Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
"Visszatér a W széria is ..."
LG G6 and W6 TV leaks reveal new "Hyper Radiant" OLED panel 2025.12.29.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Partz
üzenetére
Forgalmazói megállapodás függő. Műszaki boltokban (is) még mindig vannak kifejezetten hosszú fizetési határidők. Vagy bizományos, illetve visszáru szerződéseket kötnek.
Magyarországon a kereskedők eléggé egyoldalú szerződéseket kötnek a nagyobb partnerekkel is. Nyilván a Panasonic vonalra nem látok rá, de nem hiszem, hogy az Euronics rá lenne kényszerülve arra, hogy egy ilyen viszonylag friss készüléket beszerzési ár alatt adjon. Vagy kb. beszerzési áron.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Partz
üzenetére
+1
főleg nem 77-est csak úgy, valószínű azt sem tudják mi a difi a Z90 és a Z95 között csak az árat nézik, lehet ez volt náluk az utolsó ebből, 1,5 misiért meg nem nagyon vitték tőlük.
Pár hét és a 77Z90 is ennyiért fog menni náluk, pl. 1,5-2 hete LG 55G53LS volt 469e-ért akciózva euronicsnál, árukeresőn látszik is a diagramon. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
Akkor tisztazom
Sdr eseteben készült a fénykép, 100 nitre kalibralva (feher). Ebben az esetben a zold szinnel mar világított a feher pixel hogy megfelelő fenyereje legyen. Közel sincs itt szó 600 nitrol.Az hogy valami 600 nitre van gradelve az csak annyit jelent hogy a feher feny maximális erteke 600 nit lehet, semmilyen információt nem hordoz ez az adat a szinek fenyerjére vonatkozóan.
A 2 panel kozott sdr 100 nit esetben is látni lehet a különbséget ha erre érzékeny vagy. De eleg a eoled melle tenni egy régebbi rgb oledet es maeglatod hogy a szemednek kellemesebb a képe, mas a feny spektruma ez is számít. Nehéz megfoglamzani hogy ilyenkor milyen különbséget latsz, erre irtam hogy "ragyogóbb". Ezért törekszik mindenki a pure rgb szinkeveresre es a feher alpixel.elhagyasara. Ezért sincsenek woled referencia monitorok.
Minden olednek rohadtul jo képe van, ezek mar csak ilyen finomsagok, de latod a kulonsbeget a szinkeverésben es persze bele szol a tukrozodes gatlo reteg is, meg a panel anyaga is.
Ha tokeletesre vannak kalibralva qd oled es woled egymás mellett sdr esetben akkor valóban valoban 100%ban egyforman neznek ki, de akkor is latod rajta melyik a qd oled. Érzi a szemed, nem a szinek mások, hanem egyszerűen érzed, nehéz ezt szavakba önteni.Nagyon nem mindegy a feny spektralis jellemzője, Vincent is mindig kiemeli es elvezkedik rajta amikor szépen elkulonithetoek a csucsok.
Szóval a g5 100 nitre kalibraltan is bekapcoslja a feher pixelt zold színárnyalatoknál.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére

Koszi.
Melyik trónok harca rész ez es melyik jelenet? Ha lehet tudni.Utolsó bekezdesre.
A kontraszt a legfontosabb, ez igy van, a szem sokszorosan érzékenyebb ra mint a szinekre Es itt jon a qd oled előnye mert a színek fenyerje sokkal nagyobb igy kontrasztosabb a kép, es a szinek is helyesebbek. A fehér fényerő kb semmit nem szamit, mert nem fekete fehér képet nézünk, illetve fehér eseteben 100 nit kulonsbeg ekkora fenyeronel észrevehetetlen szemmel. -
válasz
Partz
üzenetére
Sok mindenre kitér a cikk, köszi szépen nagyon hasznos volt. Az LG processzor hibájára is gyanakodnak, meg az új eljárás botadozásaira. meg hát szabad szemmel látható hibákra pl behal a Trónok harca jeleneten.
Amúgy több videót találtam ahol poszterezettség nagyon durván előjön az új G5 nél, ez is egy érdekes visszalépés, talán hétköznapi felhasználóként ez a legzavaróbb képi malőr. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
Avsforumon sok hulyeseget lehet olvasni, a sok ertlemes dolog mellett is. Dnice valóban nem rosz.
G5-t kifejezetten problémás hdr anyagokkal néztem, amikre többen hivatkoztak avsforumon es rtingsen is, semmi baja nem volt az adott fw-el. Az mas kérdés, hogy bedoglott

Egyebkent gradiens problema lehet eredmenye a rosz kalibracionak is. Nalam az 55 colos g5 gyari beállításokkal sem produkalta az emlitett hibákat, mivel az orzsagbam forgalmazott modellek nem támogatják a lut kalibraciot, ezért csak manuálisan tudtam kalibrlani, kalibralas utan sem volt vele semmi problema ilyen téren. Azt viszont nem tartom kizartnak hogy a lut kalibracio cseszi el, főleg az 1d lut, ami korábban mar okozott problémákat, khmmm cx.Mindenesetre ha visszakapom a javított g5-t vagy akár új G5-t ezeket a teszteket újra el fogom rajta végezni, hátha csak egy kifejezetten jó példányt fogtam ki.
Sot vrr Flicker sem volt egy deka sem.Amint időm engedi elolvasom rendesen az írást.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
"Ez az egész arról szólt, hogy kalibrálás után melyik modellt mennyire sikerül közel hozni egy referencia Sony BVM-HX3110 (4000 nites stúdió monitor) képéhez"
Akkor g5 eseteben bénák voltak.
Samsung szerviz menu nem sok vizet zavar.Kik vettek részt a tesztben, kik voltak a világ legjobb szakemberei? Én a pár nevet akit lattam, azokat nem nevezném a világ legjobbjainak. Igaz csak felületesen néztem, de akiket meg lattam egyik nev sem mondott semmit.
G5 amíg mukodott nalam, a legujjabb fwel nem volt semmiféle poszterizacio hdr eseteben.
-
robi-k
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Láttam már korábban ezt a videót

Tény, hogy fizikai/gyártástechnológiai szempontból minden OLED/LCD panel fényes felületű, csak a rágarasztott szűrő filmfólia hatására lesz majd matt, de mint mindennek, ennek is vannak hátrányai.
Már megrendeltem a 77G4-est, várom a futár jelentkezését
#111643Vhiktor
Ápropó, korábban olvastam a topikban javasolt G4 beállításokat kezdetnek, de valahogy most nem találom (rögtön nem akarom kalibráltatni, hátha kijön valami hiba, és javítani/cserélni kell majd). Tudsz javasolni kezdeti beállításokat SD-hez és HD/UHD-hez? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
Az emelkedett feketeszint az összes korábbi samsung qd oledekre és sony A95L-re is igaz, illetve LG G3 és G4-re is valamilyen mértékben, ha úgy esik rá a fény.
S95D-re viszont extrém mértékben igaz, továbbá személy szerint engem a matt kijelző is zavar, bár korom sötétben aláírom, hogy nem
. -
KTTech
veterán
válasz
Partz
üzenetére
Láttam a videót, impresszív előrelépés.
A QD-EL technológia tényleg jelentős előrelépés lehet, de sajnos még nagyon gyerekcipőben jár. Néhány éven belül viszont meghatározó lehet a piacon.
Mivel nem csak a Samsung dolgozik rajta, így több esélyes a játszma, kinek jön össze először a kereskedelmi termék. -
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Én ezt az egész hisztit a samsung részéről azért nem értem, mert pl a G3-nak szerintem hibátlan nappali megtekinthetősége van. Iszonyú erősen tompítja a fényeket és nem nagyon világosodik fel. Nekem C9 volt előtte, az sem volt rossz, de nekem a G3 még jobban bejön ezen a téren. Normál SDR sorozatokhoz én be se sötétítek, mert nem kell - elég elővenni a 2.2-es gammás isf profilkát (van két isf, az egyik nálam 2.2 a másik 2.4-es gammával van)
Annyira jó, hogy a TV képernyőjében közvetlen látszó tükröződő napsütéses ablak fény négyzete sem nyomul túl a tartalmon.
HDR persze más.. ott 0 lux kell - még így se látszik

-
szkutyi
addikt
válasz
Partz
üzenetére
Korrekt!

Érdekes párszor már feljött a téma, volt hogy én hoztam fel, nem igazán mondják ezt ki, sőt inkább...de az is lehet, hogy szimplán nem látják ezt a jelenséget vagy nem vesznek róla tudomást.
A fényforrás közvetlen közelében emelkedett fekete az nem inkább a szem miatt van?vagy szó szerint megemelkedik ott a fekete a visszaverődő fény miatt? -
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Áh értem már, szóval minden egyes subpixel a színszűrő kivételével kotta ugyan azzal a rétegstruktúrával rendelkezik azaz eleve egy egymásra pakolt rgb réteg ami eredőként ad egy valamilyen fehéret. És azokat az így lerakott rétegelt világító modulokat színszűrőzik ha R vagy G vagy B alpixelnek kell lennie. Világos! Köszi!
De ha ez így van akkor most a panel natív fehéregyensúlya elszállt a faszba mivel a kék komponens lett duplázva ami még hidegebb fényű pixelt fog eredményezni nem?
Eddig 9100 K volt a natív most majd lesz 15.000 vagy még több?
Ezt csak azért vetem fel mert így valóban könnyű iszonyú panel natív wb-re vonatkozó fényerő értékeket bemondani de a végén amikor tv lesz belőle d65-ön alig lesz jobb...
-
so_ha
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
Bónusz, hogy az energiahatékonyság is jobb lett kb. 20%-al: "Azt, hogy az LG OLED TV-kben alkalmazott panelek jobbak lesznek azt egy hongkongi forgalmazási igazolás látszik igazolni, mely szerint a 2025-ös G5 széria 139 és 164 centis (55” és 65”) modelljeinek energiafogyasztása rendre 132W illetve 164W. Ez a 2024-es G4 modellek 161W illetve 209W fogyasztásához képest 20% körüli energiamegtakarítást vagyis sokkal hatékonyabb panelt jelent."
-
T.Peter
őstag
válasz
Partz
üzenetére
A kep alapjan ami a videoban van az emitter layer stack blue - green - blue - red (4 stack), nem az eddigi blue - yellow/green - blue (3 stack). Bar ez is tandem oled, amirol itt szo van, az sima rgb, szoval gondolom az mar nem woled-kent lenne emlitve. Ugy tunik, hogy a g5 meg nem tandem rgb oled, hanem az eddigi tandem woled, csak a sarga szet lett szedve zoldre es pirosra. A subpixel structure wrgb a masik kepen a videoban, az rgb tandemmel rgb-nek kene lennie.
-
so_ha
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
Nem gondoltam, hogy számodra újdonságot mondok/írok, csak a pontosítás kedvéért tettem be a linkelt cikkből a (G4/S95D) kalibrált/mért adatokat, hogy a 2024-ben kommunikált 3.000nit-ből mit mértek a csúcskészülékekben, és ehhez kell majd viszonyítani a most bejelentett 4.000nit értéket ... ahogy írtad: "valamennyivel 2000 nit felett lehetnek a kalibrált csúcs értékek."
-
so_ha
senior tag
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
Partz
üzenetére
Ha Samukba DV kerül, és tartják eddigi jó árazásuk, azt hiszem tarolni fog. Sokan a DV miatt vesznek LG-t, de ők a qdoled miatt váltani fognak előbb utóbb, a 2x drgágább szintén qdoled dv-s sony-t meg úgy is csak a fanok veszik továbbra is, hisz megszünik az egyetlen fegyverük a samu ellen ami a DV jelenleg. aki teli van és minden mindegy sonyt vesz qdoled és dv miatt,(mostani állapot) akinek kell a dv és nincs tele g szériát vesz, (mostani állapot)és mindenki más samut fog venni, mondjuk 80%-ban?! (jövő). de..... csak ha samu dv-s lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy van valami a tarsolyban. Ebből a szempontból örökre hálásak kell lennünk Sammy nagybácsinak aki végül a QD-OLEDdel megindította a fejlesztést a LG-nél. Nélkülük egy átcímkézett CX lenne a G4 is kb...
Samsung mondjuk kicsit hülye, kéne nekik is egy prémium line
Mondjuk az S megmaradna átlag QD Oled-nek, lenne belőle 90E és 95E jövőre, de mindemellett kihozhatnának egy X90E-t is, ez lenne a top szériás, full prémim belső alkatrészes, fémből gyártott über TV és aki ilyet vesz az kaphatna LG módra 5 év kérdés és fasztorlaszolás mentes azonnali garis panel cserét ha bármi gond van.
Szerintem ez számos user szemében megérne tetemes lóvét...
-
so_ha
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
"Gondolkodom egy összefoglalón az itt repkedő oled hírek kapcsán ..."
Tedd meg, ha az időd engedi, gondolom más is értékelné (köszi előre is)!Addig is egy 2 napos hír a PHOLED témában:
LG Display on track to debut 'Blue PHOLED' OLED panels by 2026 -
Delphinus
kezdő
válasz
Partz
üzenetére
Én azt mondom egyelőre maradjunk az objektivitás területén ki tudja hogy egy kínai vagy japán által mért akármilyen teszt eredménye hogyan zajlott , lehet hogy nem is azt mérte amit kellett volna.. egy ilyen kép annyira semmitmondó hogy semmi jelentőséget nem adok neki inkább hiszek az eddigi tapasztalatnak, és realitásnak.
-
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Bárcsak lenne LG-n 23 pontos IRE érték állítgatás - azaz megjönne végre az IRE 1 opció.
Illetve iszonyúan hiányzik egy szaturáció paraméter nekem az IRE értékek mellől, mert az RGB értékekkel csak arányt tudsz basztatni, de azt nem tudod megmondani, mennyire legyen telt az árnyalat - ehhez jelenleg 3D LUT mókolás kell ami szigorúan kalibrátori eszköztáras.
-
Partz
senior tag
válasz
Partz
üzenetére
Az összes tv kalibrált volt.
Tényleg jókat mondanak, pl az is kiderül az se mindegy G4-ből 65" vagy 77" választ az ember. De annak ellenére, hogy nagy a szakmai egyetértés melyik tv nyert simán azt is mondják, hogy az LG-t vinné haza némelyikük a teljeskörűsége és a részletesebb sötétrész kalibrálhatóság miatt, de a Samsungot is ajánlják ár-érték szerint. Tényleg minimális különbségek vannak sok esetben felhasználás függő, itt szigorúan a kalibrált képminőséget vizsgálták egy referencia kijelző viszonyában.

-
Delphinus
kezdő
válasz
Partz
üzenetére
értem, de egy tv-t összességében szabad értékelni hogy miben mit tud,annak van értelme. most itt tulajdonképp kiragadtak egy specifikációt, qdoled magas szinfényerőjét, és ettől lett top2? hát grat nekik,komolyan vehetetlen, közben meg sok másba elmarad vagy nem is tudja
a95l alatt legalább android van és tud dolby. -
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Nagyon köszi az infókat!
Én is azt gondolom, hogy ég és föld a technológiai előnye a Samunak, az LG nagyon rá fog erre faragni mármint ha nem csinálnak rettentő gyorsan valamit azzal hogy nincs szín volumen.
Egyedül az tart vissza a Samsungtól (még) hogy Samsung

De ha pl az S95D panel lenne majd az LG G5-ben, gondolkodás nélkül cserélném a G3-at- mert azt gondolom annyival jobb a Samu 3. gen QD OLEDje. De hát amíg Samsung addig én nem veszem meg inkább nézek kifakult iszonyatosan színhibás WOLED csúcsfényeket.
Egyébként valós filmekben hál istennek ritka hogy kikoppan a WOLED képessége főleg úgy hogy az egész kontent max 150 nites (khmmm Apple TV ugye), az meg megy neki szépen szaturáltan.
-
Ance
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Szerintem ez alapvetően függ a felhasználás módjától is. Ha világos nappaliban nézed, akkor a Samsung a jobb választás hiába nincs benne DV. Ha sötét szobában, mozizásra kialakított helyen, akkor meg az LG, mert van benne DV és a fényereje ott még az LG-nek is túl nagy. Nekem pl. vissza kellett vennem az oled fényerőt a Vhiktor által meghatározott értékről a C3-nál, ha nem akartam megvakulni. Ez szubjektív vélemény természetesen.
És még egy szubjektív vélemény: nekem a DV összhatásában kellemesebb a szememnek, mint a HDR.
-
alaves
addikt
"2. generációs qd-oled panelekben, 2023 második felében vezette be" rtings-ék 77S95C-t (2nd gen) teszteltek és szintén van fényerőcsökkenés.
Továbbra is az az álláspontom, hogy a teszt igénybevétele és a 'nagy' pixelfrissítő lefutásának gyakorisága (Samsungnál elvileg 2000 üzemóra) nem arányos. A tesztben alkalmazott extrém üzemóra (+fényerő) olyan terhelés, amelynél jóval gyakoribb áramerősség után-állításra lenne szükség. Ha már kívül esik az algoritmus lehetőségein az eredeti fényintenzitás visszaállítása, akkor a fényerő csökkenés összeadódik."+ környezettudatosság." Nekem is még meglenne a B7 ha hibátlan lett volna. Autónál még tartom magam
(24 éves: 1-2 évente 100-200 eFt javítás 'osztjóvan', amíg átmegy műszakin...) -
Az Avfórumsot én általánosan nem szoktam nézni, de természetesen tudom, hogy csinálták a vakteszteket is stb.
Kizárólag Phil tesztjeit, amiket a fórumra csinál (és házimoziban van egy fickó akit szintén nagyon szeretek) ő Yamaha és Arcam teszteket csinál. Phil tesztjei Elég korrektek ha megnézed, leírja a hibákat, mindent,mindegyik márkánál. Sztem remek tesztelő elismert világszinten is. LG például kifejezetten kéri, hogy ő tesztelje a készülékeiket. G3 ról 3 cikket írt és külön tesztet a Fórumra. -
Malfroy
aktív tag
ezeknek a talpaknak a 2024 év szintén nem lesz az erősségük.. a g4 55-65" lesz gyári kis méretű talp, 77"-hoz már nem jár,amilyen méretben pont kéne nekem.... az oled909 meg kb 20 centivel hosszabb lesz szerintem,mint ami jó lenne nekem méretbe.. 55oled806 nál is kb 5cm helyem van most plusszba,épphogy ráfért.
-
Malfroy
aktív tag
Lehet hogy nem olvastad a korábbi bejegyzéseim de 1-2 hónap múlva szeretném lecserélni a Philips 55oled806 típusú tévémet. legfőképp azért mert szemem kinőtte és nagyobbat szeretnék de ha már cserélek akkor szeretnék mindenben feljebb lépni kép minőségben is .83 “ szerettem volna de abban jóformán nincs csúcs panelű kivitel ,ezért marad a 77 “és az eddigi értesüléseim során úgy tűnik hogy a Sony a95l a legjobb Mindközül 77 “ méretben. Nekem fontos hogy legyen talpa is és olyan ami kis távolságra van egymástól .hogyha azt mondod hogy a 77 Colos a 95L- et lehet oda középre is szerelni a két lábat annak nagyon örülnék mert akkor igazából nem gondolkodok tovább csak a pénzt kell össze tennem rá. De egyébként azt mondod hogy takarja a hátlap ezt a középső lábak kihajtását hogy kell elképzelni ? nem csavarral kell felszerelni úgy mint a két oldalsó t ami a TV nek a legszélén van? Igen 77” képet illesztettem be direkt mert ott láttam az egyik weboldalon. Még ami egy nagyon fontos infó lenne, ha esetleg tudod erre a választ : hogy a középen levő kettő láb között mekkora a távolság (cm)?ezt ugye azért jó tudnom hogy fel fog -e férni az asztalomra, ha megveszem. Illetve kéne még egy megerősítés is, hogy biztos hogy a 77” modellnél lehet használni a középső lábakat is, Nagyon nem szeretnék meglepődni kicsomagoláskor ugye érted
Mert ha tuti akkor nem is nézelődök tovább új tv iránt, ez a Sony bejön nagyon minden tekintetben. -
hunspikey
őstag
Tegyük hozzá, hogy amit írsz az annyira, teljesen otrombán egyértelmű, hogy az LG mást sem csinált látva a samsung erőfeszítéseit, minthogy kihúzott egyel hátrébbról egy aktát abból a szekrényből amire az van írva: "OLED panel fejlesztések 2.000-10.000 nit).
Még azon csodálkozom, hogy nem úgy megy ez, hogy firmware-ben zárolt a max fényerő, ami alapból 2000 nit és ha kéred, akkor plusz pénzért kaphatsz többet is. Mennyi kell? 3000 nit, oké az havi 7 USD. Vagy inkább 4000? Na az már 10 dodóka... Hardware ugyan az... lol - ne legyen soha igazam...
De tényleg csak annyit és egy nüansszal sem többet lőnek el a fejlesztési puskaporból, mint amennyi szükséges ahhoz hogy ugyan azt lehessen marketingelni mint samuéknál.
-
so_ha
senior tag
Köszi az infót! Akkor ebből kiindulva idén nem várható nagyobb technológiai ugrás, de pár nap múlva talán okosabbak leszünk.
FlatpanelsHd (2023.08.24.) Power consumption of next-gen OLED can be cut by 25% with blue PHOLED
"Universal Display still expects to commercialize blue PHOLED in 2024 but says that it is entirely up to manufacturers to decide when to launch consumer products. LG Display and Samsung Display are reportedly both currently reviewing Universal Display's blue PHOLED."Ezt nem tudom, hogy mennyire hiteles forrás (2023.12.21.):
Blue Phosphorescent OLED Could Revolutionize Displays in 2024
"According to DSCC's analyst Robert J. O’Brien, Samsung will be the first to implement the change both to phones and TVs, possibly in 2024, as its researchers have been developing phosphorescent blue OLEDs for years." -
ρσгτσ
addikt
Túl sok tapasztalat nincs OLED -ről valóban hosszútávon. Elméletben több 10 évet is kibírnak a jelenlegi kijelzők aktív használat mellett, de ezt üzemórában nézik. Ami egyébként elég sokat javult az OLED megjelenése óta.
Viszont az amortizálódás nem csak üzemidő tekintetében, hanem időben is lényeges.
Szerk.:
Egyébként pár évente van annyi fejlődés TV -nél, hogy sokan már azért is lecserélik. Pl. DV, VRR, 120Hz, fényerő...stb. -
Quadgame94
őstag
Fentiek szerint egy 65" G3 alját ~50-65 centire szerelném a padlótól, de ezt az egyedi preferencia, meg nézési szokások is befolyásolhatják.
Na meg attól is az ülés magasság mekkora. Nagyon sok tényező van egyébként és a távolság is fontos. Nálam 75 centi lenne inkább és kb. 2.3m nézném. -
hunspikey
őstag
Így van, a gagyulák LCD-k háttérvilágításából elég ha egy kiég és lesz egy óriási sötét szürke paca. Az OLED beégés elsőre nem is beégés csak TFT réged vezérlési hiba - simán Öntanulással orvosolható (pixel refresh- nagy ciklus) - az igazi beégést ma már rohadt nehéz összeszedni. Nekem a régi LG 65C9-emen ment a netflix tartalom böngésző nyitóképernyője eskü minden nap vagy 1 órát- nejem tekergette - és nem égett be, sőt még piros slide árnyék sem lett - simán kikorrigálta a normál 4 órás ciklusával.
-
hunspikey
őstag
Hát az kizárt hogy a g4 panel natív fényerejét 3000 nitre tudnák tolni, én ezt egyszerűen nem hiszem el.
És amúgy meg teljesen felesleges hiszen a mostani fényerőről úgy feljebb menni hogy teljesen színtorzult deszaturált kékesfehér (panel natív 9000K) csúcsfényeket hoznak miközben a primer színek csatornánkénti fényessége nem nő óriási öngól lenne és nincs hír újabb OLED alapanyagról ami fizikailag több fényt bocsát ki a mostaninál. Magyarul többször MLA-zni már nem lehet, új anyag kéne de az nincs, egyedül annyit tud növelni amennyi fogyasztási (áramfelvételi) lauf maradt az EU-s korláthoz képest. Jó ha lesz 2400nit majd figyeld (D65-ön 1750)
-
Vhiktor
Topikgazda
-
hunspikey
őstag
Hmmm, szóval ha sikerülne a vividet D65-re kalibrálni akkor nem lenne fényesebb mint az otthoni mozi mód szintén D65-ön.. érdekes felvetés.
Azt egyébként tudtam, hogy a 2000 nit feletti csúcsértéket a marketing anyagban úgy kell érteni, hogy a létező legerősebb teljesen helytelen fehéregyensúlyú csúcsfény, akár csak pár százalékos képernyő területen, de azt nem, hogy a vividet nem lehet D65-re beállítani...
-
Ren Hoek
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezért indítottam a felmérést.

Vhiktor