Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) Speedy7 válasza Piftuka (#2134) üzenetére


Speedy7
tag

Mammutban már csak 680k. Ha ezt egy hete tudom ...

(#2152) Piftuka válasza Ijk (#2104) üzenetére


Piftuka
veterán

"Hülyeség volt szerintem kivenni a 3D-t, senkit nem zavart. El sem tudom képzelni milyen előnyt jelent a 3d kivétele, megint csak egy visszalépés."

Maximálisan egyetértek veled! :K

Egyébként közben találtam egy fórumot, amelyből kiderült, hogy sajnos a SONY 65XD9305használhatatlanul rossz 3D-ben! :((( :( Függetlenül attól, hogy hol gyártották.

Ahogyan említettem korábban, a teszt során én is tapasztaltam a szellemképesedést; de betudtam ezt az LG demo-nak. Így viszont megint csak szívás! :(

Az a kérdésem, hogy amit ebben a cikkben írnak, miszerint a "Frame Sequential Method" során "When you do wear the 3D shutter glasses, the image will be crystal clear and be in 3D."...

Ez azt jelenti, hogy ha gyári 3D filmet a 3D-s Blu-ray lejátszómmal nézek meg, akkor az TV-től függetlenül kiváló minőségű, szellemkép nélküli lesz?

(Sajnos a boltban nincsen lehetőség így letesztelni, ezért az USB kulcsra másolt .m2ts formátumú LG és SONY demo-kkal teszteltem...)

"Aquila non captat muscas."

(#2153) claire78 válasza Piftuka (#2152) üzenetére


claire78
senior tag

Nem, nem lesz. Sőt! Aktív szemüveggel, Full 3D esetén is nagyon szellemképes volt, baromira zavart.
Az LG tévémen soha nem láttam ettől tisztább, szellemkép nélküli 3D-t. :K

(#2154) Joshi válasza Nemir Ombe (#2132) üzenetére


Joshi
titán

Ha nagyon kell valami azt általában megveszem, de az OLED árban jelenleg nagyon az ingerküszöböm fölött van. Szó szerint sajnálom rá a pénzt. ;]

(#2155) torma1981 válasza Nemir Ombe (#2132) üzenetére


torma1981
veterán

Nem hiszem hogy olyan nagyon sokkal jobbak lesznek a jövő tv-i mint most. FHD után a 4k nagy ugrás. Látványos különbség. De pl a 8k-nak nem lesz értelme. Max szerintem nagyobb tv-t lehet kapni ugyan azon az áron. Nem hiszem hogy nagyon sokat tudnának fejleszteni. Oled az más tészta. Ott még van mit javítani.

(#2156) Strezi válasza Piftuka (#2152) üzenetére


Strezi
őstag

Azért nem triviális a 3d gyártástechnológiában.
A polárszűrő illesztése kritikus hibaforrás, valamint csökkenti a fényerőt.

... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#2157) Piftuka válasza claire78 (#2153) üzenetére


Piftuka
veterán

"Nem, nem lesz. Sőt! Aktív szemüveggel, Full 3D esetén is nagyon szellemképes volt, baromira zavart."

Tehát azt mondod, hogy az aktív 3D soha nem tud éles képet adni?

Egyébként a kérdésem főleg arra vonatkozott, hogy elegendő-e a valódi "frame to frame" (Blu-ray 3D) teszt helyett egy "side by side" 3D teszttel megvizsgálni a készülékeket? Mert a végeredmény a felbontástól és a forrástól függetlenül teljesen egyforma?

"Az LG tévémen soha nem láttam ettől tisztább, szellemkép nélküli 3D-t."

Nem vitás. Ahogyan írtam is, a mostani tesztek során az EG910V adta az egyetlen éles képet. Bár az elmúlt években azért pár LG (passzív) és SONY (aktív) csúcsmodelltől láttam hasonlóan jót.

"Aquila non captat muscas."

(#2158) Nemir Ombe válasza torma1981 (#2155) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

A 4K panelen kívül jelenleg sem "fejlesztenek" érdemben, csak évről évre új szoftveres ficsörök és újabb verziós csatlakozók kerülnek a TV-kbe .... ezzel meg "csak" annyi gond, hogy majd évek múlva ha egy filmre rákerül valami "újdonság" (jobb hdr, jobb színmegjelenítés, vagy akármi) akkor lehet a TV-t cserélni, ha ezeket látni akarod, mert a régebbiekbe nem valószínü, hogy beleteszik még ha lehetne is (lásd: Sony hdr képes sw frissítéssel).... ha nem akarod látni, akkor tárgytalan .... a "8K-t" meg sem említettem ez ügyben .... ;)

Joshi:
Mint korábban írtam .... mire spórolsz, "világvégére".... !!?? :D

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#2159) Piftuka válasza Strezi (#2156) üzenetére


Piftuka
veterán

"Azért nem triviális a 3d gyártástechnológiában."

Mire gondolsz, kérlek? Micsoda "nem triviális"?

"Aquila non captat muscas."

(#2160) Nemir Ombe válasza Strezi (#2156) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Az aktív 3D-t ne keverd össze a passzívval, teljesen más technológia .... ;)

Hmm ....

(#2161) Ijk válasza Piftuka (#2157) üzenetére


Ijk
nagyúr

Áthallást osztott képernyős 3D-vel is meglátod ha jelentős. Az aktív szemüvegnek nem szükségszerűen kell rosszabbnak lenie mint a passzívnak. Nekem ST50-en minimális áthallás van, inkább sötét jeleneteknél látok némi kettősséget, pont tekgnap este néztem 3d-ben az Inside-outot rajta, első osztályú volt, ilyenkor gondolkozom el rajta hogy nem szívesen váltanék olyan tv-re ami nem tud 3d-t.

Jó lenne úgy letesztelned hogy sötét környzetű szalonban, BD lejátszóval, 3D-BD lemezzel. Egy komlyabb házimozis szaküzletben ezt tudják biztosítani. Viszont kicsi a valószínűsége hogy egy helyen megtalálod az összes készüléket ami érdekelhet.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2162) krx21 válasza Piftuka (#2157) üzenetére


krx21
nagyúr

Sajnos a Sony-nak soha nem volt jó a 3D-je. Akkor ha ez fontos, inkább Samsung.
Bár messze a legjobb egy passzív 4K oled...

(#2163) Strezi válasza Nemir Ombe (#2160) üzenetére


Strezi
őstag

Végig az lg passzív 3dről van szó. Max te kevered most ide az aktívat!

... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#2164) Strezi válasza Piftuka (#2159) üzenetére


Strezi
őstag

A passzív 3dhez kell egy századmilliméterre pontosan illesztett polarizáló filmet ragasztani az oled panel fölé. Ennek pontatlansága okozhat áthallást vagy szivárványos elszineződést. Voltak ill. Vannak is ilyen problémák. Fhd, 4k és konkrét gyártási idő függvényében változó gyakorisággal. Voltak 4-5 cserét megejtő vásárlók is.

Ugyanígy csöken a fényerő is a kétszeres polárszűrő miatt (képernyő, szemüveg). Ezek elhagyása segít a hdr fényesség, és úgy általában az "elvárt" led szjntű fényerő elérésében.

... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#2165) Nemir Ombe válasza Strezi (#2163) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Azt hittem az "tárgyalt" Sony 3D-jéről .... de akkor visszaolvasok még egyszer .... ;)

Hmm ....

(#2166) Joshi válasza Nemir Ombe (#2165) üzenetére


Joshi
titán

Nekem pl Sony 4K passzív 3D van csak hogy még inkább zavaros legyen a dolog. :D Egyébként én semmilyen problémát nem tapasztaltam még, habár ha 3D akkor szigorúan BD50 3D-t nézek.

(#2158) Nemir Ombe szerintem sokunknak van értelmesebb dolog is amire el lehetne/kellene költenie több mint egy millát.

[ Szerkesztve ]

(#2167) Nemir Ombe válasza Joshi (#2166) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

"szerintem sokunknak van értelmesebb dolog is amire el lehetne/kellene költenie több mint egy millát."

Persze, hogy van sok értelmesebb dolog, mint egy TV-t megvenni 1M-ért, csak akkor nem értem a sok "túlárazott" meg "nagyondrága" hsz-t, akkor másra kell költeni, nem azt "szidni" amire az ember sajnálja a pénzt .... ;] :D

Mivel a Sony-kat (is) szerelték passzív és aktív 3D-vel is, ezért nem mindegy milyet veszel/vettél ..... ;)

Hmm ....

(#2168) Joshi válasza Nemir Ombe (#2167) üzenetére


Joshi
titán

Te nagyon nem akarod érteni amit mondani akarok. Mennyivel jobb ha azt mondom hogy egy magánrepülőre nem sajnálnám a pénzt csak éppen nem tudok venni. Vagy mire gondolsz? Egy millás tévét tudnék venni de szerintem nem ér annyit és ez igaz is, az újdonságok mindig drágák és a szórakoztató elektronikai termékek gyorsan elavulnak. Értettem tőled elsőre is hogy ennyi erővel a végtelenségig lehetne várni, de erre mondtam azt hogy van az az értékhatár. Ha ma hazavinnék egy OLED tévét pár héten/hónapon belül teljesen általános lenne viszont tudom hogy van számtalan más dolog is amire kellene költenem. Amúgy is van egy aránylag jó tévém amin amúgy is többnyire tévé adást nézek. Leírtam hogy nálam egy OLED 65"-os képátlójú tévé olyan 7-800k-ba lenne elfogadható ami egyáltalán nem lehetetlen árkategória. Lehet hogy nem jövőre, de én bízom benne hogy néhány éven belül ilyen áron fognak menni.
Volt hír hogy az LG nyomtatott OLED gyártósort is indít ami sokkal hatékonyabb lehet. Azért az idő mindenképpen az árcsökkenést kel hogy elhozza.

[ Szerkesztve ]

(#2169) Nemir Ombe válasza Joshi (#2168) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Te nem érted mire akartam célozni .... most az 1-1.2M-os 65"-os OLED árak mellett, jól "hangzana" a 7-800e, de amikor majd 7-800e lesz(?) a 65", akkor majd az 500e lenne "jó ár" .... ;)

Mellesleg én TV-re még az a 7-800e-et is sokallom, akkor inkább egy vetítő és 3m-ben nézem "hollywood-ot" a BK-ra meg jó egy "akármilyen" TV is .... ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#2170) Joshi válasza Nemir Ombe (#2169) üzenetére


Joshi
titán

Ennyire nem vagyok telhetetlen, 65" méretben egy csúcskészülék soha nem lesz 500ezer ezzel tisztában vagyok. De azt is látom hogy az elérhető árú méret évről-évre növekszik, ahogy az árak is csökkennek.
Egyébként játszottam a gondolattal hogy egy proji esetleg, de ott se lennék sokkal előbbre, mert egy valamire való házimozi proji nagyon drága minden tartozékával, és akkor még meg sem említettem a 4K-t. A másik negatívum pedig a panel lakás.

(#2171) krx21 válasza Joshi (#2170) üzenetére


krx21
nagyúr

Meg egy proji-val soha nem lenne még csak lcd kontrasztod se... Érdekes egyébként, hogy a házimozi fanok joggal kritizálják az lcd kontrasztját, de ugyanakkor a projektor kontrasztja, ami jóval gyengébb, nem zavarja őket.. Én láttam már sok projektort, dedikált kialakított mozi szobában... A méret mindig lenyűgözött, de a képminőség soha...

(#2172) envagyok válasza krx21 (#2171) üzenetére


envagyok
veterán

Több évig volt projektorom, nem is rossz.
A mozi feeling megvolt, de a kontraszt és a feketelista is mozi feelings volt.
Ott tartunk most, hogy szvsz az oled HDR technológia jobb mint a mozi.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2173) krx21 válasza envagyok (#2172) üzenetére


krx21
nagyúr

Igen, ma a moziban a hatás, a méretek miatt persze megvan... De a képminőség elmarad.
Bár a mozi is fejlődik, de a vetített képnek mindig lesznek kontraszt korlátai...
De ugyanakkor simán el tudom azt is képzelni, hogy akinek van egy komoly projektora egy jó vászonnal, az nevet mikor valaki TV-n mozizik... :K

(#2174) Joshi válasza krx21 (#2171) üzenetére


Joshi
titán

Pontosan. Egy igazán minőségi proji ugyan úgy 1 millánál kezdődik és akkor még nem említettem a hozzá passzoló vásznat. Sokan azt gondolják egy 3-400ezres proji milyen komoly cucc, pedig nem.
Nem véletlenül szeretnék egy 65"-os OLED-et. :D

(#2175) Piftuka válasza Ijk (#2161) üzenetére


Piftuka
veterán

"Jó lenne úgy letesztelned hogy sötét környzetű szalonban, BD lejátszóval, 3D-BD lemezzel. Egy komolyabb házimozis szaküzletben ezt tudják biztosítani."

Az tényleg jó volna, viszont sajnos nem mostanában jutok fel ilyen üzletbe. Nyilván, ha Budapesten élnék, könnyebben megoldanám. Abban is igazad lehet, hogy a "nyakamba kellene venni a várost", mert már egyre kevesebb üzletben van készleten egyáltalán bármilyen 3D képes készülék.

Ugyebár említettem, hogy ha biztosra tudnám, hogy mondjuk még nyáron is meg tudom vásárolni azon készülékek valamelyikét, amiket most leteszteltem...

Vagy ha lehetne tudni, hogy a 2017-es LG és SONY OLED-ek még jobban lenyomják a jelenlegi árakat...

Nagyon sok a "ha" a történetben...

"Aquila non captat muscas."

(#2176) Piftuka válasza krx21 (#2162) üzenetére


Piftuka
veterán

"Sajnos a Sony-nak soha nem volt jó a 3D-je. Akkor ha ez fontos, inkább Samsung.
Bár messze a legjobb egy passzív 4K oled..."

Hiszek Neked. ;) Ennek megfelelően ma újra teszteltem. :K Egy teszt, nem teszt...

A helyzetet "bonyolította" is rögtön, hogy erősen leárazták az LG OLED 55C6V ívelt 4K UHD 3D Smart OLED készüléket; 594.990 forintért elvihetem.

Ez ugyan felette van az általam eredetileg gondolt keretnek, viszont leteszteltem, és - mit tagadjam - bizony nagyon megtetszett. :) A fekete szint, a mozgás megjelenítés, a színek, a képélesség mind-mind pazar voltak. És ami a legfontosabb, megfelelő távolságból a 3D is tökéletes volt. Gyakorlatilag nem érzékeltem semmi zavaró "áthallást", szaggatást, szellemképet... csakúgy, mint az 55EG910V esetében.

Ráadásul a dizájn is tetszik, és még az ívelt kialakítással is megbarátkoztam. :B (Ki gondolta volna?) Egyáltalán nem éreztem zavarónak a hosszabb teszt alatt. Még a gyenge adásminőségű MinDig TV-vel is szép képe volt, műlesiklás HD közvetítéssel.

Viszont mivel a jelen lévő, rendes LG alkalmazott elmondta, hogy bizony számít a 3D megjelenítésénél a távolság is, így az 55UH8507-et is újra megnéztem a szokásos 3D tesztekkel. Immár nem az eddigi ~1 méterről, hanem 2-2,5 méterre eltávolodva. Akkor ért a meglepetés, amikor a korábbi szellemkép helyett, kifogástalan 3D képet láttam. Így, mindent összevetve ez a készülék is nagyon tetszik. Ráadásul még 60 colos méretben is jóval olcsóbb.

Végigírtam hát azokat a készülékeket, amelyek tetszettek. Ár szerint növekvő sorrendben:

SONY 55W809 - 199.990 forint
-->ez már annyira jó ár a maga kategóriájában, hogy komolyan elgondolkodtam, hogy végül mégis ezt veszem, így egy csomó pénzem megmarad, amit másra költhetek. :)

LG 55EG910V - 375.990 forint
--> jó ár érte, de a bosszantóan lassú menü, és az ABL zavart)

LG 55UH8507 - 377.990 forint
LG 60UH8507 - 458.990 forint
LG 65UH950V - 559.990 forint

--> direkt egy csoportba írtam, mert elvileg mindenben egyező képet adnak. A 950 ugyan szintén jóval az 500K-s árhatár felett van, viszont egyszerűen rajongok azért a "bazi nagy" képtartalomért, amit egy 65 colos TV nyújt. :C

LG 55C6V - 594.990 forint
--> Erről leírtam a lényeget fentebb.

("Kakukktojás" a SONY KDL-65W857 - 419.990 forintért, és PANASONIC TX-58DX750E - 379.989 forintért, ezeket viszont csak "látatlanba" tudnám megvásárolni.)

Végezetül ártól függően + ~20.000-35.000 forint az 5 év biztosítás garancia szolgáltatás.

Summa summarum:
Szerintem holnap ismét beballagok a Media Markt-ba, és megveszem a fentiek közül valamelyiket. Bármelyik lesz is, jó darabig nem fogom lecserélni, az biztos.

- A véleményeteket szívesen meghallgatom a fentiek alapján! Ti melyiket választanátok, és miért? ;)

Illetve kérlek, az LG 55C6V-ről írjatok bővebben, mert nem néztem úgy utána, mint a többinek!
Van ismert problémája, jellemző panasz, stb. bármi, ami miatt nem jó vétel ennyiért?

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#2177) krx21 válasza Piftuka (#2176) üzenetére


krx21
nagyúr

Mit is lehetne írni? A C6 képminőségre megeszi reggelire a többieket, de neked kell dönteni.
Ha az ívelt ok és a 3D a favorit és anyagilag belefér, én azt venném...
De a szempontjaidat Te ismered a legjobban. A lényeg, hogy neked jó legyen. Ha nagyon megbarátkozol egy olcsóbbal és tetszik, akkor az is jó választás lehet. Úgy vásárolj, hogy ne bánd meg! :K

(#2178) dom1n0


dom1n0
aktív tag

Szerintem is go for oled :)
En a 55eg910v dontottem, es nem bantam meg.
Pont a gothamet nezem 1080p-ben, es neha leteszem az allam :)

(#2179) zsoltictrl


zsoltictrl
csendes tag

Sziasztok! A véleményeteket kérnem hogy mit gondoltok erről a két példányrol [link]
[link]
Gondolom ez a ket tv kép minőségben nem tér el egymástól? Játékra és filmnezesre használnám leginkább!
De ha már van LG OLED 4K HDR tévék, azoknak sokkal jobb a kepminoseguk mint az első kettőnek? Vagy a Full HD is megfelelő erre a használatra?

(#2180) envagyok válasza zsoltictrl (#2179) üzenetére


envagyok
veterán

A 910v az újabb modell, ha 2-3m-nél messzebbről nézed akkor tökmindegy plusz a gépet se gyilkolod.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2181) zsoltictrl válasza envagyok (#2180) üzenetére


zsoltictrl
csendes tag

Akkor az lesz hogyha az újabb modell, 3meterrol szoktam tévézni, de akkor felesleges 4K tevét venni :)

(#2182) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Piftuka.
OLED.
Ez nem kérdés.

(#2183) Nemir Ombe válasza zsoltictrl (#2181) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Azért azt is vedd figyelembe, hogy egy új 4K TV-n nem csak a plusz febontás miatt láthatsz jobb képet, hanem a HDR és a jobb szintér miatt is (megfelelő anyaggal, ami egyelőre nem sok).... ami biztos, hogy jelenleg egy FHD is kielégít(het) minden filmezéssel kapcsolatos elvárást (ha nincsenek extra igények) viszont az árkülönbség nem elhanyagolható egy FHD és egy újabb 4K között .... ;)

Hmm ....

(#2184) Piftuka válasza krx21 (#2177) üzenetére


Piftuka
veterán

"Mit is lehetne írni? A C6 képminőségre megeszi reggelire a többieket, de neked kell dönteni.
Ha az ívelt ok és a 3D a favorit és anyagilag belefér, én azt venném...
De a szempontjaidat Te ismered a legjobban. A lényeg, hogy neked jó legyen. Ha nagyon megbarátkozol egy olcsóbbal és tetszik, akkor az is jó választás lehet. Úgy vásárolj, hogy ne bánd meg!
"

"(#2182) daneel_hu
Piftuka.
OLED.
Ez nem kérdés."

Még egyszer nagyon szépen köszönöm Mindnyájatoknak itt a fórumon a segítő hozzászólásokat! :R

Nagyon hasznos volt a beszélgetésünk, és az elmúlt hetek személyes tesztjeit is figyelembe véve, kiegészítve az interneten olvasható fórumokat, teszteket is, sok újat, érdekeset mondtatok, és mindez együttvéve segített meghozni a döntést.

Nagyon igaz, hogy az utólagos "rossz szájíz" (az érzés, hogy 'mégsem a jót választottam'...) nem lett volna jó.

És éppen ezért, bár jó áron volt az 55 colos C6V, és még ki tudtam is volna fizetni, de mindig az jutott volna eszembe, hogy jóval az eredeti 500K-s keret feletti árat fizettem érte. Így nem erre esett a választásom.

Az LG 8507, pláne a 950V pedig nagyon közel lett volna a limithez, vagy szintén túl is lett volna rajta; viszont az IPS panel miatt a "sötétben mozizáshoz" nem a legideálisabb választás. Hozzáteszem, hogy a látottak alapján, normál körülmények között használva, IPS TV-k közül szerintem ezek most a legjobbak. Ár/érték arányban pedig így akciósan a 8507 verhetetlen. Világos szobában csodálatos képük van, és kifogástalan a 3D-jük. Viszont az ár és a képminőség fontossága miatt, végül ezekről is lemondtam.

Bevallom, a ~200.000 forintos ára miatt a SONY 55W807C készüléket szándékoztam megvásárolni, tudva, hogy az egyébként egy kiváló kis készülék, ennyiért "best buy" jelenleg ebben a méretben, és még a 3D-je is nagyon korrekt volt. (Igaz, egy kisebb vagyonért tudnék 2 db jó minőségű 3D szemüveget venni hozzá, mert gyárilag nem jár egy darab sem hozzá.)
Ráadásul arra gondoltam, hogy ez most - bár nem kevés pénz - viszonylag "fájdalommentes" vásárlás, és majd 1-2 év múlva, amikor az OLED igazán elterjedt, és több tucat Panasonic, SONY és LG modell közül lehet választani, majd egy 65-ös méretűt beszerzek otthoni "mozizáshoz".

Viszont, hiába dugtam rá "kontroll teszt" végett az USB-t, képtelen volt felismerni, hogy az eszköz csatlakoztatva van. Szerintem kontaktos az USB aljzata. Ezt "égi jelnek" tekintettem.

A fentieket követően, az árát, a képminőséget és a 3D-t figyelmbe véve is (a kontroll teszt során ismét makulátlan volt a képe) végül az LG 55EG910V OLED TV-t választottam. :)

Mostantól tehát OLED TV tulajdonos vagyok én is. :K

Jelentős kedvezményt kaptam a hétvégi akció révén az árára, és 5 év GOLD garanciát, valamint egy 4-es csomag szemüveget vásárolva is, még bőven az eredeti maximum 500K-s keret alatt tudtam maradni.

A beüzemelés, beállítás most délután következik, és remélem, hogy pár évig éppen olyan hűséggel szolgál majd, mint a jelenlegi kis LG készülékem! ;)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#2185) dom1n0 válasza Piftuka (#2184) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Udv a klubban, nagyon jo kis tv szerintem :)
Mennyiert sikerult elhozni?

(#2186) claire78 válasza Piftuka (#2184) üzenetére


claire78
senior tag

Na végre! :D

(#2187) torma1981 válasza Piftuka (#2184) üzenetére


torma1981
veterán

Nekem 60UH8507 van. Túl van misztifikálva ez a sötétben való tvzés. Tény,hogy lehetne jobb is de messze nem zavaró. Én a gyerek miatt csak este tudok játszani,filmet nézni. Teljesen jó. Eszméletlen képe van. PC-re van kötve monitorként használom. Bevilágítás alig,felhősödés is minimális. OLED mivel én monitornak ajánlom nem ajánlott. Azért én is kipróbálnék egy OLED tv-t otthoni körülmények között is.

(#2188) Piftuka válasza dom1n0 (#2185) üzenetére


Piftuka
veterán

Ebben a hozzászólásban írtam a most hétvégi árakról.

Ez a modell most 375.990 forintba került. Az 5 év GOLD garancia szolgáltatás pedig 32.999 forint.

"Aquila non captat muscas."

(#2189) krx21 válasza Piftuka (#2184) üzenetére


krx21
nagyúr

Gratulálok! :C Üdv a csapatba! Használd egészséggel! Mindenképp írj beszámolót, hogy milyennek érzed a lcd után, pláne sötében...

(#2190) Piftuka válasza torma1981 (#2187) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm, Neked is a hozzászólást!

És no offense, de most így - miután megvásároltam egy másik készüléket - ezzel mire menjek?

Tipikusan az általad említett, gyakorlati, felhasználói tapasztalatokat vártam, az elmúlt hetekben, amióta itt (és az LCD topic-ban) gyakorlatilag napi szinten beszélgettünk, többek között az általad birtokolt típus előnyeit és hátrányait is ecsetelve. Miért nem akkor írtad le ezt?

Egyébként mindegy, mert a 60-as túl sokba került volna, az 55-ös pedig egy árban volt az OLED-del, és a "sötétben" mozizás miatt billent a mérleg az EG910v javára.

Ettől függetlenül, tényleg nem értem ezt...

"Aquila non captat muscas."

(#2191) Piftuka válasza krx21 (#2189) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm! :)

Egyelőre éppen csak beüzemeltem, és telepítettem a UPC média kártyát.

Jelenleg még a default beállításokkal üzemeltetem, és hálásan megköszönök egy gyors "ajánlott" beállítást Tőletek!

Ugyanis így a dobozból kiemelt és beüzemelt állapotban a HD csatornákon olyan erős a judder, mint amikor egy számítógépes játék 10 FPS-sel szaggat...

Őszintén remélem, hogy mindennek nyoma sem lesz a megfelelő beállítás után!

Legyetek szívesek, írjátok meg, hogy mit érdemes kapásból ki-, illetve bekapcsolni ebből a célból!

"Aquila non captat muscas."

(#2192) krx21 válasza Piftuka (#2191) üzenetére


krx21
nagyúr

A trumotiont-t, tedd egyedire és izlének megfelelően van 2 paraméter...

(#2193) Piftuka válasza krx21 (#2192) üzenetére


Piftuka
veterán

Három módozat van a "TruMotion" menüben:
- Sima
- Élénk
- Felhasználói

Utóbbit kiválasztottam, azon belül két lehetőség választható:
- De-judder 1-10
- De-blur 1-10

Mindegyiket 10-esre állítva is folyamatosan "röccen", nagyon akad a kép sajnos! Discovery HD, Spectrum HD, Animal Planet HD...

Az SD és egyéb HD csatornákon (pl. RTL Klub) pedig éppen reklámok futottak (többek között a Media Markt-os "hűtő kiválasztós"), és nagyon furcsa a kép.

Az élesség, a kontraszt kifogástalan. Viszont olyan, mint a "Csinibaba", vagy a "Zimmer Feri" című film. Ha látta valaki... Ott a dupla sebességű felvétellel játszottak, amitől a végeredmény groteszk lett. A szereplők mozgása "reszketeg" lett.

Mintha néha beletekerne valaki 1,5-szeres sebességgel a képtartalomba. Nem folyamatos, hanem beszaggat, megáll egy pillanatra, majd "gyorsítva utoléri magát".

Kérlek, mondjátok, hogy ezt ki lehet javítani, mert kezd az elégedett mosolyom legörbülni! :(

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#2194) Joshi válasza Piftuka (#2193) üzenetére


Joshi
titán

A TruMotion tedd simára vagy kapcsold ki.

(#2195) Kornel válasza Piftuka (#2193) üzenetére


Kornel
veterán

Na erre kíváncsi vagyok.
Egy gagyi plazmam van, most akartam lecserélni, de a MM-ban az összes TV-n pont ugyanezt láttam.
Fekete szint, kontraszt bizonyos tekintetben mindegy nekem, csak a mozgás legyen folyamatos.
Létezik ilyen TV ami ma ujan kapható?

(#2196) krx21 válasza Piftuka (#2193) üzenetére


krx21
nagyúr

10-10-en mindennek folyamatosanak kellene lenni. Ott valami más lehett a bibi...

(#2197) krx21 válasza Piftuka (#2193) üzenetére


krx21
nagyúr

Én mindenképpen tennék első körben egy probát, mondjuk bluray lejátszóról...

(#2198) Piftuka válasza Joshi (#2194) üzenetére


Piftuka
veterán

"A TruMotion tedd simára vagy kapcsold ki."

Kikapcsoltam, és érezhetően jobb lett.

Ha a "TrueMotion" bármelyik beállítását alkalmazom, akkor rosszabb. Én ezt nem értem...

A "Sima" még elvilselhető, az "Élénk" egyértelműen rossz, és ahogyan írtam korábban, ha a "Felhasználói" módban állítom minél magasabbra a "De-judder", és "De-blur" értékeket, annál rosszabb.

Először azt hittem, hogy a zajcsökkentés a ludas, ezért kikapcsoltam. (Az MPEG képjavítást is.)

Akkor "Sima" beállítás mellett jónak tűnt. Majd "Felhasználói" 1-5 mellett is. Viszont hosszabban nézve, azért érezhetően be-beröccent.

Viszont kikapcsolt zajcsökkentés mellett, ebben a méretben azért érezhetően "zizisebb" a kép.

Ezért bekapcsoltam a zajcsökkentést maximumra, a "TrueMotion"-t kikapcsoltam, és furcsa módon eddig ez produkálta a legjobb eredményt. Most egyelőre így tesztelem.

"Aquila non captat muscas."

(#2199) Madwe válasza Piftuka (#2198) üzenetére


Madwe
nagyúr

Truemotion csak 23.976 és 24p esetleg focimeccs alatt hasznos :)

(#2200) nobeige válasza Piftuka (#2193) üzenetére


nobeige
tag

Pont a természetfilm csatornák a legrosszabbak rángatózás szempontból.

Nem lehet normálisan 50i-re konvertálni a 60i, 60p anyagokat, márpedig ezeken az adókon nagyon gyakori az amerikai tartalom. Az mindig rángatózni fog.

Akkor kezdenék el aggódni, ha a magyar HD adókon látnál gyakran/állandóan rángatózást. Ezeknél ritka a tengerentúli videoból konvertált anyag.

Egyébként Trumotion Felhasználói beállításnál én azt tapasztaltam, hogy DJ 3-nál - rendben van minden.
Hozzá kell tennem viszont, hogy alig nézek tévét, ismeretterjesztő csatornát meg tényleg csak elvétve.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.