Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz binatone #83951 üzenetére
Én most csak azt akartam mondani hogy amíg nem hallotta több jobbfélének titulált rendszeren is, addig simán benne van hogy esetleg nem tudja mit is tud a fejese.
Máskülönben meg elég "furák" a kérdései mivel ha jobbban belegondolunk rengeteg mindent csak viszonyítás alapján tudunk hová tenni. Szóval a fejeséről is csak más hasonló árkategóriás fejesek által nyújtott hangzáshoz viszonyítva lehet véleményt alkotni, nem műszaki paraméterek alapján. Persze egyéni ízlés befolyásol.
A rendszeres témát én kicsit másképp látom. Ha a komponensek külön-külön eléggé rendben vannak akkor a a végeredmény is jó. Ha valami nincs "elég" rendben, na onnantól van szívás, hogy mit hogyan és mivel "kompenzáljunk" ahhoz hogy a végeredmény is rendben legyen. Persze csak szerintem, és csak az eddigi tapasztalódásaim alapján.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz Compaqt #83947 üzenetére
Sehonnan. Max előtte rákérdezel másoknál, ami meg persze nem tudja pótolni a saját tapasztalatot.
Nekem is volt 612, 712, de tuti másképpen szólnának a mostani láncomon. Ettől függetlenül nem bánom, hogy eladtam őket.
Erősítés: 1 éve van meg egy denon d5200, ami könnyen hajtható. Ugyanakkor szépen skálázódik ez is, minél jobb cuccokat "pakolsz" alá. De pl a Final Sonorous-nak már sok/sokk volt a Heresy 2.4Watt-ja, hiába papíron csak 0.25 ohms.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz DJZoliboy #83938 üzenetére
Hangkártya / DAC/AMP ATH-A550Z-hez? Pl. ezek: [link] [link]
Compaqt: Agyrezegtető mélyeket ne várj a nyitott AKG-ktől. Jól erősítve viszont dinamikus, részletes, kiegyenlített hangot tudnak nagy térrel. Nálunk kifejezetten jól vannak árazva.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz Compaqt #83955 üzenetére
Az AD900X több mélyet ad 100-150Hz környékén, így kiegyenlítettebb hangú, mint a nyitott AKG-k. Ráadásul könnyen hajtható, inkább a DAC-ok terén válogatós.
Szerintem neked lehet, hogy inkább valami DT770 Pro 80 ohm verziót kellene nézegetned...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Remus389
veterán
Audeze gyárlátogatás
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
törölt tag
válasz binatone #83951 üzenetére
Hááát, szerintem azért van. Lehet egy erősítő nagyon jó bizonyos iskola szerint, egy másik szerint meg csak közepes. Kammerer szokta mondani, hogy a 60-as, 70-es, 80-as években más iskola (nem alsóbb vagy felsőbb szintű, hanem más megközelítésű/filozófiájú) szerint készítették a termékeket a hifiben, mint a "modern" időkben. Egyre inkább azt gondolom, hogy igaza van, hogy ezért is vagyok szerelmes a saját erősítőmbe, láncomba, mert az az iskola (elvileg csak a DAC lóg ki nálam a sorból, bár hivox termék lévén azért erre sem esküdnék meg) sokkal közelebb áll az én ízlésemhez, míg a modern iskola bár bizonyos tekintetben jobb, de valami fontos közben kiveszett belőlük. Mérésfanatikusok ilyenkor szoktak cinikusan azzal jönni, hogy a torzítás. Pedig többről van szó.
Ugyanez amúgy még DAC-oknál is megvan szerintem, ha a korai Philips DAC-okra gondolok. -
törölt tag
válasz fehér_ember #83952 üzenetére
"A rendszeres témát én kicsit másképp látom. Ha a komponensek külön-külön eléggé rendben vannak akkor a a végeredmény is jó. Ha valami nincs "elég" rendben, na onnantól van szívás, hogy mit hogyan és mivel "kompenzáljunk"
Csakhogy nincsenek külön-külön "eléggé rendben" levő komponensek. Lásd, amire Ba cy lus is utal néhánnyal idébb a korszakok közti váltásokkal. Azazhogy a rendszer szempontjából soha semmilyen készülék sincs "eléggé rendben". Mindig, minden hifi készülék valamilyen kompromisszum a "rendben levés" számtalan egymás ellen játszó paramétere között, úgy elektronikai mint hangkarakteri paraméterek között. Ezért van olyan nagy szerepe a sokat emlegetett szinergiának, mert elektromosan is illeszteni fontos és hangkarakterileg is illeszteni fontos. A high-endben sincs egy készülék se "eléggé rendben" ahhoz, hogy ne lenne fontos és érdemes rendszerben gondolkodni - sőt!
Egy készülék se tud "eléggé rendben" lenni, mert elektromosan is és hangkarakterileg is egymás ellen játszó paraméterek között kell kompromisszumot kötni az adott minőségi szinten. Minél magasabb a minőségi szint, általában annál erőteljesebben látszik a kompromisszum iránya, ergo, általában annál nagyobb jelentőséget kap a rendszerben gondolkodás. Leginkább éppen a hig-endesek "kénytelenek" rendszerben gondolkodni. Nincs univerzálisan "eléggé rendben" levő készülék.
(Ezért is érdekes a Ba cy lus által felemlített korszakolás, ugyanis más-más korszakokban jellemzően másképp alakult az egymás ellen játszó paraméterek közti kompromisszumok jellemző iránya, ergo a korszakok közti készülékek összeengedésével aztán főleg óvatosan kell bánni a rendszer szempontjából.) -
fehér_ember
addikt
válasz #71562240 #83965 üzenetére
OK, de a high-end másik végén (a nullához közelítő végen) általában nem ilyen dolgokról van szó. Itt igenis komoly problémák vannak komponensekkel és azokat illesztgetve azt gondolják szinergiát leltek, pedig sokszor csak két kakát sikerült úgy-ahogy összepasszintani.
Ha nem kakát használnánk, akkor ezen a fertályon mindig szinergiát lelne a nem túl jóhoz szokott hallásunk.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz fehér_ember #83966 üzenetére
De ha nem tud róla, hogy szar, mégis élvezi?
Boldogok a tudatlanok, mert.....övék a hifiknek országa? -
fehér_ember
addikt
válasz Exodius #83974 üzenetére
Ha jól szól meg tetszik neki az már elég. Azért egy újonnan 42k-s fejeshez ne ajánlgass használtan is 200k feletti dacampot (nem leszel vele népszerű ).
Ha nem lett volna jó neki, akkor esetleg egy viszonylag használható olcsóbb különálló fejeserősítőt.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz fehér_ember #83975 üzenetére
Csak tudod az az érdekes a K612/K712 esetében, hogy erőmű kell alá sokak szerint.
Ezért érdekes példány a palettán, hogy 42K-s fejeshez ekkora kiszolgálás kell. -
fehér_ember
addikt
válasz Exodius #83976 üzenetére
Nekem, mint ahogy mondtam, ugyan drágább és minőségibb dacampon volt, de erőbajnok az nem volt (hifiman-ekkel pl. abszolút semmi mély). Ennek ellenére a k612 nagyon jól szólt róla (egyébként az ad900x-is), a 712 meg valamiért nem volt oké (vagy csak bejövős ).
[ Szerkesztve ]
-
binatone
tag
válasz #56474624 #83962 üzenetére
Ezt az iskolás példádat nem nagyon értem, de nem is ez a lényeg. A te általad említett évek technikáját viszont viszont kis túlzással ismerem. Hobbiból többek között OTL fejhallgató erősítőket építek és a csöves technológia a 60-as években volt a csúcson. Igen többen nevezik torzítónak őket, meg színezőgépnek, de azért ezekből is ki lehet hozni szép hangot. Általában a mérésfanatikusok szólják le a régebbi technológiájú készülékeket. Én nem szoktam részt venni a méréses vitákban, de mérni viszont szoktam. Igaz hogy analóg igaz ,hogy régi,de pontos a 80-as évek végétől használom. [kép] Erősítőknél a szinusz jellel való mérésnek amúgy sincs sok értelme. Ha valaki félre értené a következő képeket nem reklámnak szánom csak,hogy bizonyítsam hogy nem a levegőbe beszélek.
Az elmúlt egy évben készültek. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
binatone
tag
válasz fericske #83980 üzenetére
Köszönöm ! Kimenőteljesítményt nem mértem, de kb. 300-400mW, bemeneti imp:100K.
Mint általában minden OTL erősítő ezekre is 100Ohm vagy nagyobb impedanciájú fejes a javasolt. Én 600 Ohmmal terhelve végezem négyszögjeles méréseket 20Hz és 40Khz között 40Khz-nél és fölötte már látszik némi torzulás a jelen. Különösebben nem zavar mert ezen a ferekin a Z40 is hasonlót produkál igaz az csak 47Ohmmal volt terhelve és azért az köztudottan nem egy rossz erősítő.
A legutóbbi fejhallgatós találkozóra vittem a képen jobb oldalt és a mellette lévő erősítőt amit többek között Tompi Gál Tamás is meghallgatott, és elismerését fejezte ki ez nekem sokat jelent.Tulku :
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Exodius
őstag
Hifiman igazgatója interjú, februári. Fejlesztésekről, hangtechnikáról, utakról, meg lehet hogy beszállnak a zárt fejesek világába is majd a jövőben.
Ajánlott meghallgatni, érdekes dolgokat mond Fang."It's easy to make a closed backs like Beats or a Sony, but it will be extremely difficult to make it... good."
Fang azért milyet odapirított már?
https://www.youtube.com/watch?v=rgUr9UHC6F0&feature=emb_title
[ Szerkesztve ]
-
binatone
tag
-
Bodz
nagyúr
válasz Exodius #83995 üzenetére
Eladhatóakat. Kb annyit jelent ez az "odapirítás" a 2 említett cégnek, mint elefántnak a szúnyogcsípés, de inkább még annyit se.
Amúgy annyira nem nehéz normális zártat. Csak meg kell találni a megfelelő embert a tervezésre. Lásd pl a Viso HP50. NAD első fejese és milyen jó lett már.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Azt mertem remélni, hogy a Sony a 74 éve alatt le tudott tenni valamit az asztalra, szégyen is lett volna ha nem, de senki nem vonja kétségbe, hogy sok van az asztalon. De itt a jelenről van szó, azon belül is a fejhallgatók világáról. Szóval ha szűkre vesszük a kört, akkor jópáran véreztethetnék kifelé a Sony-t meg a Beats-et is fejes fronton.
A Hifiman 15 éves és mit ad isten, sűrűbben találkozni Hifiman névvel hi-fi-s fórumokon, ha fejesekről van szó, mint Sony-val. Milyen furcsa. És azért tegyük hozzá, hogy nem hulladékot gyártanak, mert már rég kipusztultak volna a piacról, akár anyagilag akár a rossz hírük miatt.
Beats? Lehet, hogy jobb a minőségük, csak éppen senki nem ajánlja őket. Az egy dolog, hogy a plebs imádja a propagandájuk meg a dizájnjuk miatt csak, Hi-fi-s körökben még mindig szitokszónak számítanak. Jó időbe fog telni míg levetkőzik ezt magukról, hátha sikerül. -
Dave™
nagyúr
The Sony MDR-R10 was conceived and designed as a sort of halo model or flagship product from Sony and its designer, Koji Nageno. The headphone was first unveiled in 1989, and production continued until the 1990s, with a total production run of 2000 units. There were a few iterations of the R10, notably a bass-light and a bass-heavy model. I listened to the bass-light mid-production model made sometime around the very early 1990s. The original cost was $2,500, which when calculated to today's money after inflation, is a little under $5000 dollars.
szerk: lehet akármilyen jó hangja egy hifimannek, ha közben azon kell aggódnod hogy ez most éppen hogy is sikerült.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest