Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rinpocse
aktív tag
Az 55XF9005-tel maximálisan megvagyok elégedve, a méretével van a gond!
Előtte 10 évig, egy Sony 46Z5500 volt. Mindenáron akartam egy 65"-os tv-t, de megláttam az XH9505 699.999 forintos árát, ekkor döntöttem az LG oled mellett. Ennyi volt az a lélektani határ amit egy tv-ért hajlandó vagyok kifizetni. Amióta nyugger vagyok rákattamtam a mozizásra, főleg a sorozatokra. Az oled a nappaliba kerül, a lcd pedig a hálóba.
Nem utolsósorban pedig az unokáimra is gondoltam, jól jöhet még az a HDMI 2.1 az új konzolokhoz. -
daneel_hu
addikt
"Ezt a gidás fos videót reszelitek már hetek óta. Egyszerűen ezt nem lehet visszaadni egy teljesen más videó feldolgozó egység által. Nem is értem hogy miért ragadtatok le ezen a szinten. Aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy ennek így semmi értelme nincs."
De van értelme.
Nem a mozgásdinamikát nézzük hanem a szemetelést.
Nyilván minél nagyobb a képkockaszám a tesztfelvételnél, vagy akár lassítva de azért lehet látni a lényeget... Fischa videója elég jó volt például.Ha nem tetszik ne foglakozz vele. Peace.
-
renziNNN
tag
Szerintem látszik a korábbi videók alapján a különbség, akkor miért nincs értelme?
Miért baj az neked, ha összehasonlítja mindenki, a saját tvjét újabb/régebbi termékkel?(#41718) zsoltika74
Nehéz megmondani, mert normál esetben elvileg az új széria megjelenésével a boltokban csökkenie kéne, de ha azt nézzük most sincs már rossz áron. Valamint a jelenlegi vírus helyzetben + forint gyengülése miatt ez könnyen változhat akár felfele is. Így én azt mondom, hogy sokat nem fog esni ha esni fog még valamikor. -
daneel_hu
addikt
"Nézd, interpolációt túlzott mértékben nem ajánlatos használni. Ugye Panán a fullos beállítás még nem okoz képhibákat, de azt se tudjuk hogy gyárilag milyen mértékű a 100% mondjuk LG vagy Sony 100%-hoz képest. Mert ugye írtam nektek, hogy simán be tudok állítani egy olyan értéket amit a Panások, de sokkal messzebb is lehet menni, csak akkor már képhibák lesznek. Most a PEII gidás jelenetre gondolok. Ha valakinek nem tűnik fel a képhiba, akkor az használja úgy. De ahogy nézem, szinte minden gyártónak van egy arany középútja az interpolációra, szerintem az Alpha 7-nek is. Nem kell ezzel foglalkozni."
Annyiban mindenképp igazad van, hogy a csúszkás értékek nem egyezhetnek meg egymással. De mivel itt 100% interpolációról beszélsz, ott nagyjából meg kell egyezniük. Legalábbis ha a forrásanyag ugyanannyi fps.

Ha hipotetikusan 24p-ben gondolkodunk akkor az LG és a Pana (és a Sony is) maxi interpoláció mellett szerintem a 24 képkocka mellé generál neked 96 (valójában nem felvett) képkockát. Ez a fullos szappanopera hatás, amikor gyakorlatilag 120 fps-t imitálnak a cuccok.
(nem vagyok biztos a 120-ban, de mivel ennyit tud a panel, gondolom ez ki is van használva)A nullás interpoláció = nincs bekapcsolva.
Szerintem a Pana és a Sony csúszkán is tudnotok kell egy 20%-os mozgásjavítást kapcsolni.
Nyilván nem fog egyezni az LG-vel pontosan, de a tesztünkben nagyon nem ez volt a lényeg.A B-szérián bárhova kapcsolhatod a DeJuddert, szerintem ennél a jelenetnél (és sok másnál is), brutál szemetelést fogsz látni. Nem fogod tudni úgy beállítani az Alpha 7-es cuccot, hogy az megegyezzen egy C vagy attól felfelé pozícionált LG-modellel.
Mégegy megjegyzés: A Pana sem tud 100%-on képhibamentes interpolációt előállítani. Ilyen nincs, ezt szerintem felejtsük el. Maximum a tűréshatáron belül van, ahogy sok más is.
-
gurus
aktív tag
értem amit mondasz megint leírom hátha te is érted amit én írok: nekem 20 oled fény sötétben is fakó élményt add.nem ezért vettem hogy ezt lássam arra van sima tévé.60 oled fényen jön az amiért megvettem.nem butítom le.javaslom írj az Lg-nek rosszak a gyári beállításaik vegyenek fel téged a mérnökeik helyet
Qled tévét láttál már??????azt milyen beállításon néznéd?ott a 20 akkora mint itt a 80.azok már megvakulnak szerinted? -
gurus
aktív tag
saját véleményem írom és párom is osztja. nekünk visszalépés minden tekintetben 20 oled fény.fakó! sötétben is.rossz nézni.ha te állításod lenne a helyes miért nem jelzed az Lg felé?miért 60 oled fényen kezdődnek a gyári beállítások miért nem 20-on?Qled tévét láttál már?azt milyen beállításon néznéd?ott a 20 akkora mint itt a 80.
-
daneel_hu
addikt
De az interpoláció - tetszik vagy nem tetszik - sajnos a sample and hold kijelzők része.
Én is utálom, de néha muszáj használni.
Igen, nagyon jól megfogalmaztad, csakis az interpolációról beszélek.Fischaval, Rothfb-vel elég jól körüljártuk ezt a próbát, szerintem sikerült láttatni amit kell.
Ha valaki nem hiszi, hát pont nem érdekel.
Van bizonyíték rá, neki csak a hit marad semmi más. Az nekem kevés. -
gurus
aktív tag
igen.semmi esetben nem venném le.nincs, sose volt szemüvegem.jó a szemem, nekem fakó még 40 oled fényen is.nappaliba egy Qled 9 séria figyel ott ennél 2x erősebb fényen van a tévém.Gyári beállításokon nézem mielőtt kezdenétek a kiégeti a szemed és hasonlóval jönni. Mérnökök így lőtték be,persze ők se értenek hozzá se a rtings.com
ja: 1,5 éve se ez se a másik nem égette ki a szemem -
-
belan
addikt
Igazából jelentkezett itt fehér csík, az is volt a bajom, meg néhány pixel sor inaktív volt az is idegesítő volt, Vertikálisan és horizontális is jelentkezett a probléma! Szóval kíváncsi vagyok hogy a probléma nem fog újra jelentkezni! Úgy emlékeztem próbáltam már ezt a funkciót de akkor nem oldotta meg a problémám!
-
hunspikey
őstag
Joshi mester nem figyelsz eléggé

A panel fényereje ugyan olyan marad, MERT és itt jön a lényeg: a vezérlés időről időre utána megy a fizikai állapotváltozásnak és szerintem újratanulja / állít rajta. Ezért nem csökken a látható maximális fénysűrűség, miközben gyakorlatilag fárad a fizikai részeg a dolognak.
Ez olyan mint ha lenne egy jó turbós kocsid, mely nem fixre lenne programozva, hogy mondjuk a maximális töltőnyomás légköri + 1.5 bár és a hozzá tartozó adag meg amennyi kell lambda alapján , hanem minden 10.000 kilóméter után az első padlógázas kigyorsításnál mérne egy gyorsulást, a fedélzeti gyorsulásérzékelőkkel majd ebből visszaszámolná, hogy mennyivel kell növelni a turbónyomást és az adagot hogy maradjon a gyárilag meghírdetett lóerő. És ez mondjuk menne 2 bárig töltőnyomásig, ami pedig elég lenne vagy 10 évre. (Ez egyébként műszakilag egy teljesen járható út lenne)
Na kb így megy a TV is. Panel a valóságban fárad, sötétedik, elektronika meg adja neki az ampert.
-
renziNNN
tag
-
janos666
nagyúr
Olvasd el újra a hsz első bekezdését. De tömören, másik irányból fogalmazva:
A FreeSync és G-Sync Compatible is támogatják a VESA A-Sync-et (többek közt).
A HDMI 2.1 VRR az nem VESA A-Sync, és nem is közvetlenül kompatibilisek.
A FreeSync még nem, de a G-Sync Compatible (Turing-al) már támogat HDMI 2.1 VRR-t.
Az LG nem támogatja a VESA A-Sync-et, de a HDMI 2.1 VRR-t igen. -
-
AL
addikt
Szia! Én soha nem szerettem túl hangosan hallgatni, mindig normál beszédhangra állítottam, zavart ha zengett minden. Lehet, hogy ez a baj. Sokan mondják, hogy nagy hangerő ad igazi mozihatást, de ennél a hangprojektornál szerintem minden meg van. Hallani a háttérzajokat és a beszédet is. Az is biztos, hogy az olcsóbb cuccok kicsit igénytelenebbek, nem olyan jól állíthatók, mint a drágák, de a hangkeverőknek ezt is figyelembe kellene venni, nem csak a dübörgés a lényeg. Üdv.
-
sakal83
addikt
Na hagyjuk ezt az LCDre viszzamenos fajtat
egy Pana ex780 elott ulok most oled utan. Koztudottan nem rossz tv. De kb fenyev tavolsag az oled utan. Itt panaszkodtok olyan dolgokra ami csak nagyjabol a kepzeletetekben van
jelenleg kb 20fokos szogben ulok es a jobb szelen mar lathato es valoban feltuno szintorzulas van. Egyedul full szembol is latszik... es nem kicsit. A felhosodes szemkapraztato. Este pedig sirvafakaszto a fekete. Ha feketet akarok akkor adaptiv hattervilagitas be ami folyamatosan allitgatja a fenyerot... Oldalrol a tv nezhetetlen. A milyen jo az lcd hdrje a nagy nit miatt meg olyan hogy meg kellett neznem a menuben hogy hdr megy-e?:) pedig ismetlem: ez egy korrekt majdnem oled aru lcd tv. A kutya is lassan a jo dolgaban vesz meg az oled tulajoknal
nem neked szantam az irast hanem mindenkinek:) fel aron a tiedet is atveszem vagy csere is mehet 
Ja es a PANA menuje egyaltalan nem veszes. Sot vannak tulajdonsagai ami hatarozottan jobb mint a webose. Pedig a webos kivalo. Tehat ez ne tantoritson el senkit a panatol. Gyorsabb es egyszerubb a Firefox rendszere. Szimpatikus.
-
"Már ne is haragudj, de miért ne lenne normál tartalom egy sötét jelenet?"
Drága Joshi. Én mondtam olyat, hogy a sötét jelenet nem normál tartalom?
Én csak általánosítottam, hogy más az, ha normál tartalomnál is látszik. Ha valaki sötét jelenetnél is észrevesz valamit, az már más, az már probléma.
De én pl csak a napokban néztem meg a 65 colos Panát 5%-os szürkével és látszik rajta banding, több, mint az 55 coloson. De eddig ezt nem vettem észre, mármint a 65 coloson ezt a "hibát", pedig sok-sok sötét jelenetet láttam már. Ha nem nézem meg Youtube-os videóval, sosem jövök rá, hol sötétebb és hol világosabb a panel. 10%-os szürkével pedig már teljesen homogén.
Én csak erről beszélek már hozzászólások óta. -
Ezért írtam, hogy ha normál tartalomnál látszik valami, az más kérdés, illetve azt is írtam átvitt értelemben, hogy nem vagyunk egyformák.
De pont ez az, hogy ha viszont normál tartalomnál nem látszik semmi rendellenes, illetve nem vesz észre az ember semmi különöset, akkor használja a tv-t rendeltetésszerűen. Ne keresse a hibát.
Sok potenciális oled tv vásárló riad meg a fórum olvasása okán, hogy ha ennyi "hiba" van ezekkel, akkor inkább nem is veszi meg. Pedig lehet, hogy nagy örömmel használná amúgy és csodálkozna el a szinte tökéletes képminőségen. -
hunspikey
őstag
Hogy miért linkeltem az oldalt?
Talán azért mert ott látod hogy 10000 óra után nem lett sötétebb a tvk képe.
Gondolom nem olyan nehéz értelmezni egy vízszintes trendet mutató bár kicsit fluktuáló vonalat?
Ellenben te nem linkeltél semmit csak mondogatod hogy juuuujj 100.000 óra alatt fele lesz a fényerő.
Ezzel még ha így lenne is van egy pici baj : minden áldott nap napi 5 órával lenne 55 év! Szerinted ez egy olyan adat ami számít bárkinek is bármit?
Másfelől senki nem publikált mért fényerő csökkenést woled tv-n.
Van egy általános adat miszerint 5 milliamper / cd m2 áram (általános képi tartalom átlagos megfigyelt fényerő mellett) 10.000 óra alatt 5% fényerő veszteséget okoz.
Igen, persze, csak hogy erre rá kompenzál a vezérlés ezért a valóságban nulla fényerő csökkenés lesz.
Na ezért mondom én hogy teljesen felesleges erről beszélni is, mivel a valóságban nem csökken a fényerő egy cseppet sem.
Ps: na és ha csökkenne 5%ot akkor olyan nehéz lenne 30-40-ről kicsit feljebb tolni a fényerő csúszkát?
-
hunspikey
őstag
Hát én nem tudom te ezt honnan veszed, szerintem kevered a plazmát meg az oledet.
Az egyetlen rendesen végzett és publikált teszt szerint 6 db oled tv folyamatos tesztje alapján több mint 10.000 óra után egy kivételével mindegyik nagyobb fényerőre volt képes mint 0 perces korában!
A szín se ment el.
Beégés volt a cnn tartalom miatt. (amelyiken az ment)
-
krx21
nagyúr
Arról nem érdemes vitázni, hogy mennyire működik jól. Bizonyára évről-évre egyre jobb lesz... Azért ha körbenézel a neten, oldott már meg sok ottmaradt foltot, tehát nem olyan rossz az már...
A lényeg, hogy mi nem véletlenül vettünk Oled-et. Kompromisszumok vannak és valószínűleg jó darabig még lesznek is…
-
krx21
nagyúr
Én nem az állítható fényerőről beszélek. Feltételezésem szerint a panel kalibrációs üzem adatai által, a szoftver automatikusan kompenzálja.
Tehát nem te állítod, hanem saját maga...
Ehhez hasonlóan anno még a plazma is csinált ilyet amúgy. Bár elég bután, mert egyszerre megemelt mindent, tehát a fekete szint is emelkedett e miatt... -
krx21
nagyúr
" de látom neked se ment át, hogy a fényerővesztés folyamatos a használat során."
Ez azért nem igaz a gyakorlatban, mert az elektronika kompenzálja.
Volt valahol régen ilyen több ezer órás, időnkénti fénymérős teszt. LCD és OLED is volt benne.
Az eredmény az volt, hogy az OLED jobban tartja a fényerejét az idő múlásával, mint az lCD...
-
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
Mi sokat tévézünk a családdal... 4000 óra felett van a 65E8-ba, ez az üzemidő kb másfél év alatt pörgött bele.
Ki lehet számolni, hogy ilyen - sokat tévéző - szokások mellett 37 évbe telne elérni a 100 000 órát.
Azt hiszem felesleges ilyesmiről még csak gondolati síkon is beszélni.
Senki nem fogja elérni a 100 000 órát, egyetlen oleddel sem.
7,5 év alatt menne bele 20 000 óra.
0-24-es használat mellett 11,4 év lenne mire elérnéd.
-
Celtis
veterán
Régóta izgat, hogy az ilyen műszereket vajon nem kell kalibrálni? Vagy ez olyan, hogy megveszed és szentírás, hogy pontos és az is marad? És ha N különböző típusú műszerrel kalibrálnánk ugyanazt a TV-t, mind az N alkalommal ugyanaz az eredmény jönne ki?. Hapedig nem, akkor melyik a helyes?
-
Pro Koryak
addikt
Te akár úgy is tisztíthatnád a panelt, vödör vizet rá, bekapcsolod aztán valami jó zúzós hangú filmmel lerezegteted ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más:
Nemsoká jön a gidavideó. Megnéztem, látszik pipi/popi rendesen végig, alap képjavító beállításokkal. Lehet max beállítással többet hibázna, akkor úgy is. -
MPowerPH
félisten
Ilyen kendo is van itthon, ez valami specko, ablakokat is csak desztvizzel toroljuk. Vagy van a polirozasra szant, minosegi mikroszalasom.
Azert rugozok ezen, mert feltem ezt a szart, veszettul.
-
Pro Koryak
addikt
"The ‘Alpha 9’ now matches – or exceeds – Sony’s video processor, and after comparing LG C8 and Sony A8F side-by-side we have seriously considered whether C8 should take over our Reference Award. It delivers excellent HD and 4K picture quality, and the best overall HDR we have seen to date ... "
Ezért írtam, érdekes az a táblázat.
-
Pro Koryak
addikt
Ezek a pontszámok/helyezés is elég nagy baromság. A Sony-ról állandóan elmondják, leírják, hogy elmarad a képe még az LG-től is, de azért jobb, mint az összes eddigi Pana.
Holott a Panákon alig látható a macro block/tinting/banding ... stb, fényerőben is tudja azt, mint az LG, Philips. Szóval nagyon érdekes táblázat.
-
Ez egy nagyon szubjektív lista. Eleve a képminőségre mindig mindenki mást mond jónak, rossznak. Kinek mi. Nem lehet releváns választ adni, hogy melyik olednek szebb, vagy kevésbé szép a képe. A beállítástól is függ. A mozgásmegjelenítés már más tészta, nem rég kiderült.
-
Fisha
őstag
Én csak azt mondom, hogy amik most jönnek ki frissen, azokból nem tudom, hogy lesz jobb minőség, mint ahogy maxba elérhető a netflixen, ami most ugyebár a felére butított sávszél. Persze majd, ha lemegy ez az őrület, akkor lehet mindenből új verzió.
Mondjuk eddig is hajlamosak voltak kétszer akkorára áttömöríteni a release-eket, mint ahogy a netflix adja. Lehet, hogy most négyszer akkora lesz. -
Freddy76
addikt
Amikor megvettem a plazmát 2014-ben (vagy '13-ban?) a szaktopikban kértem segítséget. Előadtam a szitut, ami azóta sem változott: műszaki érzékkel, IT vénával egyáltalán nem rendelkező jogász vagyok, nem vagyok audiofil, nem kukkolok pixelt, nem veszem észre a megjelenítés apró hibáit, de sokszor még a nagyokat sem. Nem fogok minden filmnél vagy műsornál a beállításokban turkálni, valami általánosan elfogadható beállítást keresek. A válaszok nagyjából ugyanazok voltak, mint hasonló topikokban mindig:
- Nem tud segíteni, nem ért hozzá. Ezzel semmi baj nincs.
- Öt perc a neten, miért nem nézek utána. Mert nem öt perc. Azért nem, mert egyáltalán nem értek hozzá, és hozzá nem értőként elég nehéz kiválogatni a sok információból azt, ami valóban helyes lehet. Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy most, a koronás időkben miként lehet szerződést kötni úgy, hogy a másik fél külföldön van, mondhatom, hogy nézz utána, öt perc. Nekem annyi. De aki laikusként áll neki, annak több óra. Ezért ha valaki ezt megkérdezi a fórumon, válaszolok neki. Ha nem akarnék válaszolni ilyen kérdésekre, akkor nem fórumozok, vagy éppen nem válaszolok semmit.
- Igénytelen vagyok, miért veszek drága tévét, ha aztán nem hozom ki belőle a maximumot. OK, valóban igénytelen vagyok, erre igen. Drága tévét azért veszek, mert igénytelenül használva is jobb, mint egy akármilyen "normál" LCD, és a sok okosság jól jön.
- És végezetül mindig volt aki segített, adott pár tippet, amiből összeállt egy olyan beállítás, amely kielégítette az igényeimet.Uff, beszéltem. Lehet oltani
. De ha valaki ad tippeket, azt megköszönöm, előre is, és utólag is. -
Freddy76
addikt
Köszönöm. Milyen képjavító funkciókra gondolsz?
A másikat illetően: nem valószínű, hogy fogom állítgatni a beállításokat tartalomhoz, ehhez lusta vagyok... Alapbeállításra (ami általános beállításra jó) van valakinek tippje? Sokféle tartalmat nézünk, sportot szinte soha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Docker konténerizálás
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG OLED TV - C2 55 4K 120Hz - Garancia
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Előtte 10 évig, egy Sony 46Z5500 volt. Mindenáron akartam egy 65"-os tv-t, de megláttam az XH9505 699.999 forintos árát, ekkor döntöttem az LG oled mellett. Ennyi volt az a lélektani határ amit egy tv-ért hajlandó vagyok kifizetni. Amióta nyugger vagyok rákattamtam a mozizásra, főleg a sorozatokra. Az oled a nappaliba kerül, a lcd pedig a hálóba.
Miért baj az neked, ha összehasonlítja mindenki, a saját tvjét újabb/régebbi termékkel?

Holott a Panákon alig látható a macro block/tinting/banding ... stb, fényerőben is tudja azt, mint az LG, Philips. Szóval nagyon érdekes táblázat.
Vhiktor