Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
válasz
Gtaati
üzenetére
Hajjaj. Nekem is ilyen van, eddig nem volt vele gondom, a képe is teljesen jó még.
Egy barátom samujának volt olyan gondja a wi-fi -vel mint neked. Miután kizártad, hogy nem a routereddel van esetleg a gond, lehet mondani, hogy elszállt benne a wi-fi.
Az újraindulás már keményebb dió, ha wi-fi nélkül működik, szerintem használd ethernettel, vagy vegyél egy bridge -képes extendert hozzá, amennyiben mindenképpen wi-fi -re vágysz. -
válasz
Gtaati
üzenetére
Saját magát akarta nyugtatni gondolom

Rendszer újabb, bár sokat nem ad hozzá, hogy a menube ki rakja a streamingen fentlevő filmeket, sorozatokat. Gyorsabb is az alkalmazasok megnyitása egy picivel, újabb proci van benne. A mozgás megjelenités a beépitett lejátszóval egy fokkal jobb igaz, de nem annyival..C3-G3 már át fogja engedni a DTS hangot, ez már számit valamit, szóval ha mindenféleképpen cserélnél akkor várd meg őket szerintem

-
válasz
Gtaati
üzenetére
Egyébként csak akkor váltsd le ha valami bajod van vele, vagy nagyobb kijelzőt szeretnél, mert a képminőséged nem lesz jobb
igaz nem volt még bejáratva a C2-őm és itt volt még mellette a B7, de akkor volt egy kis "nem érte meg a csere" érzésem
Csak gondoltam segitek a döntésbe
-
Lujo123
junior tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Lehet a businessbox adja nekik a szolgáltatást. Az ő feltételeikben is ez van, de ott annyiban más a megfogalmazás, hogy a készüléket birtokló 16 éven aluli… Én ebből azt értem, hogy ha laptop, telefon, stb nála van, magával viszi valahova és lezúzza, ellopják akkor mossák kezeiket. Az előbb említett cégnél pont példa is hogy ha a lakásban gyerekek leamortizálnak valamit arra jó a biztosítás. Onnan van némi foglaltam, hogy korábban utánanéztem, de aztán elvetettem ezt a biztosítást, majd legfeljebb évekig nem lesz zsebpénz…
Szerintem írásban kérd ki a T-s véleményt erről és mentsd el a levelet ha megkötöd. -
Lujo123
junior tag
-
törölt tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Gyakorlatilag egy fém lap van a hátuljára rögzítve amennyire tudom. LG G sorozatról nem láttam közelebbit, viszont az S95B-ről van szétbontós videó.
-
Skylukos
tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Azt hiszem ez az én problémám is a 65C2-nél ami nagyon zavar, és méltatlan szerintem ebben az ár kategóriába, amit ebben a régebbi hozzászólásban fejteget a forumtárs.
Ren Hoek:
"
Többieknek akik nem tudják mi ez: BFI, Black Frame Instertion. Lényegében fekete képkockákat szúr be a 120 Hz-be. Nincs interpoláció. Ez a plazma TV-k "vibrálását" idézi.
A magyarázat itt is neurobiológiaia... Ugyanis ha Film módban 24p-t játszol le, akkor minden képkockát 5x megjelenít statikusan és kijön a 120 Hz. Ez viszont a retina biológiája miatt "beleég" a szemedbe, és érzékelési blurt eredményez. Pl mikor játszol a zseblámpával, ott is csíkot húz maga után. Így a mozgások érzékelése elmosódottabb.
Viszont ha villogtatnád gyorsan a zseblámpát (fekete képkockákat szúrsz be) akkor "reseteled" a retinát, és nem csíkot, hanem éles pontokat látnál, ha elhúznád a szemed előtt. Na így megy ez itt is, a vibráláskor élesebb mozgásokat látsz a 24p-n. Egyeseseket zavar, mert a régi CRT-k/plazmák vibrálását idézi, másoknak meg ez adja a tökéletes éles mozgást.
Ha meg a TruMotion maxra van húzva, akkor belerak 120FPS-t, és akkor is élesen látod a mozgásokat, mert a retina akkor is resetelődik, ha változást látsz a képen mozgáskor. Csak itt meg jön a szappanopera hatás meg az interpolációs hibák.
Tehát:
1. 24p Film módban (120 Hz-en lejátszva, 5x ismételve a képkockákat. Hátránya: esetleges darabos mozgás aki nem szokta meg.
2. BFI, Hátránya vibrálás, ami zavaró lehet vagy szemfárasztó akár.
3. True Motion: Hátrány: Szappan + interpoláció.
... egyik se tökétes. Valamelyiket megszokjuk és élvezzük a filmeket. Ennyi. Kapcsolgatni nem jó, mert akkor megőrülsz és állandóan a hibákat fogod keresni."022-026 között látszik legjobban a remegés ebben:
https://youtu.be/AYtvehF9-Z8
Vagy ebben is:
https://youtu.be/5SSU-s0AUH0Amugy "judder"-nek említik a jelenséget
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gtaati
üzenetére
Akkor talán a legjobb választás egy Panasonic lenne, ahol ilyen nem létezik. Ráadásul az LZ2000-nél még BFI villódzása sem látható. Nyilván meg kell fizetni ezt (is), amit a japánok tudnak. De a Sony A95K sincs ilyesmi, sőt ennél a tévénél semmit nem kapcsoltam be. A mozgás hibáktól a falra tudnék mászni.
-
gulyasa
őstag
-
Rogiii
aktív tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Nekem is annyira van az alja a tv-nek és gyerek is van. Mikor kisebb volt, ezt tanulta meg először hogy konnektorba nem nyúlunk és a falat és a tv-t nem tapperoljuk. Soha nem is volt ilyen jellegű gond, persze azért volt mindegyik dugaljba gyerekzár a biztonság kedvéért.

Este én is csatlakozom egy fotóval. -
adm
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
csatlakozom Balikához, vagy kábelezd be előre vagy érdemes kicsit feladni a vékonyságból, mert a 65"-osokon is csak 300×200 és 400×300 felfogatások vannak, így az akasztók 60-60cm-re lesznek a szélektől.
ekkora méretben tényleg inkább 3 emberes a felhelyezés, mert körömnyi kis füleket nem látsz takarásban. stell-ek nagyon jók ár érték arányban, már nem feltétlen a teherbírás lesz a vízválasztó, 25-30kg-ot már mindegyik bírja. inkább a fal adottságaira figyelj, ha gyenge vagy porózus, akkor minél nagyobb felületen oszd el a terhet. -
törölt tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Erre egy alap konzol, pl. Hama 108771 is teljesen jó lehet, de létezik extrább, mint pl. a Vogel's THIN 505. Viszont a fix konzol szopás lesz ha bármikor hozzá szeretnél férni a tévéhez, akár csak az oldalsó portokhoz, hogy átköss egy kábelt.
Van külön fali konzol topik is.
-
törölt tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Ez egy Sony RMF-TX611E típusú távirányító, innét indult a szál.
LG-hez nem tudok háttérvilágított távirányítóról. Illetve a signature távjaik közt mintha lenne ilyen, de nem tudom, kaphatóak-e, és egyáltalán működnek-e a mai tévékkel.
-
válasz
Gtaati
üzenetére
LG UK honlapján ez van (be teszem visszamenőleg is hátha kell valakinek):
Release History
[03.51.20]
1. Improved shaking video periodically when connecting VideoCon STB.
2. Improved blinking screen when changing channel after close livezoom.
3. Improved UI moving slowly when playing store demo.
4. Improved lipsync issue on DTV in OLED model.
5. Improved ATV noise on bottom of screen.[03.60.09]
1. Improvements in HDR (HDR 10/ HLG)
2. Bugs fix in Dolby vision
3. Improvements in shortcut key for apps on remote controller.
4. Improvements in Dolby Atmos[03.60.15]
1. To improve T8 store stream equipment issue.[04.70.06]
For 2017 OLED TVs (W7, G7, E7, C7, B7)
1. Support TrueHD audio format through HDMI
2. Technicolor Expert modeFor 2017 Super UHD 4K TVs (SJ)
1. Technicolor Expert modeFor 2017 Ultra HD 4K TVs (UJ)
1. Add an Apply to all input feature in Color Management Setting
2. Improving HDD detection speed
3. Add function for maintaining compatibility of remote controller[04.70.10]
1. To improve Store mode OLED afterimage issue in Europe[04.70.30]
1. To improve Youtube VP9 HDR Contents SDR processing issue
2. To improve Smart Retune Deleted Reservations issue
3. To improve OLED Model Screen Saver occurrence issue
4. To improve issue of canceling favorite setting channel in European Standby Channel Update[04.70.65]
1. Bug Fixes – Playing Dolby Vision contents over HDMI[04.70.85]
1. Apply the GDPR terms.[04.70.95]
1. Support BBC iPlayer 4K DASH Live
2. Italy TivuSat Wrong channels positioning[05.80.04]
1. Improvement regarding Netflix usability have been applied.
2. Addition of satellite channels and feature updates in certain countries. (Russia/CIS country)
3. IPv6 connection feature on/off can be selected from Network/Wired Connection settings.
4. also, minor bugs are fixed.[05.80.10]
1. To improve that the subtitle is not displayed when HbbTV app in on.[05.80.15]
1. To improve Intermittent no audio issue during watching LiveTV.[05.80.25]
1. To Improve color issues at HDMI 2160p 50Hz input[05.80.35]
1. Security Update.[05.80.55]
1. Add HEVC logo to user guide
2. fix unknown device toast pop-up issue by Galvanic Corrosion[05.80.60]
1. Fix the failure of access to certain website in the browser -
Northlorien
tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Igen, persze, ezt is figyelembe vettem, de nagyon szemetszúró, hogy arányaiban is mennyivel kevesebb esettel találkozom, egyéb fórumokon. Ha az ember benyitja a redditet, avsforumot akkor is túlnyomó részt LG készülékekkel van a gond, a Pana esetében a beépített hangrendszert szidták, a képminőséget nem igazán, konkrétan beégésre is minimális posztot találtam - de tény az is hogy kisebb a piaca mint az LG-nek. Nem vagyok mérnök, nem tudom ez miért történik, ha lehet tippem, akkor a hűtéssel, illetve az elektronika esetében lehet nagy eltérés, mivel igen, a panel az ugyanaz. Valószínű a Pana sokat kísérletezett ezzel még a jó öreg plazmák esetében, de hát a fene se tudja. Én lekopogom, hogy amióta megvan, egy rossz szavam nem lehet rá, ismerősöm is most vett egy GZ950-et és semmi baja nincs, 2-en vettek C9-et, az egyik tökéletes, a másik 1 hónap után panel hibás volt, és van egy víszintes villogó fekete csík a képernyő közepén. Szóval ez alapján ismétlem, én örülök a Panámnak.
-
so_ha
senior tag
válasz
Gtaati
üzenetére
... illetve azt is kérdezted, hogy az 55"-ost hol árulják ennyiért ... mucsácsó fórumtárs véleményével ellentétben, nem csak üzletben, hanem online is rendelhető. Sok sikert kívánok hozzá, hogy találj 65"-ban, engem már ez az E55"-os akció is meglepett, mert olyan ritkán elérhető modell volt korábban is.
-
so_ha
senior tag
válasz
Gtaati
üzenetére
LG55E9PLA: 420.749Ft (online rendelhető, nem outlet)
-
Pelican
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
Ezt el szokta mondani a videók elején, lefordítom, ha kell:
"Because the dynamic range of these tvs far exceeds that of my camera plus the distorting effect of youtube's compression and the colour output of your screen, please don't judge picture quality based solely on what you see in this video since it won't 100% represents what I see in person." -
daneel_hu
addikt
válasz
Gtaati
üzenetére
Pedig az artifactolást bizonyíthatná egy lassított, magas fps-es videóval, kinagyítva a részleteket. Így csak a szavára lehet hagyatkozni, ami persze valószínűleg úgy van, kérdés, hogy mekkora a valós különbség.
De az interpolációban nem csak az artifact számít, hanem a megfelelő mozgásdinamika is.
Régebben hol felgyorsult, hol lelassult a mozgás ha erős interpolációt kapcsoltál be. Olyan műanyag volt, hogy azt nehéz elképzelni.
Kíváncsi vagyok a BFI mennyire lett jó 120 Hz-en.
Mondjuk a SONY-é nem érdekel, nincs az az isten, hogy androidos rendszert vegyek. -
torma1981
veterán
válasz
Gtaati
üzenetére
Tehát te egymás mellet láttad a 2 db tv-t? Mozgás közben, stb? Kalibrálva mindkettő?
Ha te egy videót nézel az vissza adja mit tud a kettő tv? Mond már meg hogyan?? Ezek a videók arra jók meg tudd nézni, hogy AKI TESZTELTE ÉLŐBEN pl a tv-t megmondja mi a pro/kontra oldala. Ha te egy végigjátszást megnézel a neten, akkor te játszottad végig?? Ne viccelj már. -
daneel_hu
addikt
válasz
Gtaati
üzenetére
"Teljesen véletlenül belenéztem Vincent felé Lg GX vs Sony A8H tesztjébe és hát régi Lg tulajként azt kell, hogy mondjam a Sony jobb volt interpellációban és messze nem hibázott annyit mint az Lg, bfi-t is a Sony jobban megoldotta, illetve a fehér is fehérebb volt, Lg-n kicsit olyan piszkosabb volt a fehér. Bizonyos helyeken a sötét részletekből is több volt látható a Sony-n. Ezek után ha oda jutok, hogy 65"-ra tudok váltani akkor bizony bajban leszek, mert csak Lg-t akartam továbbra is, de ezek után a Pana és Sony is képbe fog kerülni erősen. Nem tudom, hogy a koreaiak ebben miert nem tudják utolérni a japókat, vagy szimplán megvenni tőlük ezeket a dolgokat..."
Teljesen rendben van az LG interpolációja 2018-tól. Sokkal jobb mint korábban, ami 2018 előtt volt azt nem is lehet interpolációnak nevezni. (szerintem)
Szerintem amúgy nem a sajátjuk, tuti vették valakiktől.Ha a BFI minőségét megállapítod a tesztvideóból, akkor minden elismerésem, le a kalappal.
-
chros
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
2 fele szerviz menu van:
- In-Start: itt latod a hasznalati ora szamot, stb, es itt lehet kikapcsolni az ASBL-t
- EZ-Adjust: itt pedig a White Balance-t beloni (pl. alaplap csere utan)> (#44613) MultiDoodad: "nem lehet valahogy automatikusra állítani az Rgb/yuv megjelenítést?"
Command line util-okkal valszeg:
- Display Changer II : ez Win10 API-t hasznal (en ezt hasznalom 2 megjelenito menedzselesere, de nem valtok formatumot, csak refresh-rate-et)
- egy uj util : ezzel biztosan lehet, de csak 1 monitort tamogat -
válasz
Gtaati
üzenetére
Egyreszt itt a ph forum nem reprezentativ mert keves user van azok is tobbsegeben hardcore-ok.
masreszt egyre tobben vesznek oled-et igy ha az arany nem is valtozik a hibas db szam nohet. Valoszinuleg akinek minden ok az nem ir be rogton a topikba hogy nalam minden jo.ugyhogy messze meno kovetkeztetest nem vonnek le az itteni megibasodasok szamabol.
-
válasz
Gtaati
üzenetére
"Én a mai világban azt tudom mondani, hogy valaki ha szart gyár ami épp, hogy a garit túléli akkor én olyat többet nem veszek."
Nagyon egy hullámhosszon vagyunk ám. Én korábban beszéltem arról itt az oled fórumon, hogy ami egyszer nálam elromlott egy bizonyos időn belül, azt többet nem veszek. Egy páran akkor le is "hurrogtak". Pontosan ezért nem vettem LG oledet tv-t (Nem panelt, mielőtt valaki kijavítana, tudom, hogy a panel LG). Mert egy új LG tv-n a vezérlés, elektronika, hívjuk akárhogyan, megadta magát. Én is ilyen vagyok. Eddig bejött.
Amúgy meg, ha a Pana t-vs üzletága becsődöl, hát becsődöl. Akkor ez van. Pár év múlva lehet, hogy már régen nem az LG-ről beszélünk, hanem pl a Samuról a microled miatt és akkor majd az LG megy a levesbe. Ilyen ez a popszakma. -
válasz
Gtaati
üzenetére
Nálunk meg 3 LG lcd tv adta meg magát. Az egyik másfél hét után.
A másik kettő pár éves volt, azok még elnézhetőek voltak. De ha azt nézem, hogy Samu plazmából van egy 9 éves hibátlan és Panából is úgy ajándékoztunk el egy közel tíz éves modellt, hogy semmi baja nem volt, akkor már más a gyerek fekvése. Persze ezek mind személyes, szűk tapasztalatok. Mint ahogy te tapasztalatod is az. -
-
salapp
addikt
válasz
Gtaati
üzenetére
Jó, akkor én meg nem védem a Panát, de teljesen jól használható az OS (kicsit 2000-es évek fapados kinézet) és eddig atombiztosnak tűnik. Színei és lényeges profiljai out of the box tök jók, hangja se rossz. Placebo, de tök jó érzés, hogy nem LG, nem Samsung, akinek a marketingeseit támogattam.
-
gu007
aktív tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Én is ma néztem meg. Összességében tetszett, csak a természetes háttér előtt lévő szereplőknél olyan mű hatásúnak tűnt a háttér (maga a természet). Nekem ilyennek a '80-as évek sorozatai látszódnak manapság nézve. Ott teljesen mű hatása van számomra a háttérnek. De a mostanában készülő sorozatokat és a filmeket inkább 60 fpssel nézném.
-
válasz
Gtaati
üzenetére
Én reggel 9:55-kor hívtam a Savoya üzletnél megadott számot. Az ügyfélszolgálat vette fel, azt mondták, hogy ők még több darabot látnak készleten (darabszámot nem mondhat) Ezután kértem, hogy kapcsoljanak tovább az üzletbe. 10:01-kor fel is vette az üzlet. Ők azt mondták, hogy 2 darab volt náluk, amiből a csomagoltat most vitték el (mondták ezt 10:01-kor és 10-kor nyitottak
), a másik kiállított darabot pedig foglalják és ma mennek vissza érte, így már nincs több náluk készleten.
Nem tudom mi az igazság, de olvastunk itt olyat is, hogy már kedden este sem volt nekik: [link]
Messzebb sajnos nem tudok most menni, mert dolgozom, így a maradék vidéki üzlettel nem próbálkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

igaz nem volt még bejáratva a C2-őm és itt volt még mellette a B7, de akkor volt egy kis "nem érte meg a csere" érzésem
"

Vhiktor