Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy általában van-e (menüben) DVB-C jel csillapító, LG Oled tv-kben? Nálam jupici van és borzalmasan erős a jel, annyira, hogy a jelenlegi Pana plazmámon csak bekapcsolt jelcsillapítóval élvezhető a kép. TV csere után nem szeretnék hoppon maradni, mert nincs ilyen funkció a tv-ben. Ha létezik külső eszköz ilyen jellegű "hiba" megoldására, és valaki már próbálta LG Oledhez, az is lehet megoldás. Kösz előre is.
"csak a zene van"
-
-
dgyuri0123
nagyúr
"(#4109) Nemir Ombe" jól mondja. Nem az 5" miatt cserélek, hanem mert fekete "fetisiszta" vagyok. 50" is megfelelt és 2 év elteltével sem érzem kicsinek, bár az 5" növekedés mégiscsak jó lesz valamire. Nem akarok nagyobbat, tényleg... de nem is férne el. Egyszerűen lenyűgöz az Oled feketéje, még akkor is, ha nem hibátlan a képmegjelenítése. De persze mi hibátlan? A plazma sem az, de ha tudna 0 cd-t, nem akarnám lecserélni.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez több, mint amire számítottam... köszönöm. Ha 15-20e-el kevesebbért megy el, azt sem fogom bánni.
(#4109) Nemir Ombe : Kösz a tippet, de... 1 év a gari és bolti, ha jól látom. Kicsit kockázatosnak vélem és macerásnak, ha esetleg Győrszemerére kell vinnem javíttatni. Tudom, kockázat nélkül nincs üzlet...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4119 üzenetére
Azt figyelem mint állat, hogy mikor lesz "végkiárusítás" 910-ből és azonnal repülök... Na, ez is kockázatos dolog, de nem tehetek mást "asszonyfaktor" miatt. Nincs mese, van mikor nem ér semmit a "józan" érvelés..
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4121 üzenetére
Láttam a napi "árfolyamot". Nem is nagyon tudok a seggemen megmaradni, de kénytelen leszek. Van egy keret, amit nem léphetek túl... és ez még mindig több egy kicsivel. Ja, ez van, ha nem vet fel a zsé'...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4123 üzenetére
Nem a +garis árról beszéltem, sajnos. Ahhoz képest inkább sokkal kevesebbnek kellene lennie.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Üdv!
Ismét kérdeznék, ha nem baj. Lehet, hülyének tűnik a kérdésem, de muszáj feltennem... Tehát a LG 55EG910V ellen szól-e bármilyen negatív tapasztalat, vagy lehet-e olyan ok, ami miatt inkább felejtős. A paramétereivel tisztában vagyok, tehát nem az érdekel, hogy nem 4k-s meg hasonlók.. Köszi minden segítséget/tapasztalást.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #4141 üzenetére
Köszi, ezek fontos infók voltak. Ami még érdekelne az, hogy SD adás mennyire ratyi plazmához képest. Most nyilván annak a véleményére számítanék, akinek volt plazmája. Tudniillik, asszony sokat néz egy bizonyos csatornát, ami csak SD-ben érhető el és nem szeretném, ha ordenáré képet kellene néznie. Mellékesen kapnék a pofámra, hogy mit vittem haza...
Vagy menjek el MM-ba és ott próbálkozzak?
(#4142) daneel_hu : Ez számomra mellékes "tulajdonság". Nem zavar kicsit sem. Más kérdés, hogy tök felesleges...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Nagyjából sejtettem, hogy így lesz. Plazmán sem "remek" az SD adás, de azért "nézhető" 3 m-ről, bár még ilyen távolságról is látszik "időnként", hogy mennyire szar a forrás. Ugye vannak olyan zsebkendő méretű fájlok, amik szerintem az SD szabványt sem érik el és ezt nyomják bizonyos kereskedelmi adók főműsoridőben. Szóval, ha eléri egy LCD tv SD feldolgozási képességét, már el tudom viselni (illetve az asszony). Gondolom annál azért nem lehet rosszabb az Oled. Vagy igen?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #4171 üzenetére
Kösz.
Ez nálam kb.12-13 év lenne. Max 4-6 évesen úgyis eladom... ha tudom.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Srácok!
A 910V most kifutó, vagy sem? Olyat olvastam valahol, hogy gyártásban maradt. Vagy ez hülyeség?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz freemail.hu #4291 üzenetére
A plusz garival úgy jártam plazmánál, hogy megvettem, (MM-ban) 1,5 év után tönkrement a garanciát biztosító cég és egyszerűen visszakaptam a pénzemet (még szerencse?). Ergo ugrott a plusz garanciám lehetősége, mert már "öreg" volt a tv hozzá. De persze jó ötlet, csak semmi biztosíték arra, hogy később lesz is, aki állja a garanciát. Ezek a kiterjesztések nem gyári eredetűek, hanem különböző külső cégek kötnek veled biztosítási szerződést. Még szerencsém volt, mert értesítést kaptam róla, hogy baj van. De mi van akkor, ha nem tudsz róla, hogy megszűnt a cég és 3 évesen "vígan" elviszed szervizbe, miközben az már fizetőssé változott a tudtodon kívül. És ez nem egyedi eset. Jó kis bevételi forrás.... elveszik a pénzedet, használják két-három évig kamatmentesen, utána bedöntik a céget és ha szerencséd van, visszautalják a két évvel korábban befizetett összeget.
Bocs az offért, csak eszembe jutott, hogy jártam. De azért kíváncsi lennék, hányan éltek a hosszabbított garancia lehetőségével a 2 év gyári garancia lejárta után.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #4324 üzenetére
Az elmondottak alapján picit elbizonytalanodtam...(?) most akkor a 910V egy hibákkal "teletömött" készülék?
A csíkozódás (sávosodás) a leginkább "riasztó" számomra, mert most plazmánál a homogenitás szinte kifogástalan. Vagy ezek inkább csak tesztanyaggal (nagyítóval) felfedezhetők ?[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4327 üzenetére
És (#4326) Partizan182
Kösz a választ srácok. Akkor nem parázok emiatt. Így azért másképp fest a dolog. Amúgy a plazma sem tökéletes... Pixelhiba nem zavar (különösebben), amíg nem feltűnően (zavaróan) sok és persze sem tesztábrákkal, sem nagyítóval nem áll szándékomban vizslatni. Filmnézés közben (2.5m-ről) ne lássak ordenáré rondaságokat, ez lenne a lényeg.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4329 üzenetére
Akkor ezek után részemről no para.
Csak vigyék el a jelenlegi tv-t. Remélem mihamarabb írhatok élménybeszámolót. Addig is olvasgatom az Oled fórumot.
"csak a zene van"
-
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem vitaindítónak szánom, de épp PH-s teszteket olvasgatok (csak úgy) qled lcd-ről és azt írják, 300cd-nál már bántó a fényerő, még napsütötte szobában is. És hol van ez 1000cd-tól, vagy 4000-től? Ergo, semmi gyakorlati haszna nincs az 1000nitnek, hacsak nem kerti partis filmnézés közben, déli napsütésben.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
A jelenlegi 50ST60-as plazmámon 93 cd/m2 a kalibrált érték pl. náluk. Így sem érzed soknak a 300cd-t? Én igen...
És itt jön az, hogy 120cd körül bőven elegendő a fényerő minden, nem napsütötte szobában, csak a fos LCD ekkora fényerőnél (szám szerint) igen gyenge kontrasztot tud előállítani. (kb. 700:1 )
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Sosem vennék 4-500 lóerős autót, mert nem akarom kihasználni azt a pluszt, amit nyújtani tud.
A HDR is egy olyan plusz, ami hidegen hagy. Viszont nálam, a 0 cd mindent visz. Ha az ST60 tudná a 0 cd-t soha nem cserélném le, mert amit most nyújt (főként FHD-ben) az is bőven jó (nekem).
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
"kifejezetten alacsony fényerejű TV-hez vagy szokva"
Ezt nem mondanám. Jelenleg, film/tévénézéskor is be van kapcsolva nálam egy külső fényforrás, mert annyira erős tud lenni a képtartalmak közötti fényerő változás, hogy zavar a "kis" lámpa fénye nélkül, ami némileg tompítja ezt a villogást (nem a 100Hz-es képernyő vibrálásról beszélek). Tehát, nem felfelé hiányzik (nekem) bármi, hanem lefelé. Azaz, a fekete szintből hiányzik az a plusz, (0cd) amitől áll leejtős lenne a kép. És attól, hogy olednél, "alul" 0cd a fényerő, ez még tovább növeli a kontraszt érzetet, pedig ugyanúgy kb. 100-120cd a fényerőd (optimális beállítások mellett). Nem tudom érthető-e, amit mondok?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Piftuka #4444 üzenetére
Miért is született meg az Oled technológia? Eredendően a 0 cd elérése volt a cél. Ez sikerült is, hurrá...de miért kell nekem sorba állnom az 1000cd-ért és HDR-ért? Nem szeretem a vakító fényt (életben sem), inkább maradok az árnyékban. Mit nem tudsz elfogadni ebben? Semmi retrográd nincs abban, ahogyan hozzáállok, inkább csak ignorálom a számomra semennyire sem fontos dolgokat. Mindenki azt nézze, amit szeret és olyan megjelenítőt válasszon, amelyben a számára legjobb/legértékesebb megoldások/szolgáltatások vannak. Őszintén, azt sem tudom, a 910-es tud-e HDR-t, mert ennyire nem érdekel a dolog.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz ottofon #4448 üzenetére
Nem tévedsz... És mindent értek, hidd el, csakhogy, pl. én napközben (és napsütésben) soha nem nézek filmet (tv más tészta). Innen kezdve semmi szükségem 300-1000cd-ra. De aki a kertben szabadtéri mozizna napsütésben, annak biztosan jó lehetőség lehetne a 2000cd fényerő. Saját véleményem az, hogy az "esetek" 99%-ában semmi szükség ekkora fényerőre, de ezt csak halkan és félve írom le.
Egy buta példával hadd éljek... 1000000 eladott autóból 1 db a Ferrari. Sosem mondtam, hogy a Ferrari felesleges szegmens, pedig 999999 embernek mégis csak az. Picit sarkítottam, de gondolom érted a példálózásom lényegét. A továbbiakban nem akarok OFF-olni emiatt, mert már kezdem magam kényelmetlenül érezni, csak mert nem állok sorba valamiért, aminek semmi értelmét nem látom.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #4452 üzenetére
910-et vennék, az meg úgy sem tud HDR-t.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
A linked végül is kicsit megnyugtat, mert alig látható a "jelenség", ráadásul az is lehet, hogy 100%-ra tolt oled fényerőnél fényképezték. Az is lehet, hogy képkivágás van felnagyítva? Persze sok a "lehet", de mit lehet akkor tenni, ha mondjuk minden példány "világít" a teljesen fekete helyett. Hol van akkor az oled előnye? Basszus, a plazmát legalább ismerem... és az nem dereng ennyire vaksötét szobában sem, annyi bizonyos.
Ja és persze min nézem mindezt ? Egy szaros lcd kijelzőn. Ergo semennyivel nem lettem okosabb.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4497 üzenetére
Na igen, ez valóban fekete. Még lcd-n keresztül is.
Azon gondolkozom, miért csinálnak ilyen "elrettentő" teszteket? Gondolom az lcd-s ellentábor ezzel akar bizonyítani. Mindenesetre rendesen rám hozta a frászt. Az még kérdés, hogy valós körülmények között mennyire látható ez a foltosodás/csíkozódás. Vagy nagyon nehéz összehozni az ennyire látványosan rossz képet ?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz freddirty #4503 üzenetére
3 HDMI port nekem bőven sok. Egy kell a Med600-hoz és passz, mert jupicis mediacardot használok.
A Med600-at én is nagyon szeretem, nem is akarom cserélni semmire, pedig megvan 3-4 éves.(#4504) daneel_hu : Ódzkodok is rendesen... Attól, hogy valami drága, még lehet ergya, erre akad bizonyíték bőven...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4511 üzenetére
Lehet a telefonod ilyen vacak, de semmit nem látni a sávosodásból..?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dadan01 #4545 üzenetére
Tudomásom szerint ARC-n nem jön ki Atmos, max. DD. Ha szeretnél HD hangokat, azt kizárólag külső médialejátszóval fogod tudni "hallhatóvá tenni", AVR-en keresztül. Optikán is kizárólag DD jön ki a tv-ből. Szerintem. De tedd fel a kérdést a házimozi topikban is, ott megmondják a tutit.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Elemlámpa, zseblámpa
- LEGO klub
- Ukrajnai háború