- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Strezi #70161 üzenetére
Westworld-öt celluloidra vették fel és úgy szkennelték be 4K-ban. Itt azt írják jó a forrás.
Bár most hirtelen nem tudom mit tudnak ezek az új digitális kamerák dinamikatartományban a filmhez képest... eleve filmen/vetítésnél nem is tudom hogy lehet értelmezni a HDR-t.
-
powerup2
addikt
válasz
Strezi #69552 üzenetére
Mert van asszony faktor és hát minden nem lehet sötét de amúgy meg filmek alatt baromi sötét van a szobába szóval a fal szine itt nem annyira tényező mint egy projektoros szobába. Ha projektort használnék a plafon nem lenne fehér és pl a vászon felöli oldal is sötét vászonnal lenne bevonva a jobb kontraszt érdekébe. De ebbe a szobába nem lesz projektor. Mikor nekiláttam a kiépitésnek számoltam szinte mindennel és a fal szine nem zavaró sőt élőbe nagyon jó hangulatot kölcsönöz a szobának. És ha zenét hallgatok azt nem sötétbe teszem és ez a szin nagyon nyugtató egy hosszú munka nap után pont ez kell nekem. Amúgy ez az 5. oled tv-m szóval nem most kezdtem
-
Pro Koryak
addikt
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Strezi #66931 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, nem néztem milyen beállítások voltak a YouTube-on. Playstation 5-ön volt pl ez a beállítás, viszont nem tetszett, nem is hasonlított a videóban látott élményre.
Munka után megnézem!
"Egyébként igen, kiveri a szemem a konzolos 4k "adás" 😉"
Akkor nálam lesz a baj, ennek örülök! Nekem is kell olyan
@Vhiktor,
Már szedem is le a filmet, mire hazaérek lent lesz és megnézem!
-
-
norbertoth
senior tag
válasz
Strezi #63726 üzenetére
Nekem sem tetszik, egyik haverom is most fog venni egy C1-et, de a dokk/kártyás rendszer neki is jobban tetszett. Szerencsére nekem még a CX-en az 5 van, remélem mire majd újra cserélnem kell akkor ez változik majd, de biztos marad egy jó darabig.
Egyébként ha pl a telekomnál venne tv-t akkor ebben az esetben is jár az LG általi beüzemelés?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Strezi #61226 üzenetére
+ automatikusan elindítja ekkor a yt appot, ha disconnectelek visszalép abba a programba/tv adásra amin volt elötte s az eszköz amiről castoltam meg onnan tudja folytatni a videot ahol abbahagytam. Sokkal kényelmesebb így mint a gyári appot távirányítóval prüntyügni, s külön session-ként kezelni a telefontól/tablettől…
ráadásul a que-t is sokkal kényelmesebb így menedzselni, ha a tűvval kezelem rémálom s közben megáll a video, így meg elöre be tudom állítani a que-t miközben megy az aktuális videó folyamat, fullscreen a tévén. -
DarkByte
addikt
válasz
Strezi #58021 üzenetére
Azért a TV életében jó eséllyel ezek a gombok azt fogják csinálni ami rajtuk van.
Nekem az viccesebbnek hatott, hogy keresgéltem neten infra kódok után amit Arduino-val le lehet ismételni (kíváncsi voltam valaki a szerviz távirányítók kódjait is összeszedte már, és természetesen igen) és hogy korábban teljesen másra szolgáló funkciókat hasznosítottak újra ezekhez. -
xedamen
senior tag
válasz
Strezi #56087 üzenetére
Jelenleg úgy érzem simán vehettem volna egy BX-et is 110 ezerrel olcsóbban... Ennél biztos nem lett volna rosszabb az alacsonyabb brightness
Nincs sok kedvem csomagolni, küldeni, újat rendelni, majd az ki tudja milyen... De vadi új 600k-s TV-n panelt cseréltetni is eléggé a legalja. Az a baj, hogy ha ez visszamegy, én nem akatom 3x-4x cseréltetni, akkor QLED lesz, de azt meg nem akarom
-
-
polonic
félisten
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Strezi #54859 üzenetére
Az első és a második is remekmű , én spec. a Keresztapát néztem meg sokadszorra ( igaz csak 1080-as minőségben ) ,de igazi mozi hangulata volt még így is , hála a 65"-ös olednek . A Lupin (DV) pedig jól sikerült európai sorozat (Ez az Omar "gyerekek" , már az Életrevalókban is bizonyított)
A sorozatokon belül "tőlünk" a Cobra Kai ( tini nosztalgia) és a Narcos is jó kritikákat kapott és azért ezek DV-ben "ütöttek" rendesen. ( Qleddel szemben nincs viszonyítási alapom és valószínűleg már nem is lesz.) -
válasz
Strezi #54448 üzenetére
Ideje volt egy ilyen tv. Már csak egy dolog hiányzik. A nagyobb méret. Ha jól értelmezem, megint 65 col lesz a legnagyobb.
Meg nem ártana az árra is figyelni, hogy ne szálljon el nagyon. Plusz kíváncsi leszek az oprendszerre, mert bár stabil és nekem nem hiányzik a csillivilli kinézet, de egy kicsit modernizálni kellene. -
Celtis
veterán
válasz
Strezi #54432 üzenetére
Tegnap megnéztem a csodálatos Sony online bemutatót. Illetve csak próbáltam, mert a közepére bullshit túladagolástól kiütést kaptam. Az XR processzor kitalálja, hogy mit nézel a képen és azt a részét javítja.
Hát a fene tudja, nekem ezzel nem fognak TV-t eladni. Szerintem egy jó TV jelenítse meg hibátlanul a bejövő tartalmat. Az ilyen-olyan "képjavító" funkciókat amúgy is kikapcsolom. -
-
Haart
addikt
válasz
Strezi #54428 üzenetére
Igen és az óriási ujdonság a kognitiv hülyeség processzor
A többi gyártó minileddel/mikroleddel operál már, itt meg sem lett említve. És ha valóban nem lesz a sonynak ilyen TV-je sztem csunyán alul fog maradni a versengésben.
Ők csak a hiperszuper processzorukat éltetik, ami nem oldja meg a bevilágitás stb proglémákat LCD esetén.
Úgyhogy a jelenlegi gyártók között az övék a leg kevesebb innováció díja, jelenleg. -
Haart
addikt
válasz
Strezi #54084 üzenetére
BAzz most nézem rossz linket raktam be
Ez a helyes!:
100 nit minusz az uj frissítéssel? -
-
salapp
addikt
válasz
Strezi #53613 üzenetére
Tényleg, te már jó pár éve nyúzod a csórOLED-et nagy megelégedéssel! És még 3D-vel! Meg hajlított is, ugye?
Annak idején még én voltam csóró az árához. Illetve mindig volt más fontosabb.
Lefogadom, hogy tévé adás jobban néz ki a FHD OLED-en. Mi nemrég vettünk tévére egy 50GT60 plazmát inkább, két és fél méterről azon jó (az SD mindenen szar, de a FHD jó, a német műholdas meg nagyon jó). -
uszid94
tag
válasz
Strezi #53580 üzenetére
Köszi az infót. AZ igaz hogy egy új oled tv nél elején sokat kell használni? Őszintén szólva én azért nem használnám olyan sokat naponta 1 max 2 óra. Attól függ barátnőmmel néznénk e valamit. Ha viszont meg lesz a ps5 akkor azért kicsit többet használnám már. De az se most lenne.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Strezi #53580 üzenetére
Nincs az túl "bonyolítva", nekem előtte 77-es AG9 volt, aminek olyan homogén képernyője volt, hogy nagyítóval sem lehetett volna rajta találni 1mm-en hibát.
A lassú oprendszer miatt visszavitt és 1 hétig használt AG8, szintén teljesen homogén volt minden szinten. A paneleket meg az LG-től kapja, ugye... Akkor miről beszélünk, a saját név alatt gyártott tévékbe meg belepakolják a legszarabb paneleket?
Akit zavar, az kicserélteti, aki nem látja, az úgysem látja, vagy tojik rá, mert nincs idege hozzá, de csak itt a topikot olvasva (reddit-et nem is említem), kb 10 LG tévéből szerintem talán 1-2, ami fullosan homogén lehet. Tehát van és létezik ilyen panel, mert csere után az enyém is ilyen (lett).
-----------Erről jut eszembe, aki vett itt hz 2000-et, kértem tőle, hogy fotózza le a 0%-on - tehát nem 5 meg 10, hanem 0%-on [link] ezen a linken lévő teszten a tévéjét és rakja be.
Most vagy nem látta a hsz-t, vagy elfelejtette, de nagyon kíváncsi vagyok, milyen egy vadiúj pana. Még mindig nem döntöttem el, hogy hz 2000-ből 65, vagy Lg, sony-ból egy 77-es a hálóba... -
-
ImACeltic
őstag
-
ImACeltic
őstag
válasz
Strezi #51041 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy én 1080p-ben tervezem kivetíteni a TV-re. Át is tudtam állítani ezt a gépház/kijelző beállításánál, de így sincs jel.
EDIT: Átállítottam 25 hz-re a képernyőfrissítést, de így sem volt jel. A Radeon Software-ben van egy olyan bekapcsolható beállítás, hogy "HDMI kapcsolat biztosítása", ami probléma esetén alacsonyabb sebességre vált le, de ez sem segít.
-
MrGiga
újonc
válasz
Strezi #50732 üzenetére
Színhőmérséklet c20
oled fény 50
kontraszt 80
fényerő 50
élesség 10
szín mélység 50
semmi eco ,semmi energiatakarékos minden
zaj ki
mpeg ki
valósághű mozi be
szemkímélő ki
TruMotion ki
dinamikus kontraszt ki
dinamikus szín ki
színskála széles
szuper felbontás alacsony
gamma közepes
fekete szín alacsony
Jelenleg ez a beállítás van a tv n és nem tetszik valahogy fakó fátyolosnak tűnik még mindíg ,érdekesen nem szép a kép nem kellemes nézni . -
MrGiga
újonc
válasz
Strezi #50729 üzenetére
Köszönöm a gyors választ !
Már három nap telt el a panel csere óta és kb 7 órát ment a tv .
Néztem tv adást,HD adást,4K filmet , videójáték , minden meg volt.
most teljesen újra indítottam a készüléket és ugyan olyan fakó és élettelen a kép !
Valahogy a fehér az nem fehér inkább sárgás minden beállításon és a fényerő is olyan fura erőtlen !
AZ OLED FÉNY 100%-on olyan mit az előző panelen 50%-on volt és még így is sem fehér a fehér !
Most az a baj h ezzel a jelenséggel vajon foglalkozik a szervíz vagy sem ?
Esetleg tipp h mit tegyek h jó legyen a kép ? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest