Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz giga1010 #40199 üzenetére
Nem vitték le, de sajnos a disztribútorok rosszul rosszul határozták meg őket, így némely esetben a webre is téves információ került ki.
Ez a jelenlegi tényállás:
2 év:
LEN 59-377420
LEN 59-377467
LEN 59-377521
LEN 59-3775333 év:
LEN 59-360289
LEN 59-366644Nixon18
Hétfőn szerintem tudok mondani pontos dátumot, de tippem szerint szeptember környékére már itthon is megjelennek az új Latitude-ökben.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
CSiPet2
tag
Tudtok olyan notebook-ot mutatni, ami
- 14"-es (mindenképp kisebb mint 15")
- full hd kijelzős (ips-nek külön örülnék)
- lehet bele tenni egy ssd-t és egy hdd-t egyszerre
- van belőle dedikált vga-s verzió
- nem almás
?A jelenlegi acer timelinex-em a kijelző kivételével ennek mind eleget tesz (kivettem az odd-t és oda ment a régi hdd), de szívesen lecserélném egy normálisabb, adott esetben fémházas gépre, ami kicsit jobb minőség. Egyelőre vásárlási időpont nincs, csak érdeklődök, mert egyáltalán nem találtam a fenti igényeimnek megfelelő gépet. Létezik-e egyáltalán?
-
runner 125
nagyúr
válasz CSiPet2 #40202 üzenetére
14"-osból én nem tudok most hirtelen FHD-s gépet, viszont 13,3"-ból akad pár.
Viszont, 14"-on már a HD+ felbontás is elképesztően szép szvsz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
CSiPet2
tag
válasz runner 125 #40203 üzenetére
Tudtommal 13,3-ban elég ritka (irreálisan drága) a dedikált vga (a linkeltek között egyikben sincs), nekem viszont munka miatt a hd4000-es és hasonló igp-s társai kevesek, ezért kénytelen vagyok 14-est használni. 15 meg már nagy hordozni (szerintem). Nálam ezért lett rendszeresítve a 14, mint még viszonylag hordozható, de elég kraft van benne...
És nekem sajnos (ha tényleg kell az erő, akkor) általában vga-ra kell, cpu-ban már bőven elég mindenhez egy i5 is.Akkor a válaszból azt szűröm le, hogy egyelőre nem nagyon van olyan 14-es gép ami nekem tökéletes lenne...
#chaser: Lenovo ThinkPad T440s-re gondolsz tippre. Ultrabook (néha nagyon kívánom bárcsak sose találta volna ki az Intel ezt a baromságot), vagyis nincs benne vga...
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Nézegettem a Lenovo G580 gépeket, és az lenne a kérdésem, hogy a B-s Pentium procik, és az I3 között csak a HT a különbség? Elég a B-s proci a Gt635 kihajtására?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Chaser
legenda
válasz CSiPet2 #40205 üzenetére
Házilag éppen meg lehet oldani, fujiban van 14-es GT620-szal, nem egy erőgép de azért HD4000-nél már jobb. Raksz bele HD+ panelt ha ügyesen szerelsz és gond letudva. Vagy megvárod a haswelle konfigokat, HD4600 már elég jó vga.
Ace Ventura: Talán a cache több i3-ban, jobb az energia management, de ennyi. Csak azoknak éri meg akik multiznak, vagy használnak olyan alkalmazásokat amik profitálnak a HT-ből, photoshop, videovágó progik, stb.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #40207 üzenetére
Ez a gép és pl egy ilyen kijelző. Csatlakozótípusát nem árt ellenőrizni előtte. Ha ügyes vagy nyom nélkül meg lehet oldani a szerelést, gond esetén meg vissza kell rakni az eredeti panelt. Olcsón így lehet megúszni 14" HD+ gépet.
-
tomchy
tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék asztaliról notebookra váltani. Csak munkához használom a gépet (tehát játékra nem vagy nagyon minimális).
Ami fontos:
- 13" matt kijelző
- min. 8GB-ra bővíthető
- 2 kiegészítő monitort szeretnék használni, tehát 3 működjön együtt (kettő 22" és egy a készüléké)
- jelenleg a hang optikai kábelen megy az erősítőmre, tehát ennek is kell valamilyen megoldás, koaxiális spdif is jó, akár dokkolón is, sőt, igazából a dokkolhatóság jól jönne, mert időnként vinném magammal a készüléketkb ennyi a kívánalom
Használt is lehet, nem baj, ha 1-2 éves (azért HDMI/Displayport nem árt, meg ha esetleg USB 3.0 is van, az sem rossz...)
köszi
[ Szerkesztve ]
internetprint.eu - Fotókönyv, fényképes naptár, névjegy, szórólap. 20%-os kuponkód: JDC20
-
tomchy
tag
-
Chaser
legenda
válasz tomchy #40213 üzenetére
6330 lesz a te géped sztem, használtan sok garral 200k körül néha meg lehet csípni. HD4000 már tud saját kijelzőjén kívül 2 másik megjelenítőt meghajtani tudtommal, de majd megerősítenek. Persze ahhoz már kell dokkoló is, de emlékeim szerint 10k körül van aprón hozzá új dokk.
-
Chaser
legenda
válasz tomchy #40215 üzenetére
Tényleg van most fenn annyiért egy, hát arra gyorsan spórlj, nem sokáig lesz meg. ennyiért jellemzően a 6320-asok mennek, 6330-ak drágábbak. Amit ezekről még érdemes tudni: backlit billzettel is elérhetők, új magyart is lehet aprón találni, továbbá NBD helyszíni garanciásak, szerviz házhoz megy 1-2 munkanapon belül, előtted javítanak. Csak a gép hátulján és BIOS-ban található Service Tag kell a garanciához, papírok nem. ST alapján dellnél online tudod magad is ellenőrizni a gart, ezt vásárlás előtt mindenképp tedd meg. És ne csak a gép alján nézd meg a számot, hanem BIOS-ban is.
-
stratova
veterán
válasz CSiPet2 #40205 üzenetére
Sajnos 15,6 alatt a szokásos üzleti trióban (Dell, HP, Lenovo) nem nagyon kapni HD 4000 - HD 5000-nél erősebb dVGA-t. E6430 pl Quadro NVS 5200M-mel (kb. GT 620M) 394e és visszalépést jelentene a mostani Aceredhez - ha jól sejtem GT 540M-hez - viszonyítva (672->625 MHz és 128 bit -> 96 bit DDR3). Hacsak nem driver problémád van az Intel IGP-vel.
Itt még a felső kategóriás üzleti gépekben is 1600x900 az általános.Legolcsóbban a Lenovo T430i-ben ad HD+ mellé Quadro NVS 5400M-et.
Egy kategóriával lejjebb Probook 6475B A10-4600M-mel sem lenne GPU oldalról rossz, ha lehetne itthon kapni.
Neked házon belül kapható Acer P643, persze nem olyan jó a garija mint egy Dellnek és ez is "csak" HD+.
[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Ismerősnek kellene 1 héten belül, újonnan újonnan egy hosszútávon is megbízható, minőségorientált, 15.6os lapos, amin gond nélkül megy a matlab, stata, spss stb. Játék nem érdekli, a keretet 100-110k-ban határozta meg.
Én a Fujitsu Lifebookokat nézegettem neki, de érdekelne tudtok-e mást is ajánlani ebben a kategóriában?Üdv.
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
CSiPet2
tag
válasz stratova #40224 üzenetére
Majdnem, 540M van most benne. Prószáltam dolgozni rajta, letiltott nvidia-val, de a hd3000 iszonyat kevés és a vga benchmark alapján még a 4000-is az lenne tippre. (Arról nem is beszélve, ha néha napján játszanék egy kicsit.)
Az e6430 alapvetően nem lenne rossz (odd ssd csere után), de ahogy nézem az az i7-es kellene nekem a vga miatt. Fél milla... A vga-ról viszont nem nagyon hallottam még, az 540m-hez képest mit tud?
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz premete #40228 üzenetére
Hasonló probléma állt fent T430-nál, Win 8 alatt nem működött passzív adapterrel míg Ubuntu 13.04 szépen vitte. Ott ez lett a megoldás:
Hello,
I just wanted to give you an update on my situation.
The DisplayPort to DVI adapters I was using were passive adapters. I ordered some active DisplayPort to DVI adapters and now the option to enable all 3 monitors appears!
It is still unknown to me why the Linux driver is compatible with the passive adapters while the Windows driver is not, but at least I have been able to get my system working properly.
If anyone else is having the same problem, I would suggest they switch to using active adapters, at least until the problem with the Windows driver is sorted out.
Korábbi bejegyzéséből, ez kész :
Lenovo support is not helpful. Their recommendation is to buy their USB video adapter. When I point out that the current hardware works fine in Ubuntu, I'm told that is not a supported platform.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Borote #40233 üzenetére
Tehát az alapkérdés, hogy az e6330-ason megy-e 3 monitor, a megoldást tudod, meg kell venni fél milláért a legújabb mekkbukot és/vagy ubuntut rátenni.
Probook 6470b: add meg a címedet, elküldök egy darabot az aljából, ahol nem látszik, és győződj meg róla, hogy nem alumínium.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
carloskoz
csendes tag
Sziasztok,
hétfőig kell döntenem a maradék 2 laptop közül - mindkettő Lenovo:
1. B590
CPU:Intel Pentium Dual Core B980, 2,4Ghz
HD2000 integrált
4 GB RAM2. G580AL
CPU:Intel Pentium Dual Core B960, 2,2Ghz
GeForce GT 610M 1GB DDR3
4 GB RAMÁrkülönbség kb 5ezer FT.
Játék nem kell, programozok, web design, grafika, meg poker holdem managerrel.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
válasz carloskoz #40235 üzenetére
hmm fene se tudja, mert pl. a GT540 nem hoz sokat a HD3000-hez képest, csak ha nekiállsz megfingatni a photoshopot. a 610M egy kicsit erősebb mint a HD3000.
a HD2000 gyenguszabb, de lehet, alapdolgokra az is simán elmegy. akinek van tapasztalata HD2000 + webdesign kombóval, pöttyentse ide én is kíváncsi lennék[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz premete #40234 üzenetére
A Probook B alja miért volt köztetek vita tárgya? Az és a dell E5xxx ABS műanyag alsót kap, a (majdnem) full fém ház az Elitebook és E6xxx privilégiuma.
Die Unterseite des HP ProBook 6470b (B5W83AW) besteht aus matt-schwarzem Kunststoff und ist sehr stabil.
A megjegyzés itt nyilván nem néked szól
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Faterom vett magának egy Lenovo Y510-et, ssd-vel, 12gb rammal, i7el.
Az OK, hogy gyors, de oda nem adnám érte a gyengébb hw-el szerelt Precision M4600-amat.
Anyagminőségben ég és föld a két gép. Egyszerűen rossz kézbe fogni a Lenovot a Dellem után.
(Tudom-tudom, thinkpad-del kellene hasonlítani.) De kb. egy árban volt a két gép. -
premete
veterán
válasz stratova #40238 üzenetére
Még az Elitebooknak sem fém a háza, az enyémnek a sarkán eltört a műanyag és a komplett műanyag burkolatot kellett volna egyben cserélni. A céges probookom, 6470b szintén ugyanolyan műanyag, és nem szeretem, ha be akarják mesélni, hogy alumínium casing.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Borote
addikt
válasz stratova #40238 üzenetére
Ő azt állította, hogy a ProBook borításában nincs fém. Én pedig azt, hogy a csuklótámasz és a fedlap az szálcsiszolt alu (már az s szériánál is). Amit egyrészt multiméterrel lehet igazolni, de ha festve van, akkor nem biztos, hogy látszódik - ilyenkor csak hozzá kell érni, mert ha hideg, akkor valószínűtlen, hogy műanyag legyen, azok ugyanis gyenge hővezetők. (Na jó, a nyári 30 fokos szobahőn ez persze érvényét veszti )
De aztán lehet, hogy félreértettem, amit mondott, a gép aljáról én egy szót nem szóltam.
(#40239) bigmasterg: ez csak természetes, ha valakinek nem kell a teljesítmény, akkor ne vegyen consumer gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #40241 üzenetére
Épp minap beszélgettem egyik gépész barátommal és ő bizony mondott dolgokat a fémekről meg annak látszó műanyagokról, gyakorlatilag amiket mi lealumíniumozunk meg szálcsiszolt alunak nevezünk az nem egészen az ami. Amit rendesen lehet venni szálhúzott alut pokoldrágán az az, valóban
Kicsit más: G585 gyerekek kezdi belopni magát a szívembe. Gyenge meg fényes meg izé, de akksiról jól tartja magát, rohadt olcsó, nagyon masszív a belső felépítés és könnyű a csere. Optikán olyan rács van, hogy az elitebook elmegy a francba. Érdekes gép.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz bigmasterg #40239 üzenetére
Persze hogy ég is föld, nem is egy kategória a két gép, de ezt szerintem itt senki se mondta hogy olyan lesz anyagminőségre vagy hasonló. Viszont 300 ezerért sehol sem fogsz Y510-es teljesítményt kapni Precision vázban.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #40243 üzenetére
A 8440p sorozat előtti HP-k is műanyagok, az enyém is, én ezt is nagyon kedvelem, nem hideg, mégis nagyon merev és jó fogni. Ellenben ez a másik Lenovo ami szenved itt mellettem, juhj, még a Pavilion is jobb volt nála
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz bigmasterg #40239 üzenetére
Ezért nem kerül azzal a hw-rel 500k-ba, amivel precision köntösben kerülne
Borote: Pár mikronos bevonat lehet rajtuk. Arra jó, hogy ellenállóbb mint a műanyag meg legalább nem lakktenger, esztétikai kérdés. Másik dolog, hogy a kereskedők ezt szeretik kiemelni "alumínium háznak"
-
ElRamos
tag
Sziasztok!
Venni szeretnék magamnak egy laptopot, amit elsősorban munkára (word, excel) és netezésre, valamint filmnézésre használnék. Semmi komoly, játék abszolút kizárva.
Lehetőségem nyílt venni egy Acer Emachines E642G típusú laptopot 45.000 Ft-ért. A laptopot egy barátom árulja, csak nekem csak ennyiért volt a szöveg a laptop mellé. Megéri?
A laptop kb. 2 éves, megkímélt, jó állapotban van. Szerintetek megvegyem, vagy nézelődjek még?
Üdv, ElRamos
-
Chaser
legenda
válasz ElRamos #40248 üzenetére
Valószínűleg megéri jah...neki Athlon2, HD5470 konfig? Ha van benne 4-8GB ram és 500GB hibátlan hdd, jó akku, kultúrált állapot akkor esetleg megéri annyiért. Bár én inkább üzletit vennék ekörüli áron.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Hibás 180W töltő adapter WD15S WD19S és egyéb dokkolókhoz
- Négymagos Asus Intel Core i7-4710HQ laptop
- Újszerű ASUS ROG STRIX 2026ig Garis Gamer Laptop 144hz Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD RTX 3050 Ti
- Játékra-Munkára! izom i7/ 16GB/ 512GB SSD/ GTX 960 4GB gDDR5 VGA-s Asus Laptop!
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest