- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Régebben magam is ugyanzet írtam, de most úgy látom, nem ilyen fekete-fehér a helyzet. Ez a hdmi forum által megbízott cég, aki nyilván szép pénzt akaszt le ha valaki ezeket a kategória plecsniket akarja a termékén elnevezni. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a plecsni egyféle garancia, a kábel típus vélhetően átesett egy jóváhagyási procedúrán.
Ettől függetlenül bárki bármit írhat a kábelre. Pl. azt, hogy 2.1 kompatibilis. Aztán vagy igaz vagy nem. Egyszeri felhasználónak valószínűleg egyértelműbb, hogy a 2.1-es és az ultra-high speed feliratúak közül melyiket válassza 2.1-hez.
-
JulianSinulf
őstag
Ez így szép és jó, de a köztudat sajnos nem így ismeri őket.
Emellett gyakran az eladók sem a megfelelő módon jelölik, hanem úgy, hogy el tudják adni.
Itt [link] egy nagyon jó példa erre. A névben benne van az is, hogy HDMI 2.0, a leírásban meg, hogy a csatlakozók 2.0-sak. A leírás a képfrissítést sajnos nem tartalmazza.
A PS5 HDMI kábele tudja a 60 FPS-t. Legalábbis a TV is 60 FPS-re áll be. A 120 FPS-ről nincs infóm, nem tudom, melyik játék tudja és nem is igazán szoktam figyelni.
Úgy emlékszem, hogy a PC-hez pont egy ilyen deleyCON kábelt vettem. -
-
-
Az elég érdekes, mivel az 1.4 szabvány 1080p felbontásra lett eleve kitalálva, ahogy jött a 4K vele együtt jött a 2.0 szabvány, ami pedig ahhoz lett kitalálva
Igen pontosan a csatlakozóé, éppen ezért ha 1.4 a csati akkor az a büdös életben nem viszi át a 4K-t, akkor lehet félre érthető voltam, hogy 1.4 kábelt írtam, bocsesz!
Akkor az valami különleges kábel lehetett, mást nem tudok mondani, mert nekem egyetlen egy 1.4 szabványú kábel sem vitte át a 4K-s jelet, pedig próbáltam elég sokat elhiheted!
-
meleg 1 re volt állítva. ez alatt normál és hideg van felette pedig meleg 2..
Gondolom ezért jó, ha az ember kalibráltatja a Tv-t ,de ha jól tudom az is meleg, 6500K hoz közeli beállításon történik, de ebben nem mozgok otthonosan , nem tudom.Ok engedjük el mert olyan dolgokat keversz ide, film élvezést meg hasonló ami teljesen mellette van a kérdésem technikai lényegének.
Akkor te jó moziban voltál.
-
Nézte én több hétig is a meleget, majd pár hét után valamelyik filmnél már sok volt, természetellenes volt a bőrszín. Átnyomtam hidegre és azt mondtam na ok, akkor marad ez mert ez nekem a jó.
"nyavékolást" nem olvashattál tőlem és ez nem mozi, itt beleszólhatsz a képvilágba ott nem. Ott azt nézed amit kapsz, itt meg azt amit beállítasz, teljesen fals hasonlat.
Csupán tecnikai jellegű volt a kérdés, hogy valóban a meleg színvilág áll az eredeti mastereléshez a legközelebb.
Amúgy mozikban a legtöbb helyen a hangzás sincs rendben ,nem csak a kép ( szerintem) kivétel pár kivételnek. -
Pro Koryak
addikt
Hazahozni nem is, be a kocsiba és annyi. Csak amikor kézben viszed nehogy valamiben hoppsz, egy hasas.
Gyere majd hozd fel hozzám a tetőtérbe egyedül, ~60°-os lépcsőn, szűk fordulókkal, ahol még te is alig férsz el.
Kihozták, ketten felhozták szó nélkül, minden klafa. Kibont, beüzemel egyedül, szintén klafa.
Nem is baj, hogy nem idén vettem oledet, valószínű LG lett volna, de évről évre egyre gyatrább a fényerejük. -
Elektrosokk
veterán
szerintem ez nagyon egyéni, biztosan nem mennék el érte. Lassan a bevásárlást is online intézem, nincs türelmem ilyen mókához mint a 65" oled szállítása...
#63293tothl wow, le a kalappal.
Én 3 éve mentem (jött velem egy csaj is) utoljára megjelenítőt venni, igaz nagyobb autóval de sportos mivolta miatt igencsak megizzadtunk vele... akkor mondtam hogy soha ...
-
Dreamie
őstag
Igen... Hazafelé történik valami és összetöröd?
Akkor baszhatod azt is. Én egy ilyen tévét nem szuszakolnék be a kocsiba, még egy 48-ast sem... Inkább hozzák ki, vannak erre megfelelő futárcégek, két emberrel, felhozzák az emeletre is. Megnézed ott, ha ez a kívánságod, kicsomagolod, ha megvárja, én megnézem kívülről érte-e valami behatás a tv-t, és ennyi.
-
wallace 234
őstag
Én is féltem az ADS paneltol, hogy nem lesz jó a fekete, de elég jól működik. Film módba elképesztő, színek nagyon rendbe vannak, árnyék részletességgel sincsen gond. QN90 egy jó tv de az ára lehetne lentebb is! Sok teszt van, Minden oldalról lehet, pozitívat és negatívat.
Gaben360 #60233
Hát igen ebbe az árkategóriában már szerintem nagyobb oled tvt is lehetne venni, én is elgondolkodnék rajta, hogy inkább ennyiért már oledet vennék. 8k nagyon korai és ennyi pénzért, többet kéne tudnia! -
Nem a bukásokra gondolok, hanem, hogy mennyi 60 fps-s film jön majd ki azért mert költenek vagy nem költenek rájuk.
Szerintem sem lesz sok sajnos, de benne van a mondatban a "szerintem".
Amúgy azért is buknak mostanában a filmek, mert a mennyiség egyre nagyobb, a minőség meg megy le a béka segge alá. Nincs egy értelmes sc-fi, nincs kalandfilm, nincs egy hihető, értelmes akciófilm. A vígjáték kategóriáról meg ne is beszéljünk. Az gyakorlatilag nincs. A fingós, káromkodós sz@rokat nem tartom vígjátéknak. -
daneel_hu
addikt
"Most a COVID miatt egy ideig nem fognak többlet pénzt ölni abba, hogy 24 helyett 60fps-es filmeket csináljanak, ez biztos
Egy 60fps-es filmet csinálni mindig drágább, mint 24-et (jobb CGI, jobb díszlet stb.), mert sokkal nagyobb szintet kell megugorniuk. Így is 200 millák repkednek néha 24fps-es filmre és egyre több a (24fps-es) bukott film is az utóbbi 1-2 évben. Én nem látok semmi biztatót ezzel kapcsolatban."
A "8K megbukik mint a 3d" topikban van pár értelmes hozzászólás amely egészen kivesézi ezt a jelenséget.
A 60 fps is előkerült.
Sokszor valóban arról beszélünk, hogy a megjelenítő és a forrásanyag "mit tud", mit jelenít meg, de arról kevesebbet, hogy a szemünk összekapcsolva az agyunkkal ebből valójában mit érzékel. És még ennek tetejében ez egyénenként is változik.
Szóval iszonyatosan összetett ez a dolog, minthogy kijelentsük a 60 fps nem jó...Van aki szerint a 60 fps miatt egy mozifilmnél csökken a térérzet, mert kevesebbet renderel az agyad. (most itt ugye nem 3d filmről beszélek, csak szimpla 60 fps-esről)
Az otthoni tévénézési szokások is merőben eltérnek. Van aki 4 méterről néz egy 55 colos tévét - és ez 2020-ban még relatíve nagynak számít -, míg pl mi otthon 1,5 -2 méterről a 65 colost. (van aki szerint még ez is kevésbé fedi le a látómezőt)
Az biztos, hogy amennyiben a nézett megjelenítő nem fedi le a látómező elég nagy részét, akkor az agyunk a megjelenítőn kívüli dolgokkal is foglalkozni fog. -
-
-
EasyLife
aktív tag
A példád már csak azért is rossz, mert most ez olyan mintha azt írtad volna, hogy vegyek egy navon lcd-tv, mert ugyan azt tudja mint az oled. Van rajta színes kép, lehet rajta játszani, zenét hallgatni, filmet nézni a képe gyengébb aztán csá. Az oledtv a tv-k iphoneja/samungja(ki mit prefarál)
-
-
lcee79
addikt
Most kipróbáltam 2 filmmel úgy hogy csak az 5ghz van bekapcsolva.
És a gép is elég nyugodt állapotban volt (Megvártam míg mindent amit akar lefuttat a háttérben, és már nem csinál semmit)
Így vitte akadás nélkül 55,5, és 57,5 ös bitrátájú filmek voltak
(több film most nincs a gépen, mert áttettem a mobilvinyóra a többi 4K-st)
Ezzel csak egy baj van, az emeleten már nem érződik a jele
Csak a 2,4-é, így kénytelen leszek visszakapcsolni. -
dgyuri0123
nagyúr
-
Vincent-Vega
tag
Akkor te megnyerted a "panel lottót",ne add el mert sok ilyet nem találsz
Nekem is egy FHD 60 colos 6ezres széria van tartalékba,meg második tv-nek,megtartottam mert ez volt a legkevésbé felhős.
Egyébként a samsungnál sajnos valamiért visszafelé fejlődnek,ha megnézed a régebbi szériás modelleket,meg a mostaniakat egy kategóriában,elég durván észrevehető a degradáció a régihez képest.. -
lcee79
addikt
Mindkettő be van kapcsolva, pont azért mert az emeleten már nem akar menni az 5ghz
A tv meg a router egy szobában van kb 3-4 méterre egymástól, azzal nincs gond sazerintem.
Azt nem tudom, hogy esetleg az okozhat-e gondot, hogy ha a gépem valamit molyol a háttérben, akkor az lassíthatja talán. -
lcee79
addikt
Ahogy néztem aminek már 50 feletti bitrátával rendelkezik az akadozik
pedig egy Netgear R7000-es routerem van.
40-ig még ment akadás nélkül, az biztos...
de afelett már többször pufferelt is
És a gépemben is "csak 6 TB" vinyó van, amiből kb max 1,5 terra üres hely van
Ezek főleg a 720p-1080p-s filmek. -
-
daneel_hu
addikt
"Nehéz eldönteni. Én is láttam már olyat, hogy úgy nézték a TV-t, hogy fullig volt nyomva a mozgáskorrekció és simán láttam az akadozásokat és a képhibákat, amit a mozgáskorrekció csinál, hiszen ugye nem létezik hibátlan interpoláció a mai napig és nem is lesz sose. Ők semmi furcsát nem láttak rajta. Most vagy megszokták ezeket a képhibákat vagy nem látják őket."
Annyiban mindenképpen jobb a 60 fps, hogy legalább nem gyorsul és lassul be a mozgás amit ugye az interpoláció csinál a 25 fps-ből ha fullra van nyomva.
-
chros
őstag
> Azt ugye tudod, hogy a TV adás feltalálása óta 50 (Európában) és 60fps-esek (Amerikában) a TV adások?
Mit gondolsz?Elolvastad, amit alatta irtam?!
> A chroma subsampling ... a 4K korában semmi értelme nem lenne megszüntetni, mert ... úgy sem látsz.
Abszolute nem ertunk egyet
En mindent chroma 4:4:4 mellett nezek, Te probaltad mar? Meg akkor is, ha a "vacak" LG-ken a PC modban a HDR kisse rosszabbul nez ki sotet jeleneteknel. Szamomra a chroma 4:4:4 mindent felulir.
Aki ilyet allit annak vagy a szeme nem jo vagy nem tudja mirol beszel -
Ez az egész téma szubjektív. Nincs olyan, hogy fekete, meg fehér. Bárkinek lehet igaza a saját szemszögéből. Ezért is mondtam Fisha-nak, hogy ne gyaluljuk egymást. Nincs értelme.
Ez kb olyan, mintha azon vitáznánk, hogy melyik szobahőmérséklet jobb. A 22 vagy a 24 fok. Mindenkinek más a jó. -
-
szente80
aktív tag
Bárcsak a színbeállítások volnának a legnagyobb próblémáim.Szín tetszik 45ön így nem túlságosan színes és Cool 20-on.Oled fényt 80-100 között huzogatom,vele együtt a kontrasztot is,mert egyszer vakit a fehér máskor nem,fényerő 50-55között,itt még fekete a fekete,feljebb állítva kezd szürkébe átmenni
-
-
Segal
veterán
Csak a 3D nem
Engem pont ez riaszt el egyelőre. Várom a ces-t hogy ki mit fog pontosan bejelenteni, meg hogy fog kinézni a jövő évi dizájn stb. de tudva hogy dobhatnám a kukába a sok 3d filmet elég lehangoló.
Persze tudom kevés közte az olyan ami valóban plusz élményt jelent de én akkor sem mondanék le róla. Csak ugye így meg hdr nincs
Szóval egyelőre a remény a 49 colos tv és akkor azt monitornak berakni a nagy tv-t meg meghagyni és kirakni rá ugyanazt a képet aztán tartalomtól függően dönteni hogy melyiket nézze az ember. Csak sajna ez is részmegoldás mert alapesetben simán lehetne a 49 col helyett 65 is...
Tudom felejtsem el a 3d-t és a problémaa megoldva. Nem fogom -
renatto
őstag
"De ez csak TV-kre vonatkozik" De komolyan, szöveget értelmezni tudsz?! Továbbra is TV topikban vagyunk, így persze hogy abban a témakörben írtam. Én. Ti már tökön-paszulyon elkóboroltatok, csak hogy kapaszkodjatok valamibe...
Remélem jön a Gazda - aki házasodna
- és átrakja ezt a lomtárba vagy az LCD topikba, egykutya.
-
renatto
őstag
Lehet ideje lenne elolvasnod a topic nevét!
"OLED TV topic" ti kalandoztatok el, hogy mentsétek, a menthetetlent, nem én...
-
renatto
őstag
Ebben is tévedsz, de már meg sem lepődök.
-
Farkassacred
őstag
" LCD-k között a legjobb is ipari hulladék... tehát az egész - már amúgy is halott - technológia."
Láttatok ti már valaha macbook pro kijelzőt (500 ezer és 1 milla közötti ár kategória, vagy hp specte 4k kijelzős laptopot ami glossy (kb 600 ezer forintos kategória). Na ott kezdődik a normális ips technológia, azalatt akár tv akár monitor, csak félig selejtes, szürke feketéjű termékekről beszélhetünk, bár nem elfelejteni, hogy a monitorok 80-90 százaléka hányadék matt kijelzőjű, ami megint csak homályosít.. Egyébként tv-t, monitort venni tisztán szerencsejáték, vagy bejön vagy nem.. -
Hát nem tudom, de nekem egy tv-nél a legfontosabb a képminőség. Mivel egy tv esetében azt fogom bámulni, mindenképpen elsődleges az, hogy törekedni fogok a lehető legjobb képminőségre. Ez a "nincs minden esetben szükségem a legjobb képminőségre" dolog egy baromság. Ez legfeljebb akkor lehet igaz, ha mondjuk olyan helyre veszel tv-t, ahol az év nagy részében nem tartózkodsz, vagy nem nézel tv-t. Oda tényleg felesleges a legjobb tv-t venni, de ha rendszeresen nézel tv-t, oda törekedni fogsz a legjobbra. Ha mégsem, annak két oka lehet, vagy nincs rá pénzed, vagy igénytelen vagy. Vagy esetleg elképzelhető, hogy neked nem különösebben fontos a tv, nem nézed, vagy ritkán. Ebben az esetben viszont nem értem, mit keresnél egy tv-s fórumban.
-
renatto
őstag
Aha, értem. Tehát egy pillanatra lehet sz@r a kép?! Akkor ezt a technológiát neked találták ki és nézheted folyamatosan is, hisz nem is érdekel. Akkor ez a mosott, szürkés kép neked tetszik? És a feketét nem is igényled? Akkor jó neked. Ám feketéd szemből sem lesz. De felhő akkor is.
Ez az "1mp" lehet 5-10 perc is.
Igen. És állok közben, tudom, le is ülhetnék. Hiába állok, nem adom el a kanapét, ha mégis leülnék valamikor.
Pláne hogy többször foci is megy a tévében, azt meg szinte felesleges is nézni... meg amúgy is gagyi a tévéadás.
De ettől függetlenül az LCD ezen a téren sz@r. Hiába próbálod szépíteni. Lehet téged nem érint/zavar, de ez nem jelenti azt hogy ez nem létezik, vagy hogy ez amúgy nem is hátrány. -
renatto
őstag
Értem és mi lesz a megoldás? Egy nagyon felhős, helyett egy felhős panel?
Majd írd meg mire jutottak, kíváncsi vagyok mivel fognak zárni (új panel/tv csere/ez ilyen
). De azért még 1 fecske nem csinál nyarat.
"Ez csak ritkán probléma egyébként. Senki sem néz TV-t nagyon oldalról"
Ez biztos nem igaz. Nálunk a nappaliba oldalról lehet bemenni és ha éppen főzök, csak besétálok a konyhából és ránézek a tévére, nem megyek minden alkalommal, még 4-5 métert hogy középről lássam.
És tök mind1 is, mert attól még sz@r a képe oldalról.
A végén már nem is baj, hogy nincs"fekete" az LCD-ben, mert van aki nem szereti a kontrasztos képet. Szóval akkor már előny is!
-
athomi
veterán
Tegnap néztem szülőknél egy Samsung UE48H6400 VA paneles LCD-t. Azért így 2-3 hét OLED után tényleg feltűnt, hogy a fekete még egy VA panelen is messze a feketétől, és a betekintési szög is elég gyenge, kicsit oldalról nézve már élettelenné válik a kép, olyan mintha valami szürke fátyol kerülne a kijelzőre, meg mintha fényerőt vesztene. Persze az OLED is messze a tökéletestől, itt meg ha kicsit oldalról nézem, akkor a sárga átcsap zöldesbe, a fehér meg ilyen hidegebb, kékesebb árnyalatba.
-
Celtis
veterán
Az LCD is be tud égni, nem is kicsit. És a háttérvilágítás is elgyengülhet.
-
janos666
nagyúr
"ahol természetesen a TV-t lejátszóként használva minden tökéletes" -> LOLOLOL
Ne értsd félre, semmi baj nincs a belső lejátszók képminőségével, manapság általában már a kadenciahelyes lejátszás is megy nekik és legtöbbször a formátumokkal sincs gond (kalóz-recode verziók esetén sem), de azt azért nem mondanám, hogy "minden tökéletes". Bár javíts ki, ha pl. az LG lejátszójával lehet állítgatni a feliratok méretét, pozícióját és színét. Utóbbi, a szín/áttetszőség azért elég fontos lehet, főleg HDR videók esetén, ahol esetleg kiégeti a szemet, de akár még IR-t is okozhat az OLED-eken, ha 100% fehér a felirat színe.
Ezután pedig jönnek ugye a HD hangok (kezdhetünk róla hitvitát, de akkor ennyi erővel a HDR-ről is), de akár csak a kényelmes tekergetés (ez PC-n a leggyorsabb, főleg ha helyi HDD, de akkor is, ha egy gyors >=1G hálózatos NAS, esetleg RAID tömbbel), bár igaz, hogy nem átlagfelhasználás, mikor én tesztelgetés céljából ugrálgatok a filmekben, de biztos van, aki szeret néha csak egy-egy jelenetet többször is újranézni (ilyet is csinálok néha, akár Netflix-en is, még komolyan gondolkozom is, hogy csak emitt gyorsabb netre váltok, 120-asról 250-esre, LOL).(#34085) lionshamlet
Szerintem nem, de MP4-ből biztos (fizetős/trial DVDFab, vagy open-source MP4 muxer). -
janos666
nagyúr
Szerintem semmivel sem másabb ez PC-re nézve, mint az FHD éra.
Az átmeneti köztes OS/driver bugokat leszámítva 2017-ben is "plug and play" volt a PC-s UHD HDR (ha volt egy nem túl régi VGA-d, pl. GTX1xxx). Kiforratlanabb volt az akkori TV-ken a HDR, mint a PC-ken (egyedül a HDR-es PC játékok voltak, vagy vannak is még kiforratlanul pár éve, nem maga a VGA/driver támogatás).
Az FHD időkben is megvoltak a belépőgátak, hogy mik az idióta alapértelmezések mindkét oldalon, amiket ki kell lőni (a TV-n overscan, VGA-n underscan), vagy érdemes megkeresni helyettük az optimális beállítást (pl. hagyni, hogy Full RGB-t küldjön ki a VGA, ha a TV azzal is jól bánik, ne konvertáljon feleslegesen RGB-ből YCC-be a GPU a szűk HDMI sávszél előtt, majd a TV csinál vele, amit akar, valószínűleg legalább olyan, de inkább magasabb precizitással, mint ami HDMI-n átmegy). Ez inkább egyszerűsödött, mint nehezedett (általában értelmesebbek már ezek az alapértékek). A többi (auto képmód váltás, stb) ugyan az.
Az új probléma csak a HDR kezelése volt, de ha szétnézel, nem csak PC-n volt sok gyermekbetegség, vagy furcsaság a metadata passthrough-al sem, külső lejátszóknál is előfordul hasonló. PC-n ezeket idővel javították driver frissítéssel, míg a kompakt dobozok közt nem biztos, hogy mindre jött fix.Egyedül DV lejátszás nincs (még) PC-n, de szerintem nem olyan nagy dolog (míg a filmek nagy része ~1000 nit MDL), és külső lejátszók közt is drága ez a tudás (úgy tudom 100kHUF felett indul a tört firmware-es Oppo, ami visz "másolatot" is).
Ez a "plusz szaturáció" SDR-on mi lenne? Még nem hallottam róla.
-
evitiguF
senior tag
Köszi!
Akkor ez a "TV bejáratására" sincs úgymond kihatással, hiszen ha ott be sem kapcsolja a pixeleket, akkor az nem tud "beégni"
Az OLED kijelzők esetén is (plazmákhoz hasonlóan) van egy hozzávetőlegesen 100-200 órás "bejáratási idő" (az első használattól kezdődően). Ezen időszak alatt érdemes fokozottan kerülni a (főleg kontrasztos kontúrokat tartalmazó) statikus tartalmakat, és lehetőleg a teljes képet kitöltő, állandóan változó tartalommal használjuk.
-
Mankó
veterán
Többféle lejátszóval is próbáltuk már. 2 különböző Beelinkes box, Himedia 10 Pro, PC, Netflix. - nem a forrással vagy a lejátszóval van a gond.
Kikapcsolt IFC-vel homályos recegő élek vannak, pásztázáskor is. Ez az a 24p, amit eddig a régebbi technológia elkendőzött. Ezt láttam én hibának, mert eddig nem volt vele tapasztalatom. Ezt el kell fogadnom, mert mindegyik mostani technológián meg van/lesz ilyen olyan mértékben (lásd qled). Vagy marad az IFC-vel való szórakozás annak összes hibájával együtt. A jelenlegi Egyedi 5/5 kis kompromisszumokkal megfelelőnek tűnik.Hogy most ehhez a felismeréshez le kellett cserélnem a Qledet egy Oledre? Szerintem nem csináltam rossz vásárt. A megjelenítés pazar, a mozgás megjelenítés jobb, az okos funkciók meg nem hoznak annyira lázba, ami kell az itt is meg van.
A több gari viszont jó lenne. Tud valaki róla, hogy a Panasonicnál lehet e kiegészítő garit vásárolni? Az edigitálét rablásnak éreztem, a feltételek se voltak megfelelőek.
Partizan182: Az egyedi beállítások nálam is tesztelés alatt vannak még. Játszogatni kell még vele, köszi a tippet.
-
Mankó
veterán
Ha folyamatos időközönkénti akadást látnék, akkor hamarabb leesett volna, hogy a 24p-t látom, de mivel véletlenszerű svenkelési dadogást, a fókuszban lévő tárgyak, emberek körvonalainak recegését, akadását, szellemképesedését avagy ezek kockásodását tapasztaltam, másra gondoltam. Pedig az is csak az IFC tippelő algoritmusának tévedései lehetnek, amit a nagyobb méret még jobban kihangsúlyoz.
A régi kisebb full hd-s lcd panel és az elektronika összemoshatta a képet, amit megszoktam és most nem tudom, hogy mit is kellene látnom, csak a zavaró akadást látom, ami eddig nem volt.
A Qleden még zavaróbb volt a jelenség, a Pana sokat simított ahhoz képest. Színek, árnyalatok, fekete megjelenítése álomszép, minél többet nézem, annál jobban tetszik.Nem negatívumként említettem, csak nem tudom hova tenni azt amit eddig nem tapasztaltam.
2 felső kategóriásnak számított tv-n gyakorlatilag hasonló anomáliákat látok, ezektől már csak rosszabb képminőséget kaphatok ugyanilyen általam vélt hibákkal, ezért már nincs értelme bármire is cserélni.
djnice: Ritkán járok moziba, itthon minőségibb a megjelenés.
blakey: Gyakorlatilag csak az IFC-vel játszogatok Professional 1-2 beállításban. Ki állásban svenkelési dadogás, remegő elmosódó körvonalak vannak, ahogy emelem a beállítást úgy tisztul a kép és lesz folyamatosabb a mozgás, de egyre több szellemkép, zavaró random akadást látni.
Eddig az Egyedi 5/5 tetszik a legjobban. Tiszta kép, gyors kamera mozgások, 1-2 elmosódás, akadás.Ti milyen beállításban moziztok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kuponkunyeráló
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Metal topik
- sziku69: Szólánc.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest