Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Erről a tv-ről mit lehet tudni?
Milyen hibái olehetnek, milyen képminőségű?
Egy 55-ös FHD LG oledet cserélnék ki rá a 65 col és a 4k miatt.kd-65s8505c
-
envagyok
veterán
Azért milyen fura..
Gyerekkoromban 50-70cm-es tv-n néztünk sd tv-t, és agyonmásolt VHS kazikat. Ha vkinek Svhs videója volt, sztereó hanggal, az már istencsászár volt.
És érdekes, hogy ugyanannyi élményt nyújtott egy film, mint most. Nem hiányzott a highend 5.1 rendszer, az 55-77 col uhd HDR kijelző, végigizgultam az anakondát, a rocky-kat, és sorolhatnám...
Utána jött a divx/DVD korszak először képcsöves 16/9 tv-vel késöbb HD Ready 32-42 colos ( most már) ultragagyi LCD tv-vel. A komolyabb embereknek először dolby prologic hangrendszer, később dolby digital/dts hang dukált. Pár kiválasztottnak pedig HD Ready v fullhd proji.Hú azok a dolby digital demo videók, mikor először hallottam hangokat hátulról
Akkor annyira elégedett voltam azzal a minőséggel, hogy egy vagyont költöttem filmek CD-re, dvd-re írásával a későbbi újranézés reményében. Visszagondolva a projektorokra volt 18 éve egy 640*480, majd 8 éve egy 720p projektor. Micsoda mozi feeling volt
Ma viszont már be sem kapcsolom, mert pfej micsoda kontrasztarány...
Persze aztán kukáztam a cd-ket, mert jött a blu-ray.
De itt már volt eszem, HDD-re mentettem a filmeket
És itt a jelen, volt Atmos erősítőm, 4K (igaz LCD) tv-m, mindkettő eladásra került, Az Atmos hangszórókat is eladtam. Maradt az 5.2 ill. az 5.1 és a fhd plazma és oled, illetve a soha be nem kapcsolt projektor
Régen letaglózott egy technológiai váltás, most az uhd-nél és az atmos-nál már nincs must have feeling, vagyis volt, de nem nyújtott semmi pluszt. Ugyanott vagyunk mint a PC iparban, ahol 2006-ig komoly fejlődés volt, azóta csak szinte toporgás. Egyetlen komoly képminőség javulást az oled hozott, bár komolyabb plazmákhoz hasonlítva van különbség, de nem hanyattvágós.Kíváncsi leszek, hogy lesz-e és ha lesz, mi lesz tartalomfogyasztásban a következő, fentiekhez hasonló nagy áttörés.
Lehet az emberek majd beültethető nagyfelbontású 8k-s ultrahdr szemeket operáltatnak maguknak, hogy még jobban még szebben lássák a világot, és persze a 8k-s tv műsort
Én inkább olyan irányban mennék el, hogy vr sisakokkal szinte szerepkőként nézhessünk filmet, vagy kitalálnak vmi aggyal direktben kommunikáló berendezést.
-
envagyok
veterán
https://index.hu/tech/2018/01/01/az_lg_bemutatta_a_vilag_legnagyobb_oled_tevejet/
-
envagyok
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Azért nem foglalkoznak vele, mert a 4k tévével rendelkező tartalomfogyasztók 99% észre sem venné ha fhd helyett valós 4k tartalom lenne a 4k lemezre szántva.
Viszont DVD<--->blu ray viszonylatban az FHD tv-vel rendelkező emberek 99%-a egyből kiszúrta volna, ha DVD anyagot felkonvertálva bd-re szerettek volna rájuk sózni -
envagyok
veterán
Lehet hogy rosszat írok, de szerintem ez beállítás kérdése.
Az tény, hogy csak 8 bites forrást tud megjeleníteni, de azt viszont meg tudja úgy, hogy kihasználja a panel 10 bites tartományát.
Mikor kalibráltattam az én 55-ös tv-met, a srác úgy kalibrálta be, hogy a egyenletesen oszlott szét a tartomány.
Azaz a 0,0,0 az a panelra 0,0,0-ként került ki, a 255,255,255 pedig 1024,1024,1024-ként.
Most erre tudok mondani egy fordított példát, hogy nagyjából érthető legyen.
A dslr kamerámban 14 bites az érzékelő. De mivel a legtöbb megjelenítő, nyomtató csak 8 bitet tud, ezért tök jó a 14 bit, mivel lehet vele expozíciót korrigálni veszteség nélkül, illetve lehet dinamikatartományt is korrigálni.
szvsz többet ér egy bekalibrált 8bites, vagy 10bitról 8-ra butított forrásanyag a 10 bites panelen, mint egy 10 bites forrás kalibrálatlan hdr-es tv-n.
Nekem kalibrálás után ég és föld volt a különbség képminőségben.
Semmi sávosodás, élethű színek. Jó múltkor néztem valamelyik millás oleden a mediamarktban egy hdr tesztanyagot, próbáltam állítani a tv beállításinál mindent, de sehogy sem volt tökéletes. Ugyanazt az anyagot s905 playerrel a fhd oledemen sokkal szebben játszottam le otthon.
Természetesen a kalibráció minimum 21 pontos IRE alapon lesz hibátlan. -
envagyok
veterán
"A 65"-os mérettől mindig is drágák voltak a készülékek, aránytalanul drágábbak és ez nem holnaptól fog megváltozni.“
Itt határozottan állítasz vmit. Kíváncsi lennék mire alapozod, hihetően, tudományosan, igazolhatóan, ha kérhetném.
Nekem 2004 óta vannak laposaim. Egy 40 colos HD Ready samsunggal kezdtem, ami több mint 600000Ft volt, most ugyanazt 80 körül simán meg lehet venni, és messze jobb a képe. A 24-es monitor is 140 körül volt, most annyiért 32-es van. Kb így fog lemenni ennek a méretkategóriának is az ára.
Itt az, hogy milyen gyorsan megy le a nagyobb kijelzők ára, egy dologtól függ: lesz-e az LG-nek konkurenciája oled képernyő gyártásban, vagy nem.
Szerintem lesz, vagy valamit kitalálnak majd, ha nem 1-2, akkor 4-5 éven belül.
Egyébként 500-ért van már 75-ös Samsung LCD tv.
https://www.majdic.at/samsung-ue75mu6170uxzg-flat-uhd-tv-171485.htmlPlusz 1-2 hónap, és jönnek a HDMI 2.1-es modellek, amik egyrészt nagyon hasznos többletet adnak, másrészt pedig majd lelökik rendesen a millás "régi" modellek árát 600 magasságára. Én a 300ezres tv-mmel nem fogok sokat bukni ha lecserélem majd egy nem túlárazott 65-77-es modellre. De aki 1 milláért vett tv-t elad 2-3 éven belül, 600-700 körül bukik. Akkor inkább olcsóbb minden mozipremiert megnézni moziba taxival popcornnal.

-
envagyok
veterán
2017 2. Negyedév, duplázott nyereség
https://m.hwsw.hu/cikk.php?id=57585
2017.3. Negyedév újra duplázott nyereség
http://brandtrend.hu/hir/2017/10/27/megduplazta-nyereseget-az-lgMindez úgy, hogy pl a 3. Negyedévben a forgalom 15%-al bővült csak, a mobiltelefon üzlet ráadásul visszaesett, a nyereség mégis duplázódott.
Az a gond, amíg nem fog 2 cégnél több oled kijelzőt gyártani, túlárazott marad az oled, verseny hiányában, de ahogy ez megtörténik, simán elképzelhetőnek tartom a 4-500000 forintos 77 colos árat. -
envagyok
veterán
Joshi,
Kiforgatod a szavaimat.
Jó lesz a 4k, és a HDR
HA
Lesz rá bőven natív tartalom, nem felkonvertált 2k-t, és manipulált HDR-t vagy focidemókat nézel rajta büszkén.
ÉS HA
Kapható lesz olyan méretben, hogy legyen értelme normális távolságból 4k-t nézni.Szerintem az emberek 90%-a 3m-nél messzebről nézi, így a 4k-nak igazán 70 col felett van értelme.
A legkisebb nappalik még egy panelban is 5*4 méteresek.A többieknek.
Gyerekek, csak én tanultam közgazdaságtant??
Tudjátok a nyereség mekkora százalékát forgatják vissza kutatás-fejlesztésre????? 10-25%-át!!!
A többi megy a részvényesek, tulajdonosok zsebébe.
A tőzsdei piaci értéke az LG-nek megduplázódott az elmúlt évben, plusz még osztalékot is fizetett. Ezt pontosan a ti kis befizetett milliócskáitokból tudta elérni.
Komolyan ez már vicc kategória, hogy még meg is magyarázzátok, bizonygatjátok, véditek, hogy az LG milyen emberbaráti cég, mert szegényke azért árulja 1 milláért a 65-ös tv-t mert minden centet kutatás fejlesztésre költ, hogy nektek jobb legyen.
Agymosás a köbön

Kezdjük azzal, hogy az 1 millás tv valójában 600000 forint, a maradék 400000 forint az az ÁFA, a kisker, és a nagyker átlagos haszna. A többi országban ezek az összegek mind jóval alacsonyabbak, és a mai netes világban a kisker és nagyker is felesleges kihalófélben lévő dinoszaurusz, hiszen semmiből sem állba a gyárból direkt küldeni a fogyasztóknak.
A maradék 600000 forintból kb 4-500000 forint a nyereség, a maradék 100-200000 megy el kutatásra,fejlesztésre,adózásra,munkabérre, és egyéb költségekre.
Ha valaki nevetve beledob 800000ftot mások zsebébe, tegye.
Én nem láttam értelmét, mert a nézési távolság miatt, és mivel túlárazott a 65,77 colos oled, Vettem egy FHD 55-öst 320000 forintért.
Persze itt is ment az állambácsi és az LG zsebébe, de közel se annyi, és számomra sem jelent semmilyen kompromisszumot. -
envagyok
veterán
Akkor légyszíves ne írj marhaságokat

Ha a tv-det 1-2 méterről nézegeted, jó vásárt csináltál. Ha 3m v messzebről, akkor kidobtál egy valag pénzt az ablakon.
A HDR az érdekes kérdés, technikailag az oled tv végtelen kontraszttal, és komoly mennyiségű fényerővel rendelkezik. Én bekalibráltattam az összes megjelenítőmet, azóta teljesen elégedett vagyok az eredménnyel. Semmi banding, sávosodás, pont kellő fényerő, komoly színtér lefedettség. -
envagyok
veterán
Joshi

Lecseréltem a rendszeremet I5-6600k+lap+ram (8GB) ról amit 100k-ért adtam el, egy Xeon X5670 6/12 magos procira lappal 12GB rammal, ami kevesebb mint a felébe van, és jobban fut rajta a BF1 64 fős multi

Cpu-z multi threading benchmark 2000 vs 2500 pont. Mindkét proci húzva volt. -
envagyok
veterán
"Arról beszélni hogy mit nem akarok és tudok megvenni eléggé ciki."
Szerintem egyáltalán nem ciki. Inkább jó ha valaki próbálja felnyitni mások szemét is, és tudatosan nem bedőlve a marketinggépezet agymosásának vásárol.
Ha nem lennének ilyen emberek mint én, soha nem menne le semmi ára. Most először megveszik az agymosottak horror árba, mikür már mind vett, leviszik az árát, hogy vegye meg a többi ember is.
A jelenlegi világban sajnos ott tartunk, hogy egy dolog eladási árát nem az elkészítésének költsége határozza meg, hanem hogy egy jó kis marketinggel mennyiért lehet eladni.
Pl processzorok. Egy celeron g3900, ami 10k, és egy 130k-s I7-8700 között mekkora különbség van gyártási költségben? Elárulom: maximum párszáz-párezer forint. És a cég bőven keres a 10k-s procin is
Persze akimenni akar a msinstream sodorral, hát menjem csak.
De azt inkább tartom cikinek.
Hol az öntudat, ha ilyen könnyen manipulálható valaki? -
envagyok
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Pontűsan ezt mondom

Pentium II Klamath csúcsmodell 1997 300MHz
Pentium II Deshutes csúcsmodell 1998 450MHz
Pentium III katmai 1999 600MHz
Pentium III Coppermine 2000 1133MHz
Pentium III Tualatin 2001 1400MHz4 év alatt ötszöröződött a cpu ereje,most meg.....
Egy I7 2600K (2.generáció 2011) és egy i7 7700k (2017) között alapórajelen "hivatalosan" 40% a különbség, ami tuninggal még zsugorodik, mindez 6 év alatt.
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-2600K/3647vs621 -
envagyok
veterán
Ez nálam nem pénzkérdés, holnapután kimehetnék megvenni Bécsbe egy 77-es oled tv-t kp-re. Viszont tudatos vásárlónak tartom magamat, és bizony nagyon lehúzás szaga van a nagyobb Oledek árának.
A tuner kb ugyanannyit ér, a képernyő egy 55 és 77 colos között 2-szeres felület különbség ergó a 3-400ezres 55-ös árának nagyon maximum a dupláját éri. A maradék 2-3 millió forint átverés. Ezért nem fogok soha audit se venni, hiszen a technikai alkatrészek megegyeznek egy skodáéval, csak épp 3* áron, és ezért nem veszek soha a büdös életbe iphone-t se, mert ugyanazt a szolgáltatást és hardverminőséget megkapom fele -harmadáért.
Nekem nincs szükségem ilyen f@szhosszabbítókra, és sok gyarló embertárssal ellentétben tudok dolgokra nemet mondani, még ha telne is rá. -
envagyok
veterán
Ha elérhető áron lesz 85'-100'-os oled tv, amit 3 méterről tudok nézni a szokott kényelmes helyemen, és lesz TRUE 4K film bőven, akkor természetesen én is be fogok állni a 4k-t éltető emberek közé.
Én a magam helyzetét néztem, miszerint jelenleg kényelmesen 3 méterről tudok nézni, és nem vagyok hajlandó az ágy szélén üldögélve 1-2 méterről nézni az 55' tv-met, hogy lássam a 4k és fhd közti különbséget, így nekem bőven jó a fhd.
És ez sok emberre lehet igaz, hiszen 1-2 méterről kevesen néznek TV-t, persze van egypár, de a kivétel erősíti a szabályt. Ezért hívtam parasztvakításnak.
Tehát ami kell : sok tartalom, elérhető áron a nézéshez megfelelő képméret.
Aki akar lehülyézhet ezért, de attól még ez az igazság.
Hasonló a helyzet, mint egy e320CDI és egy AMG500-as merci között.
Amíg itthon nem lehet 130-nál többel menni, és a 320cdi is bőven megfelelő gyorsulást mutat, addig csak az vesz itthonra 500amg-t, akinek faszhosszabítónak, és dicsekedni kell. Józanul gondolkodó ember nem fektet bele plusz 10-20 milliót egy olyan kocsiba. -
envagyok
veterán
válasz
üzenetére
CAD azért más tészta

Pont most adtam el egy új 21:9 LG monitort, visszatértem a 16:10-hez, egyszerűen nem bírtam megszokni, hogy teljes képernyőnél a fejemet kelljen forgatni folyamatosan, hogy elolvassak egy weboldalt.
A számtechnél a procierőt keveselltem.
Az ssd nagy ugrás volt, de az sem mai dolog. Nem akarok hülyeséget írni, de több mint 5 éve van nekem kb.
Az meg hogy a legújabb m2 ssd-vel 1mp-el rövidebb a win töltés vagy a játék töltés, nem izgat fel nagyon
-
envagyok
veterán
Nem szeretek belemászni a monitorba, egy szgép asztalon van, előtte billentyű/egér. Egyenes derékkal képtelenség közelebbről nézni.
Hálóban 2m az ágy hossza, plusz 1m hogy körbejárható legyen az ágy, ott is azért van 3m-re.
Pont ma megyek rokonhoz, aki alig várja, hogy megmutathassa az új hiperszuper 42 colos 4k tvt, amit a nappaliban használnak ülőgarnitúrától kb 4m-re

-
envagyok
veterán
Az oled tényleg jó, én a tartalomra gondoltam.
Más
Csak egy ember mondjon 1 filmet, amin látszódik a különbség a fhd blu-ray és a 4k változat között, és ráadásul haszna is van, azaz sokkal több élménxt nyújt.
Mikor 4k tv-m volt, próbáltam észrevenni a kükönbséget, nem csak 3 méterről, hanem közelebbről is, de nem láttam. Kényrlmesen fekve nem is lehet tv-t nézni 2.5-3 méternél közelebbről. -
envagyok
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ugyanaz mint a 4k őrület...

Én 3 és 6 méterről nézem a TV-t, 55 és 60 col a hálóban és nappaliban, plusz van egy tetőtéri szoba projektorral, ami kb. 100 colos képet vetít, és 7m-ről nézem. A tv-k fullhd-sek oled és plazma, a projektor 1280*720 sima HD. Nem látom a 4k értelmét az én helyzetemben például, mivel a szemem nem látja a különbséget.A hálóban lévő 55-ös FullHD oled egy 4k-s lcd-t cserélt le, és totálisan elégedett voltam a kapott eredménnyel.A Fullh 24-es monitoromat is 1m-ről nézem, ott sem látom, hogy értelme lenne váltani.
Azt meg csak halkan mondom, hogy a jelenlegi anyagok ugyan a videokódolásban valóban 4k-nyi anyagot tartalmaznak, de a valóságban csak felkonvertált fullhd a legtöbb, vagy csak részben 4k, magyarul az is parasztvakítás.Az utóbbi 6-8 évben szinte semmit sem fejlődött sem a számítástechnika, sem a videótechnika.
Most egy X5670-es 6/12 magos xeon rendszerem van otthon. Egy I5-6600K-t cseréltem le, mert többszálas játékokban jobb a 8 éves rendszer, mint az új

Videókban is a Blu-ray FullHD, és a dolby digital/DTS előrelépés volt a PAL/SECAM rendszerhez, és a dolby prologichoz/sztereóhoz képest, de ezek is már lassan 15-20 éves technológiák.
Hangvonalon sincs fejlődés igazán a CD óta, sőt az MP3 inkább hátralépés volt.
Hangfalak is már 20 éve nem fejlődnek. Egy 20-30 éves minőségi hangfal simán hozza az újak szintjét.Egyedül a mobiltelefon az, ami kb most érte el a csúcspontot, de ott sincs már mit belerakni.
Az új játékok se nagy durranások.
Most raktam össze poénból egy retró gépet, és játszok a régi játékokkal, pl race driver grid , colin mcrea dirt, crysis, far cry, Call of duty 4, stb. Az újabb gépen ott a gyereknek a sok legújabb játék, de egyszerűen nem tudnak lekötni. Sekélyes sztori mind. Múltkor elkezdtem a gyerek PUBG-jével játszani, 15 perc alatt halálra untam magamat.Ennyit a fejlődésről.

-
envagyok
veterán
Nem tudommiért rugóztok ezen az Atmos dolgon annyit. Egy kalap sz@rt se ér.
Volt nekem a hálóban 5.1 mellé 2 Atmos hangfal, de semmi pluszt nem hozott. Adtam is el. Ez ugyanolyan vakítás mint a 7.1, annak sincs értelme. -
envagyok
veterán
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Én is 4k lcdről váltottam fhd oledre.
Nem bántam meg. A 4k tesztvideókon sem láttam a felbontás különbséget normál nézési távolságból 55-ös tv-n (2.5-3m)
Tényleg parasztvakítás. -
envagyok
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
A gammát bt1886-ra állítva a kontrasztot 54-re visszavéve lett elvégezve a teljes ire20 kalibráció.
Annyira jól sikerült, hogy a színeken nem is kellett állítani. -
envagyok
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
Elsősorban az utolsóra, de 1 "sötét" filmet végignézve nem tűnt elő semmi.
-
envagyok
veterán
Csináltattam 20ire kalibrálást az fhd oled lg-men.
Nagyon jó lett a kép , megszűnt a sávosodás sötét árnyalatoknál. -
envagyok
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Inkább a PC vagy tv/avr romlik el, nem a kábel
-
envagyok
veterán
Szerintem most ívelt 3d-s fhd v 4k tvt érdemes venni.
Mindig lesz akinek fontos a 3d v az íveltség.
Mivel új nem lesz, ezért használtra szorulnak. -
envagyok
veterán
Páran akik fikázták az oled-et, és vártak a qled-re, azoknak:
-
envagyok
veterán
Én se írogatok semmi olyan fórumba ahol olyan termékekről beszélnek ami nekem nincs.
Vagy ha tervezek venni kérdezek.
De ha nekem tetszik az ívelés és nem gond 3m-ről hogy 55 col nem 4k ( úgyse látok különbséget) akkor nem kell semmit magyarázni.
Kicsit savanyú a szőlőnek tűnik.
Joshinak ha tetszik vesz ha nem, nem, de nem kell vitatkozni tulajokkal.
Amióta megvan nekem a hálóba a 320-ért vett 55eg910v azóta soha nem kapcsoltam be a 60-as plazmát a nappaliba pedig ott konolyabb a hangrendszer ( onkyo tx-nr3008 5.2 vs onkyo tx-nr 555 5.1.2) -
envagyok
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szerintem sincs értelme a 4knak.
Most kell fhd-t venni akciósan és a félretett 2-300k különbözetből venni egy 65-ös 4k-t venni 4-5 év múlva -
envagyok
veterán
A sorfelbontással semmi baj, az ember szeme nem látja csak, mert nem villog. Itt a bizonyíték. Lefotóztam a tesztfile-t, amiben a monoszkóp gyorsan megy jobbra, és látszik bőven .
-
envagyok
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
"Az amerikai ismeretterjesztő csatornákon TruMotion-nel bosszantóan szaggat, anélkül vállalható, viszont mosottabb is."
1: trumotiont nem használunk
2: a 30 vagy 60 fps amerikai ntsc természetfilm soha nem fog jól mutatni 50 vagy 25 fps-es tv csatornán."A jelek szerint az emberek érzékenysége is eltérő. Van, aki szó szerint nem is veszi észre, van aki észreveszi, de nem zavarja őt, és van, aki egyáltalán nem tud megbarátkozni vele."
Én nagyon érzékeny vagyok rá, ha 23.976 videót 24-en tud csak a lejátszó, akkor a percenkénti röccenés is kiveri a szemem.
Azért nem nézek nem minőségi anyagot!
Csodát ne várj. Hibás odavissza konvertált műsort nem kell nézni.
Én annyit tudok, hogy most nézem újra az összes régi-új bd filmeket, mert elképesztő pluszt nyújt az oled. Egy csillagos égbolt, a fekete hajú színésznek nem szürke a haja, stb stb -
envagyok
veterán
válasz
üzenetére
Az a fura, hogy itt annyi önjelölt megmondóember van, mint égen a csillag..
Csak annyi a gond, hogy egynek sincs/nem is volt oled TV-je.
De ők tudják, miért jobb a LCD/plazma.
Viszont milyen fura, aki viszont vett, agyondicséri. Egy negatív kritika volt itt, amikor vkinek inkompatibilis volt a kártyaolvasója.
Hány ember írta, hogy megvette, és visszaküldte, mert sz@r? Egy se. Senki nem tért vissza sem lcdre sem plazmára. Ez mindent elárul. -
envagyok
veterán
"A technológia egyetlen dolgot használ ki, mégpedig az emberi szem (és agy) egy érdekes tulajdonságát: minél rövidebb ideig látunk egy adott képet, az annál élesebbnek tűnik. Ezt egyszerűen le is tesztelhetjük, ha autóból vagy buszról kifelé nézünk. Ha nem mozgatjuk a fejünket és szemünkkel sem követjük a tárgyakat, akkor minden elmosódik, ha viszont gyorsan pislogunk is közben, minden egyből élesebb lesz – pedig valójában ugyanazt látjuk, csak rövidebb ideig."
http://www.geeks.hu/technologiak/090306_igy_mukodik_az_lcd_tevek_100_hz_es_kepfrissitese -
envagyok
veterán
Azért ha közelebb mész ahhoz a plazmához, a fekete se olyan mint kellene, a sötét árnyalatok ditheringjéről nem is beszélve.
http://www.avsforum.com/photopost/data/2354790/c/cf/cf742d09_vbattach219348.jpeg
Na ilyen nincs az oleden. A sorfelbontás meg egy marhaság.
Statikus,lassú képnél megvan az összes sor, a gyorsan mozgó részeken meg a szemed korlátai miatt látsz kevesebb sort, a többi tvn is a kép villogtatásával érik el, hogy többet láss, ami hmm finoman szólva is ordenáré csalás a valósághoz képest. Kössél a fejedre egy lapot, olyan kis lyukra, hogy ha forogsz, ne tudjon megpihenni a szemed egy tárgyon se. Látsz mindent? Ugye nem.
Nekem van egy 60-as plazma a nappaliban, 55-ös oled a hálóban, ami egy 55-ös 4k ledtvt cserélt le, amit most árulok. Minden tv házilag kalibrált, és eszem ágában sincs visszatenni az lcd-t, és inkább árulni az oleden, pedig nagyon jó áron vettem, azon keresnék is, míg az lcd-n 1 év alatt buktam egy 100-ast legalább. A nappaliban is azért maradhat a plazma,mert sajnálom a 65-ös oledre a milliós árat.
Szóval ha tapasztalat kell, nálam az van, nem kiragadott baromságokkal dobálózok, hanem több 100 órányi filmezéssel elért véleménnyel. -
envagyok
veterán
A 24p anyagokat pedig olyan lejátszón kell lejátszani ami tudja a 24p kimenetet. Innentől kezdve a mai modern tv-knek semmi problémájuk nincs a lejátszással
-
envagyok
veterán
Nem tudom mit rugóztok ezen a sorfelbontás dolgon..
Kinyomtattam egy tesztábrát, mereven előre nézve (ahogy a tvt nézzük) megkértem a párom, húzza el előttem. Én is sokkal kisebb felbontást láttam, mint mikor mondjuk az álló képet vizsgáltam. -
envagyok
veterán
Nem oled probléma ez, hanem LG probléma, feltételezem webos, mivel a régi tv nem csinálta.
Volt jópár LCD,plazma,led tv-m, igényes vagyok arra, hogy amit nézek milyen minőségű, ezért nem értem mi a baj.
Egyébként sok tv-vel előfordult már, hogy az egyik PCMCIA kártyamodul megy, a másik márka nem.
Szerintem itt van a kutya elásva. -
envagyok
veterán
válasz
nobeige
üzenetére
Melyik az?
Egyébként nehéz ellenőrizni, mert a tv ilyenkor nem írja ki.
Itt van pár pulldown teszt file:
http://www.avsforum.com/forum/26-home-theater-computers/1276064-1920x1080-24-25-30fps-test-patterns-detect-pulldown-issues.html
http://www.w6rz.net/A régi LG plazmám (2éves) 60fps en vitt mindent.
Majd lecsekkolom. -
envagyok
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Anyám mindigtvs kártyát használ LG tvvel az tökéletesen megy.
Szerintem sem kellene ezt az oled topicban kitárgyalni, próbálj a upc topicban érdeklődni.
A képmegjelenítéssel kapcsolatban:nézd át a beállításokat. Az oled TVk megeszik reggelire az 5-6 éves csúcstvket is,nemhogy ami neked volt.
És ez nem csak az én véleményem. -
envagyok
veterán
Tud vki Győr környékén elérhető árú 20 pontos kalibrálást?
-
envagyok
veterán
válasz
zsoltictrl
üzenetére
A 910v az újabb modell, ha 2-3m-nél messzebbről nézed akkor tökmindegy plusz a gépet se gyilkolod.
-
envagyok
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Vagy a 4dx mint a moziban

2 kiló egy fotel, egy tízes a fingaroma
-
envagyok
veterán
Igaz:
Amíg nincs UHD/HDR valós (nem kamu fake 4k [link]) könnyen elérhető tartalom, addig totál felesleges megvenni. És ahogy látom nem mostanában lesz.
A másik, amit írtam, az a nézési távolság. Megveszi az ember a 4k láncot (ahogy naívan én is tettem), majd rájön hogy 55-ös TV-n az ágyban fekve 3 méterről nézve bizony az égvilágon semmi különbség a 4K és az FHD között.
Viszont ami számít: a jó forrásanyag, normális hanggal (bizony, amíg sokan a 300kbit-es 5.1 DD-al nézik magyar szinkronnal a filmeket, ráadásul hifin, nincs miről beszélni), és egy olyan megjelenítő, amin a fekete tényleg fekete, és a fehér se tejfölös. Ez sokkal többet ér, int a FHD 4K különbség. -
-
envagyok
veterán
Hát én a led tv-t lecseréltem.

Összbenyomásban (minden pozitív és negatív tulajdonságot számbavéve) az oled messze veri az lcd-t akármilyen hiperszuper dolgokkal próbálkozzanak velük.
A plazma meg a kettő között van.
Mindháromhoz volt szerencsém, az igényszintem is elég magas, így az otthoni tapasztalat adott.
De ez csak az én véleményem, és a jelenlegi helyzetet tükrözi, de LCD fronton a csodára már több mint tíz éve vár mindenki.
2005-ben már 40'es hdready Samum volt. -
envagyok
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Rossz lyukra szálltál

Van Canon dslr gépem, 24-105F4L, ef50f1.8, stb obival, szóval tudom miről beszélek.
Amúgy hidd el egy fix gagyi fix Obi (Galaxy s7edge) bőven jobb mint egy átlagos zoom (Nikon 1 j5)
Amúgy a telóban f1.7-es Obi van, szóval bőven lehet vele portrézni.
https://mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_s7_edge_teszt/kamerak_es_multimedia.html -
envagyok
veterán
Az hogy miket készítenek a gyártók, azt nagyrészt a saját profitéhségük magyarázza.
Pl ív készítése amivel drágán tudták eladni a tv-t, hozott extra profitot, de mondjuk 4-5khuf alatt már nem.
A gyárban a 4k és a fhd panel készítése ugyanannyi, ezért miért is olcsóbban eladható fhd-t csinálnának?
Vagy a különböző "képjavító" technológiák erőltetetése. Ami csak marketingnek jó a 100-as IQ alatti embereknek, akik azt nézik hány Hz-es a tv, hány megapixeles a fényképezőgép.
Múltkor teszteltem egy Nikon 1 j5 több mint 100ezres fényképezőgépet. Rosszabb képeket csinált mint a telefonom
De marketingje az van.
A vevőknek, nekünk az lenne jó, ha tartós, minőségi termékeket vehetnék olcsón. Na ezt felejtsd el. A marketing (dobd ki a régit vegyél újat) és a tervezett anyagi, technológiai avulás pont nem a mi érdekeinket szolgálja.
Igenis lenne értelme még HD Ready tvt is készíteni, de azt még az fhd tvnél is olcsóbban kellene adni.
Kb 20 éve sok tvt hoztam be, a közel 60kg súlyú csúcs sonykat 100k körül adtam. Azokban még volt anyag, most az ugyanilyen új technológiájú tv feleannyi anyaggal 1milla. Bravo.
Erről szól minden, a profitról. -
envagyok
veterán
55eg910v-t valaki kalibrált már?
Mik az ideális beállítások?
A kontrasztot hiába próbálom állítani, nem módosítja a tesztfilmben a fehér kockák közti különbséget.
Maradt 80
Az oled fény mi?
Alapbeállításon 100, isfen 60, azt most80?ra lőttem be isfen A fényerő az egyik teszt szerint 51-en, a másik szerint 53-on jó.
A régi lg-n azért jó volt a képvarázsló, de itt sajnos nem tökéletes az a funkció.
A tesztábra meg semmire se jó. -
envagyok
veterán
Van:
[link]Amíg itthon a MM-ben tele van 20-32-40 colos TV-vel a bemutatótér, addig ausztriában inkább 55-65-70-77-80.
Ég és föld a két MM kínálataAmerikában meg még durvább méretek vannak (ráadásul sokkal olcsóbban)
Egyébként tudni tud, csak értelme nincsen sok. Mármint az 50-55 colos uhd-nek 3 méter felett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor