Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) krx21 válasza Piftuka (#2198) üzenetére


krx21
nagyúr

Én úgy emlékszem, hogy valamilyen típusú jelnél volt ilyen probléma, amit az lg firmware-el orvosolt...
Frissítve volt???

(#2202) Piftuka


Piftuka
veterán

Köszönöm Mindenkinek az újabb, segítő hozzászólásokat! Tényleg nagyon rendesek vagytok.

Természetesen megnéztem a Blu-ray lejátszómmal is. Bizton állítom, hogy a "Harry Potter - A Halál ereklyéi II 3D" lemezem megtekintésekor kisebb orgazmusom volt. :DDD

Elképesztő, hogy milyen éles a kép, mennyire jól adja vissza az eredeti színvilágot. A fekete teljesen fekete (most makulátlan sötét van a szobában, csak az OLED TV az egyetlen fényforrás), a fehér teljesen fehér;a színek szépek, dinamikusak, de nem harsányak...

A 3D élmény a film esetében növeli az élethűséget.

És ami engem is meglepett, hogy szerintem egy 65 colos TV már nagy is lett volna oda, ahogyan most elhelyeztem. (Egyébként a régi helyére.)

Most kikapcsoltam a zajcsökkentést, és a TrueMotion-t is, és éppen az RTL Klub HD-n futó "Tűzgyűrű" című filmmel tesztelem... Számottevő "röccenést" nem látok. Talán csak egészen közeli felvételeknél, ahogyan az adott szereplő feje kitölti szinte az egész képernyőt, és ahogyan mozog, ott látszik az arcéleknél némi "rezgés"...

De amikor a kamera pásztáz, akkor nincsen "utánhúzás". A film pedig döbbenetesen szép így!

(Ha bekapcsolom a "TrueMotion"-t "sima" beállításra, azonnal visszatér a judder.)

Ezek szerint egy ilyen TV-n sokkal jobban előjön az egyes tartalmak közötti különbség. Ugyanis a nem sokkal korábbi reklám ugyanitt makulátlanul éles, de "judder"-es volt.

Az "RTL Klub Híradó" viszont finoman szólva sem tökéletes. A színek ott is jók voltak, tulajdonképpen a felbontás is, hiszen HD adás volt, mégis... A kép zajos volt.

Annál a riportnál pedig, ahol éppen a piros jelzés figyelmen kívül hagyásának veszélyeiről beszéltek, és autók fedélzeti kamerájának felvételeit mutatták, ott konkrétan "térugrásokkal" közlekedtek a járművek, annyira szaggatott.

"Aquila non captat muscas."

(#2203) Piftuka válasza krx21 (#2201) üzenetére


Piftuka
veterán

"Én úgy emlékszem, hogy valamilyen típusú jelnél volt ilyen probléma, amit az lg firmware-el orvosolt...
Frissítve volt???"

Nem frissítettem. Mire gondolsz pontosan? Hol tudom megnézni a FW verzióját?

Egyébként 2016. októberi, és lengyel gyártású ez a készülék.

"Aquila non captat muscas."

(#2204) #94529552 válasza krx21 (#2201) üzenetére


#94529552
törölt tag

Igen, frissítés ha van újabb és utána a tv visszaállítása is mindenképp javasolt. Itt TruMotion: User (De-Judder 2, De-Blur 10) ezeket írják. Talán ez a legújabb: Software_File(Version_04.05.45)[link], de a tévé is lehet hogy ezt találná.

(#2205) Ijk válasza Piftuka (#2198) üzenetére


Ijk
nagyúr

Írtad korábban hogy vártad az elmúlt hetekben a tapasztalatokat. Felesleges, nem mond semmit. Amitól más el van ájulva a gyönyörűségtől az neked lehet hogy nézhetetlen, és fordítva. Óriási a szórás, magam részéről nem találtam olyan készüléket ami felveszi a középkategóriás plazmámmal a versenyt, pedig szeretnék nagyobb képátlót, de még a millió felettiek is elmaradnak attól amit elvárok. Másnak meg tökéletesen jó egy 1:1000-es kontrasztú IPS paneles LCD.
Amit írtál belefutottál abba hogy te sem vagy képes elviselni a mozgásinterpolációt, semmilyen mértékben. Ezért mondom hogy mindig alaposan le kell tesztelni a készüléket, elsősorban BD tartalommal. Ha most nem zavar majd a gyenge mozgóképfelbontás kikapcsolt interpolációval akkor könnyen továbblépsz, ellenkező esetben valószínűleg megszokod majd.
Beállításnál azt javaslom hogy minden képjavító opciót kapcsolj ki és onnan kezdj el játszani hogy mi az ami javít számodra, és mi az amit semmiképp nem érdemes bekapcsolni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2206) Joshi válasza Piftuka (#2198) üzenetére


Joshi
titán

Mindenképpen ajánlott egy minőségi médialejátszó ami kadenciahelyes lejátszásra képes, ilyen lejátszó mellett minden funkciót kapcsolj ki a tévén és csak finoman kapcsolj be olyan funkciót aminek esetleg hiányát érzed.

(#2205) Ijk igen én is így gondolom. Engem sokkal jobban zavar a mozgással kapcsolatos megjelenítés mint mondjuk a kontraszt. Persze utóbbi se elhanyagolható, de amikor valami akad, röccen attól a falra tudnék mászni.

[ Szerkesztve ]

(#2207) #94529552 válasza Piftuka (#2203) üzenetére


#94529552
törölt tag

A Webos 3-as szoftver frissítés menete ezek közt van.
Ezek szerint egy ilyen TV-n sokkal jobban előjön az egyes tartalmak közötti különbség.
Pontosan, én is ezt tapasztalom, hogy nagyon nem mindegy a forrás.

(#2208) torma1981 válasza Piftuka (#2190) üzenetére


torma1981
veterán

Igazad van. :D A topikban passzív voltam mostanában. Annyi hogy azért a 4k tv még is csak a jövőbe mutat. Amit vettél OLED "csak" FHD. Kevés 4k van még de nagyon durva ami van. :D 3d semmi hozzá képest.

(#2209) Kornel válasza Ijk (#2205) üzenetére


Kornel
veterán

Írj már róla kérlek, hogy mit érdemes keresni ma, ha a legjobb mozgásmegjelenités a cél.

(#2210) Ijk válasza Joshi (#2206) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az a gond hogy LCD-nél a kontraszt mellett ott a betekintési szögekből adódó kontraszt eltérés, színtorzulás, háttérvilágításból adódó inhomogenitás. 40"-os Philips UHD monitorom van, 5000:1 kontraszttal, VA paneles, nagyon szeretem, de ha túlllépek a mozgásmegjelenítésen, akkor is megvan ez a tipikus LCD-s képe. Ha sokáig használom megszokom és nagyon jónak tűnik, de amikor visszaülök a plazma elé egész más szint amit nyújt. Teljesen homogén, kontrasztos kép, nincs semmilyen szín vagy kontrasztvesztés a széleken, van egyfajta mélysége, dinamikája.
OLED ezt még képes tovább fokozni, állóképnél minden létező techonlógiát elsöpör, a probléma egyelőre a mozgóképpel van mivel ugye sample and hold típusú.

Kornel: Használt plazma, BFI-s LCD.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2211) tom_tol


tom_tol
addikt

Ezt meg kell veletek osztanom. Nézegettem OLED TV-ket, eljutottam egy üzletig, ahol is az első értékelés a következőképpen hangzott: "Drömmen var att ha en världsklass TV i toaletten, men var svårt att hitta något som matchade mina kriterier. Den här TVn har allt, den har nu en plats i toan." Ez annyit jelent: Álmom volt egy világklasszis TV a WC-be, de nehéz volt találni megfelelőt az igényeimnek. Ez a TV mindent tud, ez most a WC-ben van. Na milyen készülék ? 77G6V. Nálunk az ára 249 890SEK cca. 8 154 355HUF [link] Klick az öt csillagra

[ Szerkesztve ]

(#2212) torma1981 válasza Ijk (#2210) üzenetére


torma1981
veterán

Na de ez az. Kit érdekel az állókép amikor ez egy tv? :D Pár év és tuti jó lesz. Addig maradok az LCD_nél.

[ Szerkesztve ]

(#2213) Joshi válasza Ijk (#2210) üzenetére


Joshi
titán

Volt plazmám is és igen, tudom miről beszélsz. Én nem véletlenül írtam hogy oledet még nem láttam otthoni környezetben, pedig az lenne az ideális teszt. Ha hibátlan lenne az OLED nem haboznék, de én még kivárok. Idővel olcsóbb is lesz meg jobb is. ;]

(#2214) Ijk válasza torma1981 (#2208) üzenetére


Ijk
nagyúr

Mire lesz széles körben 4k addigra ezt az OLED-et akarja lecserélni majd nagyobbra. 55"-ban amúgy sincs sok értelme a 4k-nak, 65" alá nem adnám, de inkább 75 minimum. Az meg nem kis pénz még LCD-ben sem.
Most vehetne hozzá méregdrágán lejátszót, meg pár tucat UHD filmet 10k/db áron, 99,9%-ban pedig még 1-2 évig nézn rajta a FHD tartalmat.

Joshi: Hibátlan természetesen nincs, de lehetne sokkal jobb, bizony ez egy erős visszatartó erő, főleg ha plazmád volt. Meg az ár is elég visszatartó erő. 2010-ben 140-ért vettem HD-ready 42" plazmát, 2013-ban 270-ért FHD 50" plazmát, és most nagyon hezitáltam egy 65"-os UHD LCD-n, de az is 700k környéke és képminőségben szinte csak visszalépés lenne. Azért az ár ugrás elég beszédes annak ellenére hogy nagyobb méretű.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2215) Kornel válasza Ijk (#2210) üzenetére


Kornel
veterán

Tehát ahol az Image Flicker értek minél jobb ott, elvileg az a legjobb?

(#2216) Ijk válasza Kornel (#2215) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ez egy elég szubjektív lista, mert pl. hdtvtest-en a ks8000-et az egyik legjobb mozgásmegjelenítésű készüléknek deklarálták. De nagyjából helytállónak tűnik, nyilván ez a táblázat minden készüléket tartalmaz amit leteszteltek, ahol BFI-re nemet ír azok kiestek a versenyből.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2217) torma1981 válasza Ijk (#2214) üzenetére


torma1981
veterán

60 col már látványos kb 2 métertől. Nem kell 75 colos aranyáron. Kell venni egy jó fotelt és max ha filmezel közelebb ülsz. Ennyi. 350k-ért vettem a 60UH8507-et. 2 hetesen rendes LG garival. Ennyit simán megért.

[ Szerkesztve ]

(#2218) zsoltictrl


zsoltictrl
csendes tag

Valaki használja úgy a TV-jet hogy nem Blu-ray lejátszórol nézi a filmeket hanem egy külső HDD-rol amire letölti a 1080p filmet? Ugyan olyan minőségben játssza le külső HDD rol mint egy Blu-ray lejatszorol?

(#2219) Joshi válasza Ijk (#2214) üzenetére


Joshi
titán

Egy 65"-os OLED másfél milláért igenis legyen tökéletes, ha bármibe is jobb egy régi technológia az régen rossz. :B Az OLED fanok nem értik hogy miért írom azt, hogy van hova fejlődnie az OLED-nek. A túlárazott kérdés is értelmet nyer ha benézünk a "motorháztető" alá. :B

(#2218) zsoltictrl a tévé saját lejátszója nem kadenciahelyes, innentől kezdve felejtős. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2220) Ijk válasza Joshi (#2219) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az a helyzet hogy ez a probléma szépen be van söpörve a szőnyeg alá, még komolyabb tesztoldalak sem mind foglalkoznak vele, pedig kellene. Más kérdés az hogy valakinek ez milyen hátrányt jelent, mennyire vállalható kompromisszum. Mert van akit pl. a gyenge fekete ill. kontraszt sem zavar.
Foglalkozni kell vele, beszélni róla, specikfikációként feltüntetni, aztán majd mindenki eldönti számára ez mennyire fontos. Plazma sem volt alkalmas mindenkinek a viszonylag gyenge fényerő, beégés vagy éppen a vibrálás miatt, ezeket mindig mérlegelni kell, de csak akkor lehet ha tudnak egyáltalán róla.

zsoltictrl: A belső lejátszó sehol nincs egy BD lejátszóhoz minőségben. Aki kicsit is komolyan gondolja a házimozizást az elfelejti a beépített lejátszót. Kb mint a mankókerék a kocsiban, nem baj ha ott van, csak nehogy használni kelljen.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2221) envagyok válasza torma1981 (#2208) üzenetére


envagyok
veterán

"Kevés 4k van még de nagyon durva ami van. :D"
Kérlek mesélj

(#2222) Piera23 válasza zsoltictrl (#2218) üzenetére


Piera23
tag

Szuper hogy mindenki megmondja a tutit úgy hogy nincs ilyen TV-je. Igen én szoktam úgy használni, tökéletesen olyan minőségben játsza le, real cinema 24p támogatott. Stream mappában rányomsz a megfelelő m2ts fájlra és élvezed.

(#2223) Nemir Ombe válasza zsoltictrl (#2218) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Trumotion ki -> Valósághű mozi be és teljesen rendben van usb-ről is .... ;)

torma1981:
Arra a kb. 10db valós 4K DB filmre gondolsz ami létezik vagy a "felkonvertált" 4K DB-kre és a "netes tartalmakra" ..... ?? ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#2224) Nemir Ombe válasza Joshi (#2219) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Amikor egy új Audi A6 15-18M-ért sem tökéletes, akkor miért lenne 1.5M-ért egy OLED TV az .... ?? Szerintem tudod, hogy értem.... :D

(a lehető legalacsonyabb gyártási költséggel az előírt minőséget elérni .... ez a cél és nem a "tökéletes megalkotása" .... ;) )

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#2225) Joshi válasza Nemir Ombe (#2224) üzenetére


Joshi
titán

Plazmánál volt egy jó mozgásmegjelenítés amit az OLED nem tud, habár a 4K úgy általában nem tudja ami felháborító. Remélem érted hogy gondoltam. ;]

(#2226) atom18 válasza Joshi (#2225) üzenetére


atom18
aktív tag

Sziasztok!

Egy LG 55EG910V milyen HD-ban, illetve tvv műsornál? Beégés lehet? Illetve mennyire igaz, hogy kb. ~5éven belül veszít a színekből?

(#2227) Ijk válasza Nemir Ombe (#2224) üzenetére


Ijk
nagyúr

OLED-et inkább a Teslához hasonlítanám. Szép, dizájnos, modern, van amiben minden létező technológiát agyonver (gyorsulás-kontraszt), de éppen arra leginkább alkalmatlan amire igazán való, pontosabban kompromisszumos. És legalább rohadt drága.

atom18: Mond hogy nem ezért adtad el az 55VT60-at. :Y

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2228) torma1981 válasza Nemir Ombe (#2223) üzenetére


torma1981
veterán

A FHD tartalmat is felkonvertálja 4k-ban. Játszani rajta 4k-ban. Stb. Idővel jönnek majd a jobb,több 4k-s filmek is.

[ Szerkesztve ]

(#2229) #94529552 válasza zsoltictrl (#2218) üzenetére


#94529552
törölt tag

Igen, sokan használják HDD-vel, nyugodtan próbáld ki. Ha netán nem tetszene, akkor PC-ről is mehet a lejátszás, a beállításhoz [ebben] a topicban kaphatsz segítséget. Az összefoglaló alapján érdemes beállítani a lejátszó programod( a madVR fejezetig elég).
Piera23 Szuper hogy mindenki megmondja a tutit úgy hogy nincs ilyen TV-je. Igazad van, ők látatlanban is jobban ismerik az OLED-et, mint a tulajok :D .

(#2230) Nemir Ombe válasza Joshi (#2225) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

.... és a felhozott érvek ellenére most egy LCD-t nézel .... ;)

Ijk:
Igen, ez igy van .... kinek mi fontosabb vagy jelentéktelenebb.... a mozgásmegjelenítés nem egy utolsó szempont, de ellenben a majd' tökéletes fekete, a villogásmentes kép, a világos napoaliban is nézhetőség vagy a passzív 3D is ugyailyen fontos "paraméter" lehet, a mellett elenyésző lehet a "bfi" hiánya ....

torma1981:

Ha már 4K, akkor a HDR és a "jobb" színek többet számítanak, mint a 4x-es felbontás .... és ha már 4K, akkor érdemes kihasználni a "szabvány adta lehetőségeket" és nem kovertált 4K-t nézni .... ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#2231) Joshi válasza #94529552 (#2229) üzenetére


Joshi
titán

"Igazad van, ők látatlanban is jobban ismerik az OLED-et, mint a tulajok"
Megoszlanak a vélemények, én otthoni környezetben néznék meg egy OLED-et. Ha tényleg hibátlan akkor ok.

