Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47551) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Vettem a Mol-os akcióban egy Sony ZX310AP-et
Le kell szögeznem, eddig csak olcsó füleseim voltak.

Egy kis használat után azt kell hogy mondjam...hogy nem olyan jó, mint amennyire az ára mutatná.
Persze szép a kidolgozás, a vezeték anyaga, Talán a hossza lehetne egy fél méterrel több.
Jó a puha műbőrös szivacs. Nem recseg, ilyen szempontból tiszta a hangzás.
A baj a hangzás világa. Ugyan is nincs magas, ahhoz hogy legyen valami, nagyon fel kell venni a hangerőt. (megsüketülés a sok mélytől)
Nagyon sok a mély és olyan érzés, mintha le lenne fojtva. (bejáratós a membrán?)

Fő karakterisztika: mélyorientált
Kialakítás: zárt,
Előnyök: olcsó, egész kényelmes
Hátrányok: műbőr fülpárna borítás, ez izzasztó

Ajánlott: laptop mellé vagy utazáshoz, bár arra meg ott van az "agydugó" ami ugyan úgy Sony de határozottan jobb szóval második fülesnek jó.

Előtte Philips SHP2000-et használtam 3-4 ezres kategória, amire az okosok :K azt írták Fő karakterisztika: semleges (de nem a jó értelemben).
Hát szerintem meg pont ez a jó, minden frekvencia "átjön", ha valakinek több mély vagy magas kell akkor meg tudja állítani. Próbálgattam a 15 ezres márkás kategóriákból is ...kenterbe veri mind a szövet szivacsos 3 ezres :)

[ Szerkesztve ]

(#47552) Azurooandrew


Azurooandrew
tag

Valaki használ/próbált esetleg Superlux 681 Evo-hoz szürke AKG K-701-es ( ; [link]) párnákat? Mennyire nyúl bele a hangjába? Hazai beszerzés esetében 5-6 ezerrel kell körülbelül számolnom? Köszönöm a segítő válaszaitokat! :R

[ Szerkesztve ]

(#47553) Canonfan


Canonfan
senior tag

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a Superlux 681(/B)-t illetve a 662-őt mennyire tudnátok javasolni egy Invotone HD2000 mellé/helyett?
Otthon zenehallgatásra használnám, hordozhatóság nem fontos, elsősorban pop, new age és hasonló zenékre, illetve koncertfelvételek, filmek nézésére.

Viszont nem tudom hozna pluszt a HD2000-hez képest, amivel meg vagyok elégedve, szeretem a meleg, tiszta hangját egy Sennheiser HD201-et váltott, de azt már max filmekre használom az invotone után olyan mintha eltűnne az alsóbb tartomány :D

Válaszotokat, és bármilyen infót előre is köszi! :R

(#47554) .DLL válasza Canonfan (#47553) üzenetére


.DLL
veterán

Miért szeretnéd lecserélni a HD2K-et, miben szeretnél előrelépést, mennyi a keret?

(P.H.)

(#47555) Canonfan válasza .DLL (#47554) üzenetére


Canonfan
senior tag

Szia!

Igazság szerint még gondolkodom hogy lecseréljem-e, mert szeretem a hangját, de gondoltam lehet meg kéne próbálnom egy kiegyensúlyozottabb karakterű fejest, mert az lehet arra amit én hallgatok (főleg vokálisabb zenék, tehát énekhang, középtartomány) jobb lenne mint egy V karakterisztikájú fejes...

Árban 10k környékén mozognék, max 15k, pl a Superlux 681 EVO is még beleférne, (az most kép alapján egy tartós kialakításúnak tűnik, + szimpatikus a cserélhető párna és kábel is) de nem tudom ebbe az árkatban egyáltalán van-e értelme bármi mást venni nyújtana-e annyi pluszt a HD2000-hez képest hogy megérje megvenni... :F

(#47556) schawo válasza Canonfan (#47555) üzenetére


schawo
titán

Ha van valami erősítőféléd, akkor nézz inkább egy használt K500/K501-et. Persze ez kirázrólag otthoni zenélésre alkalmas (nyitott, hangos ki és be). Ki kell fogni, és csak akkor ajánlom, ha közben megtartod az előző fülest is, annyira más világ.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#47557) Bodz válasza Legolas91 (#47548) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Nem hallottam még, de nem hiszem. Jóval több magas es mely a régihez képest.

(#47552) Azurooandrew: A gyári szövet párna miért nem jó?

(#47550) sting2: Az attol fugg, hogy mennyire vacak az avr füles kimenete. Amugy lehet értelme, igen. Mondjuk akar ki is hagyhatnad a játékból, tehat csak a konzol+dac/amp kombó.

[ Szerkesztve ]

(#47558) Legolas91 válasza Bodz (#47557) üzenetére


Legolas91
csendes tag

Köszi szépen, akkor marad a Fiio K1 és CAL kombó. :)

(#47559) Dorien válasza Canonfan (#47553) üzenetére


Dorien
veterán

Nekem volt 662B, 681 EVO és HD2000 is.
A 662B eléggé satu, szóval kényelemre ez a legsz@rabb, EQ nélkül sziszegős magasok, viszont dögös mélyei vannak és jól izolál. A HD2000 sokkal kényelmesebb, nem szorít, könnyebb, kiegyenlítettebb karakterű fejes, kellemes, nem bántó magastartománnyal, de ez is zárt, szóval nekem szükségmegoldás munkahelyre, zajos környezetbe. A 681 EVO félnyitott, így térben, természetességben köröket ver a másik kettőre és van hozzá plüss párna is. Én az EVO-t ajánlanám vagy árban kicsit feljebb egy Takstar HI2050 (IMG Stage Line MD-6800) fejest. [link] Ez utóbbi minden szempontból lezenéli a többit: feszes mélyek, nagyon tiszta közép, a design, anyaghasználat, kényelem kb. egy 70 ezres Beyerdynamic DT880 Edition-é, csak a túlzásba vitt magasaival kell kezdeni valamit. (mod, EQ, hozzá való erősítő)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#47560) .DLL válasza Canonfan (#47555) üzenetére


.DLL
veterán

A szép síma középhangokra, vokális muzsikákra egy ATH-AD500X is megfelelhet, Japánból, Amazonról, vagy használtan 25k körül. ;)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#47561) Bukk900 válasza Dorien (#47559) üzenetére


Bukk900
őstag

Takstar HI 2050 "feszes mélyek, nagyon tiszta közép"... az elmúlt hetekben volt lehetőségem tesztelni ezt a fejest, de én nem ilyennek hallom, nyilván a viszonyítási alap miatt lehet más a véleményünk, nálam ez egy AKG K550 volt.
Kapott 50 óra bejáratást, Musiland 04MX + Sense V1-ről szólt.
A Takstarnál a legalsó tartomány szinte hiányzik, nem üt, nem feszes, a középmélyek pedig kissé zavarosan szólnak, nem olyan részletes. A középtartomány, énekhangok visszahúzódva a háttérből hallatszanak. A magashangokból több van valamivel, de nem volt bántó, itt olyan nagy különbség nem jött elő a "rendszeremen" mint a lentebbi tartományban.
A tere volt nagyobb, viszont csak széltében éreztem ezt, amire a Sense még rá is tesz egy lapáttal, a mélységet az AKG jobban közvetíti.
Az összehasonlítás nem fair, hiszen négyszeres az árkülönbség és nyitottat hasonlítottam egy zárthoz, a saját kategóriájában viszont jó hangú fejes.

(#47562) sting2 válasza Bodz (#47557) üzenetére


sting2
addikt

Most egy Marantz 8002 van nálam, ennél is több akár egy ilyen kategória?
Csak van már ebben egy 20-30k értékű Dac/amp belbecs, nem?
Mert az az igazság, hogy a távirányítóról nem szeretnék lemondani..

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#47563) zsocy válasza sting2 (#47562) üzenetére


zsocy
őstag

Lehet meglepődnél ha tudnád mit raknak AVR-be DAC és füles részeken. Szinte biztos hogy még az egyszerűbb dedikált eszközök is lezenélik.

Amúgy az a 8002-es Marantz egy masztodon, van benne anyag ránézésre :)

(#47564) Faget


Faget
tag

Sziasztok!

Gondoltam megosztom az alábbi linket, kezdőknek mint én jól jöhet:

AUDIOPHILE KIFEJEZÉSEK

[ Szerkesztve ]

(#47565) BigBlackDog válasza Faget (#47564) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Na, B+, valaki nagyon ráért! :DDD Számomra érdekes olvasmánynak tűnik! :R

[ Szerkesztve ]

(#47566) Faget válasza BigBlackDog (#47565) üzenetére


Faget
tag

Muszáj volt, mert egy jó (belépő) hordozható fejhallgató erősítőre van szükségem (igen az X1-hez). Ehhez pedig le kell tudnom írni, mit hallok a naddal :-D :))

(#47567) jippa válasza mexel (#47545) üzenetére


jippa
aktív tag

nem járt még cd3000 a kezemben sajnos, így nem tudok hasonlót ajánlani

ha elfogadható árú szuper vintage fejest kellene ajánlanom, akkor 600 Ohmos DT990, vagy DT550, nem lehet velük hibázni, mindkettő nagyszerű fejhallgató

ha szubjektum is jöhet, akkor orthodinamikus (hivatalból) :)

van pl. ez a fejes, amit én nagyon imádok:


(kép a head-firől)

10eFt körül tudsz venni az ebayről, SFI (Sawafuji) gyártmányú japán orthodinamikus driver van benne, csodásan néz ki és csodásan tud szólni, nekem 3 féle klón van belőle, mindet imádom (OTL csöves erősítő nem jó hozzá, mint ahogy egyik ortho-hoz sem)

(#47568) Dorien válasza Bukk900 (#47561) üzenetére


Dorien
veterán

Az én HI2050-emnek feszes a mélye a Fiio E10-ről, lehet hogy nálad egy gyengébb példány járt, vagy nem illett bele a láncodba. Az AD500X-nél jobban élvezem a hangját akusztikus és rockzenével, már gondolkodtam az utóbbi eladásán is... A HD650 meg egyértelműen lezenéli mindkettőt a mélytartományban (illik is neki), de nekem a fátyolos magasai miatt mindig hiányérzetem van. (Próbáltam X-Szekeres III-mal is.)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#47569) mexel válasza jippa (#47567) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm a választ!
A helyzet az hogy nekem nem az a lényeg hogy vintage legyen, hanem az hogy legalább ilyesmi hangot kapjak mint a cd3000 tud. Amit hallottam róla és amit olvasgattam aszerint igencsak megbecsült darab volt ( a fejpánt rossz gumija ellenére, de ez nem befolyásolta a hangot), sokan referenciának tekintették, azt írták hogy van sok másmilyen, de nem jobb :))) Persze ezek csak mendemondák és jó dumák, engem mindenesetre levett a lábamról ez a hang. Valahogy minden ott van ahol kell.
Ha kell mély az is van, először úgy éreztem kevés, de rájöttem ha van sok mély egy zenében akkor nem ijed meg hanem üt rendesen ahol kell. Olyan apró részleteket hallok a zenékből amiről eddig nem tudtam hogy ott vannak, és mintha minden hang és hangszer külön szólna, mindnek megvan a maga helye.
Ezért jó lenne valami olyan fülest találnom ami hasonló élményt nyújt, és lehetőleg ne valami elszabadult ára legyen. Sajnos ez a CD3000 is ha néha kapható drága, legutóbb 4-500 Euró-ért láttam, vagy usa-ban 4-500 dollár stb, ezt sokallom egy 20 éves fülesért.
Nem tudom egy Beyer 880 milyen lenne, (mondjuk az nyitott) vagy egy 770 ehhez képest, esetleg a drágább beyerek. Azokat még nem hallottam.
Sajnos hamarosan ezt is vissza kell adjam :(
( akitől van csak olyan hifiket gyűjt ami a legjobbak közé tartoztak a maguk idejében, érdekes és szép vintage cuccok vannak ott, csak pillázok mindig :) )

Ja, még valami: mi az az orthodinamikus, és melyik a jobb nekem: 32Ohm, 250 vagy 600? Ez a Sony pl ha jól tudom 32Ohm-os és éppen jónak tűnik a dolog.

Közben rákerestem az orthodinamikusra, vegyes amit olvastam. Az elv megvan, az hogy milyen lehet az érdekelne :))

[ Szerkesztve ]

(#47570) jippa válasza mexel (#47569) üzenetére


jippa
aktív tag

[link]

[ Szerkesztve ]

(#47571) mexel válasza jippa (#47570) üzenetére


mexel
veterán

Ezt hogyan találtad meg? :D napok óta próbálok rákeresgélni de semmit sem találtam csak lejárt hirdetéseket drágán. Megnézem mit írnak ott. Lehet onnan ide rendelni megbízhatóan elfogadható szállítással?

(#47572) LW válasza Bodz (#47455) üzenetére


LW
őstag

A mai nap ellátogattam egy szaküzletbe és fülügyre vettem párat (köztük A-T M40x, M50x és Shure 840). Egy hasonló kategóriájú Sennheisert is mutatott az ott dolgozó kolléga. AKG-t már nem is ajánlott, miután nem sikerült az 50x-el megbarátkozni.
Az M40x és M50x-re voltam leginkább kíváncsi. Nagyon soknak találtam a mélyét, ezért hamar letettem őket.
Shure 840 balanszát jobbnak értékeltem, de kevésbé izgalmas hangot hallottam.

Végül az A-T MSR7 tetszett meg első hallomásra. Az árán (68) rágódtam egyet, végül elhoztam. Azóta itthon is elővettem, tetszik a hangja és élvezetes hallgatni (Xonar D1).

Teszteket utólag olvastam. Sokan [1,2,3] dícsérik, ellenben van olyan hifilap, ami viszonylag negatív kritikát írt róla.

Ha valaki keres hasonló paraméterekkel fejhallgatót, akkor a rövid, de kellemes tapasztalataim alapján ajánlom.

[ Szerkesztve ]

(#47573) mexel válasza jippa (#47570) üzenetére


mexel
veterán

Úgy látom onnan nem tudok rendelni :( Pedig ennyiért ajándék lenne, de érdekes a dolog mert a kép egy újról készült, semmi más infó nincs, kicsit gyanús is. Ráadásul érdekes hogy .ro az oldal végződése de ausztrálként van beállítva, mintha ausztrál oldal lenne. Ausztráliába szállítanak csak szerintük.

Itt pl drágább a dolog, bár ez elég kaotikus listázás. A legközelebbi németország, 650 euróért. :(
Az eladó olyasmit ír, hogy még mindig a legjobb zárt fejhallgató :)

[ Szerkesztve ]

(#47574) Tim82 válasza mexel (#47573) üzenetére


Tim82
nagyúr

Úgy látom onnan nem tudok rendelni

Ráadásul úgy 12-13 éve nem frissült a termék- és árlistája az oldalnak. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán működik-e még a honlapot üzemeltető bolt.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#47575) schawo válasza Tim82 (#47574) üzenetére


schawo
titán

Ez valószínűleg egy tesztoldal teszttermékekkel, egy sosem létezett bolt kósza templatetesztje egy ingyenes tárhelyen. :D

(#47573) mexel
Az eladó olyasmit ír, hogy még mindig a legjobb zárt fejhallgató :)
Azért a nosztalgiafaktor is benne van.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#47576) Canonfan


Canonfan
senior tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen az infókat! :R

Sajnos az IMG Stage Line MD-6800 már túllóg a kereten sajnos, viszont a Superlux 681 EVO-n egyre inkább mozgatja a fantáziámat, annyit már érzek hogy a sima 681-esek szerintem kiestek :D
Egy Denon házimozi erősítőm van, (ezért is keresek inkább lágyabb, melegebb hangzású hangkeltőket hozzá :) ) és most a HD2000-ret felváltva hallgatom erősítőról és számítógépről is.

Viszont az még nem tiszta sajnos hogy tud-e annyival többet az Invotone HD2000-nél hogy megérje a dolog.

Ezért annyit szeretnék még kérdezi, hogy nektek mi a véleményetek/tapasztalatotok tudnátok ajánlani a HD2000 mellé illetve után a 681 EVO-t?

(#47577) Tim82 válasza schawo (#47575) üzenetére


Tim82
nagyúr

Egyre jobb. :DDD

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#47578) mexel válasza schawo (#47575) üzenetére


mexel
veterán

Biztos ott a nosztalgiafaktor is egyértelműen :D Azért fáj a szívem érte, de ennyit nem adnék egy ennyi idős darabért, gyanúm szerint lenne olcsóbban új ami legalább úgy tetszene nekem. Már csak meg kellene találnom. valahol jó lenne tesztelni és összehasonlítani.

(#47579) fattyu válasza schawo (#47575) üzenetére


fattyu
veterán

a hp-1em meg röhög a sarokban.

Értelmes ember nem mond ilyet. főleg nem akkor ha épp árulja... picit hiteltelen.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#47580) schawo válasza fattyu (#47579) üzenetére


schawo
titán

Igen, az enyém is :D

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#47581) mexel válasza fattyu (#47579) üzenetére


mexel
veterán

Sokaknak ilyen dumával lehet a legjobban eladni :) Ha viszont szerinte ez a legjobb mit vesz helyette? Mert akkor az jobban érdekelne :D
Hacsak nem az a típusú amber akinek van belőle 4 mert ez a legjobb szerinte és egytől megválik a köz javára.
Valami duma biztos kell ha ennyit akar kapni érte. :)
Mondjuk láttam még drágábban is sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#47582) Tulku válasza mexel (#47581) üzenetére


Tulku
veterán

Azt írta hogy a legjobb zárt...lehet vesz egy legjobb nyitottat :D

(#47583) jippa válasza mexel (#47573) üzenetére


jippa
aktív tag

áhh, bocs, nem akartalak félrevezetni, nem sokat nézegettem este azt a boltot

a lényeg, hogy vegyél ócsón egy jó orthodinamikust és fogd rá a nyuszira

(#47584) mexel válasza jippa (#47583) üzenetére


mexel
veterán

Kerestem, nem találtam. Az orthorol olvastam jót-rosszat is. Mi az igazság?

Tulku: Na ez eszembe sem jutott :DDD

[ Szerkesztve ]

(#47585) Tulku válasza mexel (#47584) üzenetére


Tulku
veterán

"Az orthorol olvastam jót-rosszat is. Mi az igazság?"

A jó :D

Megfelelő forrással mesés középtartomány...transzparens, nem hazudik..ezt tapasztaltam.
És még valamit; nem hazudik a mélyekben sem...a lecsengése nem húzódik el, feszes...

De azt használó hozzáértők talán többet tudnak róla....

(#47586) .DLL válasza mexel (#47584) üzenetére


.DLL
veterán

Az otrho-k (planárok, én ezt a szót jobban szeretem, mert jobban leírja a tekercs elhelyezkedését) tehát a planárokban nem hagyományos tekercs van, kicsi az induktivitásuk, majdnem teljesen Ohm-os terhelést nyújtanak az erősítők számára, ami előnyös. Ezenkívül a membrán szinte egész felülete azonos fázisban (egyszerre) mozog, kicsik a parciális rezonanciák (ergó tisztább a hang), stb.
De tény, hogy meg kell találni a hozzájuk illő erősítőt ami pont abból is fakad, hogy más a tekercselésük, nem feltétlen szólak jól olyan rendszrben amiben egy dinamikus fejes kiválóan teljesít. Én is hallottam már planár fejest (HE400) közepesen szólni, de nem is írtam róla oldalakat, mert akkoriban csak saját belépő szintű saját rendszeremre tudtam rádugni, nem volt lehetőségem sokféle eszközzel kipróbálni (1napra kaptam kölcsön :( )
Szóval érdemes egy ilyet hosszabb távra beszerezni, és kitapasztalni, hogy mivel szól a legjobban (ez akár fél évbe is beletelhet, ha nem sieti el az ebmer...) Alapvetően amúgy nem szólt rosszul a HE400 sem.

Most viszont ajánlom néked, hogy fent, az összefoglalő alapján vázold fel, hogy mit is szeretnél, mennyiből.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#47587) fattyu válasza mexel (#47584) üzenetére


fattyu
veterán

42

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#47588) mexel válasza .DLL (#47586) üzenetére


mexel
veterán

Nem akartam semmit venni amíg nem kaptam kölcsön a CD 3000-et, ahogy fentebb írtam. A kérdésem csak annyi volt fentebb, hogy mi lenne az ami kb azt a minőséget adná nekem a kapható fülesek közül. Most pedig ortho fülesnél tartunk. :D
Van itthon 2db AKG 910 vezetékes, kis yamaha, most javítani egy evo Hd 681 ami lehet itt is marad, ( amire sokan mondják hogy hú de jó, de szerintem egy irtó mélyre menő elég tompa darab, lehet kövezni de nekem ez a véleményem), tehát nem nagyon akartam most vásárolni :)
Ez az ortho viszont kíváncsivá tett, legalább meghallgatnom kellene egyet valahol.

fattyu: Ez viszont mindenre igaz. Az életre, meg minden. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#47589) schawo válasza mexel (#47588) üzenetére


schawo
titán

Mivel senki sem ismeri a CD 3000-et, te pedig nem ismersz semmi mást, így ebből sosem keveredik ki semmi. A HD681 EVO egy filléres füles. Persze, jó, és ajnálott, meg minden. 10000-ért, újonnan. De nem egy világverő, azt remélem sejtetted.

Megoldás: menj el hallgatózni, mielőtt fejest ugrasz az ismeretlenbe.

Az orthó egy technológia, nem egy hangzás. Van mindenféle. Nem olyan, hogy hallottam egyet, akkor halottam mindet.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#47590) Tulku válasza schawo (#47589) üzenetére


Tulku
veterán

Ide is ki kéne írni:

Mély víz csak jó úszóknak! :D

(#47591) Dorien válasza Canonfan (#47576) üzenetére


Dorien
veterán

Ha eddig csak zárt fejeseket használtál, akkor próbáld ki. :) Amúgy technikai tudásban, felbontásban nincs nagy különbség köztük, de az EVO a terével, nyitottságával sokkal élvezetesebb tud lenni. No meg nem tudom, hogy miről hajtod. Egy belépő szintű DAC/AMP pl. Fiio E10K vagy X-Fi HD USB is nagyon sokat tud dobni a hangzáson az alaplapi megoldásokhoz képest. Sokkal kontrolláltabb, tisztább, szeparáltabb, erősebb, nem remegős hangzást lehet tapasztalni velük.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#47592) mexel válasza schawo (#47589) üzenetére


mexel
veterán

Igen, ezért kérdeztem az elején, hogy ismeri-e valaki, nem gondoltam hogy ennyire ritka egy ilyen füles, de mivel ez a fórum ilyesmiről szól gondoltam megosztom ezt az élményt.
Mivel nem akartam venni fejhallgatót már évek óta, ezért nem nézem az újakat sem, csak itt-ott olvasok róluk. Mivel a Beyer 880 és 770 elég sztárolt itt azért gondoltam hogy talán azok közül valami nmegfelelhetne, nem akartam 100e fölött költeni fülesre most, szerintem nem is fogok.
Hallottam már sok jó fülest, de éppen az itt közkézen forgó darabokat nem, így nem tudom a beyereket és audiotechnikákat mihez hasonlítani.
Így ahogy írod ebből nem lesz semmi, mivel nincs senkinek összehasonlítási alap. Csak akkor lenne ha valahol egyszerre meghallgatnám a kettőt-hármat, de valószínűleg ezt sem tudom megtenni a környékemen.
Tudom már mi az ortho, utánaolvastam, de nyilván van egy orthora jellemző hangja, bár nem hiszem hogy nekem az lesz. Majd kitalálom mi lesz valamikor.
Mindegy, köszönöm a segítségeket. Mindenesetre azért gondoltam leírom hogy létezik egy olyan darab amihez ha valaki hozzájut olcsón ne hagyja ki, mert bár kinézete alapján lehet hogy 5000ft-ot sem adna érte az ember, meglepődhet a hangján.

(#47593) mexel


mexel
veterán

Akkor még egy kérdés: MDR-7506 -ot ismer valaki? Ez már sűrűbben előforduló darab, nem is olyan drága, de mondanak jókat róla. ( talán ennek az utódja volt az MDR-V6) Egy ilyet tudnék talán jó áron.
Mondjuk lehet hogy erre nem is lenne szükségem :D

[ Szerkesztve ]

(#47594) schawo válasza mexel (#47592) üzenetére


schawo
titán

Fejhallgatós találkozó? Hamarosan lesz egy.

7506-osom van pár. Enyhén mély túlsúlyos. Tradicionális monitorfüles hangú.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#47595) Tulku válasza mexel (#47592) üzenetére


Tulku
veterán

Azt hiszem az itt jelen levők jó része az évek során megszerzett tapasztalatok alapján tájékozódik...

Nincsenek kőbe vésett szabályok, axiómák...de talán létezik egy irányvonal aminek egyik fő alapvetése a meghallgatás és a hallott hangkép elfogadása-elutasítása.
Ebben az esetben - mivel senki nem hallotta a felvetett darabot - igen nehéz érdemi eligazítást, tanácsot adni, hiszen az analitikus hangzásnak is ezerféle megszólalása-arca van...

Mindenképp tanácsos mindent meghallgatni...különösen ilyen szinten...az legtöbb esetben nem kerül pénzbe....

(#47596) mexel


mexel
veterán

Köszönöm! Akkor a 7506-ot ne ilyesmihez hasonlítsam. Mély túlsúlyosnak itt az akg-m, sajnos hosszú távon fárasztó is lehet a sok mély.
Tali mikor és hol lesz? Szívesen elmennék, akár a fülessel is ha nemsokára lesz.

(#47597) EQMontoya válasza schawo (#47594) üzenetére


EQMontoya
veterán

Van már terv, hogy mikor, hol?
Tudnék mit vinni. Remélhetőleg lassan megjön az EMU Walnut is, azon felül is van cucc bőven, ami nem túl gyakori itthon, pl. A1000X, nagy OTL csöves (Istvan3 féle), stb.

Same rules apply!

(#47598) #16820480 válasza EQMontoya (#47597) üzenetére


#16820480
törölt tag

Terv az volt februárra is, de aztán mindenki punnyadt, és nem lett belőle semmi. Szerintem már áprilisban lesz inkább.

(#47599) mexel válasza Tulku (#47595) üzenetére


mexel
veterán

Igen tudom hogy minden szubjektív, főleg a hifiben. Sok megosztó motyó is van, amire van aki esküszik, valaki utálja, vagy éppen nem ismeri el hogy az jó.
Csak hogy nehogy azt hidd hogy most kezdem a zenehallgatást: sajnos már nem vagyok húsz éves, kb 80-as évek végén, 90-es évek elején kezdtem a hifivel foglalkozni, de a fülesek valahogy kimaradtak, igaz sokat meghallgattam. Elkezdtem gyűjteni is néhány ritka darabot a hifi cuccokból, de sajnos ahol most vagyok ott nincs helyem tárolni, ezek máshol pihennek a szekrényekben, sokat el is adtam.
Itt nálam most "csak" egy Luxman erősítő és kettő nagy álló Mission doboz van, amik nincsenek is bekötve éppen. Nagyon sok jó cucc megfordult a kezeim között tesztelésre is, sokat kipróbáltam, persze ehhez a család türelme is kell sokszor :) Párom néha hülyének nézett amikor a légkábeleket eszkábáltam, vagy mérőszalaggal méregettem a dobozok helyét, vagy cserélgettem az állványokat a dobozok alatt és 30 kilós vas vagy márványdarabokat rakosgattam eszközök alá vagy éppen fölé :) Itt már valóban voltak olyan dolgok amit talán csak bebeszél magának az ember.
Fülesből jó pár éve van 2 akg-m amikkel elvagyok, plusz egy kis yamaha, és úgy voltam vele jó ez. Ezeket a luxmannal, vagy mostanában inkább a Fioo E10-el hallgatom. Jó pár fülesbe belehallgattam, de soha nem éreztem úgy hogy muszáj cserélnem. Ez a sony volt az ami első hallásra szerelem lett. Belehallgattam és úgy döntöttem ez kellene hosszabb távra is. ( párom látta a vigyort a fejemen, belehallgatott és elkérte hallgatni, órákig a fején volt pedig nem hifi őrült)
Kb ennyi a történet :) Mindig jön valami ami megtetszik akkor egy darabig azzal elvagyok, most szerintem a füles vásárlás lesz a következő ilyen :D
Egy talin szívesen megnéznék néhány jelenleg is kapható darabot.

[ Szerkesztve ]

(#47600) Tulku válasza mexel (#47599) üzenetére


Tulku
veterán

Helyzet ugyanaz...50-hez közeledve helyhiány miatt mobil hifire váltottam...még az elején vagyok, de a féleség már az őrület határán... :D

Tanács: ha az varázsolt el, keress a neten vhol biztonságos darabot és csapj le rá...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.