Hirdetés

2020. február 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-17 17:15:39

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9801) Zolom89 válasza poli27 (#9800) üzenetére


Zolom89
(senior tag)

Én a Serviio alkalmazást használom, magyarul is tud, feliratot is szépen hozzá tudja rakni a filmhez, nem jártam még úgy hogy lemaradt volna. Tökéletesen megvagyok elégedve vele.
Hálozati megosztásnál arra figyelj hogy a technika elég legyen a 4K adathoz... Wifi háloztat 5ghz-en már jó nálam, de biztosabnak érzem a kábeles megoldást így Én azt használom a tv-be is

iPhone XR - LG 55B7V- GoPro - Apple Watch S4

(#9802) envagyok válasza poli27 (#9800) üzenetére


envagyok
(addikt)

Azért milyen fura..
Gyerekkoromban 50-70cm-es tv-n néztünk sd tv-t, és agyonmásolt VHS kazikat. Ha vkinek Svhs videója volt, sztereó hanggal, az már istencsászár volt.
És érdekes, hogy ugyanannyi élményt nyújtott egy film, mint most. Nem hiányzott a highend 5.1 rendszer, az 55-77 col uhd HDR kijelző, végigizgultam az anakondát, a rocky-kat, és sorolhatnám...
Utána jött a divx/DVD korszak először képcsöves 16/9 tv-vel késöbb HD Ready 32-42 colos ( most már) ultragagyi LCD tv-vel. A komolyabb embereknek először dolby prologic hangrendszer, később dolby digital/dts hang dukált. Pár kiválasztottnak pedig HD Ready v fullhd proji.Hú azok a dolby digital demo videók, mikor először hallottam hangokat hátulról :)
Akkor annyira elégedett voltam azzal a minőséggel, hogy egy vagyont költöttem filmek CD-re, dvd-re írásával a későbbi újranézés reményében. Visszagondolva a projektorokra volt 18 éve egy 640*480, majd 8 éve egy 720p projektor. Micsoda mozi feeling volt :) Ma viszont már be sem kapcsolom, mert pfej micsoda kontrasztarány...
Persze aztán kukáztam a cd-ket, mert jött a blu-ray.
De itt már volt eszem, HDD-re mentettem a filmeket :)
És itt a jelen, volt Atmos erősítőm, 4K (igaz LCD) tv-m, mindkettő eladásra került, Az Atmos hangszórókat is eladtam. Maradt az 5.2 ill. az 5.1 és a fhd plazma és oled, illetve a soha be nem kapcsolt projektor :)
Régen letaglózott egy technológiai váltás, most az uhd-nél és az atmos-nál már nincs must have feeling, vagyis volt, de nem nyújtott semmi pluszt. Ugyanott vagyunk mint a PC iparban, ahol 2006-ig komoly fejlődés volt, azóta csak szinte toporgás. Egyetlen komoly képminőség javulást az oled hozott, bár komolyabb plazmákhoz hasonlítva van különbség, de nem hanyattvágós.

Kíváncsi leszek, hogy lesz-e és ha lesz, mi lesz tartalomfogyasztásban a következő, fentiekhez hasonló nagy áttörés.
Lehet az emberek majd beültethető nagyfelbontású 8k-s ultrahdr szemeket operáltatnak maguknak, hogy még jobban még szebben lássák a világot, és persze a 8k-s tv műsort :D

Én inkább olyan irányban mennék el, hogy vr sisakokkal szinte szerepkőként nézhessünk filmet, vagy kitalálnak vmi aggyal direktben kommunikáló berendezést.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#9803) Ren Hoek válasza envagyok (#9802) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Mióta ezzel foglalkozok ténylegesen, azóta vesztettem el a hitemet abban, hogy a következő 30-40 évben kesz retina chip és agyi VR interfész egészséges embereknél.
Sokkal nehezebb meghekkelni az idegrendszert mint hinnénk. 5-10 éven belül reális egerekbe besugározni egy nagyon kezdetleges VR-t, ehhez meg is van a technológia. Talán 20 éven belül embernél is működhet, de az valódi látás is sokkal bonyolultabb mint elképzeltük régebben. Ráadásul egészéges emberekkel kéne kísérletezni, mert a vakoknak és látássérülteknek teljesen átalakul már a látókérge.

Szóval nem valószínű, hogy a mi életünkben ez megtörténik, ami áttörés lehet az a minél kisebb 16K-s VR szemüveg, vagy lézeres retina projector esetleg + a kiterjesztett valóság.
Amúgy maradnak a 24p filmek még évtizedekig :)

[ Szerkesztve ]

(#9804) tothl válasza envagyok (#9802) üzenetére


tothl
(addikt)

Nekem is a Sony Trinitron volt az álmaim netovábbja de hidd el nem sírom vissza. Egy nagy hulladék a mostani készülékekhez képest.
Szerintem azért volt csak elég, mert sokkal lassabb volt a fejlődés, évtizedek alatt javult annyit a képminőség mint most 2-3 év alatt.

(#9805) Mentolka


Mentolka
(senior tag)

Sziasztok,
Szerintetek, érdemes OLED FHD képességű TV-t venni?

(#9806) Ijk válasza tothl (#9804) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

Szerintem meg nem javult a képminőség az elmúlt 2-3 évben. Természetesen az tagadhatatlan hogy UHD, HDR előrelépést hoz képileg, de még jópár év mire kellő mennyiségű és minőségű tartalomról beszélhetünk.
A filmek jelentős része FHD és SDR. Ilyen tartalomra már 2009-ben ott volt a Pioneer Kuro, ami kihozta a közel maximumot mind kontrasztban, mind színekben mind mozgásmegjelenítésben. Nincs is igazán szükség házimozinál Kuro-nál jobb képminőségre, nyilván kontrasztban jó az OLED-ek előrelépése, de összességében nem lehet jobb kijelzőt készíteni ezekhez a tartalmakhoz, mert már magának a tartalmaknak a korlátjához jutottunk el, ezért is találták ki az UHD-t és HDR-t, a következő lépés egyszer a HFR lesz.

Amit lehet fejleszteni a képméret, plazmánál konzumer szinten 65"-ra korlátozódott, itt is már 50 kilós monstrumokról beszélünk, CRT-ből valahol 200 kiló lett volna ha csinálnak 65" méretűt. OLED legnagyobb potenciálját a képméret növelésben látom, mert könnyű, feltekerhető, könnyen szállítható, nem sérülékeny mint mondjuk egy plazma. Egy 60"-os közel 10 éves Kuro-ról nem a 65"-os UHD OLED a forradalmi előrelépés, hanem majd a 100"-120"-os ami megsemmisíti a házimozi projektorokat. Nyilván már hatványozottan látványos lesz akkor az UHD és a HDR, de akármikor választanék egy 100"-os FHD, SDR OLED-et egy 55-65"-os UHD-sel szemben.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9807) Ren Hoek válasza tothl (#9804) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Az OLED messze a legnagyobb ugrás szerintem mostanában. Főleg, hogy a plazmát hamar kilőtték, idő előtt, nagy űr maradt utána.

(#9808) tothl válasza Ijk (#9806) üzenetére


tothl
(addikt)

Nem tudom én a plazmától nem voltam soha elájulva mióta megjelentek az értelmes minőségű LCD -k valamikor 2007 táján. Valahogy a felbontás nem úgy jött át, ahogy kellett volna, tehát egy 1080as plazma bőven nem volt olyan részletgazdag mint egy jó LCD, hiába volt jobb a feketéje és szebbek a színei.

Most az OLED nekem egy nagyon nagy pozitív ugrás, remélem pár évig jól, beégés és minőségromlás nélkül szolgál majd.. :D

[ Szerkesztve ]

(#9809) Ijk válasza tothl (#9808) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

Nem hiszem hogy láttál valaha otthoni körülmények között Pioneer Kuro-t vagy GT60/VT60/ZT60-az ha ilyet állítasz.
LCD-ből meg minőségről talán az utóbbi 5-6 évben beszélhetünk, de ezek is elmaradnak egy Kurotól.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9810) tothl válasza Ijk (#9809) üzenetére


tothl
(addikt)

Valóban otthoni körülmények között nem láttam, igazából az ára miatt eleve ki volt lőve a termék. :D
Az S-PVA -s Samuk szerintem FHD -ban elég jók voltak már 2008 táján.

(#9811) Ijk válasza tothl (#9810) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

32"-ban 3m-ről biztos tűrhetőek voltak.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9812) Zsmester89 válasza tothl (#9810) üzenetére


Zsmester89
(őstag)

Ha a tv alatt van a router (n-es), akkor melyikkel tudom jobban átjátszani a 4k uhd filmeket? Wifin, vagy a tv 10/100 lanján? :D február - március környékén épül ki a hálózatom "Ac"-ra, addig kéne valami megoldás, ha már itt ez a sok uhd hdr film a gépen, de a pendriveom csak 64(57)gb-s. :D

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#9813) dgyuri0123 válasza Mentolka (#9805) üzenetére


dgyuri0123
(veterán)

Attól függ, mennyivel olcsóbban tudod megvenni, mint egy 4k-s modellt. Amúgy vagyunk itt jó páran, akiknek FHD van, de ettől még jól érezzük magunkat. Jó forrásból piszok jó képe van... :K

"csak a zene van" AQ Topaz és Sommer Stratos IC-k eladók

(#9814) daneel_hu válasza envagyok (#9802) üzenetére


daneel_hu
(őstag)

"Én inkább olyan irányban mennék el, hogy vr sisakokkal szinte szerepkőként nézhessünk filmet, vagy kitalálnak vmi aggyal direktben kommunikáló berendezést."

Ez a VR még kiaknázatlan terület, de egyelőre nagyon gagyi, főleg játékoknál.
Akkor lesz ez nagyon jó ha valahogy a lábmozgásodat is le tudják követni - és azzal (is) irányítod a programot.
De ettől még nagyon messze vagyunk.

(#9815) Ijk válasza daneel_hu (#9814) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

VR nem fog elterjedni, rétegigény.
Elmondom a legegyszerűbb magyarázatot. Le kell venni hogy a mobilt nyomkodd.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9816) Balika911 válasza Ijk (#9815) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Igazából simán integrálhatók bele az értesítések, a bevitel pedig lehet hangalapú is. Utóbbival kapcsolatban vannak persze nyelvi akadályok, de angolul már most tök jól tud működni. Ezzel együtt tőlem is baromi idegen, hogy otthon egy sisak legyen a fejemen.

Meg hát egy háztartás is általában több személyes, vendégek is szoktak jönni. A tévé elé mindenki odafér ha úgy van, egy ilyen sisakba viszont nem igazán. :D

[ Szerkesztve ]

(#9817) Dadan01 válasza Zsmester89 (#9812) üzenetére


Dadan01
(aktív tag)

Nekem wdr3600 routerem hiába n300-as, uhd 50 giga felett már nem megy. Csak egy csatornán kapcsolódik a tévé, 150Mbit linksebességgel, tv 1 méterre van, de nem bírja. Kell egy ac-s router (dlink 860l van nekem), azzal megy. Esetleg átmenetileg külső hdd a nagy anyagogknak.

(#9818) zakoshun válasza Mentolka (#9805) üzenetére


zakoshun
(csendes tag)

Egyetértek (#9813) dgyuri0123 hozzászólásával, attól függ mit mennyiért tudsz venni, és mennyit szánsz rá.

Nekem is FHD OLED van - abból a keretből amennyit szántam TV-re, ez fért bele. Erősen gondolkodtam egy hasonló áru 4K HDR LCD-n, de.. Személyesen teszteltem mindkettőt és nekem abszolút az OLED nyert. Nézési távolságtól is függ, én kb 3.5 - 4 méterről nézem a TV-t, abból a távolságból nekem hibátlan.

.

(#9819) poli27 válasza Zolom89 (#9801) üzenetére


poli27
(veterán)

Gigabites az otthoni hálózat, de mondjuk wifin próbáltam, most hogy írod xd, mert a régi tévéhez elért az utp ennek a másik oldalon van és rövid volt, de ac wifi 1m re a tévétől, elégnek kellett volna lenni, de majd dugok be kábelt, mert lusta voltam keresni 2m utp kábelt itthon vagy csinálni :D

(#9820) Balika911 válasza poli27 (#9819) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

A tévében viszont 100 megabites Ethernet van. Volt róla szó, hogy néhány filmnél sajnos ez kevés már.

(#9821) UberMutant


UberMutant
(senior tag)

Sziasztok, szeretném kideríteni, hogy a routeremmel van-e a gond, vagy mással.
Ti mivel külditek az UHD filmet a TV-re és a Tv-n mivel játszátok le?

(plex laptopon + xplay-t próbáltam wifin, az nagyon akadt)

(#9822) daneel_hu válasza UberMutant (#9821) üzenetére


daneel_hu
(őstag)

WiFi és vezetékes hálózat is egyaránt kevés lehet az UHD filmekhez.
Nálam alig van olyan ami nem akad néha.

Valószínűleg aki UHD cuccost akar rendszeresen nézni OLED tévén, annak be kell ruháznia egy 4K/HDR lejátszóba és akkor HDMI-n megoldott a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#9823) OPiiPO


OPiiPO
(addikt)

Hali,

Telekomnál az 55B7V már eléggé jó árban van. Szeintetek meddig marad a kínálat része, most hogy tavalyi modell? Gondolkodom rajta, erősen . . .

Sziasztok, lenne egy Nikon D3200 gépen, nem tudnátok abban segíteni ,hogy meglehet azt csinálni,hogy amikor távolról fényképezek csak a közeli tárgyakat jelenítse meg?

(#9824) daneel_hu válasza OPiiPO (#9823) üzenetére


daneel_hu
(őstag)

Amennyiben árérzékeny vagy vedd a B7-est.
A helyedben megvárnám a B8-ast, abban lesz BFI. Kérdés, hogy a B8-as lesz-e Telekomos akcióban és ha igen, mikor(?)

Persze még senki nem látta milyen a 2018-as LG BFI.
:)

(#9825) OPiiPO válasza daneel_hu (#9824) üzenetére


OPiiPO
(addikt)

kb. a mostani ára a teteje amit TVre költenék

[ Szerkesztve ]

Sziasztok, lenne egy Nikon D3200 gépen, nem tudnátok abban segíteni ,hogy meglehet azt csinálni,hogy amikor távolról fényképezek csak a közeli tárgyakat jelenítse meg?

(#9826) Dadan01 válasza UberMutant (#9821) üzenetére


Dadan01
(aktív tag)

Intel processzoros nas, gigabit ac router (Dlink 860L), minidlna és belső lejátszó.

(#9827) arn77 válasza UberMutant (#9821) üzenetére


arn77
(tag)

Dune HD Duo BASE 4K

- Panasonic TX65-FZ800E - Onkyo TX-RZ830 - Zidoo X20 - Panasonic DP-UB820 - Klipsch RP-280F Piano Black - Klipsch RP-450C Piano Black - Klipsch R-115SW - Klipsch R-15M - Klipsch RP-140SA -

(#9828) dom1n0 válasza arn77 (#9827) üzenetére


dom1n0
(tag)

HDMI 1.4b ? :o

(#9829) Madwe válasza UberMutant (#9821) üzenetére


Madwe
(veterán)

Synology nasrol plex, teven xplay app mert az nem transzkodol. Legalább az egyik eszközt kábellel kosd a routerre. De lehetőleg mindkettot:)

(#9830) poli27 válasza Balika911 (#9820) üzenetére


poli27
(veterán)

Tényleg 100megás ethernetet tesznek egy 500k ba kerülő tévébe? komolyan elmehetnének a faxba ezért... amőgy usb3 gigabites eternet átalakító nem lehet megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#9831) daneel_hu válasza poli27 (#9830) üzenetére


daneel_hu
(őstag)

500k?

Ne viccelj.
A 65 colos E7V-ben is ez van sajnos.
Az pedig mennyi? 1,4 millió bruttó?

(#9832) Balika911 válasza poli27 (#9830) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Én nem is tudok olyan tévét, amelyikben gigabites Ethernet lenne. Az 5 Ghz Wi-Fi sávszélessége nagyobb egyébként, vagy egy külső lejátszó is megoldás lehet.

Van olyan sejtésem, hogy USB-n csak adattárolókat ér el így a konverter nem működik, de ezt nem mondom biztosra.

(#9833) poli27


poli27
(veterán)

azért ez szánalom, hogy sajnálják azt a plusz 1-2 dollárt amibe a giga kerülne kb... nevetséges!!

(#9834) Ijk válasza poli27 (#9833) üzenetére


Ijk
(nagyúr)

Mindig megoldottak hogy valamin elverezzen a beepitett lejatszo.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9835) zsoltictrl


zsoltictrl
(csendes tag)

Sziasztok! Egy Ps4 prohoz szeretnek kép beallitasokat kérni, 55eg9a7 tv van :))

(#9836) ottofon


ottofon
(csendes tag)

Fejhallgatót szeretnék csatlakoztatni egy 55E6V-hez de nem tálalom a jack dudaljat. Tudjátok hol keressem?
Köszi előre is...

"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"

(#9837) torma1981 válasza ottofon (#9836) üzenetére


torma1981
(addikt)

(#9838) Gigi01


Gigi01
(őstag)

Hali!

LG 55EG9A7V mennyire alkalmas játékra?
Pana ST50 lecserélésén gondolkodom,de így akkor a monitor is ez lenne.
A plazmám feketéjét kevésnek érzem már,a fhd elég lenne, 2,2 méterről nézem.

(#9839) jamy79 válasza dgyuri0123 (#9747) üzenetére


jamy79
(csendes tag)

Szia!

Kipróbáltam az LG 55B7 távirányítóját az LG 55EG910-n (és fordítva), sajnos csak a gombok egy része funkcionál. Például a számsor, hangerőszabályozó, csatornaléptető működik, de a görgető már nem működik.

(#9840) Qlux válasza UberMutant (#9821) üzenetére


Qlux
(tag)

Nálam is akadtak a filmek. Vettem router¸plussz 100mbit net, de ezután is gond volt. Ctrl alt del feleadatkezelő és nézd meg a vinyód nincs e 100 százalékon, mert ha pörög folyamat akkor ott a bibi. Nálam külső vinyó megoldotta a problémát.

(#9841) Zolom89 válasza Qlux (#9840) üzenetére


Zolom89
(senior tag)

Egy másik topikban pont erről beszélgetünk..

Én hálózaton keresztül nézem a filmeket amik ugye 4K-sak és van hogy szaggat folyamatosan, van mikor nem.. észrevettem hogy a letöltésem se úgy megy ahogy kellene neki, van mikor nem indul el csak figyel a listába.
Feladatkezelőt megnyitva vettem észre hogy a rendszer valamiért pörgeti, használja a vinyót 99%-os kihasználtsággal, de hogy mire arra nem jöttem rá. Egy újraindítás segít neki, aztán megszűnik a dolog a filmezés is megy zavartalan.

iPhone XR - LG 55B7V- GoPro - Apple Watch S4

(#9842) qqzs


qqzs
(őstag)

Sziasztok. Oleden van valakinek tapasztalata ezzela kotyuvel DarbeeVision DVP5000S? Videoprocesszornak givjak reszletesegnovelest es kontraszt noveleset mutat de nekem kicsit photoshopfilterezes erzesem van. ezert lennek kivancsi oledes tapasztalatra hogy ne a kepmejelenito fogyatékosságanak ellensulyozasat lassuk a javulasban. Azerz picit draga kutyu hacsak virtualis javulast hoz

(#9843) Strezi válasza Zolom89 (#9841) üzenetére


Strezi
(senior tag)

Nekem a plex kavart be. Valamilyen beállítás miatt olvasgatta a filmeket, talán preview-kat generált?
Ez simán hazavág egy mechanikus háttértárat, az 4k filmek onnantól döcögnek.
Ugyanúgy bekavar ha seedeled ezeket. Igaz hogy csak kicsi a plusz olvasási sebesség, de a fejmozgás miatti késleltetésen már elvérzik a válaszidő.
Jó lenne ha fel lehetne tolni a plex szerveren az előre olvasást és bufferméretet valami (akár) GB magasságba.

ITX Aorus PRO WiFI X570i, Ryzen 3950x, 2080Ti, 32GB@3600, 1TB NVME 4.0 SSD

(#9844) Dadan01 válasza qqzs (#9842) üzenetére


Dadan01
(aktív tag)

Ez vmi marhaság, már a leírása alapján is.

(#9845) Zolom89 válasza Strezi (#9843) üzenetére


Zolom89
(senior tag)

probáld ki a Serviio alkalmazást, én avval osztom meg a tartalmakat ami a gépen van. Az ég világon semmi bajom vele kölön tetszik benne hogy a feliratokat (sok sorozatot nézek) már úgy küldi ki ahogy beállítom neki így mindig megjeleníti a tv.

iPhone XR - LG 55B7V- GoPro - Apple Watch S4

(#9846) Madwe válasza Strezi (#9843) üzenetére


Madwe
(veterán)

Hm, nason amiben szintén hdd van, nem gond ha megy torrent, plex simán lejátszik uhd hdr tartalmakat is. Fura:)

(#9847) Akra_hu válasza zsoltictrl (#9835) üzenetére


Akra_hu
(tag)

Szia. Én Digital Foundry féle beállítást használok. Mást nem igazán találtam :)
https://youtu.be/nXx9DSuY3hs

(#9848) dgyuri0123 válasza Strezi (#9843) üzenetére


dgyuri0123
(veterán)

Esetleg a Kodit próbáld ki, ha lehet. Van DLNA szerver funkciója is és nem fut alapból mint a többi, hanem meg kell nyitni és kirakni tálcára, ha nem akarod szem előtt látni. A hardverigénye kicsi és szerintem nagyon jól összedolgozik a tévével.

"csak a zene van" AQ Topaz és Sommer Stratos IC-k eladók

(#9849) Strezi válasza Zolom89 (#9845) üzenetére


Strezi
(senior tag)

Köszi, de nem opció a beépített DLNA lajátszó.

ITX Aorus PRO WiFI X570i, Ryzen 3950x, 2080Ti, 32GB@3600, 1TB NVME 4.0 SSD

(#9850) Strezi válasza Madwe (#9846) üzenetére


Strezi
(senior tag)

Miért lenne fura? Más oprendszer fut rajta, arra belőtt appokkal.
Valószínűleg nekem vagy a win10 filerendszer teljesítménye, vagy a hálózatkezelése a limit, nem konkrétan a Plex szerver program. Ha pl a netforgalom közelítia gigabitet, valaminek engednie kell.
Konkrétan opció, hogy kelleni fog egy második gigabites port a szerveremre, amin csak a tv(k) felé megy majd a belső stream forgalom...

[ Szerkesztve ]

ITX Aorus PRO WiFI X570i, Ryzen 3950x, 2080Ti, 32GB@3600, 1TB NVME 4.0 SSD

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.