(#2230) Nemir Ombe igen mert plazma már nincs az oled meg tudjuk. Esetleg van más alternatíva amiről nem tudok? ;]

[ Szerkesztve ]

(#2232) csizo13 válasza zsoltictrl (#2218) üzenetére


csizo13
tag

Nálam nas-ról megy a film (ds2014play) 2012-es Lg tv-n (47LM640)
Teljesen rendben lejátszik minden filmet, még nem volt olyan formátum, amivel nem bírt el, feliratot nem lehetet magyart választani és a nyelvvel is előfordult már, mindez összesen 2-szer.
Kerestem másik verziót, ennyi.
Természetesen távol állok a kadenciahelyességtől, mélyfeketeségtől, felhősődéstől és egyéb a nagy átlagot nem zavaró, de fórumon szakértőnek tűnő, megjelenítőgurupro minősítéstől.
Az biztos, hogy tv-t és filmeket nézni jó, mert szép a képe.
Van egy egreat lejátszóm, (amit ezeken a fórumokon ajánlottak, hogy húdejó) de én jóval rosszabbnak láttam azzal a lejátszott filmek minőségét.

(#2233) Nemir Ombe válasza Joshi (#2231) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Tele a használtpiac jobbnál-jobb eladó plazmákkal....addig megtenné egy, amíg az oled kinövi a "gyerekbetegségeit" .... ;)

Hmm ....

(#2234) #94529552 válasza Joshi (#2231) üzenetére


#94529552
törölt tag

Sima ügy. Az MM-ből időnként 60 napos visszavételi garival lehet venni tévét. Az 59.-edik napon jelentheted nekik, hogy elállsz a vételtől, és másikat kérnél helyette. De hibátlan nem lesz, mert olyan tv állítólag nem is létezik, azt mondják, még 10 milkáért se.
Nemir Ombe Sokan meg nem is szeretik a "böfit" a tévén.

[ Szerkesztve ]

(#2235) atom18 válasza Ijk (#2227) üzenetére


atom18
aktív tag

Nem az OLED tv miatt adtam el, hanem azért mert tv műsort is nézve lenne és nem akartam beégést, olyan tv-t szeretnék ahol ettől nem kell félni és azért filmet is lehet rajt nézni.

(#2236) Ijk válasza atom18 (#2235) üzenetére


Ijk
nagyúr

OLED is be fog égni, legalábbis nem annyira mint a plazma de nem véletlen nincs oled monitor. Jobban jártál volna ha veszel egy 100k-s LCD-t tv musorokhoz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2237) Joshi válasza Nemir Ombe (#2233) üzenetére


Joshi
titán

A plazmától meg kellett válnom mivel szimulátorozok cockpitből, aztat meg nem nagyon szereti a plazma. :DDD

A lényeg hogy én még várok hátha, ha meg nem oled akkor valós quantumdot. :B

(#2238) Madwe válasza Ijk (#2236) üzenetére


Madwe
nagyúr

Csak halkan súgom meg h oled laptopok vannak már egy ideje :)

(#2239) envagyok válasza Ijk (#2236) üzenetére


envagyok
veterán

Van tapasztalatod?

(#2240) atom18 válasza Ijk (#2236) üzenetére


atom18
aktív tag

Én is gondolkoztam ebben, és tudom, hogy így jártam volna a legjobban, de nem tudtam volna hova rakni két tv-t. Tudom, hogy nem fogok olyan tv-t találni ami egy VT60 képminőséget visszaad, de ha olyat találok ami megközelíti, és nem kell figyelgetni a logókat sem akkor már jó.

(#2241) Ijk válasza atom18 (#2240) üzenetére


Ijk
nagyúr

Értem. Azért kíváncsi leszek a tapasztalatodra a VT60 után, főleg a mozgasmegjelenitessel kapcsolatban. Az biztos hogy vt60 kontrasztja után LCD nem alternatíva, esetleg 75" UHD.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2242) atom18 válasza Ijk (#2241) üzenetére


atom18
aktív tag

Megírom, majd a véleményemet természetesen ha kíváncsi vagy rá. Mit értesz azon, hogy nem alternatíva? 55"-ba meg szeretnék állni, nem akarok nagyobb tv-t, csak azt nem tudom, hogy melyik legyen.

(#2243) #94529552 válasza atom18 (#2242) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én inkább az OLED tulajok véleményére lennék kíváncsi a helyedben. Bár egyelőre a kereső is elég lehet.
envagyok Szerintem guglis "tapasztalat". :DDD

(#2244) krx21 válasza Ijk (#2205) üzenetére


krx21
nagyúr

Nem, itt nem az interpelláció a hibás... Attól nem akad semmi, sőt... Ne legyen interpelláció fóbiád. :DDD

(#2245) envagyok


envagyok
veterán

Tud vki Győr környékén elérhető árú 20 pontos kalibrálást?

(#2246) Ijk válasza krx21 (#2244) üzenetére


Ijk
nagyúr

Interpoláció fóbiám van. Nem kellene hogy akadjon csak ha valamiért rosszul skálázza fel a tartalmat.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2247) daneel_hu válasza Ijk (#2236) üzenetére


daneel_hu
addikt

Sok Eurosportot nézek, akár órákig is. (teniszmeccsek)
Igaz ott pont 2 gémenként van reklám, de a logó nem tud beégni.
Sőt, észrevehetetlen. (LG 55e6v)

Van egy 2007-es Viera plazmám is a másik szobában.
Na... az beég. :)

Szerintem nem annyira gáz a mozgásmegjelenítés OLED-en, de tény, hogy meg kell szokni.
Főleg aki plazmáról jön, annak nehezebb.
De az sem mindegy, hogy addig milyen plazmát nézegettél.
Nálam csak egy HD-Ready 2007-es van, 100 Hz-es panel.
Nem egy nagy duranás, nem is sokkal jobb a mozgásmegjelenítése mint az OLED-nek, sőt...
Persze ez a modell plazmában kb a belépő szint volt 42 colban. :)

A másik pedig az, hogy nem mindegy mivel eteted az OLED-et, nagyon kijönnek rajta a hibák ha valami nem tökéletes. A legérzékenyebb pontja valóban a 24p, ezzel nem is kívánnék vitába szálni.
Ráadásul a technológiából fakadóan sosem lesz tökéletes ez az OLED-en, maximum betesznek ezekbe is BFI-t. Másképpen reménytelen, hogy jobb legyen.
Annak gáz aki plazmáról jön, és sok akciófilmet néz. :)

(#2248) daneel_hu válasza atom18 (#2240) üzenetére


daneel_hu
addikt

2016-osok szerintem már nem égnek be.

(#2249) Madwe válasza daneel_hu (#2248) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szerintem az elötte levőek sem. Csak sokan keverik az image retentiont (ami előfordulhat 2016nál is) a burn in-nel (ami meg nem, s az a beégés :D)

(#2250) Piftuka válasza Ijk (#2205) üzenetére


Piftuka
veterán

"Írtad korábban hogy vártad az elmúlt hetekben a tapasztalatokat. Felesleges, nem mond semmit. Amitól más el van ájulva a gyönyörűségtől az neked lehet hogy nézhetetlen, és fordítva. [..]
Beállításnál azt javaslom hogy minden képjavító opciót kapcsolj ki és onnan kezdj el játszani hogy mi az ami javít számodra, és mi az amit semmiképp nem érdemes bekapcsolni."

Értelek, és természetesen az egyéni preferenciák eltérőek. Mindazonáltal a sok gyakorlati tapasztalatot begyűjteni igenis hasznos.

Minél több érdemi információ áll az ember rendelkezésére, annál inkább tud érdemben dönteni végül.

Ami a beállításokat illeti, azokat tesztelem természetesen. :K

(#2206) Joshi válasza Piftuka (#2198) üzenetére
"Mindenképpen ajánlott egy minőségi médialejátszó ami kadenciahelyes lejátszásra képes, ilyen lejátszó mellett minden funkciót kapcsolj ki a tévén és csak finoman kapcsolj be olyan funkciót aminek esetleg hiányát érzed."

Már a bolti teszteknél is különféle 1080p tartalmakkal (köztük 2 film) vizsgáltam, itthon pedig Blu-ray filmmel is.

Ezeknél nem tapasztaltam szaggatást, "artifaktolást", vagy más anomáliát. Itt a különféle TV adások azok, amelyek kisebb-nagyobb mértékben produkálják ezt a jelenséget.

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.