Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2451) Ijk válasza #94529552 (#2449) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem, plazmarol csak szép és jót írtam mindig, bármikor kész lettem volna kifizetni bármilyen összeget érte. Igazából csak nem szeretem az OLED-et, szerintem a neve nem tetszik, meg hogy LG gyártja. Lcd-t is utalom, minden nap reggel belerugok egyet a monitoromba, olyan mély megvetést érzek iránta. Ezért kitalalok hibákat és minél több fórumon terjesztem őket.
Tv-t sem akarok venni, csak szorakozasbol olvasok cikkeket, teszteket.
Most jól lebuktam na.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2452) #94529552 válasza Ijk (#2451) üzenetére


#94529552
törölt tag

:R Hát, ja. :D Ha már a fele is igaz ennek...De ahogy látom, nem is igazán érdekel téged az OLED, csak olyan immel-ámmal. Majd egy vetítő.

[ Szerkesztve ]

(#2453) Joshi válasza envagyok (#2450) üzenetére


Joshi
titán

Mondjuk ti 4-600ezerért vettetek OLED-et ami még bőven kifizethető ár egy jó tévéért, de én és Ijk 65"-ban gondolkozunk ami viszont már nagyon nem ez az árkategória. Hozzáteszem egy átlagon felüli 65"-os FHD Sony W859c most 400k, szóval lehetne minőségi nagy tévét venni most is.

(#2454) #72042496 válasza envagyok (#2450) üzenetére


#72042496
törölt tag

Én is visszaküldtem az OLED-et, és visszamentem LCD-re, bár én monitorként akartam használni. Arra ez nem volt jó.

(#2455) Ijk válasza Joshi (#2453) üzenetére


Ijk
nagyúr

75" olednek örülnék 800 kilós áron. Philipsnek van egymilla körül 75" -os FALD lcd-je, elég jó kontraszttal, mozgasmegjelenitessel, igaz nincs 3d. Messze nem tökéletes de azért a 75" az 75" ami minimum kell mozielmenyhez. Vetítő is jó lenne 500 körül, de azért az elég körülményes hobbi.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2456) Joshi válasza Ijk (#2455) üzenetére


Joshi
titán

A 75-77" az már soha nem fért bele 1milla alá, ok hogy most felhoztál egy példát, de ez már nagyon az álomhatár. :(

(#2457) Nemir Ombe válasza Joshi (#2443) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Szerintem ez nem "vélemény" kérdése .... persze sokan hazavinnék 300e vagy 500e-ért az 55" -65"-os oled TV-ket, de(!) akkor mi lenne a sok lcd-vel(?), azokat ki venné meg(?) .... a gyártók sem hülyék, amig az olcsó(bb) kategóriákban nem csökken jelentősen az lcd eladások száma (amit olcsón nagy haszonnal tudnak gyártani, addig miért adják olcsón a "jobb technikát"(?).... persze az is érthető, hogy a vásárlóknak/fogyasztóknak az "olcsó csúcsminőség" lenne jó, de a gyártó oldaláról ez a legeslegutolsó szempont .... a gyártónak a "részvényesek" és a "negyedéves jelentések" számítanak, minden más csak a marketing és a profitmaximalizálás része .... és mint előttem írták hazánkban nem az árak túl magasak (bár néha irreálisak a "fejlett országokhoz" képest), hanem a fizetések alacsonyak .... és "jó magyar szokás" szerint, ha valamit nem tudunk vagy nem akarunk megfizetni, arról elkezdünk "elméleteket" gyártani, hogy miért is nem kell .... pedig sokkal egyszerűbb lenne kinelenteni, hogy egyszerűen csak nem tudom vagy nem akarom megvenni, mert túl drága ....

Hmm ....

(#2458) krx21 válasza Partz (#2444) üzenetére


krx21
nagyúr

De jó ez az ábra... :R jól látszik rajta, amit mindig is mondtam, hogy az OLED-nek sokkal teltebb, mélyebb színei vannak a sötétebb tartományban, mint az LCD-nek... Valamint összegezve is rendesen elhúz a három 2016-os Oled...

(#2459) Piftuka válasza envagyok (#2450) üzenetére


Piftuka
veterán

"Egy negatív kritika volt itt, amikor vkinek inkompatibilis volt a kártyaolvasója.
Hány ember írta, hogy megvette, és visszaküldte, mert sz@r?"

Ez így erősen félreérthető! Egyrészt az "inkompatibilis kártyaolvasó" az említett hibára "csak" az egyik lehetőség az LG tech support elmondása szerint.

Másrészt - ha így értetted - én a "negatív példámban" egy szóval sem említettem, hogy "sz@r". A képminőség ugyebár az itteni vita tárgya...

Leírtam, hogy "házimozizás" során vitán felül csodálatos képet produkált, és nekem bizony Blu-ray filmekkel akár 2D, akár 3D tartalom megtekintésekor a mozgásmegjelenítéssel sem volt problémám.

Nem azért vittem vissza, mert "sz@r" képet produkál, hanem mert hibás volt mindkét példány, amit vásároltam.

Abban viszont ijk fórumtársunknak igaza van, hogy a mozgásmegjelenítés még messze nem tökéletes az EG910V modell (és talán az eddig piacra dobott OLED-ek) esetében.

Az amerikai ismeretterjesztő csatornákon TruMotion-nel bosszantóan szaggat, anélkül vállalható, viszont mosottabb is.

A többi csatornán pedig a tartalomtól függően bizonyos kompromisszumokra kényszerül a felhasználó.

Ha kifogástalanul működött volna az általam vásárolt készülék, akkor az elképesztően csodás képminősége miatt vállaltam volna ezt a kompromisszumot. De ez nem jelenti azt, hogy a probléma nem létezik. Ahogyan azt sem, hogy örülni kellene ennek.

A jelek szerint az emberek érzékenysége is eltérő. Van, aki szó szerint nem is veszi észre, van aki észreveszi, de nem zavarja őt, és van, aki egyáltalán nem tud megbarátkozni vele.

Nincsen ezzel semmi baj, mert nem vagyunk egyformák.

Az viszont nem volna jó, ha ez a témakör is olyanná válna, mint a plazma tévéknek szentelt topic, ahol néhány beképzelt, arrogáns, sznob tévé tulajdonos olyan minősíthetetlen stílusban tántorított el mindenkit, aki bármi negatívumot próbált írni "szeretett készülékükről", ami nagyban túlmutat a kulturált fórumozás (és emberi viselkedés) határain!

Én ugyanis szívesen olvasnám a felhasználói és szakmai tapasztalatokat, híreket, véleményeket továbbra is ebben a témában!

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#2460) envagyok válasza Piftuka (#2459) üzenetére


envagyok
veterán

"Az amerikai ismeretterjesztő csatornákon TruMotion-nel bosszantóan szaggat, anélkül vállalható, viszont mosottabb is."

1: trumotiont nem használunk
2: a 30 vagy 60 fps amerikai ntsc természetfilm soha nem fog jól mutatni 50 vagy 25 fps-es tv csatornán.

"A jelek szerint az emberek érzékenysége is eltérő. Van, aki szó szerint nem is veszi észre, van aki észreveszi, de nem zavarja őt, és van, aki egyáltalán nem tud megbarátkozni vele."

Én nagyon érzékeny vagyok rá, ha 23.976 videót 24-en tud csak a lejátszó, akkor a percenkénti röccenés is kiveri a szemem.
Azért nem nézek nem minőségi anyagot!
Csodát ne várj. Hibás odavissza konvertált műsort nem kell nézni.
Én annyit tudok, hogy most nézem újra az összes régi-új bd filmeket, mert elképesztő pluszt nyújt az oled. Egy csillagos égbolt, a fekete hajú színésznek nem szürke a haja, stb stb

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2461) krx21 válasza Piftuka (#2459) üzenetére


krx21
nagyúr

Én pont ma voltam, a MM-ban garancia meghosszabbítása miatt. Rákérdeztem a LG OLED és a UPC kártya problémára. Elmonásuk szerint 1x volt ilyen és a szolgáltató adott egy másik fajta kártyát amivel működik.
Pláne hogy 2 tv-vel is ez volt nálad, itt egyszerű inkompatibilitásról lehetett szó. Amit elhiszek, hogy kellemetlen nagyon, de tuti lett volna rá megoldás... Ha senki nem csinál semmit akkor is ott a set top box lehetősége.
Még mindig nem késő lemondanod az oled-ről!

(#2462) Ijk válasza krx21 (#2461) üzenetére


Ijk
nagyúr

Én sem mondanék le a helyében ha BD filmek megjelenítésével elégedett volt. Egy 15-20k-s set-top box minden problémát megoldott volna.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2463) envagyok


envagyok
veterán

A sorfelbontással semmi baj, az ember szeme nem látja csak, mert nem villog. Itt a bizonyíték. Lefotóztam a tesztfile-t, amiben a monoszkóp gyorsan megy jobbra, és látszik bőven .

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2464) Ijk válasza envagyok (#2463) üzenetére


Ijk
nagyúr

És most mi számít, hogy a szemed mit lát vagy a fényképező X záridőnél? :F
Egyébként kétlem hogy így csináltad.
A villogtatás nélkülözhetetlen natív nagyfelbontású mozgóképnémegjelenítésnél, pont a villogás miatt volt éles mozgásmegjelenítése a plazmának és crt-nek. És ezt ültették át anno az LCD-be a bfi-vel. A legélesebb LCD-k villogtatják a képet, sokan használják ezeket fps-ekhez.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2465) envagyok válasza envagyok (#2463) üzenetére


envagyok
veterán

Ez csak egy telefonos kép automata módban, nem próbáltam reszelgetni a záridőn, stb.
Az első kép a mozgó, a 2. az álló

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2466) envagyok válasza Ijk (#2464) üzenetére


envagyok
veterán

ember!!!
Kimész az erdőbe sétálni, a természet villogtatja magát, hogy élesebben láss?
Az OLED valósághű, olyannak látsz mindent, mint a való világban,a fekete fekete,az élesség mozgásnál gyengébb.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2467) Ijk válasza envagyok (#2466) üzenetére


Ijk
nagyúr

Látom te még mindig nem tudod az egészet értelmezni. A teszted is ezért nem az égvilágon semmit.
Ha kimész az erdőbe nem 24 képkockát látsz másodpercenként. Ha az OLED-en menne mondjuk 240fps videó, akkor semmi baja nem lenne a mozgóképfelbontással. Ha úgy vesszük az OLED-nek semmi baja a mozgóképfelbontással, csak a 24-60 képkockás anyagok problémásak. De mivel 24 képkockás filmek készülnek ehhez kell megjelenítőt készíteni.
Szerintem engedd el ezt a vitát, mindenki jobban jár. Nekem sincs kedvem tovább magyarázni minden részét. Ha érdekel a téma olvass el cikkeket erre vonatkozólag, csak ne okoskodj hiányos tudással.

Kizárólag azért írtam ide mert a félinformációs, valótlan állításokat akartam helyrerakni, de már én is unom. Akit érdekel a téma az elolvassa, akit nem az meg inkább ne okoskodjon feleselegesen. Amennyi hozzászólást írtál ezzel kapcsolatban már akár olvashattál is volna utána.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2468) envagyok válasza Ijk (#2467) üzenetére


envagyok
veterán

Hagyjuk..
Én tudom milyen az oled,mert nekem van, a véleményed meg tapasztalat híján nem releváns.
Nem is tudom minek firkálsz ide, ha nincs is ilyen tvd és nem is akarsz most venni.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2469) #94529552 válasza Ijk (#2464) üzenetére


#94529552
törölt tag

A a baj, hogy te valós tapasztalatok nélkül, csak a guglis elméletekbe tudsz kapaszkodni, az meg kevés.

(#2470) krx21


krx21
nagyúr

Tény, hogy jobb lenne az OLED BFI-vel, pláne ha ettől még nem csőkkene a fényerje nagyon. Bár megjegyzem, hogy a 4K felbontáshoz a mai napig nincs megfelelő technika rendesen, részleteket megtartva mozgatni. (mondjuk egy 4K plazmát megnéznék, bár 1080sor-nál már az is "köhögött")
De a véleményem az, hogy általános lcd tulajdonosok nem fognak erre panaszkodni, oled-re váltva.
Ezt eléggé kitárgyaltuk, szerintem lépjünk tovább.

(#2471) Joshi


Joshi
titán

Most néztem a Ryen közlegény megmentését és bekapcsoltam a Sony Motionflow-ot. Bődületesen szappanoperásan egyenletes volt a mozgás de időnként mosott volt a kép pl a kontúroknál (fejek körül stb). Ha viszont mindent kikapcsoltam akkor nekem kicsit darabos volt a mozgókép főleg oldalirányú pásztázásnál. Nekem még mindig az 50/60fps jön be a leginkább, tök mind1 hogy van BFi vagy nincs.

[ Szerkesztve ]

(#2472) Ijk válasza Joshi (#2471) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem tudsz motionflow-on fokozatot állítani? Alacsony beállításon javíthat a darabosságon, és talán a képi hibák sem durvák. BFI van azon? Vibráló képnél nem annyira szembetűnő a darabos mozgás svenkelésnél, legalábbis nekem nem annyira vészes mint az LCD-men 24p-ben.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2473) krx21 válasza Joshi (#2471) üzenetére


krx21
nagyúr

+1 :K
Azért elég jól testre lehet szabni azt a sony Motionflow-t: probáld ki: háttérfény legalább 40-45, Motionflow egyedi séma, egyenletesség: 2-3.,tisztaság: 1 (lehet próbálkozni a 2-vel is, de lehet már kevés lesz a fényerő (háttérvilágítás)

[ Szerkesztve ]

(#2474) Joshi válasza Ijk (#2472) üzenetére


Joshi
titán

Vannak fokozatok, de én úgy vettem észre, hogy ha kikapcsolom a Motionflow-ot akkor nincsenek képi anomáliák. Egyébként ezek vannak: egyenletes, normál, tiszta és True Cinema. A Filmüzemmód Automatikus vagy Ki. Nem tudom hogy van-e BFI. Honnan lehet ezt tudni(49X8505B)?

(#2473) krx21 nekem még a 2014-es Sanyi van, de legalább 4K. :DD

Kíváncsi leszek a Sony OLED-re, remélem fejlesztenek a Motionflow-on mert különben semmivel se lesz jobb mint a sima LG OLED.

[ Szerkesztve ]

(#2475) Ijk válasza Joshi (#2474) üzenetére


Ijk
nagyúr

Motionflow clear, clear plus.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2476) Joshi válasza Ijk (#2475) üzenetére


Joshi
titán

Tehát akkor a tiszta a jó választás? :U

(#2477) krx21 válasza Joshi (#2474) üzenetére


krx21
nagyúr

Ja, 2015 óta van a sony-nál egyedi motionflow...

(#2478) Joshi válasza krx21 (#2477) üzenetére


Joshi
titán

Szerinted jobb lesz a Sony OLED mint az LG? A Panát nagyon jónak tartják, igaz az árát is megkérik.

(#2479) Partz válasza Joshi (#2478) üzenetére


Partz
senior tag

Látatlanba is biztosra veszem, a Sony mögött ott lesz egy X1 Extreme videó processzor. Hasonló árra lehet számítani, mint a Pana EZ950 oled tévéje. Előzetesek alapján a Sony A1-et is használják majd, mint fél-professzionális kijelző. Március 10-én lesz a Sonynak egy tájékoztatója, ahol többek közt bejelentik az A1 oled tévék hivatalos nyitó árait.

[ Szerkesztve ]

(#2480) Ijk válasza Joshi (#2476) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha bekapcsolod ugye látnod kell a vibralast és fenyeroveszteseget.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2481) Joshi válasza Partz (#2479) üzenetére


Joshi
titán

Nagyon kíváncsi leszek, habár az ár még mindig nagyon elrettentő legyen az bármennyire profi tévé is. :B

(#2480) Ijk Mi az hogy bekapcsolom? Olyan nincs hogy BFI On vagy Off. :F

(#2482) Ijk válasza Joshi (#2481) üzenetére


Ijk
nagyúr

A motionflow clear (tiszta) a bfi.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2483) #94529552 válasza Ijk (#2480) üzenetére


#94529552
törölt tag

A vibrálás egyáltalán nem kívánatos a tévéknél. A plazmákat(off) is az miatt utálták sokan.

(#2484) Joshi válasza Ijk (#2482) üzenetére


Joshi
titán

A tiszta kisimítja a mozgást, de néha észrevehetően zajos lesz a kép. Lehet hogy a 2015-ös Sony modellekben ez már javítva van, de nálam használhatatlan a Motionflow. :(((

[ Szerkesztve ]

(#2485) Ijk válasza #94529552 (#2483) üzenetére


Ijk
nagyúr

Volt plazmad hogy tapasztalatból beszélsz?
Akit zavar majd kikapcsolja.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2486) #94529552 válasza Ijk (#2485) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nyugi, nem volt, de nem is adok tanácsot plazma ügyben, viszont te itt félig-meddig már "OLED tanácsadónak" számítasz, valós OLED-es tapasztalat nélkül. :DDD De ne offoljunk tovább itt a plazmával szerintem, ennyi elég volt, meg az már amúgy is halott ügy.

(#2487) Piftuka válasza krx21 (#2461) üzenetére


Piftuka
veterán

"Én pont ma voltam, a MM-ban garancia meghosszabbítása miatt. Rákérdeztem a LG OLED és a UPC kártya problémára. Elmonásuk szerint 1x volt ilyen és a szolgáltató adott egy másik fajta kártyát amivel működik."

Melyik Media Markt? Mi az LG TV pontos típusa? És a "másik fajta" kártya pontosan milyen?

"Aquila non captat muscas."

(#2488) krx21 válasza Piftuka (#2487) üzenetére


krx21
nagyúr

Europark... Tovább nem boncolgattam a témát.

#2478 Joshi: Valószínűleg jobb lesz, de drágább is. Kíváncsian várom én is...

[ Szerkesztve ]

(#2489) dom1n0


dom1n0
aktív tag

Egy kis ontopik :)

Van aki xbox one-t hasznal oleddel? Allitottatok valamit az alap beallitasokhoz kepest a tv-n?

(#2490) Jack@l válasza Joshi (#2474) üzenetére


Jack@l
veterán

Hülye kérdés, de ezt a motion flow-ot egy mezei médialejátszóval vagy pc-vel nem lehet 5x jobban megcsinálni?

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#2491) Ijk válasza Jack@l (#2490) üzenetére


Ijk
nagyúr

24p-ről 60p-re konvertálhatsz lejátszóval de 60Hz-nél gyorsabb jelet nem fogad a tv, 120Hz-re már a saját elektronika dolgozik.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2492) krx21 válasza Jack@l (#2490) üzenetére


krx21
nagyúr

Én média lejátszóról nem tudok ilyet, de PC-n van ilyen szoftver ami interpolál rendesen...

(#2493) Piftuka válasza envagyok (#2460) üzenetére


Piftuka
veterán

"1: trumotiont nem használunk
2: a 30 vagy 60 fps amerikai ntsc természetfilm soha nem fog jól mutatni 50 vagy 25 fps-es tv csatornán."

1. Sokan az ide író fórumtagok közül is használják (lásd a korábbi hozzászólásokat). 1-10, vagy 3-5/6 beállításokon...

Egyébként a "Sima" mód kikapcsolt egyéb képjavítók mellett viszonylag jó eredményt hozott a legtöbb TV csatornán.

Az amerikai filmek csatornáin persze az sem segített.

No és mi a helyzet a 60/120 Hz-es panelekkel? Azok sem tudják helyesen, "artifakt-mentesen" megjeleníteni a Discovery, Animal Planet, stb. adásait?

Vagy azok pedig a többi európai csatornánál véreznek el?

"Csodát ne várj. Hibás odavissza konvertált műsort nem kell nézni.
Én annyit tudok, hogy most nézem újra az összes régi-új bd filmeket, mert elképesztő pluszt nyújt az oled. Egy csillagos égbolt, a fekete hajú színésznek nem szürke a haja, stb stb"

Értelek, és megértelek. Valóban egy korábban nem tapasztalt élmény filmeket nézni ilyen panellel. :K

"Aquila non captat muscas."

(#2494) Piftuka válasza krx21 (#2488) üzenetére


Piftuka
veterán

"Europark... Tovább nem boncolgattam a témát."

Köszönöm az info-t! Írtam Neked privát üzenetet. ;)

"Aquila non captat muscas."

(#2495) #94529552 válasza dom1n0 (#2489) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ezekben a webos3 videókban hátha találsz segítséget: pl. Játék mód, vagy Xbox One S / UHD/HDR/10bit, és HDR Gameplay - Forza Horizon 3, stb.

(#2496) envagyok válasza Piftuka (#2493) üzenetére


envagyok
veterán

Az amerikai természetfilmeket a felvételi fps-el rögzítve {30} lehet maradéktalanul élvezni.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2497) dom1n0 válasza #94529552 (#2495) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Koszi, de nekem FullHD van, HDR nelkul termeszetesen :)

(#2498) Partizan182 válasza dom1n0 (#2497) üzenetére


Partizan182
senior tag

Nálam PS4, de egykutya.

HDMI input -ot átállítod PC-re
Képmód: Játék
Színhőmérséklet: olyan meleg amennyire csak engedi (W50-nél se éri el szvsz a D65-öt)
Gamma: ez pont játékfüggő, látványos hogy van amit 2.2-re, van amit 2.4-re készítenek
Brightness: az alap 50 kicsit töri a feketét, 53-56 körül van a szpot (panel és gamma fügvényében)
Nem tudom box tud-e 10/12 biten küldeni színt, PS igen, ilyenkor a színtér alapból szélesre vált.

Kb ennyi.

(#2499) krx21 válasza Partizan182 (#2498) üzenetére


krx21
nagyúr

A HDR-világos-nál viszont már 51-nél már elkezd világítani a fekete. (B6)
Az többi eredeti sémánál pedig itt is fel lehet menni egészen 54-ig...

(#2500) dom1n0 válasza Partizan182 (#2498) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Koszonom!
A hdmi inputot hogy tudom pc-re rakni? Vagy benezek valamit? :D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.