretem amire en hasznalom azt tokeletesen tudja, nem tudtam olyan anyagot adni neki amit nem jatszott volna le vagy beszaggatott volna stb. Szepen visz mindenfele 4k-s cuccokat mindenfele frissitessel... Hdr sem okoz neki semi problemat.... Van kb 10 2160p-s Hdr videoanyag rajta es mindet szepen viszi...
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Dadan01 #8619 üzenetére
Hehe, nekem is olyan routerem van(mindjárt volt).. Nem egy mai gyerek a 300 / 300 WiFivel.
Megjött az új 600 + 1300 az AC router, már csak percek klérdése ...
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
attiati
veterán
szerintetek mennyire lenne gáz, ha süti a nap a tv hátulját (ablakon keresztül) úgy napi 10 órán keresztül?
-
belan
addikt
válasz Nemir Ombe #8632 üzenetére
Van egy jobb ötletem szolárium)))))
-
renatto
őstag
De ha leveszed 50-re akkor a max fényességed is le van limitálva, mert azt nem lépheti így túl, vagy tévedek?!
-
Strezi
őstag
Megy minden csisszre!
5Ghz WiFi hálón, ráadásul mimdkét tévén egyszerre DWH HDR stream mellé beraktam még a 910-re is valamit Netflixen a biztonság kedvéért
Szépen túllendült végre a szerver oldal az eddigi max 96Mbps-en.A router most egy Dlink Exo lett.
-
-
Joshi
titán
Az LG tulajoktól kérdezném, és persze a Sony tulajoktól is akinek esetleg az lenne, hogy milyen mozgásmegjelenítési beállítást használtok 23,976fps-es filmekhez? Elsősorban külső lejátszóval érdekelne a dolog, nem a tévé belső lejátszójával.
Én a Sony A1-en ezt találtam a "legjobbnak". Ezzel egy pásztázásos jelenet nem szaggat zavaróan, de nem tökéletes. Ha bekapcsolok bármilyen képjavítót, akkor már előfordulnak képzajok főleg gyors jeleneteknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest