Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- A fénynél gyorsabban
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
Nem csak szerintem.
Amúgy ha jól emlékszem téged nem zavar a szappanopera effekt, sőt mintha ajnároztad volna, mekkora királyság ez az interpolált czucc.
Ha valakinek ez tetszik, azzal nem lehet mit kezdeni - felesleges vitatkozni ezen.
Szerintem borzalmas ha egy 24p-s anyag szappanoperázik - azt is könnyű belátni, hogy a folyamatos gyors mozgás csak szappan esetében lesz röccenésmentes OLED-en.Ne mondjuk már azt, hogy az OLED mozgásmegjelenítésben van olyan jó mint egy régi CRT vagy mint egy plazma (hovatovább BFI-s LEDTV), mert ez fizikai képtelenség 24p esetében.
Kár lenne vakítanunk magunkat azért mert vettünk egy OLED tévét.Nekem van itthon OLED (55e6v) és plazma is, a mozifilmeket IS nyilván az OLED-en nézem, mert összélményben ver minden tévét ami ma kapható a boltokban.
Ettől függetlenül ha gyors mozgásokról van szó, egy régi CRT vagy plazma sajnos (még) jobb.Ez van.
-
Piera23
tag
"Senki nem írta hogy élvezhetetlen, csak lett volna hova fejlődni még sokat. Jelenleg jópár OLED sokkal jobb képi megjelenítést kínál, csak ezt nehéz elfogadni a már PLAZMA tulajok egy részének hogy nem mindenben a legjobb. Kognitív disszonancia."
milyen érdekes pár szó eltéréssel is A plazma topicba ugyan így járnak Oled tulajok hittéríteni? Nem szívesen trolloználak le, mert értesz a témához, de minden 5. hozzászólás az hogy "300 sor". Köszönjük, értjük, elfogadtuk amikor megvettük, nem otthon jöttünk rá. Plazma jobb benne. Remélem örülsz és nem írod le 23486jára is. Megyek vissza, megnézek egy filmet az Oleden.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Piera23 #2406 üzenetére
Na de mit írna egy "oledes" a plazma topikban, mert ha még jobb lenne akkor talán megertem.
Egyebken ne aggódj volt már ott oledes, lcd-s. Ott is le lett tolva a vita. Mindig van pár ember aki nem érti, aztán úgy 10 hsz után feladom az adott illetőnek hogy nem is fogja. De azért van néha értelmes ember akivel konstruktív vitát lehet folytatni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Pro Koryak #2410 üzenetére
Házimozi boltban láttam, otthon nyilván nem. Jó képe van ha megfelelő a forrás, vagyis nagyfelbontasu, nagykepkockaszamu tartalommal, de 24p-s tartalommal jobb a plazma de nem mondom hogy ég és föld, de határozottan jobb. A legolcsobb oled is 300k felett van, de 65"-os egymilla. Ennyiért nem veszek olyat ami nem jobb minden téren mint a plazma.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
envagyok
veterán
Azért ha közelebb mész ahhoz a plazmához, a fekete se olyan mint kellene, a sötét árnyalatok ditheringjéről nem is beszélve.
http://www.avsforum.com/photopost/data/2354790/c/cf/cf742d09_vbattach219348.jpeg
Na ilyen nincs az oleden. A sorfelbontás meg egy marhaság.
Statikus,lassú képnél megvan az összes sor, a gyorsan mozgó részeken meg a szemed korlátai miatt látsz kevesebb sort, a többi tvn is a kép villogtatásával érik el, hogy többet láss, ami hmm finoman szólva is ordenáré csalás a valósághoz képest. Kössél a fejedre egy lapot, olyan kis lyukra, hogy ha forogsz, ne tudjon megpihenni a szemed egy tárgyon se. Látsz mindent? Ugye nem.
Nekem van egy 60-as plazma a nappaliban, 55-ös oled a hálóban, ami egy 55-ös 4k ledtvt cserélt le, amit most árulok. Minden tv házilag kalibrált, és eszem ágában sincs visszatenni az lcd-t, és inkább árulni az oleden, pedig nagyon jó áron vettem, azon keresnék is, míg az lcd-n 1 év alatt buktam egy 100-ast legalább. A nappaliban is azért maradhat a plazma,mert sajnálom a 65-ös oledre a milliós árat.
Szóval ha tapasztalat kell, nálam az van, nem kiragadott baromságokkal dobálózok, hanem több 100 órányi filmezéssel elért véleménnyel.[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
Srácok, szeretném megkovetni magam (így mondják egyáltalán?), ez a trumotion istenfasza, csak nem kell túlcsavarni. Deblur:10 dejudder:3 ezt mondja az internet, namondom legyen.
Hát ég és föld, SOE csak ritkán ficcen be, cserébe szép sima minden. Tudom, tudom, mégjobb lenne ha villogna a kép mint az állat, a foszfor-trail is hiányzik nagyon a tökéletes mozgáshoz, de egy oled prolinak mint én ez elég
-
dom1n0
senior tag
Vicces, de sajnos 10 ev alatt semmit sem valtozott a PH forum, tovabbra is ha egy premium termekrol van szo, a hozzaszolasok 40% arrol szol, hogy miert szar, es tok hulye aki megvette, a masik 30% egy eltitkolt almodozas a termekrol, mindenfele irrealis kifogas moge bujtatva, es a maradek 30% ami temaba van esetleg.
Csak azt nem tudom miert jo ez?En is irogathatnek a Maserati Quattroporte forumba, hogy hulyek vagytok, mert 1/5 aron is lehet kapni kocsit ami gurul,
meg amugyis ha levinnek 1 milliora akkor vennek, de annal tobbet nem er.
Kivulrol sajnos ez igy jon le, nalatok is, es eleg nevetseges
Nincs ilyen cuccod? Oke, lehet tovabb haladni akkorEn amiota megvettem a 55eg910-et, folyamatosan egy elmenynek elem meg amikor leuok megnezni egy jo sorozatot, vagy filmet, pedig nekem is volt jopar tv-m mar.
a Gotham pl. 1080p-ben korom sotetben lenyugozo, de tenyleg. -
Piftuka
veterán
"Szerintem ennek helye van itt is, hiszen nem tudni, h upc vagy lg oled részéről van a gubanc, mindenesetre más jövőbeni oled tulajokat is érdekelhet, h jelenleg valami valahol nem oké, nem? Pláne ha esetleg sikerül végigverekednie Piftukának magát a megoldásig a szolgáltatóknál, nem gondolod?"
Nagyon jól látod a helyzetet, és én éppen azon voltam, hogy eljussak a megoldásig! Még annyit ehhez a témához, hogy inkább minden jóérzésű fórumozónak örülnie kellene, ha az "X és Y TV-ket néztem, Z pénzből melyiket vegyem? - Az X-et! - De miért? - Mert az a jobb! - Ok, köszi!" stílusú sablonkommunikáció helyett egy adott témával kapcsolatos beszélgetés folyik. Naphosszat, de akár "évhosszat" is... Erről szól ugyanis egy fórum.
Én a magam részéről nagy érdeklődéssel olvastam, olvasom az éppen futó beszélgetést a "kadenciahelyes lejátszás", és a "mozgásmegjelenítés témájában", valamint minden építő jellegű, érdekes hozzászólást is.
Megjegyzem, nem haragszom senkire! Bizonyára néhányan a saját, általuk megelégedéssel használt készülékük irányába történő "támadásnak" vélték a leírt eseményeket. Pedig hát erről szó sincs.
Higgye el mindenki, hogy én lennék a legboldogabb, ha a múlt vasárnap vásárolt TV-m kifogástalanul üzemelt volna, és én azóta is széles mosollyal az arcomon a TV által megjelenített tartalmakat élvezném!
Azt a csalódást, elkeseredést, idegeskedést pedig, amit az elmúlt ~1 hétben átéltem emiatt, nem kívánom senkinek!
Na, de hogy rövidre zárjam a történetet, leírom a fejleményeket:
- A UPC-vel és az LG tech support-tal is négyszer beszéltem, utóbbival meglehetősen részletesen. Miután a szerdai kényszerű cserét követően ismét muszáj volt tesztelnem, a lehetőségekhez mérten (napközben dolgozom, este érek haza) intenzívebben tettem meg mindezt.
Kiderült, hogy a "LIST" funkció is ugyanazt a hibát generálja, ráadásul a készülék véletlenszerűen "reset"-elte többször a képbeállításokat. Mint amikor a "visszaállítás" funkciót használja az ember, és a gyári "Eco" képmóddal indul újra a készülék.
- Mindezek miatt az LG tech support szerint ez nagy valószínűséggel elektronikai vezérlési és/vagy alaplap hiba. Adott esélyt a szoftveres problémának is, és kis esélyét adta annak, hogy a UPC kártyával valamilyen inkompatibilitási probléma is bejátszhat. Ráadásul az is lehet, hogy mindezt valami "gixer" okozta a 2016 végi lengyel gyártásban.
Mert bizony ezt sem lehet teljesen kizárni. Éppen itt írta fentebb valaki, akinek ilyen OLED készüléke van, hogy az övé "2015. decemberi gyártás", az információk szerint "A panel a GOLD széria egy tagja"....
(Egy gyártó csúcs kategóriás készüléke a teljes gyártási ciklus alatt nem egyforma minőséget kap... számomra az ilyen elfogadhatatlan.)Biztosra csak akkor tudott volna menni, ha kiküld egy szervizest, aki alaplapot cserél. (A UPC által ajánlott nagyon régi FW-esre viszont gyakorlatilag nulla esély volt.)
Én ezt egy vadonat új készülék esetében nem voltam hajlandó elfogadni.- Elmondta, hogy ezt a mérnökeiknek kell megoldani, akár közösen a UPC-vel. És én ezzel egyet is értek. Nem háríthatja a felelősséget egyetlen szolgáltató és/vagy gyártó sem a vásárlóra, akinek semmi köze nincsen a termék és/vagy szolgáltatás hibájához.
Én tényleg nem akartam visszavinni a TV-t, ezért abban maradtunk, hogy ő egy email-ban alapos vizsgálatot kér a mérnökeiktől. Várhatóan 1-2 héten belül jutnak valamire, és azonnal értesítenek engem.
(Itt jegyzem meg - nem először -, hogy rendkívül felkészült, alapos, udvarias és segítőkész a tech support munkatársa! Le a kalappal előtte! Jó volna, ha mindenhol ez lenne az alap.)Bízunk abban, hogy a UPC-vel közösen találnak olyan megoldást, ami nem igényli a készülék szervizelését.
- Ezzel az információval mentem vissza pénteken a Media Markt-ba, jelezve, hogy élnék a csereigényemmel, amennyiben mégsem talál a két cég megoldást a problémára. Addig viszont várjunk 1-2 hetet, bízva abban, hogy minden jól alakul. És ezzel mindenki jól jár.
Sajnos a Media Markt nem volt hajlandó várni. Az osztályvezető azt mondta, hogy vagy most érvényesítem a cserét, vagy nem érvényesítem.
Ezért aztán visszavittem tegnap a készüléket, és visszakértem a pénzemet.
- Érdekes adalékként elmondom, hogy az LG-nek egyszer globálisan az összes készülékével gond volt UPC hálózaton belül. Azt akkor az LG orvosolta. (A promóter srác mesélte el mindezt.)
- Valamint kiderült, hogy itt nálunk melyik szervizzel van kapcsolatban az LG. Nos az alapján örülök, hogy nem kértem az alaplapcserét. Sőt erősen gondolkodom azon, hogy egyáltalán emiatt bármilyen LG terméket vegyek a jövőben.
Az ominózus szerviz a rendszerváltás előtt, alatt és óta üzemel városunkban. Egyszer egy szalagbetekerési problémával leadott videomagnónk javításaként azt végezték el, hogy !!!kenőzsírral "megküldték" a szalagtovábbító gumigörgőket!!! (Később egy rendes, műszerész ismerősöm tette rendbe, és javította meg tökéletesen a mechanikát.)
Számos ismerősöm, rokonom révén tudok hasonló történetet a "szakértelmükről". Értem én az LG-t, hogy valakivel le kell szerződniük, mert saját (LG által foglalkoztatott) mérnökökkel nem tudják lefedni az egész országot, de tudnék én a jelenlegi szervizen kívül több más alternatívát is számukra, mint partnert. No mindegy...Summa summarum:
- Sajnálom, hogy így alakult, mert a képminőségét nagyon megszerettem ennek a készüléknek! A "Harry Potter", "Star Wars", a "Hobbit 3D" Blu-ray filmjeim soha nem voltak ilyen lenyűgözőek.
"Az Élet Könyve" BD 3D pedig maga volt a vizuális orgazmus, a gyönyörű színeivel és tűéles 3D-jével.Viszont ha választani lehet egy gyönyörű képminőségű, talán szériahibás, funkcióiban is hibázó készülék, vagy egy valamelyest kevésbé gyönyörű képminőségű, de kifogástalanul működő készülék között, akkor nem kérdés, hogy az utóbbit választom.
- Egyelőre viszont várok, mert tegnap teszteltem egy Samsung KS8000-eset, és bár annak a készüléknek nagyon szép a képe, gyönyörűek a színei, sőt kifejezetten csodás a "Normal" képbeállítás melletti természetessége, a mozgásmegjelenítése kifogástalan... az OLED csodás feketéje rögtön hiányzott.
Talán szerencsém lesz, és az elkövetkező 1-2 hónapban elérhető lesz még pár remek 3D készülék! Ha mégsem, akkor vásárolok egy olcsóbb Full HD TV-t televíziózás céljából, a házimozihoz pedig egy vásznat és egy projektort!
Még egyszer nagyon köszönöm Mindenkinek, aki a hozzászólásával segített, illetve segíteni szándékozott!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
krx21
nagyúr
-
Piftuka
veterán
"Én csak hallkan kérdezem, hogy az egész problémára nem jutott eszedbe egy upc-s set top box beszerzése?"
Eszembe jutott, bár az LG tech support nem ajánlotta. Viszont ez is része volt a "várunk 1-2 hetet, és keressük a lehetőségeket" tervnek.
Sajnos azonban a UPC csak jövő héten tudott volna küldeni embert másik tesztkártyákkal, média box-szal, a 72 órás csereigényemet viszont maximum szombat nap végéig tudtam érvényesíteni.
És mint írtam, a MM nem tudott/nem akart várni a fent említett "közös LG-UPC brainstorming" eredményére.... A kör bezárult.
Nem akartam úgy járni, hogy ha a UPC teszt után a TV hibája igazolódik, akkor már cserélni nem lehet, mindenképpen szervizelni kell. Egy új, ilyen drága TV-t...
-
Jack@l
veterán
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Madwe
nagyúr
válasz Piftuka #2422 üzenetére
Mondjuk ilyen esetben én megvettem volna az oledet újra akkor, amikor kijön a szerelő De persze azt is értem ha eleged lett a hercehurcából Monjduk tvadást én egyáltalán nem nézek tvn, vagy ha igen, azt is kb csak a hangja miatt h alapjaz legyen otthon, de mások vagyunk
-
törölt tag
65" oled tv-t kellene szállítanom.Mekkora ennek a 65"-nak(LG) a doboza,hossz,szél,mély tudna valaki erről infót?Fekve szállítása !!!!???????veszélyes,kárt okozhat benne?Köszi!
-
Piftuka
veterán
válasz #92762368 #2425 üzenetére
Az említett méretű kijelző dobozának a méreteit nem ismerem, de nyugodtan hívd fel az LG vevőszolgálatot (a 06-1-54-54054 telefonszámon)!
Biztos vagyok benne, hogy szívesen segítenek a pontos adatok megadásával. (Ha nincsen a közeledben áruház, ahol lemérheted a dobozt.)A készüléket egyébként a kijelzőjével felfelé lefektetve szabad szállítani. (A dobozon egyértelmű jelölés mutatja, hogy merre néz a kijelző a dobozban.
A lényeg, hogy óvatosabban vezess, bármilyen autóval is szállítod! A kanyarokban ne csúszkáljon, a bukkanókon ne "ugráljon" a csomagtérben a készülék. Én két pokróccal "párnáztam" ki a csomagtartót, illetve a ledöntött hátsó üléseket, mielőtt elhelyeztem az autóban a készüléket.
-
Strezi
őstag
-
törölt tag
válasz Piftuka #2426 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!Én ekkora tv-t, és dobozt még nem is láttam! Sajnos az én vidéki kisvárosomban sem igen látható ekkora... a "kereslet"....hiánya miatt.A két üzletben nem tudják mert még nem volt soha!A tel.számot megpróbálom ,és mégegyszer nagyon köszönöm a segítséged!
-
Piera23
tag
válasz Piftuka #2420 üzenetére
Sajnálattal olvasom. Az én 910 esem 2016 októberi gyártású a hátulján levő matrica szerint. Nem produkálja a te problémáidat, nekem is UPC kártyával megy. Nagyon kifoghattad ha kettő is olyan volt. Én szintén a MMben vettem. Vissza fogsz térni a feketékhez, könnyű hozzá szokni ;D Szívesen ajánlom, főleg hogy 400ert lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Partizan182 #2429 üzenetére
Hálás köszönetem a segítségért!Máris nézem!
-
envagyok
veterán
"A technológia egyetlen dolgot használ ki, mégpedig az emberi szem (és agy) egy érdekes tulajdonságát: minél rövidebb ideig látunk egy adott képet, az annál élesebbnek tűnik. Ezt egyszerűen le is tesztelhetjük, ha autóból vagy buszról kifelé nézünk. Ha nem mozgatjuk a fejünket és szemünkkel sem követjük a tárgyakat, akkor minden elmosódik, ha viszont gyorsan pislogunk is közben, minden egyből élesebb lesz – pedig valójában ugyanazt látjuk, csak rövidebb ideig."
http://www.geeks.hu/technologiak/090306_igy_mukodik_az_lcd_tevek_100_hz_es_kepfrissitese -
krx21
nagyúr
válasz envagyok #2432 üzenetére
Evvel én tökéletesen tisztába vagyok. De a TV-n a mozgó tárgyat azért szeretnénk követni, nem? Mondjuk egy elhaladó autót... Az annál élesebb lesz a TV-n minél jobb a mozgó sorfelbontása...
Egyébként nem az a lényeg, hogy rövid ideig lássuk, hanem, hogy legyen ideje az agynak feldolgozni... Ezt teszi, míg fekete a kép, a helyett, hogy folyamatosan változna... Kb. ez a jelenség magyarázata.
Más: Mivel a B6-al elégedett vagyok, tehát egyelőre nem akarom eladni, így ma vettem hozzá még 3 év garanciát... Biztos ami biztos...
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz envagyok #2432 üzenetére
Az autó a valóságban nem 24 képkocka/s megy el előtted, de nem is 60-al. Másik dolog hogy tv-t nem úgy nézed mint egy leszedált nyugdíjas, hanem folyamatosan mozog a szemed, követed a mozgásokat.
Nem kell ilyen erőltetve megmagyarázni hogy miért nem baj a gyenge mozgóképfelbontás, hátrány és kész. Megveszed 1 milláért az oled-et és bevállalod hogy ez egy hátrány. Nem kell mindent kimagyarázni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Én sem vettem észre anno semmilyen negatív dolgot amikor átültem Ladából a Szuzukiba. Az az LCD ugyan azt a mozgóképfelbontást tudja mint az OLED, viszont legaláb lett egy jó kontrasztod és homogén képed. 3 éve csodás viták voltak LCD-Plazma technológiákról, akkor épp az 1:1000-es kontraszt volt teljesen tökéletes mindenkinek. Most a nagy részük megveszi az OLED-et és elájul a magas kontraszttól.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Joshi
titán
"akkor épp az 1:1000-es kontraszt volt teljesen tökéletes mindenkinek. Most a nagy részük megveszi az OLED-et és elájul a magas kontraszttól."
Ez természetes mivel akkor az volt a legjobb, ma meg az OLED, hiába alacsonyabb a mozgófelbontása mint a legjobb lcd-nek. Összességében jelen pillanatban az OLED a legjobb pont ezért kerül annyiba amennyibe. Én nem mondom hogy engem nem zavarna a mozgás egy OLED-en, de az biztos hogy az 50/60fps-es UHD demo anyagok piszok jól néznek ki rajta. Attól nem félek hogy elégedetlenül kell használnom, mert max elállok a vásárlástól ha egyáltalán eljutok oda hogy veszek egyet. -
Ijk
nagyúr
Mint mondtam plazma-lcd vitákban, tehát akkori plazmák tudtak 1:20.000-1:30.000-es kontrasztot, LCD-k meg max 1:3000-et. Most meg mindenki el van ájulva az OLED-ek kontrasztjától LCD után.
Én nem demó anyagokat akarok nézni a tv-n, hanem filmeket, sorozatokat. Ahhoz legyen maga a tökély 1 millióért, ne a demókhoz. Bár 1 millió lehet hogy csak nekem rohadt drága egy televízióért ami messze nem tökéletes. Persze 300 kilóért már itthon lenne a 65"-os OLED a jelenlegi mozgásmegjelenítésével is, valahogy megemészteném./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Nemir Ombe
addikt
Tök jó, hogy mindenki az "olcsó oled-et" várja .... erre az LG úgy gondolta, hogy ha a "konkurencia" is drágá(bba)n adj, akkor ők miért ne ....
(vagy megfenygették az LG-t a "többiek", (mert neki is kellene oled-et eladni), hogy ha nem emel árat, akkor nem vesznek több panelt tőlük .... )
ljk:
"Persze 300 kilóért már itthon lenne a 65"-os OLED a jelenlegi mozgásmegjelenítésével is, valahogy megemészteném."
Tehát akkor valójában nem is a "minőséggel" van bajod és nem a "BFI" hiányzik, csak egyszerűen "spúr" vagy ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Ijk
nagyúr
válasz Nemir Ombe #2439 üzenetére
Nem, kifzetnék mondjuk 800k-t a 65"-os BFI-s, 4K, 3D OLED-ért, nekem ennyinél nem ér meg többet semmilyen csoda tv 65"-os méretben, de a jelenlegi OLED-ért nem adnék 300-nál többet ha így világos.
nobeige: Persze, persze "lemossa". De azért remélem tudod értelmezni hogy mennyi a különbség szemre az 1:3000-es kontraszt és 1:30.000 között és mennyi az amivel az OLED jobb.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Nemir Ombe
addikt
Világos volt eddig is csak tudod, ha az emberek többszáz hsz-on keresztül azt olvassák, hogy "sz@r a sorfelbontás" meg "bfi nélkül le se ülnék eléjje" .... erre most meg kiderül, hogy "ingyen még a sz@r is jó" .... ne vedd személyeskedésnek, de ha valami szerintem sz@r, akkor az még ingyen sem kell, nemhogy olcsón, ha meg valami olcsón kell, akkor meg nem a minőség a fontos, hanem az ár .... sokan sz@rozzák pl. az M5-ös BMW-t is, hogy drága a fenntartás meg a szervíz és nekik nem kellene, de akinek van az meg tudja, hogy milyen jó is "közlekedni" vele ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #2442 üzenetére
Pont ezért kérdeztem Ijk-től hogy ő nézett-e már otthoni környezetben OLED-en egy filmet, ugyanis könnyen előfordulhat hogy megváltozna a véleménye a sorfelbontás és a BFI hiánya miatt. Persze ettől függetlenül több mint egy milla tényleg sok egy tévéért főleg akkor ha 1-2 éven belül sokkal jobbat is lehet majd kapni ugyan ennyiért. Ez viszont már a megfontolás/átgondolása a kérdésnek és nem arról van szó hogy sajnálom rá a pénzt. Nyilván minél olcsóbb valami annál inkább hajlik az ember a vételre mert nincs akkora veszteség adott esetben. Itt most nem feltétlenül csak az anyagi veszteségre gondolok.
-
Partz
senior tag
Nem teljesen topic téma, da ha már így szóba jött a mozgás. Rtings.com-nak van most egy 5 részből álló videó sorozata erről. Akit érdekel a téma elég szemléletes, az elsőt linkeltem.
Érdemes őket nézegetni, mert mért adatokat közölnek az egyes készülékekről, nem olyan szubjektív mint egyes cikkszerű tesztek. Például már foglalkoznak színtérfogat méréssel, ami fontosabb lehet, mint a hagyományos színtér lefedettség, így a hdr korszak beköszöntével. Érdekes így összevetve látni más gyártók quantum-dotos lcd tévéjével.
-
Madwe
nagyúr
Mert a plazma burn innel főleg az elején, amikor szintén millió felett volt, akkor jó vétel volt? könyörgöm a westendes mediamarkt nyitásakor egy suzukit adtak akkor a plazmatv mellé...
Amivel neked bajod van, az az, h most az oled az új csúcs technológia, viszont a saját kategóriáján belül még nagyon elöl van.
Ennek két következménye van: egyrészt drágább (bár a samsung suhd mellett nézve már nem is annyira az) msrészt meg vannak gyermekbetegségei.De könyörgöm ilyen a techipar, amikor vmi új megjelenik az még kiforratlan s drágább, nyilván egy lcd vagy plasma ami már ezer éve piacon van olcsóbb lesz s kiforrottab, adott technika lehetőségeihez képest tökéletes.
Igen, nyilván sok 1m 65"ért sokaknak - de azok miért gondolkodnak 65" oleden egyáltalán???
S igen, nyilván pár éven belül a mozgóképfelbontással kezdeni fognak valamit, így méginkább keveseknek érheti meg 1mért, ha neki mindig tökéletes kell, s amúgy is sokallta az árát.Maradok a szokásos mondásnál: nem drága az oled, mi keresünk keveset. (mondom ezt úgy h már 3x majdnem leütöttem egy 65ös c6ot)
-
Ijk
nagyúr
válasz Nemir Ombe #2442 üzenetére
Csak sajnálni tudom akinek az egészből a jó vagy használhatatlan szar a konklúzió. Az egy óvodás szint.
Szerintem teljesen normális dolog hogy az ember mást vár el 300 ezerért, 500 ezerért, 1 millióért. Alsó árkategóriába beleférnek hiányosságok, középkategóriába kompromisszumok, felsőkategóriába esetleg minimális kompromisszumok. Majd mindenki eldönti saját magának neki ez milyen szintű kompromisszum vagy hiányosság. Én kérek elnézést hogy úgy gondolom magam részéről is eldönthetem és ne mások mondják meg nekem mi az ami elfogadható számomra.Madwe: Amikor 3 milla volt a Plazma garantálom hogy ugyanígy megkapta a kritikát. Beégés miatt is garantálom megkapta a kritikát. Nem értem miért pont az OLED-ről ne lehetne beszélni. Nyilván nekem plazma után OLED lenne az ésszerű, LCD-t inkább elkerülném. Ha nem így lenne nagy ívben elkerülném a topikot. Én 75"-os OLED-en gondolkozom, de csak 65" tudok megfizetni. Még a 75" is majdnem kicsi lenne nekem UHD-re.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Joshi
titán
"Igen, nyilván sok 1m 65"ért sokaknak - de azok miért gondolkodnak 65" oleden egyáltalán???"
Azért mert jelenleg is van egy 49"-os 4K Sony LCD-ém, ha váltok akkor sokkal nagyobbra akarok. Egyébként én is erősen elgondolkodtam egy projektoron, szerintem mozi élmény nagyobb lenne kontraszt ide vagy oda. -
Jack@l
veterán
válasz Nemir Ombe #2439 üzenetére
1 hete még 2500 volt előrendelésben, csak vesz a fene előre zsákbamacskát...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
Ha anyagi okai vannak, akkor ne a tévékre fogd. Vajon a plazma vételekor is ennyit szüttyögtél a nyűgjein, hogy rádunt az összes plazma tulaj?
"Amikor 3 milla volt a Plazma garantálom hogy ugyanígy megkapta a kritikát. Beégés miatt is garantálom megkapta a kritikát. Nem értem miért pont az OLED-ről ne lehetne beszélni. Nyilván nekem plazma után OLED lenne az ésszerű, LCD-t inkább elkerülném. Ha nem így lenne nagy ívben elkerülném a topikot."
Vétel előtt is írkáltál a topikjába folyton-folyvást a hibáiról és a hátrányos tulajdonságairól a plazmának?
-
envagyok
veterán
válasz #94529552 #2449 üzenetére
Az a fura, hogy itt annyi önjelölt megmondóember van, mint égen a csillag..
Csak annyi a gond, hogy egynek sincs/nem is volt oled TV-je.
De ők tudják, miért jobb a LCD/plazma.
Viszont milyen fura, aki viszont vett, agyondicséri. Egy negatív kritika volt itt, amikor vkinek inkompatibilis volt a kártyaolvasója.
Hány ember írta, hogy megvette, és visszaküldte, mert sz@r? Egy se. Senki nem tért vissza sem lcdre sem plazmára. Ez mindent elárul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest